Aile Planlaması Sırf eşim istiyor diye çocuk yapmalı mıyım?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Nochild

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2021
30
12
Merhaba hanımlar. Ben 23 yaşındayım yeni evlendim. Eşimle sevgililik dönemimizde bu konuyu konuştuk ama birbirimize çok aşığız ve çocuk isteme konusunda anlaşamadığımız halde evlendik. Ben çocuk istemiyorum çünkü vaktimi paramı sevgimi eşimin sevgisini ona harcamak istemiyorum. Ayrıca çocuk yapmanın çok bencilce olduğunu düşünüyorum. Ancak eşim çok istiyor. Sırf o istediği için çocuk yapmalı mıyım? Çocuk yaparsam bile bağ kuramam gibi geliyo bağ kurmaktan da korkuyorum ne yalan söyliyim bağ kurup da tüm hayatımı ona adamak istemiyorum ben. Çocuğun da psikolojisi pek iyi durumda olmaz bence çünkü istenmeyen bir çocuk olacak. Sizce ne yapmalıyım ben. İleride istersin demeyin lütfen isteyeceğimi sanmıyorum o içgüdü bende yok yani.

Hayır hergun çalışan biriyse hele zaten ... Hep siz bakacaksiniz demektir .
Niye istemediğim biseyi yapayım da hergun ben ilgileneyim ki o zaman .
Eşiniz için kolay ..komşunun çocuğunu sevmek gibi eziyetsiz bı durum.
Sizin iicinse istemediginiz için yük olacak

Ben bakarım anam bakar diyor. Ben de çalışıyorum bu arada yani işimi bırakmak da istemyorum.

Ben bakarım anam bakar diyor. Ben de çalışıyorum bu arada yani işimi bırakmak da istemyorum.
Anne olmak o kadar guzel bi duygu ki istemeyene saygi duyarim ama onu yasarsan da anlarsin dusunsene icinde senden bi parca dogunca o boncuk boncuk gozleriyle gozlerine bakiyor gulumsuyor cocuk bakmak zor evet ama sevgisi herseye bedel annesine bakar diye sakin yapmayin ama bi cocugunuz olursa da iyi bi anne olacakmissiniz gibi hissettim

Siz hiç hiç
İstemedigi biseyi eşinize yaptirabildibiz mi bugüne dek .

Şöyle bi dusunun ?

Bir de şunu sormak isterim siz ne zaman dusunuyorsunuz
Eşinizin bekleyemeyecegi kadar 'çok seneler sonra' mı ?

çocuklarla çok iyi anlaşırım ama o sorumluluğu almak istemiyorum. böyle annelikle ilgili güzel şeyleri de okudum ama etki etmiyo yani içimde o duygu yok nedense anne olsam belkii çok iyi bir anne olurum ama çok zahmetli bi iş değmez gibi geliyo

Kendini ne zaman hazir hissedersen o zaman dusunursun zahmetli ama deger bi gun anne olmaya karar verirsen o zaman anlarsin

Siz hiç hiç
İstemedigi biseyi eşinize yaptirabildibiz mi bugüne dek .

Şöyle bi dusunun ?

Bir de şunu sormak isterim siz ne zaman dusunuyorsunuz
Eşinizin bekleyemeyecegi kadar 'çok seneler sonra' mı ?
açıkçası istemiyorum dediyse ısrar eden biri değilim o da ısrar etmiyo ama çocuk hayallerini yıkmak da istemiyorum. 3 yıl sonra olursa olur 3 yıldan önce istemem o da bunda hemfikir ama ben aslında 3 sene sonra da istemiyorm

Bu konuyu bir açıklığa kavuşturup evlenmeniz gerekirdi . Siz hiç istemiyorken eşiniz can atıyor. İleride bu problem boşanmaya kadar gider. Siz de haklısınız eşiniz de . Herkes anne olmak isteyecek diye bir kural yok . Ama baba olmak isteyen adamida tutamazsınız bence.

Ozaman boşanın çünkü çocuk istemek eşinizin en doğal hakkı. Siz isteyip eşiniz istemese yine aynı şeyi söylerdim

birbirimize çok aşığız yani boşanmaya gideceğini sanmam büyük konuşmak da istemiyorm ama ben tamam desem içten içe istemiyorum o bana tamam dese onun içinde sıkıntı yani isteklerimizde ikimiz de haklı olsak da iki seçenek de can sıkıcı

Bu konu ilk basta çözüme kavuşturulmaliydi sanırım. Eşinizin baba olmaya hakkı var ama siz istemiyorsaniz ve buna rağmen olursa da o çocuğa yazık olacak. Bunu tekrar detaylı konuşmaniz gerekiyor. Doğmamış çocuğun bi günahı yok sonucta. Allah yardımcınız olsun.

Ozaman boşanın çünkü çocuk istemek eşinizin en doğal hakkı. Siz isteyip eşiniz istemese yine aynı şeyi söylerdim
valla sırf çocuk için birbirinden de vazgeçilmez bence doğmamış çocuğun aşkı bana olan aşkından fazlaysa zaten :/

teşekkür ederim belki burada bir çözüm bulurum dedim ama çok çözümsüz bi olay

valla sırf çocuk için birbirinden de vazgeçilmez bence doğmamış çocuğun aşkı bana olan aşkından fazlaysa zaten :/
Bende 23 yaşındayım 1 senedir evliyim ilk zamanlar Allah affetsin ama hamile kalanlara hayırlı olsun dediğimde bana darısı başına dediklerinde rahatsız oluyordum okadar istemiyordum yani bebek. Eşim de anlayış gösterdi. Şimdi artık kendimi hazır hissediyorum ve istiyorum kendiliginden icime sevgi geldi birden:) Ama siz hic istemiyorum diyorsunuz bu biraz bencillik gibi ama zamanla sizinde isteyeceğinize eminim :)

Aslında bunu çözmeniz lazım içinizde .
Çokta ertelemeyin bence

Kocanız istiyor diye elbette yapmayın yukarda dediklerimde çok ciddiyim halen

Sadece çocuk konusundaki genel isteksizliginizi cozmelisiniz

Olursa olur demeyin 3 yıl sonra kesin olsun mesela

Bende çocuk düşünmeyen gruptanim evlenirken 2019 da... 2022 den önce asla yapmam demiştim herkese

çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz. en kısa zamanda oturup eşimle bu konuyu konuşucam net bir karara varmak lazım artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…