- 11 Aralık 2018
- 39.671
- 245.867
Gözardı ettiklerimden biri şekerim, boşver çok mühim değil.Belki çocuğumuz olmuyor (ben de anne değilim) böyle vurmanız hiç hoş değil.
Aynen böyle düşünüyorum yoksa bir kadın eş ailesinin yüzünden hastalanmaz. Ortada asıl anlayışsız olan koca var.Ben inandım, konu sahibinin böyle abartmasının sebebinin de eş ailesine karşı bir koz elde etmesinden diye düşünüyorum. Çünkü karşılarındaki çocuk, insan olan çocuktan 1 parça çikolatayı sakınmaz. Kocası onu el kızı bellemiş, hastalık sahibi olmuş kadın, hala tınlamıyor, hala garip gurip ailesinin içine sokuyor. Bana acımadı çocuğa acır belki diye umut ediyor kadın, napsın.
Hakket nesine inanmiyolarŞu konuya inanmayanlar çıkıp gidebilir mi artik lütfen her konuda ayni sey bunda inanmayacak ne var anlamiorum ki. Herkes konu sahibine katılır bu konuda tartisma fln da cikmaz. Sansasyonel hicbi tarafi yok. Yok benim kafama oturmadi falan. Sen onaylamazsan eksik kaliodu her sey zaten. Hey allahim.
O kaynanayla görümceye küfür etmek disinda denebilecek hicbi sey yok. Cocuklar unutmayabilio boyle seyleri ama cok kucukmus daha illa ki unutur erkenden küsmeniz gorusmemeniz cok iyi olur.
Ben de 5 yasindaydim halam karpuz kesiodu. Göbek kismindan bi parça verir misin demistim. Sen gobegini yicen de biz neresini yicez yürü git diye kovmustu beni. O gunden beri aklimda :) Bunu bi arkadasima anlattigimda da o da bisey mi dedi benim halam ogluyla beni okuldan almaya gelmisti cikistaki simitciden 1 tane simit aldi kuzenime verdi ben de hala ben de simit istiyorum dedim param yok dedi vermediler bana dedi. Insan bi ikiye boler yarisini verir para yoksa. Ne adi insanlar var ya. Mesele zaten cikolatayi vermemis olmalari da degil herkes herseyini vermek zorunda degil ama vermeyip de bi de ustune agliyor diye laf saymalari... Kan dondurucu. Kirk kat el olsa sokaktaki cocuk olsa gene verir insan bi bavul cikolatayi napacaklar oturup yiip şeker komasina girerler inşallah :)
Agauhaha nihayet sozunu 5. Kez hatirlatmamda tutsanda..cok sevindimGözardı ettiklerimden biri şekerim, boşver çok mühim değil.
Şu konuya inanmayanlar çıkıp gidebilir mi artik lütfen her konuda ayni sey bunda inanmayacak ne var anlamiorum ki. Herkes konu sahibine katılır bu konuda tartisma fln da cikmaz. Sansasyonel hicbi tarafi yok. Yok benim kafama oturmadi falan. Sen onaylamazsan eksik kaliodu her sey zaten. Hey allahim.
O kaynanayla görümceye küfür etmek disinda denebilecek hicbi sey yok. Cocuklar unutmayabilio boyle seyleri ama cok kucukmus daha illa ki unutur erkenden küsmeniz gorusmemeniz cok iyi olur.
Ben de 5 yasindaydim halam karpuz kesiodu. Göbek kismindan bi parça verir misin demistim. Sen gobegini yicen de biz neresini yicez yürü git diye kovmustu beni. O gunden beri aklimda :) Bunu bi arkadasima anlattigimda da o da bisey mi dedi benim halam ogluyla beni okuldan almaya gelmisti cikistaki simitciden 1 tane simit aldi kuzenime verdi ben de hala ben de simit istiyorum dedim param yok dedi vermediler bana dedi. Insan bi ikiye boler yarisini verir para yoksa. Ne adi insanlar var ya. Mesele zaten cikolatayi vermemis olmalari da degil herkes herseyini vermek zorunda degil ama vermeyip de bi de ustune agliyor diye laf saymalari... Kan dondurucu. Kirk kat el olsa sokaktaki cocuk olsa gene verir insan bi bavul cikolatayi napacaklar oturup yiip şeker komasina girerler inşallah :)
Tamam en mukemmelMerak edene söyleyeyim, ben anneyim. Ota b.ka kötüye evrilecek tıynette adamla evlenip çocuk yapmamışım iyi ki zamanında ailemi dinleyip. Erkekteki lükse bak abi, boş alan bulmasın hemen keyfine göre evriliyor.
Merhabalar. Sırf bu konuyu paylaşmak için üye oldum çünkü yavruma yapılan muamele aklımdan çıkmıyor, bu saat oldu hala uyumadım.
Onlardan görümcem ve kayınvalidem diye bahsetmek istemiyorum çünkü onlar benim artık hiç bir şeyim değiller. Sadece eşimin kızkardeşi ve annesi.
Evliliğimiz görücü usulü oldu. Beni ilk kez görmeye gelen bu insanları o kadar sevmiştim ki aklımda hiç evlilik düşüncesi yokken evlenmeye karar verdim. Ben bunlar hakkında herkese melek gibi insanlar diye bahsederken meğer bunlar şeytanmış arkamdan iş çevirip dururlarmış. En ufak bir davranışımdan, sözümden kafalarında bin tane şizofrenik hikaye yazıp beni eşime kötüleyen çok çok kötü insanlarmış meğer.
Çok büyük üzüntüler yaşantılar bana. Buraya hepsini tek tek yazmak istemiyorum çünkü bana yapılanları unutmaya çalışıyorum.
Kafama takmamam gerekiyor hastalığımın aktifleşmemesi için.
Sadece şunu söyleyebilirim bekarken hiç bir şeyi kafasına takmayan ben şuan bu insanlar yüzünden kronik, nadir görülen, tedavisi olmayan, her an ne yapacağı belli olmayan bir hastalığa yakalandım. Ölebilirim de, sürünebilirim de yaşayabilirim de. Böyle bir şey. Ömür boyu taşıyacağım bir hastalık hediye ettiler bana..
Üzülmemem stres olmamam lazım ama 2 yaşındaki oğluma yapılanlar bir türlü aklımdan çıkmıyor. Çünkü çocuğum da unutturmuyor bana. Maddi durumumuz iyi değil. Dün eşim aradı işteyken. Çocuğu al annemlere götür. Halası gelmiş sevecekmiş dedi.
Bu arada halası çocuğumu asla sevmiyor. Çünkü sürekli bir kıyas halinde kendi çocuğuyla. Çocuk hastalandığı zaman boş verin hastaneye götürmeyin abartıyor bu diyen birisi. Ben bile onun çocuğunu daha çok seviyorumdur çocukla kan bağım olmadığı halde. Götürdüm. Eşimin kız kardeşi boşandı. Almanya’ da çalışan biriyle evlenecek. Adam Almanya’dan koca bir çanta dolusu çikolata vermiş eşimin kardeşine. O da eşimin annesinin evine getirmiş salonun ortasına koymuş.
Oğlum çikolataları görünce bir sevindi kendisine alınmış gibi koştu karıştırdı falan. Yapma oğlum dememe kalmadı eşimin annesi bir hışımla çantayı aldı içeri götürdü. Oğluma bir tane bile vermedi. Çocuk ağlamaya başladı.
Tamam oğlum eve giderken marketten alacağım sana desem de çocuk işte ağlıyor ne yapabilirim. Sonra eşimin kız kardeşi oğluma, zırlayıp durma bunları arkadaşlarıma hediye dağıtacağım git annen bakkaldan alsın görmemişlik yapma dedi bir de sırıtıyor bunları söylerken.
Ben de alırım sorun değil gel gidelim oğlum dedim. Çocukta taktı o çikolatalara isteyip duruyor hala. Eşimin annesi de demez mi hayatın da hiç alman çikolatası mı gördün de isteyip duruyorsun. Çocuk hala ağlıyor. Çocuk ağladıkça laf söylüyorlar.
O kadar sinirlendim ki çocuğuma bağırdım kes aptal gibi ağlamayı yürü eve gidiyoruz dedim. Onlara da madem vermeyeceksiniz çocuğun geleceğini bile bile neden ortaya koyuyorsunuz ister tabi çocuk ne görmemişliğinden bahsediyorsunuz dedim. Çıkıp geldim.
Oğlum ağlaya ağlaya göz pınarları kurudu.
Markete gittik alman çikolataları pahalıydı. O kadar param yoktu. Başka bir tane aldım eve geldik. Ben bunu istememiştim ki dedi oğlum bir de kızmayım diye korka korka söylüyor. İnanın bana mesele bir çikolata asla değil. Ufacık çocuğa üstelik kendi kanlarından olan çocuğa söyledikleri. Hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyudu yavrum. Gece de uykusunda hala o çikolataları sayıkladı.
Nasıl bu kadar kötü kalpli insanlara düştüm ben nerden girdiler hayatıma lanet olsun. Bu olayın üstüne bir de üç aylık bebeği öldüresiye döven baba müsvettesinin videosunu da görünce hem o yavrucağa hem oğluma ağladım. Vicdan azabı çekiyorum çocuğuma bağırdığım için. Kötü insanlar hayat sizlere neler yaşattı da bu kadar vicdansız oldunuz bilmiyorum ama ben ne yaşarsam yaşayayım asla sizin gibi olmayacağım. Lanet olsun çocuklara acımayan herkese ! Bu arada uzun süredir görüşmüyordum ama eşim tekrar bizi bir araya getirdi. Ben de belki artık düzelmişlerdir diye ve eşim üzülmesin diye görüştüm. Bir daha asla yüzlerini görmek istemiyorum.
Görüyoruz da, bunları bulup koca baba yapmak da bir seçenek yani, anlamasam da saygım var yine de. Mükemmel mükemmel diye diye de nimet ettiniz yahu, adam altı üstü kendi çocuğu ile ilgileniyor. Bakmayacağı çocuğu yapmasınlar.Tamam en mukemmel
Kocalar sizde anacuumcidden nerde yasiyorsunuz boyle ornekleri gormuyor musunuz bende bunu anlamiyorum asil
Valla
Cocugunu babasiyla
Yollasa boyle birsey olsa kendi goremeyecekti.. kolay degil oyle cocugunu emanet edip oraya buraya yollamak. babasi bile olsa ben babalarin anneler kadar dikkatli detayci oldugunu dusunmuyorum
Doğru olabilir orada sorun yok, sorun olan olayın bu kadar büyütülüp dramatize edilmesi. Babaannesi de olsa çocuğumuzun her isteğini etrafımızdaki insanlar karşılamayacak, bunu kabullenmek gerekiyor. Evet bir çikolata alt tarafı ama vermeyince vermiyorlar işte, zorla da alamıyoruz. Bunu travma haline getirmek gereksiz.yuh öküzlere
başlangıcı okuyunca gülücük attım da konunun gidişatı gözlerimi doldurttu, şerefsizler.
bence herkes "bu kadarı da doğru olamaz yaaa" diye düşünmek istediği için öyle sordular, çünkü ben de mesela açıkçası doğru olmadığına inanmak istedim.
Süpersiniz. Demek ki bana ve cocuguma hep kötüleri denk geldiSevilmezmi ya, evlat gibiler nasıl sevmeyeyim ben onları. Şimdi birtane daha geliyor, yolda. Deli oluyorum sevinçten, doğsada görsek diye gün sayıyorum resmen.
Goruyorsunuz ama buna ragmen her seferinde ayni seyleri soyluyor belli kisiler.. napsin kadin simdi cocugu geri mi yollasin? Fitrat olarakta kadin erkek farkli, biz genelde daha detayciyiz…ama toplumsal olarakta yetistirilmeyle ilgili bir sorunumuz var, bunlari zaten kabul ediyorum…cocuk tum dengeleri degistiriyor, boyle degil dememek sacma bence.Görüyoruz da, bunları bulup koca baba yapmak da bir seçenek yani, anlamasam da saygım var yine de. Mükemmel mükemmel diye diye de nimet ettiniz yahu, adam altı üstü kendi çocuğu ile ilgileniyor. Bakmayacağı çocuğu yapmasınlar.
Teşhisi doktor koydu evet. Bir kanser hastasının nasıl stres olmaması gerekiyorsa sen de aynı şekilde dikkat edeceksin dedi. Benim hayatım da onlardan başka beni strese sokacak kimse yok. Çünkü bu insanlar hastalığımı bile bile beni sevmedikleri halde yüzsüz yüzsüz benimle görüşmek istiyorlar. Uzun bi süre görüşmedim çok rahattım. Eşim onları ölen babalarının emaneti olarak gördüğü için, benden başka kimseleri yok yazık günah vs vs dediği için idare edelim dediği için idare etmeye çalıştım. Aslında böyle yaparak en büyük zararı kendime ben verdim. İdrak etmem biraz geç oldu ama oldu işte. Ne kadar boş şeylere takılıyorsunuz. İlginçsiniz.Hastalığınızın sebebi eş ailesi olduğunun teşhisini dr mu koydu
Açık açık eş ailesi sebebiyle gördüğümüz bir rahatsızlık bu, tedavisi yokmu dedi
Boşanmak tedavi seçeneği olabilir belki, hani dr dememiştir ama o insanları görmeyince hastalığınız düzelebilir