sinirlerim bozuldu!!!

Sanırım küçük kızınız sizi fazlasıyla yoruyor uykudan yoksun ve çok stresli olduğunuzu hissettim. Açıklamalarınızı okudukça daha iyi anlıyorum sizi. Ama yine de çocuğa yansıtmamalısınız o tavrı. Yeri geldiğinde eltinize gösterin. Zor bir durum şimdi ne diyeyim. Eşinize de suç bulamıyorum erkekler böyledir yaptığımız işi basit sanıyorlar ne kadar yorulduğumuzu anlamazlar. Börek istemiş bence kırıcı şekilde terslemişsiniz neyse ki çok uzatmamış üstünüze gelmemiş. Benim kocam olsa ne bağırıyon insan gibi söyle der saatlerce de olayı uzatır burnumdan getirir. Eşinizin yeğenine kıyamayıp alıp getirmesinde de suçu yok. Eltiniz size kötü davranıyor diye eşiniz bunun bedelini yeğenine ödetmez. Koparamazsınız yani anlayışlı olmanız gerekir.
Böyle davranmak yerine eşinizi karşınıza alıp dertleşseniz? Yorgun olduğunuzu ve anlayış beklediğinizi dile getirseniz? Kırıcı olmadan bize anlattığınız gibi içinizi dökseniz bence anlayacaktır eşiniz sizi. Mesela dert yanın kocanıza eltim böyle böyle dedi çok alındım kaynım şöyle böyle yaptı alındım. Ama şikayet eder gibi değil. Bir arkadaşınızla dertleşir gibi sakince ses yükseltmeden ve çene çalmadan... Bilmiyorum ben eşimle diyaloğu böyle kuruyorum çok şükür anlaşıyoruz her konuda.

Babamla annemin benzer bir olayına şahit oldum bekârdım o zamanlar. Dayımın 7 yaşındaki oğlu annemi özlemiş gelmek istemişti arada 45 dk dolmuş mesafesi var. İşten güçten dolayı çok görüşemezdik. Neyse çocuk geldi biraz şımarıktır birşey istedimmi kesinlikle olacak yoktan anlamaz. Çocuk bir hafta kaldı bizde. Zaten yarıyıl tatilindeydik. Neyse döndü evine bir hafta kalıp. Bir akşam oturmasında konu açıldı çocuğun şımarıklığından. Babam başladı içini dökmeye. ''küçük çocuk tek başına bu kadar kalmamalı, yoktan anlamıyor, annesi resmen başımıza attı'' vs vs... (babam yengemi hiç sevmez)
Annem de sinirlendi başladı babama bağırmaya. Haklı yani yeğeni halasını özlemiş gelmek istemiş sömestr tatili zaten.

Ben halamı amcamı özlesem gidip görme hakkım yok mu sanki? Halamın amcamın evinde kalamayacak mıyım?

Eşinizle ya da diğer insanlarla olan sorunlarınızı lütfen çocuklardan çıkarmayın.

Eşinizle de bence daha sakin bir dille konuşun. Bir kahve yapın gel konuşalım dertleşmeye ihtiyacım var deyin damardan girin. Siz kazanırsınız arkadaşlar. Eşinizi kendinize çekmek istiyorsanız suyuna gideceksiniz masum görüneceksiniz ki sizi anlasın.

Benim kiz kardesim bizde yatti kendisi rahat edemefo diye kardesime iki kelime muhabbet bile etmedi onlarin karsiligi simdi donup dolasip onuda buluyo
O bir çocuk, çocukları intikam aracı yapmayın. Kininizi nefretinizi eşinize kusaydınız, Sanki nüfusunuza geçecek, 1 gece için hareketlere, triplere bak, aynı şeyi yaşarsınız umarım, havalara uçarak gittiğiniz yerde sığıntı mualmelesi görmeniz dileğiyle...

Durumun detaylarını bilmediğimiz ve sonradan öğrendiğimiz için haklı olabileceğinizi düşünmeye başladım açıkçası
Evet hepsini yazarsam uzun olurdu zaten bu eskilerde sorulan sorulardan dolayi aklima geldi daha cok sebep var iste ama aklima geldikce yaziyorum cok sinirliyim gercekten bi tane cocuk degilmi diyosunuz ama suan her yer her yerde kendime iyce stres yapiyorum

Uzatmadi uzatamaz normalde soylenirdi cok kavgada edersi hatta ama surekli ara yapmaya calisti halimin olmadigini gorunce is isten gecmisti cocuk gitmek istemedi
Neden koparmak isteyim kopmalik bisey yokki ortada bes dklik yer hergun goruyolar birbirlerini yani oyle ozlem duygusuda yok. Normal gunde soylesem olur dertlesirim hatta bu stresle ben aglayarak herseyi soylerim icimden gelenleri ama kucagimda bebek olunca zor oluyo gercekten kizimin keyfi yoktu ben zaten gozler sasi sasi bakmaya baslamisti uyku bi yandan yorgunluk bi yandan ev daginik bi yandan off

Cocugun annesinden kizimda bende yeteri kadar siginti muamelesi gorduk onun cocugu altindan falanmi bebegin yuzune bakilmiyo o evde ve benim evime alti yasinda altina yapan cocuk gonderiliyo bence sende eltim kadar yuzsuz bi insansin ki normal karsiliyosun neyse

Çocuk anlamaz ama burda eşiniz ve çocuğun annesinde suc kendi çocuğunuz hasta kusura bakmasın kimse ilk önce can sonra canan diye bir söz var sizin durumunuz o zaten bebek bakmak yıpratıcı birşey anne olunca ev işlerini yapmak bin kat zor oluyor erkekler çok düşüncesiz

aynen katılıyorum cocuga kendini degersiz hissettirmek cok kötü
Bende kendimi onlarda degersiz hissettim bi aylik bebek daha melek ya nasil kinli kinli bakiyo batircak ortali diye yazik bebek daha elini kolunu yeni oynatiyo

Hmmmm... Siz açıkladıkça olay netleşiyor. Sizin koca biraz bencil bir koca sanırım. Sizin ailenize farklı muamele kendi ailesine farklı muamele göstermiş. Bence siz aynı hatayı yapmayın. Aynı hatayı yapmayın ki utansın. Şunu demeye yüzünüz olur hiç değilse. Hangi gün ailene karşı bir ayıbımı gördün? Hangi gün ailenden biri geldiğinde terbiyesizlik ettim?

Ve karşınıza alıp konuşun benim ailem sana ne yaptı? Benim ailem geldiği zaman neden surat yapıyorsun? Hatasını anlayıp utanmıyorsa eğer, o zaman dersin ki, ''Madem öyle, ektiğini biçeceksin. Kısasa kısas. Senin ailenden biri gelsin de terbiyesizlik nasıl yapılırmış gör. Hakettin bunu.''

Bu kadar kırıcı olmayın bu kadar surat asmayın.5 gün 10 gün kalsa ne olacak sanki misafir allahın davetlisidir.senin yeğenin olsa esin surat assa ne olur.
Yegenim fln yok kiz kardesim gelmisti ozamanlar yeni evlenmistim ilk kez ayri kaliyoduk bi kac ay sonra bende kalmisti ve esimin surati sirke

Bahsettiğin çocuk çocuk... Annesine yapsana yapabiliyorsan, yüzlerine gülüp, öfkeni küçücük çocuktan çıkarıyorsun. Terbiyeni takın derdim ama kelime anlamını biliyor musun emin değilim.

Inanin bir gun boyunca uyumayinca insan bu kadar yumusak dusunemiyo ben normalde o cocuklara okadar gulerim sakalasirim fln ama ben o durumdayken onu dusunemem

Ne kadar ayıp yaptıklarınız ya ben utandım okurken.. sinirleriniz çok ciddi bozulmuş sizin, hiç normal değil tepkileriniz. Anne abla falan varsa çağırın size yardımcı olsunlar bir süre , bu gidiş pek iyi gelmedi bana

Ayyy ne bu ya herkes saçma sapan yorum yapmış. Çocukmuşta bilmem ne. Siz gönderirmisiniz çocuğunuzu tek başına. Ve daha 2 aylık bebeğin yanına. Doğurup verelim millete ev ev gezsin madem çocuk. Ortalığı birbirine katsın. Onlar bu kadın zor zaman geçiriyor göndermeyelim diyeceğine. Faydası olmadığı gibi zararı olcak. Konu sahibide sakinmi olucak. Yok öyle birşey. O çocukla ilgilenemiyor diye orda o çocuğa birşey olsa suçlu konu sahibi olur ama. Üstelik tabiki kısasa kısas yapcak. Yapmadığındada ezdirmeyin kendinizi dersniniz. Onun kardeşi geldiğinde yükmü olmuş. Bu çocuk küçük ve tabiki ilgi lazım. bunu düşünmeden getiren kocayada kızmaya hakkı var. Madem bir tarafına güvenip getirdi. Madem amca adam gibi baksın çocuğa. Kadının başına atmaya getirmiş. Kalsın kendi yapsın madem böreğini.

Bahsettiğin çocuk çocuk... Annesine yapsana yapabiliyorsan, yüzlerine gülüp, öfkeni küçücük çocuktan çıkarıyorsun. Terbiyeni takın derdim ama kelime anlamını biliyor musun emin değilim.
Cocuk bizi duymadi canim yazdiklarimi oku istersen cocuktan hirsimida cikarmadim hic bisey duymadim sadece ilgilenmedim kendi kizim kivranirken yuzumuze bakmayan eltimin cocugunu el bebek gul bebek tutucak halim yok ayrica bundan sonra onunda yuzune yapicam zaten once geldiklerinde ahim sahim karsiliyodum uc cocukla cerez koyuyodum onlarine tabaklar cerezler havada ucusuyodu ben olsun cocuk onlar oynasin bisey olmaz ertesi gun tum temizlik yaparken iyiydim bi aylik cocukla gidince halisinin ustunde kizin altini degistirmeme razi gelmedi ama ben anladim simdi farki bana yapilan muameleyi yapicam aynisini kusura bakmasin kimse ven uc cocugu eve sigdirdim misafir agirlamasini bilirim nezaman ben bebekle gittim gercek yuzu cikmaya basladi onun hali halida benimki degilmi ustune cola doktuler cocuktur dedim ama ben ayni muameleyi gormuyosa orda durulacak bu konuda bana kimse haksizsin diyemez!!

İlk başta hepimiz yanlış anladık. Ama haklılık payı var konu sahibimizin. Hiç kimse lohusa bir kadına yemek seçen, gece altını ıslatan çocuk göndermez. Eltisi kasıtlı olarak göndermiş gibi geldi. Altını ıslatsa bile çarşaf yıkanır koltuk silinir o mesele değil ama kadının bunları yapacak vakti yok zaten. Kaldı ki kendisi bebeğiyle eltisinin evinde nasıl muamele görmüş. Konu sahibimiz çocuktan nefret etmiyor çocuğa kızmamış ve yasıtmamış. Sadece içten içe eşi anlayışsız davrandı ve eltisi kasıtlı olarak gönderdiği için sinirlenmiş. Haklı bence.

Bak konusa konusa cevaplarken aklima geliyo herseyi bi anda anlatamiyorum cocuk gidiyo mutfaktan cekmecede bicaklarla fln ugrasiyo kucagimda bebekle bide ona dikkat ediyorum aman napiyi simdi orda acaba diye benim bu halimle milletin cocuguna bakmaya hic bi sekilde MECBURIYETIM YOKK

Normalde oyle kotu bi lohusalik gecirmedim esim kizimla cok ilgilenir isten gelince yukum hafifler resmen ama krampi oldugu icin ondada durmuyo sadece gogsumde rahatliyo

Ayy aman Allah korusun kaldır kocanı söyle bu çocuğa birşey olursa hesap sorarlar ben ilgilenemiyorum. Biraz dikkatli olurmusun bıçak çekmecesini açmış de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…