• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız davete gider miydiniz?

Ben gitmezdim.

Davetime gelirler aynı şekilde ben de giderim ama arada olan mesafe devam eder şeklinde bir iletişim olsa tamam.

Burada hem davete icabet edilmiyor hemde iftara davet herkese şehir teklifi gibi yapılıyor.

Eşi gelmesede abimden beklerim evime gelmesini ama oda gelmiyorsa hatır falan bilmem gitmem.

Anneme derdim şeytan sadece benim tarafta değil, oğlunun tarafınada uğruyor ona söyledin mi ? Günahsa sadece bana değil eşit günah varsa var. Sen aramıza girme, karışma onlar kaç adım gelirse ben de o kadar adım sayar giderim. Sen kötü olma aramızda anne derim.

En önemliside içime sinmiyorsa, içimden gitmek gelmiyorsa kendi iç sesime önem veririm gitmem.

Gitmezdim anneme de derdim aynı konuşmayı oğluna hiç yaptın mı yaptıysan abim nerde neden hiç beni ailesinden görüp gelmedi die . Benı her fırsatta tepen insanında bi mesajına heveslisi gibi gitmezdim

Eşi sizi sevmiyorsa abiniz kendı gönül alma usulü bi kahvenızı içmeye gelebilirdi .
Onlar bana çok yakın bir ilçede değiller. Bir gün eski bir iş arkadaşım o tarafta oturuyordu ona gittim. Sonra çıkışta abimlere çok yakındım. Aradım dedim ki müsaitseniz size bir kahve ısmarlayabilirim. Normalde hiç yapmadığım bir şey. Canım biz markete çıkıcaz başka zaman yapalım dedi. Bir kapının önüne bile çıkmadı yani. Ben evlerine geleyim de demedim. Zaten desem de sokmazlar onlar istemedikçe evlerine. Ben yeterince çabaladım çabalamaktan arsız oldum artık yani. Görüşmek isteyen her türlü görüşür

Bu seferlik gidip tepkilerini izleyebilirsiniz.
Size ters gelecek bir şey yaparlarsa tavır alabilirsiniz. Bizi de sürekli çağıran insanlar var ve gidemiyoruz inanın ve hiçbir kötü niyetimiz de yok ,sadece mesai saatlerimize uymuyor karı-koca olarak katılamıyoruz başka da sebebi yok. Ama biz onları çağırıyoruz ve geliyorlar
Bence ne olursa olsun bir abinin kardeşiyle aynı şehirde olmasına rağmen bir kere evini görmeye gelmemesi normal değil. İkisi de memur. Ben onların 3 katı yoğun bir işte çalışıyorum yine de eşimin ailesine de kendi aileme de gidip geliyorum. Ben her ay gelsinler demiyorum ki. Bahaneleri saçma. Uygun değiliz diyor çoğu zaman açıklama bile yok. Ben biri beni düşünüp çağırdıysa gidemeyeceksem üzülür ve açıklama yaparım şuraya gidecektik diye. 7 kat yabancıya uygun değiliz denir bence

Ben olsam gitmezdim. Öyle çok istedikleri için değil, diğerlerini davet edip sizi etmemeleri garip olacağından davet etmişler gibi duruyor.
Ayyy bebeğim o gün hiç uygun değilim derdim ben olsam onların yaptığı gibi. Onlar yapınca oluyorsa siz yapınca da olur, anneniz taraf tutmasın. Dağılan dağılmış zaten açsın gözünü.
Ben de böyle düşündüm aslında. Onların dediği gibi eşimin mesaisi var uygun değiliz demeyi düşündüm

Onlar bana çok yakın bir ilçede değiller. Bir gün eski bir iş arkadaşım o tarafta oturuyordu ona gittim. Sonra çıkışta abimlere çok yakındım. Aradım dedim ki müsaitseniz size bir kahve ısmarlayabilirim. Normalde hiç yapmadığım bir şey. Canım biz markete çıkıcaz başka zaman yapalım dedi. Bir kapının önüne bile çıkmadı yani. Ben evlerine geleyim de demedim. Zaten desem de sokmazlar onlar istemedikçe evlerine. Ben yeterince çabaladım çabalamaktan arsız oldum artık yani. Görüşmek isteyen her türlü görüşür
O zaman herkesi çağırdık o eksik kalmasın der gibi davet yapılmış size . Gitmeyin

Bence ne olursa olsun bir abinin kardeşiyle aynı şehirde olmasına rağmen bir kere evini görmeye gelmemesi normal değil. İkisi de memur. Ben onların 3 katı yoğun bir işte çalışıyorum yine de eşimin ailesine de kendi aileme de gidip geliyorum. Ben her ay gelsinler demiyorum ki. Bahaneleri saçma. Uygun değiliz diyor çoğu zaman açıklama bile yok. Ben biri beni düşünüp çağırdıysa gidemeyeceksem üzülür ve açıklama yaparım şuraya gidecektik diye. 7 kat yabancıya uygun değiliz denir bence
Ya haklısınız,ama sizi istemeyen insan sizi davet de etmez sonuçta mecbur değil kimse kimseye. Davet edilmişsiniz bir şekilde,bu sebeple gidin dedim. Elbette siz de mecbur değilsiniz gitmeye. Ama en azından bir seferlik şans verip size karşı tavırları ne olacak diye bakabilirsiniz.

Ben olsam giderim efendi gibi oturur yemeğimi yer tek laf etmeden geri dönerim. Gayet relax sakin hiç bir saygısızlık etmeden.

Sen giderek onları utandır. Boşver
Bu kadarı bana çok enayilik gibi geliyor ama yanlış mı düşünüyorum gerçekten. Bir kez kahvaltı davetimizi kabul ettiler mesela. Bekledik bekledik saat oldu 1 buçuk. Arıyoruz açmıyorlar. En son mesaj attılar evle ilgili bir sorun çıktı yarı yoldan döndük diye. Ve ne arayıp kusura bakmayın demek ne başka bir şey yok. Bu kız eşine mahçup olacak da demiyor. Şimdi kalkıp gitmek bana ağır geliyor

Ben de böyle düşündüm aslında. Onların dediği gibi eşimin mesaisi var uygun değiliz demeyi düşündüm
Onlar açıklama bile yapmıyormuş, mantığa uydurmaya bile gerek yok bence. Herhangi bir bahane olur.
Daha önce çoook adım atmışsınız. Size geliyorum kahveye demek yerine gayet ince düşünerek sizin oradayım gelin kahve ısmarlayayım demişsiniz. Yarım saat gelselerdi market kaçmıyordu.
Üzgünüm ama görüşmek istemiyorlar. Eee artık siz de istemiyorsunuz. O zaman hiç boşuna gidip de tatsız bir akşam geçirmeyin.
O akşam müsait değiliz deyin geçin.

Ben gider iftardan sonra da “bilmediğim bir sorun mu var neden bana gelmiyorsunuz, hediyeyi bile anneme bırakıyorsunuz bu gece bunu çözelim” derdim. Kesinlikle çözün ve bir şey kesinlikle var.
Abimle çok konuştum ama hep diyor ki yok canım olur mu yoğunuz sadece çok çalışıyoruz diyor. Benim lafım havada kalıyor yine. Sorun yokmuş gibi davranıyor. Abimi tanıyamıyorum zaten. Biz onunla o kadar eğlenirdik ki şimdi tanıyamıyorum donuk bakıyor resmen

Kardeşin gelmiş insan buluşmaz mı market kaçıyor mu🙄🙄asla gitmeyin.

Abimle çok konuştum ama hep diyor ki yok canım olur mu yoğunuz sadece çok çalışıyoruz diyor. Benim lafım havada kalıyor yine. Sorun yokmuş gibi davranıyor. Abimi tanıyamıyorum zaten. Biz onunla o kadar eğlenirdik ki şimdi tanıyamıyorum donuk bakıyor resmen

Allah affetsin ama .msalak olmuş abin. Benim 2 dayım da böyle, 2 kadına sebep birbirleriyle görüşmüyorlar. Yazık gerçekten.

Merhaba daha önce abimle kopuk olduğumuzdan bahsetmiştim. Evlendikten sonra bizimle pek görüşmemeye başladı kendisi. 1 senedir beni hiç aramamıştır. Annemin evinde 2 kez denk geldik. Bir araya gelince çok sevgi gösterileri yapıyor kendi de eşi de. Tatlım bebeğim falan diyor kız bana sürekli. Ama ben kendi evime taşındım 10 ay oluyor. Taşındıktan sonra defalarca davet ettim evime ama hep bir bahaneleri vardı. Abim evimi daha görmedi yani. Hayırlı olsun hediye almışlar ikili bardak takımı onu da anneme bırakmışlar bir de arayıp kendileri de demiyor bunu annem söylüyor gel al abinler senin ev hediyeni bıraktı diye. Ben sanki muhtacım onların bardağına ev hediyesi ev görmeye gelince getirilmez mi? Neyse iftarda ailemi iftara alacaktım haftasonu onlar da gelsin istedim. Aradım abimin eşini davet ettim. Uygun değiliz bebeğim ya dedi. Haftaya da ayarlayabilirim size uygun olan bir güne ayarlarım ben isterseniz dedim. Haftaya da uygun değiliz abinin mesaisi olabilir falan dedi. Tamam dedim bir daha davet etmeyeceğim demiştim ama dayanamadım işte ramazan diye. Dün akşam hepimize mesaj atmışlar ayın 22sinde iftara bekliyoruz diye. Daha yazmadım ama gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Annem de aranıza şeytan sokma o gelmiyor diye sen de aynısını yaparsan ne farkın kalır ailemiz dağılmasın diyip duruyor bana. Aslında bir bahaneyle mi gitmesem yoksa açık açık abimle mi konuşsam sana kırgınım diye bilmiyorum. Daha önce defalarca konuştum bir sorun varsa söyle istemeden bir şey mi yaptım diye ama olur mu ne sorun olacak sana öyle gelmiş ben çok yoğun çalışıyorum falan dedi. Eşi beni pek sevmiyor bunu biliyorum sevmek zorunda da değil zaten. Olabilir uyuşmamışızdır beni tek kıran kişi abim. Siz olsanız ne yapardınız? Evime adım atmayan insanların her davetine enayi gibi atlamam çok saçma değil mi?
Ben gitmezdim..

Ben gitmezdim.

Davetime gelirler aynı şekilde ben de giderim ama arada olan mesafe devam eder şeklinde bir iletişim olsa tamam.

Burada hem davete icabet edilmiyor hemde iftara davet herkese şehir teklifi gibi yapılıyor.

Eşi gelmesede abimden beklerim evime gelmesini ama oda gelmiyorsa hatır falan bilmem gitmem.

Anneme derdim şeytan sadece benim tarafta değil, oğlunun tarafınada uğruyor ona söyledin mi ? Günahsa sadece bana değil eşit günah varsa var. Sen aramıza girme, karışma onlar kaç adım gelirse ben de o kadar adım sayar giderim. Sen kötü olma aramızda anne derim.

En önemliside içime sinmiyorsa, içimden gitmek gelmiyorsa kendi iç sesime önem veririm gitmem.
Annem hep idare et onlar mutlu olsun diyip duruyor. Sanki mutlu olmalarına ben engelmişim gibi. Ben ne yapıyorum sanki aramıyorum da artık. Tek başlarına ömür boyu mutlu olsunlar

İlk yazınızda da gitmezdim diye düşündüm ama bir de yorumlarda anlattıklarınız size çöp kadar değer vermediklerini gösteriyor böyle yapan davranan insanın da ilk davetine koşa koşa gitmek kendi değerinizi iyice düşürür, dört gözle onların davetini bekliyor onlara çok hevesliymişsiniz izlenimi uyandırır. Annenizi bile hizaya sokmuşlar anneniz de o kadar adımızın geri çevrilmesine karşı hala sizin gitmenizi adım atmanızı istiyor. Oldu olacak eline ayağına kapanın gelinin. Kesinlikle gitmeyin. İnsan geldim diyen komşuyu kapıdan çevirmez yarım saat olsun misafir eder bunlar kardeşe dönüp bakmamış

Annem hep idare et onlar mutlu olsun diyip duruyor. Sanki mutlu olmalarına ben engelmişim gibi. Ben ne yapıyorum sanki aramıyorum da artık. Tek başlarına ömür boyu mutlu olsunlar
Anneniz de maşallah nasıl oğlunu tutuyor.
Kaç kere davet ettim gelmediler, kahvaltıya diye söz verip habersiz ektiler eşime rezil oldum, ayaklarına gittim gelmediler, ben de mutsuz oldum. Buna yorumun ne anne deseydiniz ya.

Siz bir defa daha böyle bir konu açmıştız sanki abinizle ilgili. Zaman bağlar değişebilir. Kabullenmek gerek sanki.

Allah affetsin ama .msalak olmuş abin. Benim 2 dayım da böyle, 2 kadına sebep birbirleriyle görüşmüyorlar. Yazık gerçekten.
Valla kız hepimizi mum etti. Herşeye kırılıyor biz de çok dikkat ediyoruz aman kırılmasın da bizden dolayı sorun çıkmasın diye. Biz ailecek enayi olduğumuz için bu muameleyi görüyoruz bence. Annemin gidip de bir çay içmişliği yoktur onlarda. Hala şeytan sokma araya desin. Şeytan girmiş zaten araya haberi yok

Back