tabi ki baskı yaptığınızı düşünmedim :) fikirlerimizi belirtiyoruz.Tabiki öyle bu yolda ilk yoldaşınız eşiniz ama bunu şu an ben size ne kadar anlatsamda kapamışsınız kendiniz istemem modundasınız
Ben size çocuk isteyin diye baskı yapmıyorum asla yapmam, hazır olmayan hiç kimsenin de çocuk sahibi olması zaten doğru değil
Ben sadece çocuk diye kafanızda oluşturduğunuz kalıbı değiştirmenizi tavsiye ediyorum
yok üzerime gelmiyor. istemem dediğimde de üzülüyor ama ben de üzülmesine dayanamıyorumBirtek bu konuda boyle olmanız daha iyi genel olarak gelecek kaygısı olan bi insan olsanız kaygı bozukluğu olabilir bir psikiyatriye danısin derdim.
Bu konuda da sanki esiniz sizi biraz fazla bunaltıyor gibi geldi. hemen mi istiyor esiniz? yani kaygınızi esinizin hemen cocuk istemesi arttirabilir bu da sizi daha cok iter bu dusunceden. zaten yeni evlisiniz yasınız kucuk evliliğe alısma surecinizde var esinizin bu kadar uzerinize gelmemesi lazım. Siz de esinize sonsuza kadar istemiyorum mesaji vermeyin siz o mesaji veriyorsaniz hiç olmayacak diye panikleyip simdiden uzerinize geliyor olabilir.
Acıkcası herkesin düşüncesi kendinedir ama bana garip geldi. Çocuk istemeyen bi kadın bilemedim yani genelde kadınların içgüdüsünde vardır ama, tabiki saygı duyuyorum. Eşiniz istiyor diyede bence yapmayın çünkü sizinde istemeniz önemliMerhaba hanımlar. Ben 23 yaşındayım yeni evlendim. Eşimle sevgililik dönemimizde bu konuyu konuştuk ama birbirimize çok aşığız ve çocuk isteme konusunda anlaşamadığımız halde evlendik. Ben çocuk istemiyorum çünkü vaktimi paramı sevgimi eşimin sevgisini ona harcamak istemiyorum. Ayrıca çocuk yapmanın çok bencilce olduğunu düşünüyorum. Ancak eşim çok istiyor. Sırf o istediği için çocuk yapmalı mıyım? Çocuk yaparsam bile bağ kuramam gibi geliyo bağ kurmaktan da korkuyorum ne yalan söyliyim bağ kurup da tüm hayatımı ona adamak istemiyorum ben. Çocuğun da psikolojisi pek iyi durumda olmaz bence çünkü istenmeyen bir çocuk olacak. Sizce ne yapmalıyım ben. İleride istersin demeyin lütfen isteyeceğimi sanmıyorum o içgüdü bende yok yani.
aslında benim gibi düşünen bir çok kadın var. bu konuda baya araştırma yaptım gönüllü çocuksuzluk antinatalizm başlıkları altında araştırabilirsiziniz. ayrıca çocuğunu seven ancak anne olmaktan nefret eden anneler çocuğu olmasa daha iyi bir hayat yaşayacağını düşünen pişman olan anneler de var. benim isteğim ise bu annelerden olmamakAcıkcası herkesin düşüncesi kendinedir ama bana garip geldi. Çocuk istemeyen bi kadın bilemedim yani genelde kadınların içgüdüsünde vardır ama, tabiki saygı duyuyorum. Eşiniz istiyor diyede bence yapmayın çünkü sizinde istemeniz önemli
Nasıl ki birisi çocuk istemiyor diye bencil diyemezsek aynı şekilde çocuk istiyor diye de bencil diyemeyiz. Bencillik istemediği halde hatır için sevemeyeceğini düşündüğü halde çocuk dünyaya getirmektir bence o yüzden istemiyorsanız yapmayın demek istedim. Konuda sırf eşim istiyor diye yapmalı mıyım sorusuna cevabenbu konuda bana bencil gelen eşim oluyor. her şeyi anlattığım halde ikna olmuyor
anladım teşekkürler :)Nasıl ki birisi çocuk istemiyor diye bencil diyemezsek aynı şekilde çocuk istiyor diye de bencil diyemeyiz. Bencillik istemediği halde hatır için sevemeyeceğini düşündüğü halde çocuk dünyaya getirmektir bence o yüzden istemiyorsanız yapmayın demek istedim. Konuda sırf eşim istiyor diye yapmalı mıyım sorusuna cevaben
Kesinlikle katılıyorum her sözünüze, inşallah sizde istediğiniz bir vakitte bu duyguyu yaşarsınız..bence de herkes anne baba olmamalı. hatta bazı isteyenler de anne baba olmamalı ama toplumda üremek nedense çok önemli bir şey olarak görülüyor.
çocuk açısından ise yaşayacağı her türlü sorunun sorumlusu çocuğu isteyen kişidir diye düşünüyorum
Siz çocuk yapmayın Allah aşkına annelik öyle kolay iş değil 24 saat mesai ister o çocuğa yazık günah ne suçu var herkes anne mi oluyor şu dünyadaMerhaba hanımlar. Ben 23 yaşındayım yeni evlendim. Eşimle sevgililik dönemimizde bu konuyu konuştuk ama birbirimize çok aşığız ve çocuk isteme konusunda anlaşamadığımız halde evlendik. Ben çocuk istemiyorum çünkü vaktimi paramı sevgimi eşimin sevgisini ona harcamak istemiyorum. Ayrıca çocuk yapmanın çok bencilce olduğunu düşünüyorum. Ancak eşim çok istiyor. Sırf o istediği için çocuk yapmalı mıyım? Çocuk yaparsam bile bağ kuramam gibi geliyo bağ kurmaktan da korkuyorum ne yalan söyliyim bağ kurup da tüm hayatımı ona adamak istemiyorum ben. Çocuğun da psikolojisi pek iyi durumda olmaz bence çünkü istenmeyen bir çocuk olacak. Sizce ne yapmalıyım ben. İleride istersin demeyin lütfen isteyeceğimi sanmıyorum o içgüdü bende yok yani.
Şu yazdıklarınız içimi sızlattı ne diyim bilemedim. Allah isteyen insanlara nasip etsin inşaAllahMerhaba hanımlar. Ben 23 yaşındayım yeni evlendim. Eşimle sevgililik dönemimizde bu konuyu konuştuk ama birbirimize çok aşığız ve çocuk isteme konusunda anlaşamadığımız halde evlendik. Ben çocuk istemiyorum çünkü vaktimi paramı sevgimi eşimin sevgisini ona harcamak istemiyorum. Ayrıca çocuk yapmanın çok bencilce olduğunu düşünüyorum. Ancak eşim çok istiyor. Sırf o istediği için çocuk yapmalı mıyım? Çocuk yaparsam bile bağ kuramam gibi geliyo bağ kurmaktan da korkuyorum ne yalan söyliyim bağ kurup da tüm hayatımı ona adamak istemiyorum ben. Çocuğun da psikolojisi pek iyi durumda olmaz bence çünkü istenmeyen bir çocuk olacak. Sizce ne yapmalıyım ben. İleride istersin demeyin lütfen isteyeceğimi sanmıyorum o içgüdü bende yok yani.