Torununa en azından yiyeceği yemeği pişirmek konusunda mecbur bence insan. En azından güzel ağırlarsın ki, çocuk da “babaannem” diye koşar gelir.
Biz de arife günü gittik kayınvalideme, yol uzun olduğu için akşam yemeği vaktinde ancak oradaydık. Çocuklarımın asla yemediğini bildiği halde mercimek çorbası, sarma, acı biberli salata yapmış. 2 bebekle (1,5 yaş) ağlama krizli yol üstüne kalkıp makarna pişirdim bebeklerime, açlık krizi tuttuğu için yemediler.
Mama içip huysuz bir şekilde uyudular, üzüldüm mesela o halde uyudukları için şimdi mecbur değil mi oluyor? Peh.
Tabii canım mecbur değil
Yaşlı kadın
Hem neden kendiniz yapıp getirmedinizki
İyi anne olsaydınız kavanozda çorba, yemek, kek, börek, kurabiye taşırdınız hata…
diye gelirler birazdan
Ben öyle birşey görmedim
Ne kendi anneanne, babaannemde
Ne annemde, kayınvalidemde
Önümüze sererler
Kayınvalidemi günahım kadar sevmem
Ama oraya gideceğimiz zaman mutfağı döker masaya, daha dolapta pişmemiş bişey kalmaz
Sen bunu seversin sana şunu yaptım, sen bunu seversin sana yaptım diye diye geçer
18 senedir bu böyle, sade bayramlarda değil. Herzaman
Yaşıda var, fıtı fıtı dinç değil artık
Çocukların yiyemecek yemek varsa mutlaka onların sevdiklerini eklerl
Çocuk bu tabiki herşeyi sevmez, acıyı yiyemez
Onun sevdiği bir çorbayı yanına köfte patates gibi bir yemek çok zor değil
Lafla gelin torun sevilmez, verdiğin değerle gösterirsin
Ayrıca tatlı, börek, sarma dışında bayram günü gelen gidene ikram etmek için evde 2-3 çeşit yemek pişer bizde.
Yemek saatinde gelene sofra kurulur. Et ilk gün pişmez, dinlendirilir ama ikinci gün kavurma yapılır mutlaka ikram edilir. Herksin yemek kültürü farklı olsada kurban bayramındada ne eti yeaaa diyenede gülerim yani