Sigaradan kurtuluyorum

sıgarasız hayat çok güzel canımm...
bi kere kim ne derse desin sıgara içiyorsanız heryerde 2.planda kalan insan oluyorsunuz..
yemek yemeye okula nereye giderseniz gidin içilmeyen yerlerde oturamazsınız(yani en güzel yerlerde)
üstünüz başınız ne sıkarsanız sıkın kötü kokar..
kıyafetleriniz hep kokuyodur..
daha önce dediğim gibide...eller dişler bakışlar renginiz yani herşeyiniz sarararır vede kararır...
çok doğru bi yola çıkmışsınız yılmadan devam edin lütfen..
sıgaranın sizi tekrar ele geçirmesine izin vermeyin..siz ondan güçlüsünüz...

6 gün olmuş çok iyi gidiyosunuz...
krizlerin azalmasına az kaldı...1 hafta 10 günü atlatın..
birde o ağzınızdaki tat belki bi 6 ay ağzınızda kalıcak ama her geçen gün azalıcak...
malesef sıgaranın bizde bıraktığı etkiler hemen gitmiyor...

Son sigarayı içtikten 20 dakika sonra:
•Kan basıncı normal sınırlara iner
•Kalp atım hızı yavaşlar
•El ve ayaklar ısınır

8 saat sonra:
•Kandaki karbon monoksit seviyesi normale döner
•Oksijen seviyesi yükselir

24 saat sonra:
•Kalp krizi riski azalmaya başlar

2 gün sonra:
•Koku alma ve ağzınız tadı yerine gelir,
•Sinir uçlarındaki hasar tamir olmaya başlar

1 hafta ila 3 ay içerisinde:
•Nikotin vücuttan tamamen temizlenir
•Kan dolaşımı düzelmeye başlar
•Vücudun enerji düzeyi yükselir
•Yürümek kolaylaşır
•Solunum kapasitesi %30 artar
•Öksürük, sinüslerde doluluk, nefes darlığı azalır

1 yıl sonra:
•Akciğerler kendini temizleme yeteneğini tekrar kazanır
•Sigara içen birisine göre sigaraya bağlı kalp krizi riski yarıya düşmüştür.

5 yıl sonra:
•5 ila 15 yıl içerisinde inme ve felç riski hiç sigara içmemişlerin seviyesine iner

10 yıl sonra:
•Akciğer kanseri riski sigara içenlerin yarısına düşer
•Ağız, gırtlak, yemek borusu, idrar torbası, böbrek ve pankreas kanseri riski azalır

15 yıl sonra:
•Artık kalp damar hastalığı riski hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır
•Sigaraya bağlı ölüm tehdidi hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır

bugün itibarıyla 7. günü bitirdim. inşallah eşimde yarın bırakıyor. aslında dün ve bugün önceki günlere göre daha da sinirli ve stresliydim. ama canım sigara istemedi. ilginç bir durum yaşadım. spora devam ediyorum. iştahım çok açılmadı. cildimde yada vücudumda henüz olumlu bir gelişme yok. ama ben çok rahatım....

bende bırakmak istiyorum ama tek korkum kilo almak.2 saat önce bir paketin son sigarasını içtim. 2 saattir içmiyorum daha demin keske bir tane olsa da içsem dedim. ama sonra düşündüm. yok bugünlük bu kadar yeter. sigaradan olsa gerek . sabahları baş ağrısıyla uyanıyorum. artık diyete baslamaya karar verdim. sigarayıda aynı anda yaparsam sporlada beraber sanırım kilo almam diye düşünüyorum . bol bol su içerim. protein tüketirim. bakalım artık bende sigara içmeyeceğim. param cebime kalacak. ama suan için kimseye söylemek istemiyorum. cünkü nezaman söylesem 4, gün içmeye baslıyorum. (( bana dua edin olur mu?

8. günümdeyim. çok rahatım. gün boyu nerdeyse aklıma gelmedi. hiç kriz yaşamadım. eşimde bıraktı bugün. evimizde hiç sigara dumanı ve kokusu yok. umarım ikimizde başarabiliriz bu sefer. sabahları daha erken ve uykumu almış olarak uyanıyorum.

oohhhhhhhhhhhh beeeeeeeeeeeeeee 9. günde kazasız belasız bitiyor. dünden beri beni delirtecek bir kriz yaşamadım. bugün canım hiç sigara istemedi. bir de şu sabahları kalkınca boğazımda ve ağzımda hissettiğim o acı tat bitseydi....

Sabah kalkınca yine ağzımdaydı o iğrenç tat. sonra aklıma geldi. sigara içerken en çok sevdiğim sigara günün ilk sigarasıydı. yüzümü yıkar yıkamaz mutfağa koşar sigara içerdim. allahım vücuduma ne büyük eziyet etmişim ben. nasıl içmişim o sigarayı. eşimin de 3. günü bugün. evimiz misler gibi. sigara kokusu, dumanı yok, izmarit yok. eğer başarabilirsek bırakmayı o parayı tatil parası yapıcaz inşallah. ikimizin sigara parası aylık 360lira. temmuza kadar 6 ya var. tam 2160 lira. hiçbirşeyden fedakarlık etmeden hem de hayatımız adına birşeyler kazanmış şakilde yapılacak süper bir tatil. hayali bile motivasyonumu artırdı.

bugün 11. . günüm. inanır mısınız ilk şiddetli krizimi bugün yaşadım. ölüyorum sandım. arkadaşlar geldi. tabi onlar sigara içiyor. o anda aklıma neler geldi, bir tane içeyim. aman yarın sabah içmem. ya aslında tamamen bırakmasam da arada içsem falan şeytanla verdiğim mücadeleyi ben kazandım. içmemeyi başardım. arkadaşlar da gitti sigara içme isteğide...mutluyum...yarın yeniden . günüm değil . günüm olacak....

1. günüm değil 12. günüm olacak yazacaktım...Num lock tuşunun azizliğine uğramışım

12. gündeyim. bugün de dünkü kadar şiddetli olmasa da krizler yaşadım. artık sigara içmiyor olmanın bazı faydalarını görüyorum. örneğin bugün gün geçtikçe güzelleştiğimis öylediler. cidden aynaya bakınca biraz daha canlı bir cilt görüyorum. dişlerimi sabah fırçalayıp işe gidiyorum. akşam eve geldiğimde hala beyaz oluyorlar. karım bugün itibarıyla: 78 lira. hatta bugün floda bir çizme beğenmiştim. 80 lira. yarın onu alabilirim...çok mutluyum. sanırım yavaş yavaş kurtuluyorum zehirden....

not: neden kimse bana destel olmuyor...

12.gününü devirmişsin 2 hafta olmuş neredeyse...
şiddetli istemelerinin bitmesine az kaldı cnm...

dediğim gibi ben bırakalı 5 yıl oldu ve kendim için yaptığım ennnnn iyi güzel şeyi yapmışım diyorum...

sende yapabilirsin yapıyorsun

sakın ha sakın bu aşamada sıgara içen arkadaşlarınla bi süre görüşme eevinde sıgara içirme....

eşinde bırakmıştı onun nasıl gidiyo..

herkese merhaba
bugün 17. günümdeyim. şu ağzımdaki iğrenç tatdan hala kurtulamadım. vücuduma ne çok eziyet etmişim. günlerdir misafirlerim vardı, sporumu yapamadım. bir de kalabalıkla daha çok yeniyor herhalde. sigarayı bıraktığımdan beri iki kilo aldım. bugünden itibaren spora da devam edicem, yediklerime de dikkat edicem. eşim malesef bırakamadı. 2. günde yenildi. sigara ara ara aklıma geliyor. ama şiddetlki krizlerim olmuyor.

allah sabır versin bırakmışsındır inşallah

bu aralar değişik duygular yaşıyorum. akşamları çok olmasa da canım sigara içmek istiyor. kendi kendime ya bu hayat sigara içmeden nasıl geçecek. diye düşünüyor karamsarlığa kapılıyorum. eşimde hala içtiği için ondan etkileniyorum sanırım. ama sabahları kalktığımda boğazımda hissettiğim o tat beni yeniden güçlendiriyor. tövbe ediyorum bir daha içmemeye. 18. günümdeyim bugün...

bende aynı durumdayım seninle...
içiyorum arada hiç iradem yok....
eşimde bırakamadı o yüzden belki içiyo balkonda bana kokusu geliyo ben içemiyorum diye (onun yanında) fıttırıyorum...

bende aynı durumdayım seninle...
içiyorum arada hiç iradem yok....
eşimde bırakamadı o yüzden belki içiyo balkonda bana kokusu geliyo ben içemiyorum diye (onun yanında) fıttırıyorum...

merhaba
ben hiç içmiyorum. eşim balkonda içiyor. ama evde sigara olduğunu bilmek beni olumsuz etkiliyor. ben eskiden de akşamları çok sigara içerdim. belki de ondan akşamları çok zor geçiyor. ama dayanıyorum. dedim ya sabahları kalktığımda boğazımdaki o iğrenç tat tövbe ettiriyor. 18 gündür bir fırt yok ama o iğrenç tat hala var.

herkese günaydın;
iki gündür ağzımın içinde aftlar çıkmıştı. nette birz araştırdım meğer sigarayı bırakmakla alakalıymış. vücut bağışıklık sistemini toplamaya çalışıyormuş. aftlar da vücudun nikotinsizliğe gösterdiği bir tepkiymiş. 3 haftayı devirmek üzereyim. çok mutluyum...daha ne olsun...

tam 19 gündür tek bir nefes bile sigara içmedim. sigarayı bırakmanın tek olumsuz yanı bana inanılmaz acı veren ağız içi yaralarım. ama nasılsa onlarda geçecek. 19 gündür ilk defa bugün canım bir kere bile hatta bir saniya bile sigara istemedi. sadece acılarımdan dolayı bunu içsen dert içmesen dert diye söylendim durdum. bir de sigarayla alakası var mıdır bilmem ama tırnaklarım daha beyaz ve güçlü...

merhaba herkese;
bu ağzı içi yaralarım öldürecek beni. ne yiyebiliyor ne konuşabiliyorum. sigara aklıma bile gelmiyor. dün de yazdığım gibi tırnaklarımn süper görünüyor. french yapılmış gibi. eskiden sapsarı olurdu ve sürekli üzerinden pul pul ayrılırdı. şeytan da eskisi kadar sık uğramıyor artık. 3 haftadır 2 kilo aldım. aslında fırsat buldukça spor da yapıyorum ama yediklerime pek dikkat etmediğimden midir nedir yapıştılar üstüme.

Slm tebrik ederim.Kendiniz için çok güzel bir şey yapmışınız.Benimde üç ay oldu bırakalı.Tek başıma başaramadım.Dr. nikotin bantı ve sakızı verdi onda başarılı olamadım.Tek seanslık mora terapi yaptırdım.Yazdıklarınızı baştan sona okudum.Ağız tadı ile ilgili bende yaşadım.Vücut nikotin atıyormuş.Benim ki bir hafta sonra azalmaya başladı.Şimdi hiç yok.Dr. sık sık su iç ve duş al dedi.Vücut nikotini böyle çabuk atıyormuş.Çok su içen biri olmadığım halde su şişesi ile bütünleşmiştim.Stres sinir olmadı,nikotin krizi yaşamadım.Abur cubur yemedim.Sigaranın yerine yiyecek bir şey koymadım.Beş kilo aldım iki ayda.Şimdi vermeye başladım.Sigaranın uyarıcı olayı ortadan kalktığından alışma evresi bunlar.Beyne yeterli oksijen gittiğinden buna bile adapte olamıyormuş beyin hemen.Algılama güçlüğü falan oluyormuş.Bağırsak problem.Ne yaşarsam yaşıyim bunların geçici olduğunu biliyorum.Ben bu zehri otuz yıldan fazladır içiyorum.Üç ayda cildimin rengi daha canlı.Sabahları göğüs hırıltısı vs ile kalkmıyorum.Rahat nefes alıyorum.Koku alma duyum daha farklı.En çokta saçlarımın şampuan kokusuna bayılıyorum.O koku tenime işlemişti,kurtuldum.

çok teşekkür ederim desteğin için. aslında her sabah o tatla kalkmak çok sinir bozucu. ama bir taraftan da vücuduma ettiğim eziyeti çok güzel ifade ediyor. 21. gündeyim bugün. herhangi bir destek almadım ben. ilk bir hafta biraz sinirliydim. su konusuna gelince ben normalde de çok su içen biriyim. 2 kilo aldım. o 2 kiloyu vermeye çalışıyroum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…