Sevgiliyle aynı ev

Hala kendi değerleri diyerek içini kendiniz önyargılarınızla dolduruyorsunuz malesef. Tolstoy un "insan neyle yaşar " diye bir kitabı var değerlerden bahsederken. Okumanızı tavsiye ederim çünkü orda dinden bahsedilmiyor. İnsanlık değerlerinden bahsediyor. Farkındaysanız hiç kimseye kırıcı bir söz söylemeyerek yapıyorum yorumlarımı. Saygı bunu gerektirir çünkü. Sizlerdende bunu beklerdim. Aksi takdirde olayları çok farklı yerlere çekmiş oluyorsunuz benimde tasvip edemediğim. Size de iyi günler

Yargılamak benim haddime değil. Her ne şikilde olursa olsun o yolun onu mutlu etmeyeceğini düşündüm. Ve bunu dile getirdm.sizler bambaşka yerlere bakireliğe erkekliğe getirdiniz olayları.
Ben bakirelikten de erkeklikten de hic bahsetmedim. Sizin probleminiz herkesi ayristirmak, fikirleri yargilayarak kendiniz gibi dusunmeyenleri siz siz diye diye gruplara ayirmak. Kimin ne yazdigini,ne yazmadigini dahi bilmiyorsunuz,oylesine bir seyler soyluyorsunuz. Degerler evlilikle alakali bir konu zaten degil. Ben de bu sebeple ozellikle size aile ici siddet olaylarini arastirmanizi onerdim, pek cok makale bulup okuyabilirsiniz,ufkunuz genisler.

Arkadaşımla çıkardım erkek arkadaşımla çıkmak istemem. O sorumluluğu neden evli değilken alayım ki? Hayatımı yaşarım

Ablacigim, kendin icin en iyisini sen bilirsin diyerekten baslayayim: ben en cok yasina takildim. Daha cok gencsin, bebişsin. Belki o genç yasinda belirli bi olgunluga ulasmis, kendini tanimis olabilirsin ama inan bana 20lerin basinda ile 20li yaslarin sonunda (benim gibi) daaaglaaar kadar fark olabiliyor. Karakter bakimindan söylüyorum. Kim olmak istedigin, ne istedigin, nasil bir hayat sürmek istedigin ile alakali tutumlarin. Inan bana bunlar 30a merdiven dayadin mi daha da belirginlesiyor. O yüzden ben simdilik baska bi arkadasla eve cik derim. Hem zamanla ekonomik özgürlügünü de elde etmis olursun. Sonra da keyfine göre bakarsin. Babami nasil ikna ederim diyorsun, sevgilin ailen ile tanisti mi? Hakkinda hayirlisi olsun.

Dini yasaklar ve kaideler, değerler temeline oturtulamaz.Değerler toplumun kendi içindeki dinamiklerle oluşan bir unsur. Sizin aile de bacak bacak üstüne atmak yasaktır mesela ben karşımda savcı varken bile öyle oturuyorum. Biri de demedi ki çok saygısızsın çünkü saygılıyım. Bunu hissettiriyorum. Konu dışı örnek verdim ki yanlış anlaşılma olmasın. Bir erkek ve kadın nikahsız aynı evde yaşıyor ve size göre değerleri olmayan yanlış yoz bir tutum içindeler. Bu sizin görüşünüz ve bunu dini temel alarak söylüyorsunuz. Sizce kadın erkek nikahsız yaşayan ve topluma zarar vermeyen hatta faydası olan insanlar yok mu ? Veya nikahlı yaşayan ama ahlaksızlıklar içinde olan insanlar yok mu ? İslam da uygun görülen ilişkinin toplum içinde meşrulaşmasıdır. Yani gizli saklı olmayışı toplum diyecek ki ahmet ve ayşe eş, birlikteler. Dini nikah bundan kıyılır resmi nikahta sosyal ve hukuki hakları korumak üzerine kıyılır. Nikahsız aynı evde yaşayan gençlere "yazık " dediniz. Size ne yaptılar parkta bahçede sevişmediler çocuklara tecavüz etmediler 14 yaşında kızları evlenmek için almadılar para karşılığı cinsel ilişki yaşamıyorlar bu insanlara neden yazık.Cinsel ilişki yaşıyor olmaları sanırım kaygınız size ne diyeceğim vayy değerler diyorsunuz. İki insan cinsel ilişkiye girince toplumda neler oluyor. 18 yaşında evleniyorlar çocuk yapıyorlar ailelerin kuklası kölesi oluyorlar ezilip sindirilip birbirlerinden nefret eder hale geliyorlar. O süreç de benim değerlerime uymuyor. Ama yapana ahlakımızı bozuyorsunuz eğitim almıyor koca diye yanıp evleniyorsunuz gidip meslek sahibi olacağınıza kv ile gün yapıyorsunuz mahvettiniz toplumu diyemiyorum. Ama siz özgürce insanları yargılıyorsunuz. Neden çünkü size öğretilen doğru bu. Onun dışında herşey ama herşey yanlış.

Değerler derken ne kastettiğinizi anlayamadım ben.

Arkadaşlar noluyor size kadın kötü bir şey demek istememiş bence sadace şimdi den aynı evi paylaşrsan evlendigindeki o ilk heycan kalmaz demek istemiş heralde ben bunu anladım konuyu bence bakirelige fln götürmemis ne saldirdinz birden

Ben musluman degilim dogal olarak dine uygun falan yasamiyorum , 42 yasindayim cok mutluyum, sevdigim bir kocam , iki sahane çocuğum, keyifle yaptigim bir isim var , her sabah , her aksam sukrediyorum hayatima
Sevgililerimle de yasadim , onlarca da sevgilim oldu , her istedigimi de yaptim ve mutluyum , hayati kendi kaliplariniza gore yasayabilirsiniz aka sizin gibi olmayan insanlari yargilayamazsiniz size bu hakki kimse vermiyor hatta inandiginiz din de vermiyor , siz bir kul olarak badka kullari yargilama hakkina sahip degilsiniz , biraz okuyup arastirin isterseniz zira neye inandiginizi bile bilmiyorsunuz

İlk parmak sallayip da cık cık cık ne ayippp tarzinda konusan kendisiydi. Baska kimse yapmadi bunu. Fikir paylasimi yapmak oyle ortaya ortaya sallamakla olmuyor. Bence soyle yapin bence boyle yapin demesi yeterliydi.

10 ,15 yil evli kalıp evlendiği adamı kadını tanıyamayan insanlar var tanimak icin aynı eve çıkmak bana mantıklı gelmiyor . Ayrıca herşey sırası ve zamanında olmalı taraftariyim. Evlilik ayrı,sevgililik ayrı bu nedenle ben sevgili ile aynı evde yaşama fikrini benimsemiyorum.

b planınız olacak şekilde sevgilinizle çıkın derim. yani olası bir ayrılık ya da kavda durumunda gidebileceğiniz yeriniz olsun. sevmediğiniz ev arkadaşından saklanarak kaçabilirsiniz ama ayrılık sonrası birlikte yaşamak zor. bir de mezuniyet zamanı gerginliği gelmesi de muhtemel. sevgiliyle çıkmak mümkünse çıkılmalı bence ama dediğim gibi alternarif plan da olmalı.

Anneannem flört etmeden uzaktan bakıp görüp, beğenerek ve isteyerek evlenmiş. Dedem 18yıl kumar oynamış eve bakmamış.

Sizin namus değerlerinize uygun evlenen anneannem gibi tonlarca kadın var berbat evlilikler yapnış mutluluğu falan geç. Evden kırmızı kuşakla bakire çıkıp dövülen sövülen aldatılan hatta öldürülen kadınlar var. Onlar hakkında ne diyorsunuz?

Bir konuyu da bacak arasına getirmeyin valla kendimi boğucam. Namus namus toplum değeri din ıvır zıvır diye konu boyu kıvırtmışsınız bacak arası yazın da siz de rahatlayın okuyanlar da.

ha bir de ev sorumluluğu almaktan bahsedilmiş. beraber yaşamak demek adam bütün gün yatsın sen her işi yap demek mi? öyleyse o adamla berbaer de yaşanmaz, sevgili de olunmaz, evlenilmez de. ben ev arkadaşımla yaşarken ne kadar yorulacaksam sevgilimle yaşarken de o kadar yorulurum, bir işi ben yaparım diğerini o, vs. iş bölümü yapmaya yanaşmayan, gereken tüm sorumlulukları birlikte alamayan insanla ilgili tek dert birlikte eve çıkıp çıkmamaktan daha öte bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…