• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakanlar veya düşünenler lütfen buraya

ben 8 sene boyunca içtim sigarayı. 26 ağustos 2009 tarihinde bir gecede karar verdim bırakmaya ve gerçektende bıraktım. o zamanlar kime desem ben sigarayı bıraktım diye hadi canım sende bırakamazsın dediler onlara inat bıraktım. sigarayı bıraktıktan sonra kilo alırsın her şeye sinirlenirsin dediler ama öyle bir şey olmadı. umarım bırakmak isteyen herkes en kısa zamanda bırakır. şu anda kokusundan bile tiksiniyorum ben :)

BIRAKALI YAKLAŞIK 1 YIL OLDU. 13 YIL İÇTİM. SON BİR YILINI DA BIRAKMALIYIM DİYEREK GEÇİRDİM. DEFALARCA KERE DENEDİM. HER SEFERİNDE TEK SİGARAYA YENİLDİM. ŞU GÜN SON BU GÜN SON DİYE HEP KENDİMİ KANDIRDIM. BİR GÜN YETER DEDİM. İLAÇ YADA BAŞKA BİRŞEY KULLANMADIM. İLK GÜNLER GERÇEKTEN ZORDU. AMA OLUMLU YANLARINI GÖRDÜKÇE İÇMEDİM. HELE BİR DE EŞİMİN TENİNDEKİ O İĞRENÇ KOKUYU DUYDUKÇA KENDİME ETTİĞİM EZİYETİ ANLADIM. ŞİMDİ HERŞEY SÜPER. ESKİSİ GİBİ YORGUN DEĞİLİM. DELİKSİZ VE KALİTELİ BİR UYKUM VAR. CEBİMDE DOLAŞAN AKREPTEN KURTULDUM. ARTIK ÇOK PARAM VAR. UZUN ZAMANDIR BENİ GÖRMEYEN ARKADAŞLARIM CİLDİN NE KADAR DÜZELMİŞ NE KULLANIYORSUN DİYORLAR. SAÇLARIM BİLE ÇOK DEĞİŞTİ. ARTIK KENDİMİ ÇOK GÜZEL BULUYORUM. BEN İLK GÜNLERDE BOL BOL SU VE YEŞİL ÇAY İÇTİM. İNAT EDİN VE BIRAKIN. BEN HEP TAKİP EDİYORUM SİZİ. SORMAK İSTEDİĞİNİZ BİRŞEY OLURSA BURADAYIM.

Arkadaşlar,ben geçen gün şu hattı aradım.Hani televizyon kanallarında sık sık çıkıp sigara danışma hattı,arayın,bırakın,yardımcı olalım vs...diyip duruyorlar ya...Çıktı bir bayan,20 dk.konuştuk.sonuç sıfır.Bildik şeyler anlattı,ben de kendi derdimi anlattım.Şu anki durumumdan bahsettim.Dinleyince şu an içinde bulunduğunuz durumda bırakmanız gerçekten zor,olayların düzelmesini bekleyin ve o zaman tam kararlılıkla deneyin bırakmayı demez mi:53:Sohbeti koyulaştırdım ben,gerçekten sabırla dinlendim.ama sorduğum sorulara tatmin edici yanıtlar alamadım.Ayrıca bana bırakma konusunda yardımcı olmaya çalışan bayanın kendisinin zaten yeni bırakmış olduğunu ve eşinin de sigara kullandığını öğrendim.Kafam daha beter karıştı valla.Bu konuda uzman mısınız,eğer öyle ise neden eşinize bırakma konusunda yardımcı olamadınız?diye sorunca da konuyu değiştirdi kadıncağız.:1:

BIRAKALI YAKLAŞIK 1 YIL OLDU. 13 YIL İÇTİM. SON BİR YILINI DA BIRAKMALIYIM DİYEREK GEÇİRDİM. DEFALARCA KERE DENEDİM. HER SEFERİNDE TEK SİGARAYA YENİLDİM. ŞU GÜN SON BU GÜN SON DİYE HEP KENDİMİ KANDIRDIM. BİR GÜN YETER DEDİM. İLAÇ YADA BAŞKA BİRŞEY KULLANMADIM. İLK GÜNLER GERÇEKTEN ZORDU. AMA OLUMLU YANLARINI GÖRDÜKÇE İÇMEDİM. HELE BİR DE EŞİMİN TENİNDEKİ O İĞRENÇ KOKUYU DUYDUKÇA KENDİME ETTİĞİM EZİYETİ ANLADIM. ŞİMDİ HERŞEY SÜPER. ESKİSİ GİBİ YORGUN DEĞİLİM. DELİKSİZ VE KALİTELİ BİR UYKUM VAR. CEBİMDE DOLAŞAN AKREPTEN KURTULDUM. ARTIK ÇOK PARAM VAR. UZUN ZAMANDIR BENİ GÖRMEYEN ARKADAŞLARIM CİLDİN NE KADAR DÜZELMİŞ NE KULLANIYORSUN DİYORLAR. SAÇLARIM BİLE ÇOK DEĞİŞTİ. ARTIK KENDİMİ ÇOK GÜZEL BULUYORUM. BEN İLK GÜNLERDE BOL BOL SU VE YEŞİL ÇAY İÇTİM. İNAT EDİN VE BIRAKIN. BEN HEP TAKİP EDİYORUM SİZİ. SORMAK İSTEDİĞİNİZ BİRŞEY OLURSA BURADAYIM.

Beş yıldızlı tebrik benden.Allahın izni ile yakındır size katılmam.Kendim başaramadığım için ssk dr.gittim olmadı.Şimdi mora terapiye gidicem randevu aldım.Dua edin benim içinde.

süpersin canım,kilo aldınmı peki...

kızlar dün kuzenimden telefon aldım,32 yaşında solunum testinde ciğer yaşı 60 çıkmış şok oldum duyduğum an bırakmaya karar verdim dünden beri içmiyorum akşamları biraz zor geçiyo,kilo almaktan çok korkuyorum ztn çok zayıf değilim off off...

süpersin canım,kilo aldınmı peki...

ilk bir hafta kendime izin verdim. canım neistediyse yedim. 2. haftadan itibaren dikkat ettim. canım bir şey yemek istedikçe bitki çayı, yeşil çay, su içtim. meyve yedim. 2. ve 3. haftalarda zaten afedersin bağırsaklarım pek çalışmadığı için bu beslenme biçiminde de 1 kilo kadar aldım. ama aslında o şişkinlikti. sonraki haftalarda kilo bile verdim. hayatta insanın kendisi için iyi birşeyler yaptığını bilmek kadar güzel birşey yok. sigarayı bırakmadan önce kendimi çok bırakmıştım. sabah kalkar kalkmaz sigara içerdim. üzerimde bir uyuşukluk bir yorgunluk vardı. inanın hiç zor değil. sadece inat. bunca zaman vücudunuza eziyet ettiniz. bırakın artık rahat etsin, derin bir nefes alsın.

Malesef bu konuya olan ilgi oldukça az:((((
Aslında yeni bırakanlar daha sık yazsa birbirimize olan desteğimiz bizi daha çok motive edecektir diye düşünüyorum.Böyle söylüyorum ama bende çok yazmadım bu konuya.Ama hergün mutlaka bakıyorum.
Bugün benim 7.günüm.Oh nihayet bir hafta diyebiliyorum.Bazı günler çok rahatım ama bazen çok şiddetli içme isteği hissediyorum.Dün mesela bitmesi için dua ettim.:47:Berbat birgün ve berbat bir geceydi:43:.İçme isteği geldiğinde asitli bieyler içiyorum,ağzıma bir sakız atıp yüksek sesle müzik dinliyorum.Bende şimdilik etkili oldular.Bazen böyle hayat nereye kadar dediğim oluyor.Sürekli aklımın bir köşesinde çünkü.Ama uzun süredir bırakmış olanlar yıllarını böyle geçiremezler herhalde unutmuşlardır ve rahattırlar diye düşünüyorum ve benimde o günlerimin gelmesi için dua ediyorum.
Çok kısa bir süre olduğu için olumlu etkileri şunlar diye sıralayamacağım.Sadece iki şeyi bariz bir şekilde hissediyorum;kremlerim,parfümlerim benim bildiğimden daha güzel kokuyorlarmış ve benim aslında daha çok enerjim varmış.:34:

Malesef bu konuya olan ilgi oldukça az:((((
Aslında yeni bırakanlar daha sık yazsa birbirimize olan desteğimiz bizi daha çok motive edecektir diye düşünüyorum.Böyle söylüyorum ama bende çok yazmadım bu konuya.Ama hergün mutlaka bakıyorum.
Bugün benim 7.günüm.Oh nihayet bir hafta diyebiliyorum.Bazı günler çok rahatım ama bazen çok şiddetli içme isteği hissediyorum.Dün mesela bitmesi için dua ettim.:47:Berbat birgün ve berbat bir geceydi:43:.İçme isteği geldiğinde asitli bieyler içiyorum,ağzıma bir sakız atıp yüksek sesle müzik dinliyorum.Bende şimdilik etkili oldular.Bazen böyle hayat nereye kadar dediğim oluyor.Sürekli aklımın bir köşesinde çünkü.Ama uzun süredir bırakmış olanlar yıllarını böyle geçiremezler herhalde unutmuşlardır ve rahattırlar diye düşünüyorum ve benimde o günlerimin gelmesi için dua ediyorum.
Çok kısa bir süre olduğu için olumlu etkileri şunlar diye sıralayamacağım.Sadece iki şeyi bariz bir şekilde hissediyorum;kremlerim,parfümlerim benim bildiğimden daha güzel kokuyorlarmış ve benim aslında daha çok enerjim varmış.:34:

bende ilk günlerimde akşamların çok uzun sürdüğünü düşünüyordum. gündüz bir şekilde geçiyordu ama akşamlar. normalde de akşamları daha fazla içiyordum. çareyi akşamları erken yatmakta bulmuştum. zaten çok uykum geliyordu. aynı şeyi ben de düşünüyordum. böyle hayat geçer mi diye. geçiyor hem de o kadar güzel geçiyor ki...bir kere özgür oluyorsun. sigara senin özgürlüğünü elinden alıyor. hiçbir şeyi ağız tadıyla yapamıyor insan. çünkü aklının bir köşesinde fırsat bulup sigara içmek oluyor.
kolaylıklar dilerim.

Teşekkür ederim kelebekçim:))
Bugün benim 10.günüm.Günlerimi saymadığım bir zamana gelebilmek istiyorum sadece.Yoksa ne iş yaparsam yapayım aklımın ucunda sadece sigara var.Sanırım bunun için en az 3 aya ihtiyacım var.
Sigarayı bırakanların bazıları, sadece irade demiş evet kısmen katılıyorum ama destek bir ürün sizi rahatlatıyorsa bu dönemi rahat atlatmanız için kesinlikle kullanmanızı tavsiye ediyorum.Ben tesadüfen bitkisel bir şeker aldım aktardan.Şimdi çay yada kahve içeceğim zaman ağzıma bir tane alıyorum beni rahatlattığını hissediyorum.
Nikotin ihtiyacını çok şiddetli bir şekilde sadece 4 gün önce hissettim.O günden sonra hissettiklerim sadece benim şımarıklığım bunuda biliyorum.Ama bazen olsa hala içebilirim gibi hissediyorum.
Bu arada benim dudaklarımında rengi varmış:)))Sabahları onların rengini görünce mutlu oluyorum.Sigara içerken sabah kalktığımda bembeyaz oluyorlardı.
Ben hergün eve geldiğimde 1-2 saat uyurdum.Bitkin hissediyordum çünkü kendimi.Ama 1 haftadır hiç uyuma ihtiyacı hissetmedim.Vücudumuza yaptıklarımıza rağmen o kendini hızla tamir edebiliyor.
Diğer yeni bırakmış arkadaşlar sizde neler hissettiğinizi yazsanız ne güzel olur.Benim gerçekten ihtiyacım var.Kolay gelsin herkese.

Ben günde 1,5 paket sigara içiyordum. Biyoenerji uzmanına gittim. Üç gün üstüste yarımşar saatlik 3 seans uyguladı ve sigarayı bıraktım. Bırakabileceğime hiç güvenim yoktu. İş yerinde, masamın çekmecesinde sigara paketini ve çakmağımı hazır bulundurdum. Çevremdeki arkadaşlara bir sene boyunca bırakmaya çalışıyorum dedim, ama hiç sigara içmedim. Ancak bir sene sonra, EVET BEN SİGARAYI BIRAKTIM diyebildim. Çok mutluyum, darısı başınıza :)

Canım ne yaptın merak ettim. Bırakabildin mi sigarayı. Umarım bırakmışsındır hayatına müthüş bir kalite geliyor.

saolasın canım evet bıraktım 5. günüm bugün çok kolay geçiyor galiaba ilaç sayesinde ayrıca kitabında çok büyük etkisi var beni beyin olarak hazırlamasında...öyleki bazen canım istiyor sanki hemen kitabı alıp tekrar okuyorum içim ferahlıyor cesaretim artıyor ne mutlu artık senelerdir beni esir eden nalet olası bağımlılıktan kurtuluyorummm....

saolasın canım evet bıraktım 5. günüm bugün çok kolay geçiyor galiaba ilaç sayesinde ayrıca kitabında çok büyük etkisi var beni beyin olarak hazırlamasında...öyleki bazen canım istiyor sanki hemen kitabı alıp tekrar okuyorum içim ferahlıyor cesaretim artıyor ne mutlu artık senelerdir beni esir eden nalet olası bağımlılıktan kurtuluyorummm....

Benim kolay geçmiyor.Beynim ve vücudum sürekli hatırlatma modunda.İkinci günüm bugünü atlatırsam daha kolaymış.İnşallah öyledir çünkü cidden kötüyüm.Hasta gibiyim yatıyorum sürekli.

Benim kolay geçmiyor.Beynim ve vücudum sürekli hatırlatma modunda.İkinci günüm bugünü atlatırsam daha kolaymış.İnşallah öyledir çünkü cidden kötüyüm.Hasta gibiyim yatıyorum sürekli.
hergün kolay olur cnm kendini üzme ve rahat bırak biraz temiz hava alll yürüyüş yap mesela internetten sigarayı bırakanların başarılarını oku veya daha farklı şeyler..sigarayı düşünme demiyecem düşün ama ona yenilmeyip içmeyeceğini birdaha asla beynine hep vurgulaaaa...HAYATTTTT UZUN UZUN YAŞAMAYA DEĞERRRR

hergün kolay olur cnm kendini üzme ve rahat bırak biraz temiz hava alll yürüyüş yap mesela internetten sigarayı bırakanların başarılarını oku veya daha farklı şeyler..sigarayı düşünme demiyecem düşün ama ona yenilmeyip içmeyeceğini birdaha asla beynine hep vurgulaaaa...HAYATTTTT UZUN UZUN YAŞAMAYA DEĞERRRR

Evet bilinçaltımı temizlemeye çalışıyorum.Uzun yıllar kirli yaşadığından temizlik uğraştıracak gibi.Mora terapiden sonra dördüncü günüm.Bende başarmak bu illetten bağımlılıktan kurtulmak istiyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Bende yaklaşık 10 senedir arada bırakarak günde 7-9 sigara içiyorum. Tabi arkadaş ortamında bu sayı 10-15 olabiliyor duruma göre. 4 sene önce 3 ay içmedim. O kadar rahattım ki bir arkadaş içsene dedi ve hadi bir fırt hadi bir dal derken gene başladım. şu anda 14 aylık bir oğlum var. Hamile iken de dönem dönem içtiğim oldu. Özellikle hamileliğimin son aylarında baya içtim. Bu pis illetten tamamen kurtulmak istiyorum. Eşim hayatı boyunca hiç sigara ağzına almamış bir insan. Kokusundan nefret ediyor. Bazen bana çok kötü sigara kokuyorsun diyor hemen banyo yapıyorum. Benden tiksinmesinden de korkuyorum. O da bırakamadığımı bildiği için çok üzerime gelmiyor.
Şİmdi sigarayı beynimde bitirmek istiyorum. İlerde oğlumun annesini sigara içerken görmesini istemiyorum. Ve sigara beni her alanda yavaşlatıyor. İŞ yaparken oğlumla ilgilenirken hemen yoruluorum. Bense sigarasız spora dayalı sağlıklı bir hayat istiyorum.
Bırakmak istiyorum artık sarı dişlerim olsun istemiyorum. Hemen yorulmak istemiyorum. Asansörü değil merdiveni kullanmak istiyorum. Üzerimin her zaman parfüm gibi kokmasını istiyorum.....
Çok şey değil istediklerim benim elimde ama yapamıorum lanet olsun yapamıyorum. Bu satırları yazarken bile öyle sinirlendim kendime gidip yine camda sigara içmek istiyorum ne pis duygudur bu ya kendimden nefret ediyorum içen ağzımdan tutan elimden nefret ediyorummmm....
:25:

ya kızlar bu sitede her şeyin sesli telkini var bu sigarayı bırakmanın yok mu ya!!!

Merhaba arkadaşlar,
Bende yaklaşık 10 senedir arada bırakarak günde 7-9 sigara içiyorum. Tabi arkadaş ortamında bu sayı 10-15 olabiliyor duruma göre. 4 sene önce 3 ay içmedim. O kadar rahattım ki bir arkadaş içsene dedi ve hadi bir fırt hadi bir dal derken gene başladım. şu anda 14 aylık bir oğlum var. Hamile iken de dönem dönem içtiğim oldu. Özellikle hamileliğimin son aylarında baya içtim. Bu pis illetten tamamen kurtulmak istiyorum. Eşim hayatı boyunca hiç sigara ağzına almamış bir insan. Kokusundan nefret ediyor. Bazen bana çok kötü sigara kokuyorsun diyor hemen banyo yapıyorum. Benden tiksinmesinden de korkuyorum. O da bırakamadığımı bildiği için çok üzerime gelmiyor.
Şİmdi sigarayı beynimde bitirmek istiyorum. İlerde oğlumun annesini sigara içerken görmesini istemiyorum. Ve sigara beni her alanda yavaşlatıyor. İŞ yaparken oğlumla ilgilenirken hemen yoruluorum. Bense sigarasız spora dayalı sağlıklı bir hayat istiyorum.
Bırakmak istiyorum artık sarı dişlerim olsun istemiyorum. Hemen yorulmak istemiyorum. Asansörü değil merdiveni kullanmak istiyorum. Üzerimin her zaman parfüm gibi kokmasını istiyorum.....
Çok şey değil istediklerim benim elimde ama yapamıorum lanet olsun yapamıyorum. Bu satırları yazarken bile öyle sinirlendim kendime gidip yine camda sigara içmek istiyorum ne pis duygudur bu ya kendimden nefret ediyorum içen ağzımdan tutan elimden nefret ediyorummmm....
:25:

Hani sigarayı bırakanlar derler ya ben bıraktıysam herkes bırakır,bende söylüyorum ben bıraktıysam herkes bırakır.10 senedir arada bırakarak 8-10 sigara içiyorum demişin.Ben sadık bir içiciymişim 30 yıldır en az bir paket hiç bırakmadan içtim.On gün oldu içmiyorum.Mora terapi yaptırdım.Sen deneyimlisin daha önceki bırakmalarından başarabilirsin bence.

ya kızlar bu sitede her şeyin sesli telkini var bu sigarayı bırakmanın yok mu ya!!!

Mora terapi tavsiye ederim,ben onunla bıraktım.Elen Caar kitabı var sigarayı bırakmanın kolay yolu diye.CD varmış onu almadım.Arkadaşım kitabını okuyarak bıraktı.Ben mora terapi yaptırdım kitabıda okudum.On gündür içmiyorum.

Back