• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakanlar veya düşünenler lütfen buraya

mora terapiylemi bıraktınız?paylaşırmısınız yaşadıklarınızı.bende ay başında kısmetse gidicem.
Ne kadar oldu bırakalı?
Ne kadar içiyordun nikotin bağımlısımıydın?
Kaç yıldır içiyordun?
Tedaviye bir sefermi girdin?
Nerde tedavi oldun?
Tedavi eden dr muydu?

çok sordum biliyorum sıkılmaz cevaplarsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.ben istanbuldayım.bıktım tozu kullandım.ssk dr gittim nikotin bandı ve sakızı verdi.tekrar randevu alamadım hep dolu.haftanın iki günü yarım gün altı kişiye falan bakıyo.şimdi mora terapiyi denicem.

canım begen tusu kayboldugundan yorum yaptıgımız konulara gerı donusumuz pek olmuyo bu mart ayında 3 sene olucak bırakalı 12 yasında falan baslamıstım tıryakıde ne kelıme gunde 1 pakedı gecıyodum helekı arkadaslarla bıraraya geldıkmı bıkac saatte 1 paket bıtıyodu hemen hemen hergunde bıraradaydık 13 sene ıctım tedavıye aslında tek seas gıdılıyor fakat ben 1.sınde kendımı tutamayıp ıcmeye devam etmıstım az once dedıgım gıbı arkadaslarımla hergun bıraraya gelıyorduk offfffff pofurpofur sıgara ıcılıyodu abımle ablamda ıcıyodu sıgara oyuzden tutamamıstım kendımı 2 .seansa gıttım doktorum benı bı fırcaladı anlatamam ogunbugundur agzıma koymadım sıgarayı doktorumun adı pelın dorsam ızmır alsancakta doktorum benı azarlamakla kalmadı arayıp ablamlarıda azarladı buarada:9:sız neden bu kıza destek olmuyosunuz sakın yanında sıgara ıcmeyıın balkonda ıcın yasemının yanında bıdaha sıgara ıcılmıcek dıye:47:ayyyy abımle ablam korkmuslar kadından nasıl fırcaladıysa artık ben 2metreden sesını duydum:52:o rahatına duskun abım bıle bıara balkona cıkıyodu:32:

kararlı olma en önemli nokta.13 yıl boyunca günde 1 paketten fazla sigara içtim.16 Mart 2011'de sigarayı bırakmaya karar verdim.o güne kadar bırakma denemelirim olmuş ama başaramamıştım.8 aydır tek sigara içmedim. arada canım çekmiyor değil ama sağlığımdaki olumlu değşimleri görünce bir daha asla başlamayı düşünmüyorum. ilk 10 gün kolay değil ama yapabilirsiniz.

krizler fena sarıyo beni bi tane çelksem rahatlıcam diye evi didik didik ediyorum bazen bir yerlerde var mı ki diye.İlaç kullanıyorum 6 gün oldu sigarayı bırakalı,saçlarımda şampuan kokusunu hissettikçe hoşuma gidiyor.Zorlu bir süreç ama buna değer..

canım begen tusu kayboldugundan yorum yaptıgımız konulara gerı donusumuz pek olmuyo bu mart ayında 3 sene olucak bırakalı 12 yasında falan baslamıstım tıryakıde ne kelıme gunde 1 pakedı gecıyodum helekı arkadaslarla bıraraya geldıkmı bıkac saatte 1 paket bıtıyodu hemen hemen hergunde bıraradaydık 13 sene ıctım tedavıye aslında tek seas gıdılıyor fakat ben 1.sınde kendımı tutamayıp ıcmeye devam etmıstım az once dedıgım gıbı arkadaslarımla hergun bıraraya gelıyorduk offfffff pofurpofur sıgara ıcılıyodu abımle ablamda ıcıyodu sıgara oyuzden tutamamıstım kendımı 2 .seansa gıttım doktorum benı bı fırcaladı anlatamam ogunbugundur agzıma koymadım sıgarayı doktorumun adı pelın dorsam ızmır alsancakta doktorum benı azarlamakla kalmadı arayıp ablamlarıda azarladı buarada:9:sız neden bu kıza destek olmuyosunuz sakın yanında sıgara ıcmeyıın balkonda ıcın yasemının yanında bıdaha sıgara ıcılmıcek dıye:47:ayyyy abımle ablam korkmuslar kadından nasıl fırcaladıysa artık ben 2metreden sesını duydum:52:o rahatına duskun abım bıle bıara balkona cıkıyodu:32:

Bence de beğen tuşu olmalı konuların hepsine abone olamayız ki.Ben mora terapi yaptırdım.Elen Caar sigarayı bırakmayla ilgili kitabını okudum.On gündür içmiyorum çok şükür.

krizler fena sarıyo beni bi tane çelksem rahatlıcam diye evi didik didik ediyorum bazen bir yerlerde var mı ki diye.İlaç kullanıyorum 6 gün oldu sigarayı bırakalı,saçlarımda şampuan kokusunu hissettikçe hoşuma gidiyor.Zorlu bir süreç ama buna değer..

Tebrik ederim tek başınıza başarmışınız.Ben yardımsız başaramadım mora terapi yaptırdım.On gündür içmiyorum.Su için ve sık sık duş alın.Vücut nikotini daha çabuk atıyormuş.Ne kadar çabuk atarsa alışmanız o kadar kolay oluyormuş.Değil bir sigara bir nefeslik çekme tekrar başlama sebebi sakın içmeyin.Altı gün az bir zaman değil ilk üç gün zor ondan sonraki günler biraz daha rahat.Gün geçtikçe daha rahat olacakmış akla bile gelmiyecekmiş.İnşallah hiç içmeyiz.

Tebrik ederim tek başınıza başarmışınız.Ben yardımsız başaramadım mora terapi yaptırdım.On gündür içmiyorum.Su için ve sık sık duş alın.Vücut nikotini daha çabuk atıyormuş.Ne kadar çabuk atarsa alışmanız o kadar kolay oluyormuş.Değil bir sigara bir nefeslik çekme tekrar başlama sebebi sakın içmeyin.Altı gün az bir zaman değil ilk üç gün zor ondan sonraki günler biraz daha rahat.Gün geçtikçe daha rahat olacakmış akla bile gelmiyecekmiş.İnşallah hiç içmeyiz.

senelerdir kullanıyordum birkaç kere denedim bırakmayı ama utanarak söylüyorum ki sigara içmeyi seviyordum ben,bir keyifti,bırakmak istemiyordum ama 25 yaşımda merdivenleri annemden zor çıkıyorum,saçlarım,kıyafetlerim hiç mis gibi kokmuyor,nişanlım da sürekli bebek için nasıl olsa bırakmak zorunda kalıcaksın yavaştan hazırla kendini diyince uzun uzun düşündüm.İlaca başladım hala da ilaç kullanıyorum.Zaman zaman acaip canım istiyor gerçekten aynı uyuşturucu bağımlıları gibii,babam sigarayı arabaya bırakmasa şimdiye kadar bi iki tane çekmiştim bastırmak adına.Maşesef hi günde yarım litre bile su içmem ben,hayat düzenimi komple değiştiricem,ptesiden itibaren yediklerime de dikkat etsem iyi olacak çünkü sürekli bir şeyler yiyorum::1: spora devam edicem artık nefes nefese kalmamayı umut ediyorum.Ama şunu fak ettim,sigarasız hayat daha güzelmiş....Kesinlikle bırakma düşünceniz varsa bunu herkese ilan edin bıraktığınız günü de tabi,böylelikle kaçamak yapamıyo insan:1: yarın tam bir hafta olacak inşallah...

Arkadaşlar ben sigarayı bırakalı 6 seneyi geçti Bıraktığım için çok çok mutluyum. İlk zamanlarda canınızın istediği oluyor Ama kararlı olun ve içmeyin İnsan üzüldüğünde de sevindiğinde de hemen bir sigara yakmak istiyor Ben böyle anlarda hep kendimi engelledim Ve sigara içsem de o anki üzüntümü geçirmeyeceğine biliyordum Sadece sigarayı boşuna içmiş olacaktım.Böyle düşüne düşüne kendimi telkin ederek hiç içmedim Zaten yıllar içinde duruma alışıyorsunuz Aklınıza sigar gelmiyor bile

38 yaşındayım ve 14 yaşından beri sigara içiyordum günde en az 1,5 paket 3 hafta evvel sigara bırakma merkezine gittim ve bana wellbutrin xl ilacını verdiler ve ben 6. günün sonunda sigarayı bıraktım el alışkanlığımıda yanmayan sigara tutarak giderdim.Yan etkileri reçetede baya yazıyor ama bende hiç biri olmadı 4 arkadaşımıda teşvik ettim ve hiç birinde bir yan etki olmadı sadece birinde ilk gün bulantı oldu oda çok değil umarm herkes bırakır sigarasız günler diliyorum

medusa yazdığın ilaç antidepresanmış araştırdım. sigara ile bağını çözemedim nedense. saçma geldi bana...

medusa yazdığın ilaç antidepresanmış araştırdım. sigara ile bağını çözemedim nedense. saçma geldi bana...

Ben kendimi bu konuda tecrübeli saydığımdan cnm ben yanıtlayayım. Bu ilaç antidepresan ama yan etkisi sigarayı bıraktırmak imiş. Zyban adlı meşhur ilacın muadiliymiş. Daha ucuz ama etki olarak aynı etki. Bir çok kişiye reçete ediliyo sağlık bakanlığı tarafından. Başarı oranı da bayağı yüksekmiş. 30 tl civarında fiyatı ama ssk ile ücretsiz.

ben de dün akşam itibariyle bıraktım. bakalım ne kadar dayanabilicem... dayanması dert değil de ben çok acıkıyorum içmeyince :S

Hala canının istediği oluyor mu bir de bırakınca neler hissettin neler yaşadın bahseder misin?

canım ılk aylar cok zor oldu,bırakmak, bazen aklıma gelıyor bır tane ıcsem ne olur sonra da kendı kendıme dıyorkı bu kadar sure ıcmedın yıne basa dönme diyor cok zor durumlarda bırseyler yıyorum yada baska bır ıs yapyorum bakıyorum aklımdan cıkmıs.....

Bu ay tam 11 ay oldu sigarayı bırakalı :))) geçen yılbaşında bırakmaya karar verdim yeni yılda artık sigara içen biri olmak istemiyorum diye kendime çok telkinde bulundum ... vee çok şükürki çıktı hayatımdan o iğrenç şey .....
başlarda elbetteki zorlanmalar oldu ama kararlı ve iradeli olunca başarılmayacak bişey yok Allahın izniyle , gerçekten isteyin ve kararlı olun kızlar , hayatımız çok değerli ..... bu değerliği hayatımızı bir sigara yüzünden mahvetmeye değmez ...
inşallah bırakmak isteyen herkes bırakır ...

salıdan beri içmiyorum. ama okulda sigara içmeye çıkmak arkadaşlarlar bir nevi alışkanlık olduğundan ara sıra kendimi yalnız hissediyorum. onlarla beraber dışarı çıkarsam da kokudan falan etkilenirim diye korkuyorum açıkcası. haftaya da içmezsem en zor dönemi atlatmış oluyorum sanırım. montlarım, kıyafetlerim, saçım sigara kokmasın artık :(

tebrikler enteresan:) keşke ben de tam bitirebilsem.. ben de okulda bıraktığımı ilan ettim ama tam b ırakamadım. sadece okulda içmiyorum, eve gelince 5- 6 tane içiyorum günde. 1 paketten bu hale düşmek de kar sayılır ama tam kesmek istiyorum. nasıl yapıcam...

1 paketten bence de çok iyi bir gelişme. ben 5 senedir içiyorum 2 sene önce falan o kadar çok dışarı çıkıyorduk ki benim de günde 1 paket çok rahat gidiyordu. geçen sene o kadar çok dışarı çıkmadım o zaman ailem de bilmediğinden evde içmiyordum o yüzden günde yarım paket falandı. bu sene zaten dışarı çıkmaya vaktim yok ama 4-5 okulda 2-3 de evde içiyordum. ilk günde 2 ye düşürerek içeyim dedim ama kimse destek olmadı. okulda söyledim bi kısmı bırakamazsın dedi bi kısmı kendini kotalayarak koşullandırarak bırakamazsın dedi bi kısmı zaten bırakma falan dedi. dolayısıyla olmadı. ama bu sefer zorunluluğum da var. tüm arkadaşlarımı da uyardım sigarayla ilgili espri yaparsanız kalbinizi kırarım diye. çünkü ilk günler herkes "ah çıkalım da bi sigara içelim" falan diyordu yüzüme. ( bir insan bu türlü bir şakayı neden yapar onu da bilmiyorum) bugün 5 oldu sanırım içmiyorum ve hala insanlar gelip tam olarak bırakamazsın arada yine içersin falan diyorlar. sana ne ya sana ne allahım. içersem de beni ırgalar. sigara içememek değil insanları yorumları beni strese sokuyor yani :@

Ben altı ay hiç ağzıma sürmedim bıraktım birden öyle bir düşüncemde yoktu hatta günlerce paket gözümün önünde durdu hiç içmedim en son 6.ayda tek tük yakmaya başladım bişey olmaz birtaneden diye sonrası malum gerisiii yine geldiiii:50::50: Ama şimdii yine bırakmayı istiyorum bir anda gelen o his yine gelecek inşallahhh ama bu sefer asla bir taneden bişey olmaz diyip yakmayacağım.Halbukii benn 1 ay içmezsem bidaha hiç içmem diyordum nasıl yaptım böyle bir hatayı bende bilmiyorummmmm:50::50:

Ben de bırakmak istiyorum...Bugün 7 adey içtim..Bir paketi geçiyordu günde...Bırakan arkadaşlar yaşadıklarınızı anlatıp, bizim de kurtulmamıza yardım edeseniz çok sevinirz...:38:

Back