- 5 Ekim 2007
- 14.831
- 16.267
- 42
-
- Konu Sahibi maviduvar1
sıgarasız hayat çok güzel canımm...valla mesajın ilaç gibi geldi. nerden bulaştım bu zıkkıma. sigarasız hayat nasıldır acaba, yada ben sigara içmediğim zamanlarda nasıldım. gerçekten çok yoruldum. daha önce de 1-2 kere denedim ama hüsranla sonuçlandı. umarım bu sefer olur. seni de tebrik ediyorum. keşke ben de bırakalı 5 yıl oldu diyebilsem...
6. güne uyandım. boğazımda yine o iğrenç tat. nasıl oluyor anlamıyorum tam 5 gündür tek nefes çekmedim. yie de o tat var. dün gülbenin programında bir konuk vardı. dedi ki iki kadın getirin biri sigara içen diğeri içmeyen aynı yaşta olsunlar. kesinlikle aralarında görüntü olarak 10 yıl vardır. yani ben şimdi 43 yaşında gibiiym. 10 yaş yaşlıyım. bi rde nette sigara ile ilgili bir video izlemiştim. dudak kanseri yapar diyordu. dudaklarımı o halde düşündüğümde sigara bile gelmiyor aklıma... eşim yaktı yine....
herkese merhaba
bugün 17. günümdeyim. şu ağzımdaki iğrenç tatdan hala kurtulamadım. vücuduma ne çok eziyet etmişim. günlerdir misafirlerim vardı, sporumu yapamadım. bir de kalabalıkla daha çok yeniyor herhalde. sigarayı bıraktığımdan beri iki kilo aldım. bugünden itibaren spora da devam edicem, yediklerime de dikkat edicem. eşim malesef bırakamadı. 2. günde yenildi. sigara ara ara aklıma geliyor. ama şiddetlki krizlerim olmuyor.
bu aralar değişik duygular yaşıyorum. akşamları çok olmasa da canım sigara içmek istiyor. kendi kendime ya bu hayat sigara içmeden nasıl geçecek. diye düşünüyor karamsarlığa kapılıyorum. eşimde hala içtiği için ondan etkileniyorum sanırım. ama sabahları kalktığımda boğazımda hissettiğim o tat beni yeniden güçlendiriyor. tövbe ediyorum bir daha içmemeye. 18. günümdeyim bugün...
bende aynı durumdayım seninle...
içiyorum arada hiç iradem yok....
eşimde bırakamadı o yüzden belki içiyo balkonda bana kokusu geliyo ben içemiyorum diye (onun yanında) fıttırıyorum...
Slm tebrik ederim.Kendiniz için çok güzel bir şey yapmışınız.Benimde üç ay oldu bırakalı.Tek başıma başaramadım.Dr. nikotin bantı ve sakızı verdi onda başarılı olamadım.Tek seanslık mora terapi yaptırdım.Yazdıklarınızı baştan sona okudum.Ağız tadı ile ilgili bende yaşadım.Vücut nikotin atıyormuş.Benim ki bir hafta sonra azalmaya başladı.Şimdi hiç yok.Dr. sık sık su iç ve duş al dedi.Vücut nikotini böyle çabuk atıyormuş.Çok su içen biri olmadığım halde su şişesi ile bütünleşmiştim.Stres sinir olmadı,nikotin krizi yaşamadım.Abur cubur yemedim.Sigaranın yerine yiyecek bir şey koymadım.Beş kilo aldım iki ayda.Şimdi vermeye başladım.Sigaranın uyarıcı olayı ortadan kalktığından alışma evresi bunlar.Beyne yeterli oksijen gittiğinden buna bile adapte olamıyormuş beyin hemen.Algılama güçlüğü falan oluyormuş.Bağırsak problem.Ne yaşarsam yaşıyim bunların geçici olduğunu biliyorum.Ben bu zehri otuz yıldan fazladır içiyorum.Üç ayda cildimin rengi daha canlı.Sabahları göğüs hırıltısı vs ile kalkmıyorum.Rahat nefes alıyorum.Koku alma duyum daha farklı.En çokta saçlarımın şampuan kokusuna bayılıyorum.O koku tenime işlemişti,kurtuldum.