Aile Planlaması Sırf eşim istiyor diye çocuk yapmalı mıyım?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
3 yıla kadar konuşmazsam ama sürekli bunu düşünüp duruyorum mesela ya hiç istemezsem istersem ve doğduğunda pişman olursam gibi bir sürü düşüncem vr

Bu kadar kaygı normal gelmedi. istememeniz normal degil demiyorum bu kadar kaygılanmanız normal degil. Anne olunca pisman olursam kaygısı 3 yıl 5 yıl sonrasina bile simdiden kaygılanmanizın altinda bir sebep olmalı.

Her olayda mı bu kadar kaygılısıniz yoksa sadece bu konuda mı? her konuda boyleyseniz yani 3 yıl sonra olacaklarin bile kaygısını çeker misiniz? eger oyleyse genel anlamda kaygı bozukluğu olabilir. yok sadece bu konuda böyleyim diyorsaniz bilinc altinizda yatan bir sebep olabilir.

Kendinizi anneliğe hazır hissetmeden sırf eşiniz istiyor diye çocuk yapmanız sizi ve ilişkinizi zorlayacaktır. Karşılıklı konuşmanız ve duygularınızı ifade etmeniz ortak bir noktada buluşmanız için etkili olabilr.
ne zaman konuşsak ikimizden biri muhakkak üzülüyor. ne o ikna oluyor ne de ben

Bu kadar kaygı normal gelmedi. istememeniz normal degil demiyorum bu kadar kaygılanmanız normal degil. Anne olunca pisman olursam kaygısı 3 yıl 5 yıl sonrasina bile simdiden kaygılanmanizın altinda bir sebep olmalı.

Her olayda mı bu kadar kaygılısıniz yoksa sadece bu konuda mı? her konuda boyleyseniz yani 3 yıl sonra olacaklarin bile kaygısını çeker misiniz? eger oyleyse genel anlamda kaygı bozukluğu olabilir. yok sadece bu konuda böyleyim diyorsaniz bilinc altinizda yatan bir sebep olabilir.
genel olarak kaygılı bir insan değilim ama bu konuda böyle. sevgili olmdan önce hiç düşünmezdim bu konuyu ilk konuştuğumuzda da tamam olur kafasındaydım ama gitgide evliliğimize bir yıl kala hiç istememeye başladım.

Merhaba hanımlar. Ben 23 yaşındayım yeni evlendim. Eşimle sevgililik dönemimizde bu konuyu konuştuk ama birbirimize çok aşığız ve çocuk isteme konusunda anlaşamadığımız halde evlendik. Ben çocuk istemiyorum çünkü vaktimi paramı sevgimi eşimin sevgisini ona harcamak istemiyorum. Ayrıca çocuk yapmanın çok bencilce olduğunu düşünüyorum. Ancak eşim çok istiyor. Sırf o istediği için çocuk yapmalı mıyım? Çocuk yaparsam bile bağ kuramam gibi geliyo bağ kurmaktan da korkuyorum ne yalan söyliyim bağ kurup da tüm hayatımı ona adamak istemiyorum ben. Çocuğun da psikolojisi pek iyi durumda olmaz bence çünkü istenmeyen bir çocuk olacak. Sizce ne yapmalıyım ben. İleride istersin demeyin lütfen isteyeceğimi sanmıyorum o içgüdü bende yok yani.
Evladım kendin gibi düşünen bir adamla evlenseydin daha hayırlı olacakmış.

Sırf kocanız istiyor diye yapmayın en çok siz bebekle zaman geçirip ilgileneceksinizz sizde kendinizi hazır hissetmelisiniz.. ama sırf siz istemiyorsunuz diye eşinizi çocuktan mahrum kalması da bencilce olur. Kendinizi bebek fikrine alıştırın eşinizle konuşun oda size yardımcı olsun beraber halledin :)

size göre değebilir açıkçası ama sırf sevmek için bir canlı dünyaya getirmek bana göre değmez. tabi sizin düşünceniz saygı duyarım :)
Çocuk sevmek için mi yapılır belki de bu bakış açınız yüzünden istemiyorsunuz
Çocuk evde neşe demektir, ses demektir, hep bebek olarak kalmayacak ki büyüyünce size sohbet arkadaşı olur
Çocuk yük değildir ki yoldaştır
Bende çocuk istemiyor olmanıza saygı duyuyorum ama çocuğa yakıştırdığınız sıfatlara asla saygı duyamam

Merhaba hanımlar. Ben 23 yaşındayım yeni evlendim. Eşimle sevgililik dönemimizde bu konuyu konuştuk ama birbirimize çok aşığız ve çocuk isteme konusunda anlaşamadığımız halde evlendik. Ben çocuk istemiyorum çünkü vaktimi paramı sevgimi eşimin sevgisini ona harcamak istemiyorum. Ayrıca çocuk yapmanın çok bencilce olduğunu düşünüyorum. Ancak eşim çok istiyor. Sırf o istediği için çocuk yapmalı mıyım? Çocuk yaparsam bile bağ kuramam gibi geliyo bağ kurmaktan da korkuyorum ne yalan söyliyim bağ kurup da tüm hayatımı ona adamak istemiyorum ben. Çocuğun da psikolojisi pek iyi durumda olmaz bence çünkü istenmeyen bir çocuk olacak. Sizce ne yapmalıyım ben. İleride istersin demeyin lütfen isteyeceğimi sanmıyorum o içgüdü bende yok yani.
Bence sen doğurma, hiçbir çocuk kendisini istemeyen ebeveynleri haketmiyor... Bu kötülüğü yapma ille de birgün çocuk olcaksa eğer o zaman gerçkten hazır olarak gir bu işe, kimse için çocuk getirilmez, çocuk mutlu bir evliliğe sahip olan ve kendisini umutla bekleyen anne ve babaların hakkıdır.. Keşke her önüne gelen anne baba olamasaydı 😔

Çocuk sevmek için mi yapılır belki de bu bakış açınız yüzünden istemiyorsunuz
Çocuk evde neşe demektir, ses demektir, hep bebek olarak kalmayacak ki büyüyünce size sohbet arkadaşı olur
Çocuk yük değildir ki yoldaştır
Bende çocuk istemiyor olmanıza saygı duyuyorum ama çocuğa yakıştırdığınız sıfatlara asla saygı duyamam
evde neşe ve ses için illa çocuğa gerek olduğunu düşünmüyorum eşimle de neşeli vakit geçirebilirim eşimle de sohbet edebilirim eşim de benim yoldaşım

Daha profesyonel destek almanız yardımcı olabilir. Bazen ikili iletişimde baskın olma isteği etkin olabilyor çözüm bulanamıyor
evet haklısınız birkaç kişi daha bu yönde tavsiyede bulundu teşekkürler

Bence sen doğurma, hiçbir çocuk kendisini istemeyen ebeveynleri haketmiyor... Bu kötülüğü yapma ille de birgün çocuk olcaksa eğer o zaman gerçkten hazır olarak gir bu işe, kimse için çocuk getirilmez, çocuk mutlu bir evliliğe sahip olan ve kendisini umutla bekleyen anne ve babaların hakkıdır.. Keşke her önüne gelen anne baba olamasaydı 😔
bence de herkes anne baba olmamalı. hatta bazı isteyenler de anne baba olmamalı ama toplumda üremek nedense çok önemli bir şey olarak görülüyor.

çocuk açısından ise yaşayacağı her türlü sorunun sorumlusu çocuğu isteyen kişidir diye düşünüyorum

genel olarak kaygılı bir insan değilim ama bu konuda böyle. sevgili olmdan önce hiç düşünmezdim bu konuyu ilk konuştuğumuzda da tamam olur kafasındaydım ama gitgide evliliğimize bir yıl kala hiç istememeye başladım.

Birtek bu konuda boyle olmanız daha iyi genel olarak gelecek kaygısı olan bi insan olsanız kaygı bozukluğu olabilir bir psikiyatriye danısin derdim.

Bu konuda da sanki esiniz sizi biraz fazla bunaltıyor gibi geldi. hemen mi istiyor esiniz? yani kaygınızi esinizin hemen cocuk istemesi arttirabilir bu da sizi daha cok iter bu dusunceden. zaten yeni evlisiniz yasınız kucuk evliliğe alısma surecinizde var esinizin bu kadar uzerinize gelmemesi lazım. Siz de esinize sonsuza kadar istemiyorum mesaji vermeyin siz o mesaji veriyorsaniz hiç olmayacak diye panikleyip simdiden uzerinize geliyor olabilir.

evde neşe ve ses için illa çocuğa gerek olduğunu düşünmüyorum eşimle de neşeli vakit geçirebilirim eşimle de sohbet edebilirim eşim de benim yoldaşım
Tabiki öyle bu yolda ilk yoldaşınız eşiniz ama bunu şu an ben size ne kadar anlatsamda kapamışsınız kendiniz istemem modundasınız
Ben size çocuk isteyin diye baskı yapmıyorum asla yapmam, hazır olmayan hiç kimsenin de çocuk sahibi olması zaten doğru değil
Ben sadece çocuk diye kafanızda oluşturduğunuz kalıbı değiştirmenizi tavsiye ediyorum

X