Sizce eşime söylemeli miyim? (Bir KV konusu)

Biraz bekleyeceğim, 6 gün daha buradayız. Belki söylerim. Galiba bilerek yaptığına içten içe emin olduğum için söyleme gereği duymadım. Çünkü bir gün de dolapta duran eti kp pişir pişir dediği halde 3 gün pişirmedi ve o et bozuldu. (Tarihi geçmişti çoktan) Bozulan eti pişirdiler, bozulmadığına çok emindiler ama kokuyordu. Koktuğu için yiyemedim tabii. O zaman kızım yoktu zaten.
Kasıttan ziyade acaba piskolojik sorunu mu var ? Hani bazı insanlar da vardır bu düşünemiyordur , cimridir aslında cimrilikten öte piskolojik sorun vs. İşte Normalde karekteri nasıl ?

Geçmiş konunuzada baktımda kayınvalideyi anormal görüp kendinin daha anormal olduğu gerçeğini görmeyen kişisiniz. Herkeste maşallah ilk gün et yemeyi ne kadar normal bulmuş. İlk günden et yiyenleride ben anormal buluyorum. Etin dinlenmesi gerek yani bunuda mı bilmiyorsunuz. Hadi bilmiyorsunuz yahu o eti kesmek kolay mı saatler sürüyor insanda bel kalmıyor. O yorgunlukla birde hemen et kavurayım nasıl desin o yaştaki kadın azcık mantık ya . Kadının kurban kestiği belli değil konu sahibi bile bilmiyor bunun bile tribine girmiş.

Yaşlı kadın- yapmak zorunda değil…
Etini al git…
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer…
Çocuğuna kek yap yanında götür….
olduuuuuu
anneanne veya babanneye giderken bile 40 kat yabancıya gider gibi gideceksem hiç gitmem.
Bir babanne olarak torununa bir çorba bir makarna yapmayı çok görüyorsa torununuda görmeyiversin, çokda merak değildir
Yerinizde olsam birdaha gitmem ne bayramda ne seyranda
Onlar geldiklerinde yine kendime yakışan şekilde ağırlarım ama evlerine gitmem
Eşimede gayet söylerim sebebini
Karısına ve çocuğunun değer görmediği yeri gözleri
ile görmüyorsa kulakları ile duysun.

Ay konu et değil ya. Esirgemek ve ozensizlik off.
Hayııırrr
Konu tabikide et
Hata konu en iyi anne benim, ben çocuğumun belki canı çeker diye mevsimi olmamasına rağmen aylar öncesinde sevdiği meyveyi bulur buluşturur arabayı ağzına kadar doldurur öyle giderim kayinvaldemin evine 🤣🤣🤣
Çocuklarım ek gıdaya yeni geçtiği dönemler dışında ne anneme ne kayinvaldeme giderken yemek yapıp gitmedim. Gitmemde. Gitmeden önce evde eksik varmı diye arar sorardım en fazla, eksik varsa alır giderdim. Sonra bittikçe gider alışveriş yapardım. Ama eti, pirincine kadar peşimde taşayacksam gitmem. Oturur evimde yapar yerim çocuğuma yediririm. Değer görmediğimiz yere çocuğumu neden getireyim ayol, bak gör öğren diyemi

1 hafta kalmayın o halde, süreyi kısa tutun ama eşinize de söyleyin.

Ben anladım sizi, haklısınız da.
Tabiki haklı
Bu mecbur değilciler bitürlü bitmedi
Herşeye mecbur değil mecbur değil
Mecbur değilse bayrammış, saygıymış gelinmiş vs beklemesin
Mecbur değil…

Tabiki haklı
Bu mecbur değilciler bitürlü bitmedi
Herşeye mecbur değil mecbur değil
Mecbur değilse bayrammış, saygıymış gelinmiş vs beklemesin
Mecbur değil…

Torununa en azından yiyeceği yemeği pişirmek konusunda mecbur bence insan. En azından güzel ağırlarsın ki, çocuk da “babaannem” diye koşar gelir.
Biz de arife günü gittik kayınvalideme, yol uzun olduğu için akşam yemeği vaktinde ancak oradaydık. Çocuklarımın asla yemediğini bildiği halde mercimek çorbası, sarma, acı biberli salata yapmış. 2 bebekle (1,5 yaş) ağlama krizli yol üstüne kalkıp makarna pişirdim bebeklerime, açlık krizi tuttuğu için yemediler.
Mama içip huysuz bir şekilde uyudular, üzüldüm mesela o halde uyudukları için şimdi mecbur değil mi oluyor? Peh.

Torununa en azından yiyeceği yemeği pişirmek konusunda mecbur bence insan. En azından güzel ağırlarsın ki, çocuk da “babaannem” diye koşar gelir.
Biz de arife günü gittik kayınvalideme, yol uzun olduğu için akşam yemeği vaktinde ancak oradaydık. Çocuklarımın asla yemediğini bildiği halde mercimek çorbası, sarma, acı biberli salata yapmış. 2 bebekle (1,5 yaş) ağlama krizli yol üstüne kalkıp makarna pişirdim bebeklerime, açlık krizi tuttuğu için yemediler.
Mama içip huysuz bir şekilde uyudular, üzüldüm mesela o halde uyudukları için şimdi mecbur değil mi oluyor? Peh.
Tabii canım mecbur değil
Yaşlı kadın
Hem neden kendiniz yapıp getirmedinizki
İyi anne olsaydınız kavanozda çorba, yemek, kek, börek, kurabiye taşırdınız hata…
diye gelirler birazdan
Ben öyle birşey görmedim
Ne kendi anneanne, babaannemde
Ne annemde, kayınvalidemde
Önümüze sererler
Kayınvalidemi günahım kadar sevmem
Ama oraya gideceğimiz zaman mutfağı döker masaya, daha dolapta pişmemiş bişey kalmaz
Sen bunu seversin sana şunu yaptım, sen bunu seversin sana yaptım diye diye geçer
18 senedir bu böyle, sade bayramlarda değil. Herzaman
Yaşıda var, fıtı fıtı dinç değil artık
Çocukların yiyemecek yemek varsa mutlaka onların sevdiklerini eklerl
Çocuk bu tabiki herşeyi sevmez, acıyı yiyemez
Onun sevdiği bir çorbayı yanına köfte patates gibi bir yemek çok zor değil
Lafla gelin torun sevilmez, verdiğin değerle gösterirsin
Ayrıca tatlı, börek, sarma dışında bayram günü gelen gidene ikram etmek için evde 2-3 çeşit yemek pişer bizde.
Yemek saatinde gelene sofra kurulur. Et ilk gün pişmez, dinlendirilir ama ikinci gün kavurma yapılır mutlaka ikram edilir. Herksin yemek kültürü farklı olsada kurban bayramındada ne eti yeaaa diyenede gülerim yani

Aramızda sözlü diyaloglu bir şey geçmedi ama arkamdan çok konuşur. (İşte yeşillikleri söyle yıkıyor, sırtı açık elbise giyiyor, şort giyiyor, evinde şu eşyayı şuraya koymuş, vs vs) Ben duyuyorum ama umursamam çünkü pek samimi değilim. Bi zararı yok. Ama bunları bildiğim için de samimi olamıyorum, arayıp sormuyorum.
Alışveriş yaptık. Zaten yapacaktım ama eşime evden çıkarken x markette indirim varmış şunu şunu alsanıza diye sipariş verdi. Geldiğimizde dolap boştu, eşimi beklemiş herhalde.
Geçen sene destek oldum ama daraldım konudan günlük gibi kullanıyorsunuz ama adım atmıyor bize olanları anlatıyorsunuz. Eşinizle çözmeniz gereken sorun bu.. eşinizle konuşmuyor musunuz? Onun tavrı ne önemli olan o
Biz daraldık her gün ne yemediğinizi okumaktan

Geçen sene destek oldum ama daraldım konudan günlük gibi kullanıyorsunuz ama adım atmıyor bize olanları anlatıyorsunuz. Eşinizle çözmeniz gereken sorun bu.. eşinizle konuşmuyor musunuz? Onun tavrı ne önemli olan o
Biz daraldık her gün ne yemediğinizi okumaktan
ahfjkk başlık tam da söylediklerim (konu/sizce-esime-soylemeli-miyim-bir-kv-konusu.)
Çarşamba gününden C.tesi gününe kadar 13 sayfa yazılmış hala eşinize söyleme konusunda karar vermediniz mi?

Tabii canım mecbur değil
Yaşlı kadın
Hem neden kendiniz yapıp getirmedinizki
İyi anne olsaydınız kavanozda çorba, yemek, kek, börek, kurabiye taşırdınız hata…
diye gelirler birazdan
Ben öyle birşey görmedim
Ne kendi anneanne, babaannemde
Ne annemde, kayınvalidemde
Önümüze sererler
Kayınvalidemi günahım kadar sevmem
Ama oraya gideceğimiz zaman mutfağı döker masaya, daha dolapta pişmemiş bişey kalmaz
Sen bunu seversin sana şunu yaptım, sen bunu seversin sana yaptım diye diye geçer
18 senedir bu böyle, sade bayramlarda değil. Herzaman
Yaşıda var, fıtı fıtı dinç değil artık
Çocukların yiyemecek yemek varsa mutlaka onların sevdiklerini eklerl
Çocuk bu tabiki herşeyi sevmez, acıyı yiyemez
Onun sevdiği bir çorbayı yanına köfte patates gibi bir yemek çok zor değil
Lafla gelin torun sevilmez, verdiğin değerle gösterirsin
Ayrıca tatlı, börek, sarma dışında bayram günü gelen gidene ikram etmek için evde 2-3 çeşit yemek pişer bizde.
Yemek saatinde gelene sofra kurulur. Et ilk gün pişmez, dinlendirilir ama ikinci gün kavurma yapılır mutlaka ikram edilir. Herksin yemek kültürü farklı olsada kurban bayramındada ne eti yeaaa diyenede gülerim yani
Aynen gelini seversin sevmezsin ayri mesele torunlarin suçu ne. Kendi is bilmemezligini falancayi sevmedigine bağlatan sey nedir. Biz bu toplumda misafir agzimiza etse de en güzel ikramda bulunmayi damarlarimiza kadar sirayet ettirmiş nesiller degil miyiz. Sifir beklentiyle gidersin de ev sahibi sıfır verir diye bisey yok. Anlamiorum herkes sanki baska bi dunyada yasio. Kamp çantasıyla mi gidicez anne evine bu nasi is ya

9 yıllık evliyim eşimin ailesine öyledir.cok önemsemez en fazla bir gün tavuk yemeği yapılır onun dışında ne yiyorlarsa onu yapmaya devam ederler.mesela günler öncesinden ararız geliyoruz diye bı bakarız sıradan yemekler yapılmış.burda yemek değil verilen değer insanı uzuyor.ben eşimle asla bu konuyu konuşmadım gerek görmüyorum.demekki huyları böyle diyip susuyorum.anlatsam yanlış anlayıp beni suçlu bulabilir.

Aynen gelini seversin sevmezsin ayri mesele torunlarin suçu ne. Kendi is bilmemezligini falancayi sevmedigine bağlatan sey nedir. Biz bu toplumda misafir agzimiza etse de en güzel ikramda bulunmayi damarlarimiza kadar sirayet ettirmiş nesiller degil miyiz. Sifir beklentiyle gidersin de ev sahibi sıfır verir diye bisey yok. Anlamiorum herkes sanki baska bi dunyada yasio. Kamp çantasıyla mi gidicez anne evine bu nasi is ya

Aynen öyle
Böyle bir durum olsa benden önce eşim annesini arar yoldayız, açım şukadar kaldı yemekler hazırmı ne yaptın şu yemeğini özledim onuda yapsana diye darlar annesini.
Eşim etsiz yemeğe yemek bile demez kaldıki okadar uzak yoldan gelip dünkü pilavı yiyip anam yaşlı yapmak zorunda değil diyecek.
Mümkün değil bizde, o yüzden burdaki yorumlara şaşiyorum.
Gelen Misafire herzaman bayıldığımız için değil, evimize gelene saygıdan donatırız masayı. Ha herzaman misafirlerin sevdiğini, yada yediğini kestiremeyiz ozaman daha çok özenir şunuda yapayım bunuda yapayım deriz. Biz de öyle yani. Burdaki çoğu kadın bunlara tamamen yabancı mışşş- yersen tabii
Burda oda yok, kaç yıllık oğlu ve gelini neyi seviyor neyi sevmiyor bilir hele torunun acı yemeceğini bilmeye bile gerek yok, çocuğun ağzı yanar diye içi acır insanın.
Düzeni oysa bayramlarda 2 hafta düzeninden vazgeçsin, kalan 50 hafta acımı yicek ekşimi yicek onu pişirsin yesin yada az yorsun kendinide kendi yiyeceği şeyin yanına iki çeşitde gelini ve torunu için yapsın
Zannetmiyorum elden ayaktan düşmüş yaşta olsun, öyle olsa konu sahibide beklemez zaten. Eşine söylemeyide düşünmez

Benim anlamadığım hadi ilk gün kv yapıyor yemeği, diğer günler neden siz yapmıyorsunuz? Ben eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim, ki orada da yapıyorum ama kendi ailem uzakta gidince 2. günden itibaren yemeği ben yaparım. Ben dururken annem mi yapsın? Hatta temizlik, alışveriş, bulaşık, çamaşır vs hepsini devralırım. Eşinin ailesinin yada kendi ailenin evinde misafir değilsiniz. İstediğiniz malzemeleri alıp istediğiniz yemeği yapın. Kadın biraz gün görsün rahat etsin.

Benim anlamadığım hadi ilk gün kv yapıyor yemeği, diğer günler neden siz yapmıyorsunuz? Ben eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim, ki orada da yapıyorum ama kendi ailem uzakta gidince 2. günden itibaren yemeği ben yaparım. Ben dururken annem mi yapsın? Hatta temizlik, alışveriş, bulaşık, çamaşır vs hepsini devralırım. Eşinin ailesinin yada kendi ailenin evinde misafir değilsiniz. İstediğiniz malzemeleri alıp istediğiniz yemeği yapın. Kadın biraz gün görsün rahat etsin.
Hoşgeldiniz mikemmel gelin..
hatta temizlik, alışveriş, bulaşık, çamaşır vs hepsini devralırım. Eşinin ailesinin yada kendi ailenin evinde misafir değilsiniz.
Bu kadar kendinizi harap etmeyin değmiyor

Allahim inşallah sizin gibi gelinim olur amin :KK70:

Madalyanız gümüşmü altınmı 😅

kendi evimde yaptımda kv evi kaldı.
Annemin evinde de yapmam
işin ucundan tutarım heryerde ama yükü üstüme almam hiç biryerde
hele temizlik ? mümkün değil!
kendi evime kadın alıyorum gidip başka ev temizleyemem

Hoşgeldiniz mikemmel gelin..

Bu kadar kendinizi harap etmeyin değmiyor
Valla değsin değmesin, ben iki çocukla gidip oturup 65 yaşındaki annem mi yapsın yemeği? Bu bir tek bana mı anormal geliyor? Ki kayınvalidem daha yaşlı ama bekar görüncem var, birlikte yaparız gidince. Ki benim eşim annemlerde alışveriş yapar, mesela dolap lazımdı gitti aldı kurdu, lambalar yetersiz dedi gitti avize lamba aldı kendisi monte etti. Annelere yapılan hiçbir şey fazla değil, kayınvalideme de yapsın ses çıkarmam, ben de yaparım. Evlat olarak vazifemiz.

X