Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Biz kayınvalide ve kayınpederimin yaşadığı şehre 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyoruz ve ben kızımla ancak senede 1 defa evlerine gelebiliyorum. Eşim işi dolayısıyla sene içinde birkaç kere geliyor. Bu gelişimizde de kayınpederim kurban bayramına gelin dedi, ben de kızım bayramı kalabalık aile ortamında geçirsin, bu kültürü tanısın diye geldim.

Ne zaman gelsek yemek konusunda problem yaşarız. Hatta genelde aç kalırız. Geçen sene çoğunlukla dışarda yemek yemiş hatta bu yüzden covid dahi olmuştuk. Ayrıca nedense bu evde biz gelince hiç et pişmez. Kp zoruyla bir kere balık pişer. Kurban bayramında farklı olur dedim ama yine geldik ve kv yeşil fasülye yapmış, bu akşam onu yedik. Benim tabii modum düştü. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence bugün adetlerimizi yaşatmak adına da olsa bir kap et pişebilirdi. Senede bir kere geliyoruz kızımla evine. Daha özenli olabilirdi, ben ailemden böyle gördüm ve onlar geldiğinde böyle donatıyorum soframı her seferinde. Bu akşam ise yeşil fasülye, dünden kalan pilav, sarma, ve dünden kalan bir tas arpa şehriye çorbası vardı. Ve fasulye hariç hepsini acı yaptığı için kızım pek yiyemedi. Neyse ki bu sefer kızım için hazırlıklıydım. Ne zaman gelsek menüler bu şekilde olur hep: bir gün fasülye, bir gün dolma, bir gün sade patlıcan yemeği, bir gün makarna cacık… Hatta bir gün tam eve gideceğiz, yola hazırlanıyoruz, mutfakta et yıkıyordu ve gideceğimizi bile bile aaa gidiyor muydunuz? E ben size et yapacaktım dedi…

Ete neden bu kadar anlam yüklemiş ve biz gelince neden yapmıyor anlamıyorum. Eve de 3 maaş giriyor. Durumları olmadığını sanmıyorum. Burada et yiyip yememek umrumda değil, ama bilerek böyle bizden bir şeyler esirgenmesi hoşuma gitmiyor. Umarım kendimi doğru anlatmışımdır. Böyle özensizlikler yaşayınca da kendimi asla buraya ait hissetmiyorum ve hiç gelmek istemiyorum. Buna kafamı taktığımı eşime söylemeli miyim yoksa bir hafta idare edip sessizce gitmeli miyim?
Buradaki atarlı kadınların aksine ben sizi çok iyi anladım,derdiniz et balık vs değil.. Yılda 1 defa geliyorsunuz ve haklı olarak özenilmesini ,özen verilmesini istiyorsunuz..Haklısınız bu bir saygıdır. evine gelen misafire elinden geldiğince,gelemiyorsa da bulup buluşturup en güzel en özenli sofrayı kurarsin ki bu görgüdür adaptır.. Kayınvalideniz bu konuda baya eksik belliki..

Önceki konuya da yazdım, beğenmiyorsanız gitmeyin olsun bitsin. Niye gidiyorsunuz, kadın gelin melin torun takmıyor belli ki, değer görmediğiniz yere neden ısrarla gidip sonra şikayetleniyorsunuz?? 🙄
Kadının değer vermediğini gösteren bir olay yok ki? Yemek anlayışlarını tutmaması torununu babaanneye göndermemek için mantıklı veya yeterli bir sebep değil. Konu sahibi kendi gitmeyip babasıyla gönderebilir çocuğu ama kabul edeceğini hiç sanmıyorum.

Biz kayınvalide ve kayınpederimin yaşadığı şehre 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyoruz ve ben kızımla ancak senede 1 defa evlerine gelebiliyorum. Eşim işi dolayısıyla sene içinde birkaç kere geliyor. Bu gelişimizde de kayınpederim kurban bayramına gelin dedi, ben de kızım bayramı kalabalık aile ortamında geçirsin, bu kültürü tanısın diye geldim.

Ne zaman gelsek yemek konusunda problem yaşarız. Hatta genelde aç kalırız. Geçen sene çoğunlukla dışarda yemek yemiş hatta bu yüzden covid dahi olmuştuk. Ayrıca nedense bu evde biz gelince hiç et pişmez. Kp zoruyla bir kere balık pişer. Kurban bayramında farklı olur dedim ama yine geldik ve kv yeşil fasülye yapmış, bu akşam onu yedik. Benim tabii modum düştü. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bence bugün adetlerimizi yaşatmak adına da olsa bir kap et pişebilirdi. Senede bir kere geliyoruz kızımla evine. Daha özenli olabilirdi, ben ailemden böyle gördüm ve onlar geldiğinde böyle donatıyorum soframı her seferinde. Bu akşam ise yeşil fasülye, dünden kalan pilav, sarma, ve dünden kalan bir tas arpa şehriye çorbası vardı. Ve fasulye hariç hepsini acı yaptığı için kızım pek yiyemedi. Neyse ki bu sefer kızım için hazırlıklıydım. Ne zaman gelsek menüler bu şekilde olur hep: bir gün fasülye, bir gün dolma, bir gün sade patlıcan yemeği, bir gün makarna cacık… Hatta bir gün tam eve gideceğiz, yola hazırlanıyoruz, mutfakta et yıkıyordu ve gideceğimizi bile bile aaa gidiyor muydunuz? E ben size et yapacaktım dedi…

Ete neden bu kadar anlam yüklemiş ve biz gelince neden yapmıyor anlamıyorum. Eve de 3 maaş giriyor. Durumları olmadığını sanmıyorum. Burada et yiyip yememek umrumda değil, ama bilerek böyle bizden bir şeyler esirgenmesi hoşuma gitmiyor. Umarım kendimi doğru anlatmışımdır. Böyle özensizlikler yaşayınca da kendimi asla buraya ait hissetmiyorum ve hiç gelmek istemiyorum. Buna kafamı taktığımı eşime söylemeli miyim yoksa bir hafta idare edip sessizce gitmeli miyim?
Bence çocuğumız varsa nereye giderseniz
Gidin yemeğini götürmeniz lazım her evde bebek çocuk yok sonuçta

Güncelleme:
Konuyu takip edenler için güncelleme nam-ı diğer dedikodu 🙈😂

İki gündür kıymalı bir yemeği yapacağım diye söylüyordu. Biz dün denize gittiğimiz için evde yemedik, bugün de yine biz son bayram ziyaretlerimizi yaparken evde yemek yapmış kv özenmiş sağolsun fakat yemeği yine acılı yapmış. Bayağı acıydı. İçine acı biber doğramış.Eşim çok sinirlendi. Bilerek yaptığını düşünüyorum artık bu kaçıncı. Kaç kere söyledim acı yapma diye dedi. Bir daha bu evde çocuğuma yemek yedirmeyeceğim, sürekli bir sorun çıkıyor, bir torunun olduğunu düşünmüyorsun, özenmiyorsun gibi şeyler söyledi. Onun da farkında olduğunu anladım. Dolapta kızımın dünden yaptığım yemeği vardı ama cacıkla ve pilavla karıştırıp biraz yedi acı yemeği yavrum. Zaten eve tok getirmiştim, akrabamda bir şeyler yapıp yedirmiştim. Bir şey olacağını hissetmişim demek ki. Bu evde akşam yemeği yemek konusu da böyle kapandı diye düşünüyorum.
El ayarı diye bir şey var bilir misiniz? Benim annem de öyledir mesela yemekleri kendine göre yapar. Bazen anne 1 kaşık şeker at çayıma derim kendisi iki kaşık atar çünkü öyle alışık. Giderayak kadını kırmışsınız. Bir çok çözüm yolu varken bu konuya resmen takmışsınız. Bir şey olsa da eleştirsem kafasındasınız.

Valla Ben seni cok iyi anladim. Bana kuzu cevirme Yap dememis kadin, ama evine misafir geliyorsa özenirsin. Hele cocuklarin torunlarin geliyosa daha da bi özenirsin ya.
Kadin bile isteye yapmiyor. Benim KV de bebegim daha Yeni kirki cikmisken yemege gelin diye israr edip Kolik bebegimi bilmesine Rahmen sadece kuru fasulye yapmistir. Pilav o kadar azdi ki bir yemek kasigi düsmedi kimseye. Ben o sofradan ac kalktim, bilerek yapti

“Yaşlı kadın bu kadarını yapabiliyor” yaklaşımı bence yanlış çünkü biz yokken de yemek yapıyor sonuçta bu evde.
Iyi de onlar böyle besleniyor demek ki. Bende cocuklar olmasa yazın her gün sebze pişirir yerim mesela,çocuklar dengeli beslensin,sebzeye bayılmıyorlar diye et pişiriyorum.
Ben bir dönem kayınvalidem uzakta otururken tatile giderken ugrayıp 1 gece kalmıştık mesela,biliyorum onun yemeklerini kızımın yemeyeceğini bu sebeple eve girmeden marketten kızımın yiyebileceği şeyleri alıp gitmiştim,kalktım kendim pişirdim hatta bizde yedik. Yemeklerini beğenmiyorum yiyemiyorum bende zaten,ya tuzsuz ya tatsız hep bir şeyi eksik,soğan görünce zaten kızımda bende yiyemiyoruz yemekte,şu an bile gidecek olsam yemek pişirme dışarda yeriz diyoruz çoğu zaman. Annemde acı salça kullanır yemeklerinde genelde,çocuklar yiyemiyor diye orada da ya dışarda yeriz yada çocuklara yiyeceklerini ben ayarlarım yediririm.
Size de aynı şeyi yapmanızı öneririm ne yiyecekse seviyorsa çocuğunuz,alın pişirip yedirin ,sorarlarsa acı yemiyor anne ben ona göre pişirdim der geçersiniz ki ilk defa yaşamıyorsunuz bu durumu,her seferinde gidip aynı şeyi yaşamanız sizin ihmaliniz artık. Ya gitmeyin kalmayın yada kendiniz çocuğa uygun ayarlamayı yapın onlarin insafına keyfine bırakmayın.

Kadının değer vermediğini gösteren bir olay yok ki? Yemek anlayışlarını tutmaması torununu babaanneye göndermemek için mantıklı veya yeterli bir sebep değil. Konu sahibi kendi gitmeyip babasıyla gönderebilir çocuğu ama kabul edeceğini hiç sanmıyorum.

Valla başta yazdım konu sahibesi kadın sana inat yapıyorsa gitme yazdım o da dedi ki yok illa gidicem çocuğum bayram görsün. Sonra üst üste 5 kez yazdı valla bayram boyunca yemeği öyle böyle diye, konu sahibesi bilerek KVye laf çarpmaya gitmiş adeta. Kadın belki yaşlı artık iyi yemek yapamıyor, belki genel olarak yemekleri kötü belki o belki bu, 1 hafta beyin yediler yemek diye diye evde yapıverin bir yemek dedik konu sahibesi ona da yok ille de KV yapacak yazmış. Ne yazsak mıy mıy mııy KV biber koydu onu koydu bunu koydu, konu sahibesi kafayı takmış KVye kocasını da fişekledi sonunda yaşlı kadına bağırttı. Burda yavrum yavrum yazıyordu evet al yavruna şahane bir bayram günü babası yaşlı başlı annesine sofrada bağırdı.

Ben size hak verdim. Yılda bir defa gidilen biryerde size azcik ozenilsin istiyorsunuz.
Bizim de gelinler gelir. Annem.elinden geldiğince birşeyler yapar ama beklentiler farkli. Ertesi gün falan gider alışveriş yaparlar. Kendileri kahvaltıda vb ne yemek istiyorlarsa alırlar pişirirler veya bunu pişirelim mi anne canim çok istedi derler. Annem de nasıl biliyorsaniz öyle yapın kızım der. Bbizim tavuklarimiz var. Yumurta getirir babam. Organik sonuçta.ama hani kalite kontrol vb diye endüstriyel yumurta tercih ederler. Bize garip gelir ama yani kendileri gidip aldığı için de birşey demeyiz
Keyifleri bilir.
Bence siz de yarın anne işte x bunları yemiyor. Şunları aldım.bunlari pisirelim diyebilirsin. Belki kadın hakikaten sevmiyordur ya da et misafire pişirilecek onemli bir yiyecek değildir. Mesela bir komşumuz eti çok çok sever devamlı şöyle msngal yaptık böyle yedik anlatır. Biz de mangala ete o kadar düşkün değiliz. Bizi cimri bulur.
Ama kurbanda da mutlaka et pişer bizim evde de yani. Kurban etinden önce babam et alır annem genelde yahni yapar. Kurban eti gelince de pirzola, kavurma vb yapar.o et evdekilere yedirilir.
Bu bahsettiğim babamlarin evi.
Yumurta olayına şaştım.Organik yumurta diye millet ölür.Market yumurtası yiyorlar öyle mi ?

Yani biraz muhalif olmak için yazıyorsunuz gibi geldi. Daha kaşığı sıyırınca ağzı yakan bir acılıktan bahsediyorum. Çocuğun yiyeceği bir acı değildi ama beklemediğimiz bir şekilde yedi. Sonuçta dolaptaki dünden yaptığım yemeklerini de teklif ettim. Sevdiği yemek olunca cacık ve pilavla acısını hafifletti demek ki. Çocuğun yemeği yemesi bu özensizliği, düşüncesizliği kapatmıyor.

Daha konunun başlığında eşime söylemeli miyim diye yazmışım demek ki eşimi kışkırtmak gibi bir amaçla dahi olsa henüz rahatsızlıklarımı dile getirmemişim bile. Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin. Ben kavga, kışkırtmak, vs gibi kötü durumları istesem de beceremem. Becerebilseydim en başında ben kavga ederdim kv ile. Sessiz kaldım, bekledim. Sadece acı yapma dedim. Eşim de dedi.

İlk gün çocuğumun yemeğini yanımda taşıdım, öğlen yedi. 7 saatlik yolda yapabileceğimi yaptım. Bu konuyu yukarda zaten anlattım. Evde yemek var denince de dışarda yemeden geldik. Normalde yemek yok derlerse veya evde yoklarsa yer gireriz zaten eve.

Ve tekrar söylüyorum çocuğumun yemeği her anne gibi benim için de önemli.
O kadar acıysa madem söylediniz mi anne acı olmasın yiyemiyoruz sana zahmet diye,yada yemekleri ben hazırlayın şöyle güzel bi pirzola alsın eşim yada babam pişireyim diye dediniz mi,yoksa acı acı acı diye sürat mı astınız hep

Yumurta olayına şaştım.Organik yumurta diye millet ölür.Market yumurtası yiyorlar öyle mi ?
Annemin bi komşusu var bahçelerinde tavukları var. Bazen o tavuklardan yumurta getirirler. Hayatta yemem, midem bulanıyor. Sanki diğer yumurtalar tavuktan çıkmamış gibi bunun o bahçedeki tavuktan çıkmış olduğunu bilmek ı ıh :KK43: belki onlar da benim gibidir 🥲

Valla Ben seni cok iyi anladim. Bana kuzu cevirme Yap dememis kadin, ama evine misafir geliyorsa özenirsin. Hele cocuklarin torunlarin geliyosa daha da bi özenirsin ya.
Kadin bile isteye yapmiyor. Benim KV de bebegim daha Yeni kirki cikmisken yemege gelin diye israr edip Kolik bebegimi bilmesine Rahmen sadece kuru fasulye yapmistir. Pilav o kadar azdi ki bir yemek kasigi düsmedi kimseye. Ben o sofradan ac kalktim, bilerek yapti
Gelinini sevmeyen kaynanalar gelin lohusayken kuru fasulye yaparmış🙄

Kayinvalidemde kaldığımda çocuğumun ne yiyecegini o değil ben düşündüm. Aileye yemek yapar saolsun ama bilmez görmezden gelir unutur dusunumez . Tavuk çorbası mi yapıyor anne tavuk yemez derim tavuğu atmadan çorbann suyunu alır içine şehriye atarim. Size ozenmdigi et vesaire başta haklis geldinizde gittikçe haksizlasiyorsunuz. anneye yemek acı diye kizmakta çok yersiz . Çorba yapmıştı unutmuş aci yapmism gittim yoğurt çıkardım.ekmekle yedi. Hayır birgün çocuk sağlıklı beslenmeyince bişey olmuyor kirdiginizla kaldınız. Israrla gidip kadından hoşnut degilseniz gitmeyin

Son düzenleme:

Zaten bir hafta idare et git boşver

Valla değsin değmesin, ben iki çocukla gidip oturup 65 yaşındaki annem mi yapsın yemeği? Bu bir tek bana mı anormal geliyor? Ki kayınvalidem daha yaşlı ama bekar görüncem var, birlikte yaparız gidince. Ki benim eşim annemlerde alışveriş yapar, mesela dolap lazımdı gitti aldı kurdu, lambalar yetersiz dedi gitti avize lamba aldı kendisi monte etti. Annelere yapılan hiçbir şey fazla değil, kayınvalideme de yapsın ses çıkarmam, ben de yaparım. Evlat olarak vazifemiz.
Gorumceyle beraber yemek yapmak tamam ama çamaşır bulaşık temizlik herseyi devralmak başka bişey bence. Bizde maddi manevi bicok şey yaparız ara ara işin ucundan da tutarım ama tüm işi devralmak çok fazla bence.

Yani biraz muhalif olmak için yazıyorsunuz gibi geldi. Daha kaşığı sıyırınca ağzı yakan bir acılıktan bahsediyorum. Çocuğun yiyeceği bir acı değildi ama beklemediğimiz bir şekilde yedi. Sonuçta dolaptaki dünden yaptığım yemeklerini de teklif ettim. Sevdiği yemek olunca cacık ve pilavla acısını hafifletti demek ki. Çocuğun yemeği yemesi bu özensizliği, düşüncesizliği kapatmıyor.

Daha konunun başlığında eşime söylemeli miyim diye yazmışım demek ki eşimi kışkırtmak gibi bir amaçla dahi olsa henüz rahatsızlıklarımı dile getirmemişim bile. Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin. Ben kavga, kışkırtmak, vs gibi kötü durumları istesem de beceremem. Becerebilseydim en başında ben kavga ederdim kv ile. Sessiz kaldım, bekledim. Sadece acı yapma dedim. Eşim de dedi.

İlk gün çocuğumun yemeğini yanımda taşıdım, öğlen yedi. 7 saatlik yolda yapabileceğimi yaptım. Bu konuyu yukarda zaten anlattım. Evde yemek var denince de dışarda yemeden geldik. Normalde yemek yok derlerse veya evde yoklarsa yer gireriz zaten eve.

Ve tekrar söylüyorum çocuğumun yemeği her anne gibi benim için de önemli.
Bu yorumlara kadar size hak veriyordum ama yok sizin tek amaç sürekli kv kötülemek onun açığını aramak. O da sizin ekmeginize yağ sürmüş olmuş biraz ama yok siz de anormalsiniz. Gunlerdir yemekler çocuğuma uygun değildi aç kaldı diyip durdunuz şimdi cacikla pilavla damagina uydu yemek istedi demişsiniz. Madem çocuğun yiyebileceği şekildeydi giderayak kv neden uzdunuz? Bu kadar onemsiyorsaniz yavrunuzu alışverişinizi yapıp gidin kendiniz yapın bir zahmet.

Kendini savundu tabii, işte acı biberleri ayırmıştım nasıl girdiler araya da doğradım bilmiyorum dedi. Dur size göstereyim biberleri deyip uzun bir süre biberleri aradı bulamadı. O ara eşim sinirli, bağırdı. 😔 Açıklama yapmana gerek yok, acı mı acı, bitti. Gerisi önemli değil dedi. Ben bir yandan sakin ol bak cacıkla yiyor diye sakinleştirmeye çalıştım. Bayağı üzüldü eşim çünkü. Kv’ye eline sağlık çok özenmişsin ama acı çocuğa uygun olmuyor dedim.
Eşim bilerek yaptığına emin olduğu için çok sinirlendi çünkü bekarken de yemeklere acı koyma dediği halde koyardı, kendi damak zevkine göre yapıyorsun kimse zevk alamıyor derdi. O da ben böyle seviyorum derdi, espri ile kapanırdı konu. Ama şimdi konu çocuk olunca kabullenemedi o da.
Hic samimi değilsin var ya konu sahibi. Acı yemeği yedi yavrum.. Eşimi sakinlestirmeye çalıştım... İyi rol kesiyorsun.

Geçmiş konunuzada baktımda kayınvalideyi anormal görüp kendinin daha anormal olduğu gerçeğini görmeyen kişisiniz. Herkeste maşallah ilk gün et yemeyi ne kadar normal bulmuş. İlk günden et yiyenleride ben anormal buluyorum. Etin dinlenmesi gerek yani bunuda mı bilmiyorsunuz. Hadi bilmiyorsunuz yahu o eti kesmek kolay mı saatler sürüyor insanda bel kalmıyor. O yorgunlukla birde hemen et kavurayım nasıl desin o yaştaki kadın azcık mantık ya . Kadının kurban kestiği belli değil konu sahibi bile bilmiyor bunun bile tribine girmiş.
Kurban kesmemis konu sahibinin kvsi. Aradaki yorumlarda yazmıştı.

Gorumceyle beraber yemek yapmak tamam ama çamaşır bulaşık temizlik herseyi devralmak başka bişey bence. Bizde maddi manevi bicok şey yaparız ara ara işin ucundan da tutarım ama tüm işi devralmak çok fazla bence.
Sanırım yanlış anlattım. Ben eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim. Onlara gittiğimde birlikte yemek bulaşık vs yapıyoruz, yada benim pilavım güzel oluyor diye ben yapıyorum. Onlar da bize geldiklerinde sofra kurma kaldırma bulaşık yerleştirme vs yapıyorlar.
Ben kendi ailem uzakta, oraya gidince 1 ay kalıyorum iki çocuğum var, yani kalabalık oluyoruz orada anneme yaptırmıyorum. Tabi o da kahvaltı hazırlıyor bazen, bazen ben hazırlıyorum, yöresel yemekleri yapar. Aslında konu sahibinin tam tersi bizim durum, benim eşimin ailesi etçi biz sebzeciyiz, bizde baharat salça acı pek kullanılmaz. O yüzden gittiğimde et yemekleri yapıyorum. Hem eşime uygun oluyor hem aileme farklı yemekler tattırıyorum. Mesela ev kirleniyor o evde kalıyorum, benden başka kim yapacak anlamıyorum. Küçük oğlum 3 yaşında yemek yerken kırıntılar dökülüyor süpürmek lazım, yani 1 günlüğüne de gitsem anneme mi bırakayım işi.

X