-
- Konu Sahibi maviduvar1
''çokmuseyistedim''arkadaşım süpersin yaa seni gerçkten kutluyorum,sigarayı bırakmayı başarmak hayatın en zor işi bence.ben bu işi başaramamaktan çok korkuyorum bugün benmde 3.günüm, cuma akşamı saat 11de son sigaramı içtim paketim bitmişti,yeni paket almadım o gün,ama günlük içtiğim kadar da içmedim ,dedim nasılsa yarın bırakcam ha 5 fazla ha 3 eksik dedim ve o son sigaram oldu.
C.tesi günü yani ilk gün hiç sıkıntı yaşamadım,sigara içmemenin eksikliğini hissetmedim.1.gün başarıyla tamamlandı.
Pazar günü yani 2.gün biraz zorlandım.Canım çok istedi.Ama kendi kendime bu anı atlatcaksın dedim.Yapmadığım yemediğim şey kalmadı.Dün de başarıyla tamamlandı.
Geldik bugüne..Bugün okulda gerçekten çok zorlandım.İnanılmaz canım istedi.Nöbetçiydim okulda,4saatim boştu,o bekleme süreci çok zordu benm için.Normalde arkadaşlar derste oldugu için bende ders esnasında sigara içerek ve annemle konuşarak geçirirdim.Oyüzden çok zorlandım.Son 2 saat dersim vardı.Çocuklara karşı çok agresiftim.Ve derse konsantre olamadım.Uyuşmuş gibi hissettim kendimi.Kısacası berbat bi gündü.Okul biter bitmez eve attım kendimi.Canım çok istediği anlarda sen geliyosun aklıma,bu süre bu şeklde ne kadar devm etcek?Senin düşündüğün gibi düşünmek istiyorum bende..Sigarasız hayat ne güzel diyebilmek istiyorum.Ama onsuz boşlukta gibiyim inan.Nefes alamıyorum gibi hissediyorum kendimi.Gece kaç kez uyanıyorum.Ruh halim bozuldu.Mutsuzum...Lütfen bana yardım edin..Tekrar elime almak istemiyorum.Alırsam kendime güvenimi kaybedeceğim..
kızlar bende sigarayı bugün itibariyle bırakmış bulunuyorum. 3 yıldır içiyordum fakat hamile olduğumu öğrendim ve artık sigarayla olan beraberliğime zorunlu olarak son vermek durumundayım. öyle nikotin bandı, ilaç filanda kullanamıcam hamile olduğum için destek almak istemiyorum. canım sigara istediğinde sürekli sakız atıyorum ağzıma. içmeye nasıl alıştıysak bırakmayada alışıcaz. hem cildimin dişlerimin daha da güzelleşeceği düşüncesi de bana şevk veriyor. ama evde eşim içiyo işte onu napçam bilmiyorum
Çok doğru düşünmüşsün.ben de senin gibi düşündüğüm için bıraktım.4.günümdü bugün.Hayatımda bir ilk.İlk kez böyle bir sigara bırakma deneyimim oldu.3.günü bile bitirememiştim önceki denemelerde.''4.gün''diyebilmek benim için büyük başarı.Kendimi bugün çok mutlu hissettim başarmaya çalıştığım için..Kendime kızıyordum ''ne kadar iradesizim''diye öncekilerde.Umarım bu yaşadığım zamanlar benim için sadece anı olarak kalır ve kurtulurum bu bağımlılıktan.
''çokseymiistedim''arkadaşım daha önceleri nickini hep yanlış kullanmışım kusura bkma..Çok teşekkür ederim desteğin için.Ben senin yazılarını okuyunca şevke geldim.Yaşadığın artıları ve eksileri çok güzel ifade etmişsin..Tekrar teşekkür ederim..
tamm 10 yılı aşkınn süredirr kullanıyorumm bu zıkkımı artıı iyice esiri olmaya başladığımı farkettimm vee dur demeye karar verdimm 16.02.2012 tarihindenn berii içmemeye gayrett ettimm ve içmedimm inşallahh başarabilirimm topikk sahibii arkadaşş gibii:18:
çok güzel bir haber bu...öncelikle seni bebeğin için tebrik ediyorum. keşke ben de yeniden hamile kalabilsem....bebeğinin sevgisi sigarayı yenmen de sana çok yardımcı olacaktır. kolaylıklar dilerim...
''cokseymiistedim'' arkadaşım nasıl gidiyor,sen kurtuldun çok şükür bu alışkanlıktan artık.Benim bugün 12.günüm.O kadar mutluyum ki anlatamam.Mücadeleciyimdir,azimliyimdir,iradeliyimdir normal yaşamımda fakat söz konusu sigara olduğunda hiçbir özelliğim geçmez diyordum.Ama bir kez daha isteyince yapılmayacak ulaşılamayacak şeyin olmadığını gördüm.Hala onsuz hayata alışabilmiş değilim ama daha rahatım,dün ve bugün özellkle daha az canım istiyor,daha az aklıma geliyor,inşallah ilerleyen zamanlrda ne hatırlayacağım ne de canım isteyecek.
Ama özellkle c.tesi ve pazar inanılmaz canım istedi.Çok zor geldi.Bi ara pes etmek istedim,uğraşamıycam dedim.Ve bu kez kriz öyle gelip gitmekte bilmedi.Gün boyunca kafamda yer etti.Ama hayatımda ilk kez başladığımdan beri 7-8gün içmemişim ,o zamanı heba etmek istemedim.Tabi eşimin de büyük desteğiyle hafta sonunu atlattım çok şükür..
Ve yeğenim var 3ay oldu doğalı,bi ilk doğduğunda gördüm bi de hafta sonu halasına geldi kuzucum o zaman gördüm.İlk gördüğümde sigara kullanıyordum oyüzden biraz çekimser yaklaşmıştım ona,ama bu kez sigara içmiyor olmanın rahatlığıyla doya doya sarıldım yeğenime,rahat rahat öptüm kendisini.
Ve eşime de öyle..O içmiyor,içtiğim zamanlrda mümkün olduğunca uzak olmaya çalışırdım hergün duşa girsem de,kıyafet değiştirsem de sürekli bi koku mevcuttu maalesef.Ama şimdi çok rahat yanaşabiliyorum yanına:)
Yani özetle ++++++ larım çok,Okulda bazen sınıfa girdiğimde öğrencilerim sınıf sigara koktu derlerdi,Artık bunu diyemiycekler ve ben onları rahatsız etmiycem bu yüzden.10 dk lık teneffüste koştur koştur sig içcem die hiç dinlenemiyordum,artık oh 10 dk.teneffüs tamamen benim.İnsanın sosyal hayatını bile inanılmaz etkiliyormuş onu farkettim,eskiden sadece sigara içenlerle iletişim kurabiliyordum çnkü dedğim gibi teneffüste dışarda olğumuz için yüzlerini göremiyordum bile çoğunun,şimdi herkesle rahat bi şeklde konuşabiliyorum.Her zaman misler gibi kokuyorum.Harika bir duygu.Yüzüme canlılık geldi.Bunu hissediyorum.Ama tam sigarayı bıraktım grip oldum halada geçmedi.Sanırım oyüzden ya da daha erken bunun için hiç bi şekilde koku ya da tat algımda bi değişiklik olmadı.Ama o da geçince bir süre sonra herşey normale döner sanırım.Kilo olayında da tartılmadım ama şimdilik bi sıkıntı yok sanırım.
Ama işte o bazen aklıma geldiği anlar canımın istediği anlar beni mahvediyor,mantığım devre dışı kalıyor,ve o anlarda inanılmaz zorlanıyorum,hafta sonu bunu ağır yaşadım.2 gündür çok iyiyim şükür.Umarım aklıma gelmez,canım istemez daha fazla..
Birçok şeyin etkisi var 12.güne gelebilmem de ama senin payın yadsınamaz arkadaşım,desteğin için tavsiyelerin için,böyle bi yola başkoyduğun için çok teşekkür ederim.Karar vermemde en büyük pay senin sigarayı bırakma sürecini takip etmemdi.Bıraktıktan sonra da zor anlarımı kolaylaştırmam senin söylediklerini beynime kazımamdı.Çok sağol bu yüzden.Görüşmek üzere..
Ben 04 Nisan 2011 de bıraktım nerdeyse yaklaşık bir yıl olacak. Kendimle gurur duyuyorum çünkü öyle bir tiryakiydim ama bıraktım. Umarım sizde tamamen kurtulursunuz. Şuan hayatımda hiç sigara içmemiş gibi hissediyorum kendimi.