Siz olsaniz böyle kaynanadan ne düsünürdünüz?

Konudaki mektup kısmı tanıdık geldi baktım siz açmışsınız o konuyu da. Orada da yazıldı. Kvden kötü değil diye niye inatla kadının çok büyük haksızlıkları olmuş gibi davranıyorsunuz?

Annenize saygısızlık da yapmamış. Hem kına da annemi yalnız bıraktı ne ya? Herkes kendi misafirinin peşinden koşuyır böyle günlerde. Annenizin dibinde mi dolaşmalıydı kvniz?
Resmen kadına bilenmek için yer arıyorsunuz givi? Boş vaktinizin çok olduğunu düşünerek bir öneri de bulunmak istiyorum size. Buradan açıp okuyun kv konularını neler varmış bir görün.

Ne kayınvalide ne görümce, ne de eşinin akrabalarından herhangi biri... Senin ailen kadar güzel aile olamayacaklar maalesef ki sana. Yapman gereken,saygi duy. Ama cevap vermen gereken yerde mutlaka ver ki kinlenme. Cevap vermediğinde kin tutuyor çünkü insan. Saygı duyulacak yerde duyarsın, cevap verilecek yerde cevabını verirsin. Ben de eşimin yanında saygılı olmaya çalışıyorum genelde. Dışarda da iyi gibi görünsem de laf sokmaktan geri kalmıyorum umrumda da değil. Üzülmüş, kırılmış...
Vallahi süpersiniz .Güzel telkinlerde bulunuyorsunuz!

Bence anneni kafaya çok takıyorsun o u üzdü diye kaynanaya karşı doluyorsun. Bir sürü ufak tefek detay. Kimse kaynanasına bayılmıyor ama tahammül ediyor eşinin hatrı için...

Yarisina kadar okuyabildim kaynananiz normal bunlarin hicbiri kötü birisi olduğunu göstermez siz kaynananiz oldugu için abartiyo altinda bisey ariyosunuz takmayin kendi hayatiniza bakin

Allah kaynananıza sabır versin.. Çok kaprisli çok mızmızsınız. Ayrıca annenizin, sizin kendisinin tesirinde kalıp kaynananıza bileneceğinizi bilip boş yere sizi doldurmaması gerekirdi. Yok tatlı getirmemiş, yok yanına gelmemiş. Sizin gibi gelinim olsun asla istemem. O kaynananın yerinde ben olsam kendi evimi bırakıp başka yere ben giderdim o derece çekilmez görünüyorsunuz burdan.

Yine mektup yine kayınvalide. Sanırım bu üçüncü konunuz kayınvalidenizle ilgili. Anlattıklarınızdan kayınvalidenizin davranışlarıyla ilgili bir sorun göremedim ama sizin onunla bir zorunuz olduğu belli.

Allah kaynananıza sabır versin.. Çok kaprisli çok mızmızsınız. Ayrıca annenizin, sizin kendisinin tesirinde kalıp kaynananıza bileneceğinizi bilip boş yere sizi doldurmaması gerekirdi. Yok tatlı getirmemiş, yok yanına gelmemiş. Sizin gibi gelinim olsun asla istemem. O kaynananın yerinde ben olsam kendi evimi bırakıp başka yere ben giderdim o derece çekilmez görünüyorsunuz burdan.
Benim annemle ne alakasi var?? Annem hic birzsman gelip bana bisey sikayet etmedi tam tersi herzaman sustu!! Ben hersyi kendim gördüm ve farkettim sordum sorusturdum ögrendim!!

iyi iyi yorumlari okuyunca icin rahatladi. bende sorun nerde diye düsünüyordum.

ilk konuya aklim takildi bunu hic bi zaman anlamadim. kaza yapmissin, hastanedesin insan neden hastanede yatar? dinlenmek kendini toparlamak, yaralarini iyilestirmek icin? e o an es ve anne yeterde artar bile. kaynanasiydi suyudu gelip lak lak yapcak güc mü oluyo? kadin resmen incelik etmis bir gün beklemis kendine gel diye.

Benim annemle ne alakasi var?? Annem hic birzsman gelip bana bisey sikayet etmedi tam tersi herzaman sustu!! Ben hersyi kendim gördüm ve farkettim sordum sorusturdum ögrendim!!
onun için annem bekledi ama tatlı gelmedi diye bozuldu, annemi kınada yalnız bıraktı annem darıldı, annem hep çağıran taraf oldu kaynanam çağırmadı annem üzüldü diye yazdınız. Anneniz size yansıtmasa haberiniz olmazdı. Kadının her yaptığı yapmadığı sorun olmuş.

Kaynanam doğumumda boşanmama sebep olucak olaylar çıkardı ve anneme terbiyesizliğin alasını yaptı. Tavrımı saygımı bozmadan gösterdim ve anneme de annecim kinlenmişsindir haklısın, ama lütfen bana o kadını kötüleme veya bana yansıtma evliliğimi yürütemem demiştim. Bir defa da kötü bi şey duymadım ağzından, halinden tavrından hiç alınmadım. Demek istediğim annem kırgın mı evet kırgın ama sizin anneniz gibi beni etkilemedi. Eğer etkilese sizin gibi olurdum bende. Böyle devam ederseniz o evlilik yürümez. Çok zor ve çekilmezsiniz.

Açıkçası yazdıklarınizdan dolayı bana biraz siz kaynanaya karsi onyargilisiniz gibi geldi.sonucta oyle kaynanalar var ki yuvayi dağıtıyor iftira atıyor ama sizin sorunlarınız çok basit bunların yanında.Bence biraz herşeye takilmamaya herşeyi görmemeye çalışın böylece kendinizi de yipratmayin kv ile de ilişkinizi gergin bir hale getirmeyin

+1
Ortalık karıştırıp doldurmaya çalışan bir kayınvalide var ama, bu sefer damat annesi degil

Kayınvalideye kendinizi ezdirmemek için incir kabuğunu doldurmayacak şeylerle üste çıkmaya çalışmayın.

Gelinine kötü olan kayınvalide kadar saygısız gelin de itici oluyor.
Biraz davranışlarınızı yumuşatmaya bakın.
Kadın haklı, ne dese adı kaynana diye yaylım ateşine tutuluyor... yazık...

Ortada abartılacak ve alınacak bişey göremedim. Anneniz alınmış ve sizi kaynananıza karşı doldurmuş. Annenizin etkisinde çok fazla kalmışsınız.

Altlı üstlü oturmak istemiyorsanız baştan tavrınızı koyup hayır diyecektiniz. Madem çalışıyorsunuz annenizle ve kaynananızla sınırlı görüşün kafanızı dinleyin. Ne anneniz sizi doldurup kışkırtsın ne kaynananıza alının.

X