How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Sigarayı bırakanlar veya düşünenler lütfen buraya

Çok faydalı bir konu açmışsın arkadaşım.Tebrikler...Şu an buraya mesaj yazarken de sigaram tütüyor,işin ironisine bak.Aslında bırakmayı istiyorum.Şöyle anlatayım ben durumumu.Daha önce bir kadın dergisindeki yöntemi uygulayarak sigarayı kendi başıma bırakmayı başarmıştım.Tam 3 yıl ağzıma sürmedim.Fakat iki yıl önce yine başladım.Çok ağır bir depresyon geçiriyordum ve o dönemde başladım ne yazıkki...Şimdi de istememe rağmen bırakamıyorum.Bu alışkanlıktan kurtulmanın tek yolunun irade gücü olduğuna inanıyorum.Yalnız içinde bulunduğumuz şartlar da çok önemli.Ben şu an özel nedenlerimden dolayı çok zorlu bir süreçten geçiyorum ve bu dönemde bırakmak çok güç geliyor.Geçen gün 171 sigarayı bırakma hattını aradım.Biraz sohbet ettik ama çok motive olamadım açıkçası.yeni yıla girerken mi bıraksam diyorum...Böyle düşünmemim sebebi 2011'in son iki ayında hayatımda çok büyük değişimler yaşayacak olmam.

aynı durum bendede cnm daha ilaca başlayamadım... eşimede diyorum beraber başlayalım oda diyor sen bir başarda ben sonra diyorr beraber olsa daha iyi olmazmı cnm

Aslında beraber başlasanız daha iyi olur. dr. bana dedi ki ulaşabileceğin yerde olmayacak sigara. Eşinde bıraksın dedi. Sende ikna etmeye çalış kocanı. İnşallah bırakırız hepimiz. Ben kendimi de katıyorum daha çok yeni olduğu için :))

Çok faydalı bir konu açmışsın arkadaşım.Tebrikler...Şu an buraya mesaj yazarken de sigaram tütüyor,işin ironisine bak.Aslında bırakmayı istiyorum.Şöyle anlatayım ben durumumu.Daha önce bir kadın dergisindeki yöntemi uygulayarak sigarayı kendi başıma bırakmayı başarmıştım.Tam 3 yıl ağzıma sürmedim.Fakat iki yıl önce yine başladım.Çok ağır bir depresyon geçiriyordum ve o dönemde başladım ne yazıkki...Şimdi de istememe rağmen bırakamıyorum.Bu alışkanlıktan kurtulmanın tek yolunun irade gücü olduğuna inanıyorum.Yalnız içinde bulunduğumuz şartlar da çok önemli.Ben şu an özel nedenlerimden dolayı çok zorlu bir süreçten geçiyorum ve bu dönemde bırakmak çok güç geliyor.Geçen gün 171 sigarayı bırakma hattını aradım.Biraz sohbet ettik ama çok motive olamadım açıkçası.yeni yıla girerken mi bıraksam diyorum...Böyle düşünmemim sebebi 2011'in son iki ayında hayatımda çok büyük değişimler yaşayacak olmam.

bence şu an başlama cnm sonu hayal kırıklığı olur psikolojik durumun çok etkenn çünkü ama her zaman bizimle oll yinede beyninin bir yerlerine yazmak adına paylaşalımm her duygumuzu beraber olalımm

Çok kötü olmuş tekrar başlaman. Bize de pek umut verici değil. Uğraşıp bıraktığın zehire dönmek çok kötü. Ama işte insanın dayanamadığı zamanlarda oluyor seni anlayabiliyorum. Devlet pek başarılı değil bence o konuda. Bedavaya umursayan yok seni ben gittim sigara bırakma polikliniğine çok vasat. Dergi de gördüğün yöntem neydi merak ettim? Ben ilaç takviyesiyle bıraktım da kötü anlarımda yardımcı olur mu diye merak ettim. İnşallah sende bırakırsın en kısa zamanda. O azim varki sende daha önce 3 yıl gibi uzun bir süre başarmışın. Yine yaparsın motive olman lazım sadece. Hiç bir şeye çözüm olmuyor ki şu sigara illeti.

Çok kötü olmuş tekrar başlaman. Bize de pek umut verici değil. Uğraşıp bıraktığın zehire dönmek çok kötü. Ama işte insanın dayanamadığı zamanlarda oluyor seni anlayabiliyorum. Devlet pek başarılı değil bence o konuda. Bedavaya umursayan yok seni ben gittim sigara bırakma polikliniğine çok vasat. Dergi de gördüğün yöntem neydi merak ettim? Ben ilaç takviyesiyle bıraktım da kötü anlarımda yardımcı olur mu diye merak ettim. İnşallah sende bırakırsın en kısa zamanda. O azim varki sende daha önce 3 yıl gibi uzun bir süre başarmışın. Yine yaparsın motive olman lazım sadece. Hiç bir şeye çözüm olmuyor ki şu sigara illeti.

Sağol canım,inşallah bırakacağım yine ama işte zamanlama çok kötü şu anda.Ben öyle azaltarak falan filan,inanmıyorum.İlk seferde de öyle yapmadım.Bir pakete yakın içiyordum,çat diye bıraktım.Ama tekrar başlayınca bıraktığın zamankinden daha çok içiyorsunBize umut verici değil demişsin ya,sen benim durumumu baz alma canım.Kötü örnek örnek teşkil etmez derler.benim durumum çok farklıydı.Yaşadığım şeyleri ayrıntısıyla yazamıyorum elbette şu an buraya ama o dönemde bırak sigarayı,alkolik filan olmadığıma şükretmem lazım.Önceki bırakma yöntemim şöyleydi.İlk olarak senin için hayatında önemli yer tutan bir tarih belirliyorsun.mesela doğum günün,çocuğunun doğum günü,nişan tarihin,evlilik yıldönümü vs... gibi.Yalnız bu tarih en yakın 15 gün sonrasındaki bir döneme,en uzak 2 ay sonraki bir döneme tekabül etmeli.Yani en erken 15,en geç 2 ay sonrasında sigarayı bırakma günün olacak.O güne kadar dilediğince sigara içiyorsun.Hiçbir kısıtlama ya da otokontrol olmaksızın.fakat kendine bir prensip ediniyorsun.O güne kadar yaktığın her sigarayı içerken belirlediğin tarihte sigarayı artık kullanmayacağını aklından geçiriyorsun.Bir nevi ileri için şartlandırıyorsun yani beynini.Bırakacağın günden bir önceki geceye kadar böyle sürecek durum.Diyelim ki,ekimin 20'sinde bırakma günün.19 ekim gecesi içebildiğin kadar sigara içiyorsun,bütün gece,uyuyana kadar.Artık içemeyecek duruma geldiğinde dişlerini fırçalayıp yatıyorsun.O andan itibaren asla içmek yok.Bende şöyle oldu.aynen uyguladım bu yöntemi.Son gece aşırı nikotin yüklemesinden dolayı ilk 2-3 gün canın gerçekten içmek istemiyor.Vücut nikotine doymuş çünkü.10.gün çok zorlanmıştım ama içmedim.Sonra da inan aramadım.Ve 3 yıl tek bir sigara içmedim.yakın çevremde içenler olmasına rağmen.

bu zamlardan sonra bırakmamak akıl işi değil bence ......:30:en ucuz sigara 6,50 tl.......:35:benim sigara 7.50 tl olmuş benden buraya kadar mecbur bırakıcam okadar paraya neler almam kendime hemde sağlığımdan olmam iyi bahane oldu aslında inşallah herkes bırakır :24:

daha önce hiç denemişmiydin cnmm bırakmayı

canım benim denedim bi ara üc gün içmedim dayandım dördüncü günü bir kriz geldi öyle aldım. sonra gribe yakalandım gripken canım hiç içmek istemedi inanırmısın iki günde bir içiyordum annemde sasırıyordu ve basım dönüyordu içtiğim zaman. bu arlen mi ne var sigarayı bıraktıran bir profosör onun kitabını okumustum ama baslamadım henüz bırakmaya. işte dedim ya son paketim doyasıya içip bitireyim bi daha da almayacağım. keseme yazık valla ya. ayda 10 tane alsam ki daha fazla içiyorum 75 lira para neler alınmaz . git altın al git ayakkabı al üstüne basına harca biriktir olmadı ceyiz yap değilmi. kesinlikle bırakacağım. dün erkek arkadasımlada bu konuyu konustuk. o da aynısını diyor. evlendikten sonra unutmamı söylüyor hele yatak odasında içirtmem diyor. haklıda içmem bende zaten. ama bırakacağım paraya yazık cidden.

canım benim denedim bi ara üc gün içmedim dayandım dördüncü günü bir kriz geldi öyle aldım. sonra gribe yakalandım gripken canım hiç içmek istemedi inanırmısın iki günde bir içiyordum annemde sasırıyordu ve basım dönüyordu içtiğim zaman. bu arlen mi ne var sigarayı bıraktıran bir profosör onun kitabını okumustum ama baslamadım henüz bırakmaya. işte dedim ya son paketim doyasıya içip bitireyim bi daha da almayacağım. keseme yazık valla ya. ayda 10 tane alsam ki daha fazla içiyorum 75 lira para neler alınmaz . git altın al git ayakkabı al üstüne basına harca biriktir olmadı ceyiz yap değilmi. kesinlikle bırakacağım. dün erkek arkadasımlada bu konuyu konustuk. o da aynısını diyor. evlendikten sonra unutmamı söylüyor hele yatak odasında içirtmem diyor. haklıda içmem bende zaten. ama bırakacağım paraya yazık cidden.[/QU

günaydın canımm bende aynı kitabı sordum biraz önce kitabevine yokmuş ellerinde sipariş ettim gelecek..en azından ben bu illetten kurtulmak istiyorum beynimi tamamen hazırlamak istiyorum..rezzan var topikte champix le bırakıyor bayaa bir yol aldı bence umarım en kısa zamanda bizlerde onun gibi oluruzz

NE KADAR KIZIYORUM KENDİME YAA günde bir paketten ayda 195 tl yılda 2340 tl bu sadece benim verdiğim para bide eşim var aynen oda ettimi 4680 tl yılda verilen para kızlarr neler olur hem sağlımızdan eden ömrümüzden alan sigaraya verdiğimiz parayla neler yaparız....

kızlar sigaranın ciğerlerimizi, cildimizi, dişlerimizi mahvettiği yetmez gibi bu son zam da belimizi büktü..

bırakalım hep beraber..

şu an pakedimde 2 dal sigara var. yeni bir paket almayı düşünmüyorum..

umarım dayanabilirim..

ben de 12.10.2011 tarihinde bıraktım ilaç aldım ama ilaç aldıktan sonra 14 gün devam edilecekti sigaraya ama ben etmedim 2.gün bıraktım ilaca devam ediyorum sakinleeştiriyor ve 3 paket içen biriydim kimseler inanamıyor ben çok mutluyum:)

bu zamlardan sonra bırakmamak akıl işi değil bence ......:30:en ucuz sigara 6,50 tl.......:35:benim sigara 7.50 tl olmuş benden buraya kadar mecbur bırakıcam okadar paraya neler almam kendime hemde sağlığımdan olmam iyi bahane oldu aslında inşallah herkes bırakır :24:

sonuna kadar katılıyorum hesaplasana ne kadar cepte kalıyor bu paraya her ay kıyafet alsak dolapta yer kalmaz:)

ben de 12.10.2011 tarihinde bıraktım ilaç aldım ama ilaç aldıktan sonra 14 gün devam edilecekti sigaraya ama ben etmedim 2.gün bıraktım ilaca devam ediyorum sakinleeştiriyor ve 3 paket içen biriydim kimseler inanamıyor ben çok mutluyum:)
Arkadaşım,günde 3 paket içen biri olarak bırakabilmeni taktir ediyorum.Ne mutlu sana...Kullandığı bu sakinleştiri ilaç sadece sigarayı bırakmaya yardımcı olmak amacıyla mı kullanılıyor yoksa antidepresan içerikli psikiyatr doktorlar tarafından reçete edilebilen bir ilaç mı?Benim buradaki yazımı da okuyabilirsin önceki paylaşımlardan.Şu an bir paket kullanıyorum,bırakmak ta istiyorum ama çok zorlu bir dönemden geçiyorum.O yüzden bırakma gücünü bulamıyorum kendimde.Yardımcı olursan sevinirim.

merhaba.benim bugün sigarasız 15.günüm.astım hastası ve sigaraya bağlı koah hastalığı başlangıcı olduğumu öğrendim.doktor bırakmamı söyledi.12 sene keyifle içtim illeti.asla bırakamam diyordum.sinirlenirim,kilo alırım,nasıl zaman geçirecem,sigarasız kendimi boşlukta hissederim vs. yüzlerce bahane yaratıyordum kendimce.

günde 1 paket içiyordum.bırakıcam diye diye 1 hafta falan, günde 10 tane içtim.sonra günde 3 tane ,sonra günde 1 tane , sonra 2-3 günde 1 kere ,1 tane derken; hemen hemen yaklaşık 1 ay gibi sürede bırakıverdim.15 gündür hiç içmedim.ilk günler canım çok acayip istiyordu,uyuşuyordum resmen.bırakamam ben ,içerim yine arada diyordum.piknikte,denizde,parkta yani sigarayı içebileceğim heryerde çay kahve içerken boş boş nasıl otururum diyordum.kendimi kandırıyormuşum meyer.

o kadar rahatımki şimdi.boğazımdan gelen hırıltı,ıslık sesi kayboldu.geceleri hırıltımdan uyuyamıyordum.işyerindeki 20 basamak merdiveni çıkmak beni yoruyordu.şimdi hiç bir sorunum yok allaha şükür.2 gündür akşamları 1 saat yürÜyüşe başladım (yarım saati sadece yokuş yukarı çıkıyorum, hiç yorulup hırıldamıyorum).önceden tıkanıyordum resmen.üstüm başım mis gibi kokuyor.artık sigaranın kokusundan tiksinmeye başladım.kilo aldım 1-2 kilo kadar ama hiç önemli deyil.önce sağlığım.zaten her zaman kilo alıp veriyorum.kendime zaten 15 gün zaman ayırmıştım.15 gün yediklerime hiç dikkat etmedim.canım ne istiyorsa yedim sigara içmemek için.ağzımdan sakızımıda eksik etmedim.2 gündür yediklerime dikkat ediyorum.hemen vermeye başladım bile.korkmayın kilo alırım diye.
daha yolun başındayım.bir daha içmem inşallah.allah herkese sabır, irade versin.

tebrikler ece bende bugün sabah ilk ilacımı aldım inşallah bende bırakacam 11.günüde tamamıyla içmeyecem

merhaba.benim bugün sigarasız 15.günüm.astım hastası ve sigaraya bağlı koah hastalığı başlangıcı olduğumu öğrendim.doktor bırakmamı söyledi.12 sene keyifle içtim illeti.asla bırakamam diyordum.sinirlenirim,kilo alırım,nasıl zaman geçirecem,sigarasız kendimi boşlukta hissederim vs. yüzlerce bahane yaratıyordum kendimce.

günde 1 paket içiyordum.bırakıcam diye diye 1 hafta falan, günde 10 tane içtim.sonra günde 3 tane ,sonra günde 1 tane , sonra 2-3 günde 1 kere ,1 tane derken; hemen hemen yaklaşık 1 ay gibi sürede bırakıverdim.15 gündür hiç içmedim.ilk günler canım çok acayip istiyordu,uyuşuyordum resmen.bırakamam ben ,içerim yine arada diyordum.piknikte,denizde,parkta yani sigarayı içebileceğim heryerde çay kahve içerken boş boş nasıl otururum diyordum.kendimi kandırıyormuşum meyer.

o kadar rahatımki şimdi.boğazımdan gelen hırıltı,ıslık sesi kayboldu.geceleri hırıltımdan uyuyamıyordum.işyerindeki 20 basamak merdiveni çıkmak beni yoruyordu.şimdi hiç bir sorunum yok allaha şükür.2 gündür akşamları 1 saat yürÜyüşe başladım (yarım saati sadece yokuş yukarı çıkıyorum, hiç yorulup hırıldamıyorum).önceden tıkanıyordum resmen.üstüm başım mis gibi kokuyor.artık sigaranın kokusundan tiksinmeye başladım.kilo aldım 1-2 kilo kadar ama hiç önemli deyil.önce sağlığım.zaten her zaman kilo alıp veriyorum.kendime zaten 15 gün zaman ayırmıştım.15 gün yediklerime hiç dikkat etmedim.canım ne istiyorsa yedim sigara içmemek için.ağzımdan sakızımıda eksik etmedim.2 gündür yediklerime dikkat ediyorum.hemen vermeye başladım bile.korkmayın kilo alırım diye.
daha yolun başındayım.bir daha içmem inşallah.allah herkese sabır, irade versin.

seranayyy çok çok tebrikler arkadaşım azmine hayran kaldım demekki oluyormuş istedikten sonra.

merhaba kızlar bende günde 1 paket veya daha fazla sigara içen bir bayanım yeni ewliyim ama çocuk düşününce bu sigara olayını jilet gibi kesip atmam lazım hayatımdan şuan başka sağlık sorunlarımda var ama sigarayla alakalı değil tabi etkiside olabiliyor ama şuan çok fazla ilaç kullandığım için herhangi bi ilaçla bırakamam bitkisel sakinleştiriciler kullanmayı düşünüyorum sürekli uyku halinde olup bırakmak istiyorum çünkü 3 saat içmesem sersemleşiyorum yüzüm uyuşuyo,başım ağrıyo ve dehşet sinirli oluyoru eşim gece çalışıyo kendi iş yerimiz ve yakın sigarasız kaldığım zaman gece 3 4 demeden getiriyo çünkü çok sinirli oluyorum kuduruyorum ya resmen offff nasıl bırakıcam eşimin kuzeni bıraktı 2 ay sonra başladı tekrar etrafımda hep direnci kırık insanlar var nasıl yapıcam bilmiyorum :(((

ilacın ismini alabilirmiyim... tebrikler bu arada çok sewindim sizin adınıza

Günaydın Kızlaarr. Biliyorum her zaman ki gibi burası boş olacak çok az ziyaretçimiz var ya. Bu sabah hava çok güzel ve insan böylee kıpır kıpır oluyo bugün çok mutluyum. Aslında bi sebepten değil. Bugün 18. günüm sigarasız. İtiraf etmek gerekirse 18 gündür böyle hissetmiyordum. Ben psikolojik bağımlılığı çok olan biriydim de. Biraz sarsıldı psikolojim. Böyle mutsuz hissediyordum hep. Yani insan kendini şartlıyo sanırım. Artık hiçbirşeyden zevk alıycam, kahvede içsem yanında ararım falan bunun gibi düşünceler işte. Aslında yok öyle birşey. Neyse geçti inşallah. Eee sizler ne durumdasınız kızlar. Bırakan var mı? Ayberkayefe ilaç nasıl gidiyor?

Back