- 7 Şubat 2020
- 376
- 290
-
- Konu Sahibi depressivepingu
Hala kendi değerleri diyerek içini kendiniz önyargılarınızla dolduruyorsunuz malesef. Tolstoy un "insan neyle yaşar " diye bir kitabı var değerlerden bahsederken. Okumanızı tavsiye ederim çünkü orda dinden bahsedilmiyor. İnsanlık değerlerinden bahsediyor. Farkındaysanız hiç kimseye kırıcı bir söz söylemeyerek yapıyorum yorumlarımı. Saygı bunu gerektirir çünkü. Sizlerdende bunu beklerdim. Aksi takdirde olayları çok farklı yerlere çekmiş oluyorsunuz benimde tasvip edemediğim. Size de iyi günlerHayır,o insanlara neyle mutlu olacaklarını dayatırken aslında saygısızlık ediyor bizim fikirlerimize.Çok şükür neyle mutlu olacağımızı bilecek kadar düşünebiliyoruz,buraya kalkıp ''şöyle güzel değerlerimiz var çok yazık'' tarzı yorumlar sıktı artık,yıl 2020.
Neyse bu da son yorumum zaten,iyi günler herkese.
Ben bakirelikten de erkeklikten de hic bahsetmedim. Sizin probleminiz herkesi ayristirmak, fikirleri yargilayarak kendiniz gibi dusunmeyenleri siz siz diye diye gruplara ayirmak. Kimin ne yazdigini,ne yazmadigini dahi bilmiyorsunuz,oylesine bir seyler soyluyorsunuz. Degerler evlilikle alakali bir konu zaten degil. Ben de bu sebeple ozellikle size aile ici siddet olaylarini arastirmanizi onerdim, pek cok makale bulup okuyabilirsiniz,ufkunuz genisler.Yargılamak benim haddime değil. Her ne şikilde olursa olsun o yolun onu mutlu etmeyeceğini düşündüm. Ve bunu dile getirdm.sizler bambaşka yerlere bakireliğe erkekliğe getirdiniz olayları.
Dini yasaklar ve kaideler, değerler temeline oturtulamaz.Değerler toplumun kendi içindeki dinamiklerle oluşan bir unsur. Sizin aile de bacak bacak üstüne atmak yasaktır mesela ben karşımda savcı varken bile öyle oturuyorum. Biri de demedi ki çok saygısızsın çünkü saygılıyım. Bunu hissettiriyorum. Konu dışı örnek verdim ki yanlış anlaşılma olmasın. Bir erkek ve kadın nikahsız aynı evde yaşıyor ve size göre değerleri olmayan yanlış yoz bir tutum içindeler. Bu sizin görüşünüz ve bunu dini temel alarak söylüyorsunuz. Sizce kadın erkek nikahsız yaşayan ve topluma zarar vermeyen hatta faydası olan insanlar yok mu ? Veya nikahlı yaşayan ama ahlaksızlıklar içinde olan insanlar yok mu ? İslam da uygun görülen ilişkinin toplum içinde meşrulaşmasıdır. Yani gizli saklı olmayışı toplum diyecek ki ahmet ve ayşe eş, birlikteler. Dini nikah bundan kıyılır resmi nikahta sosyal ve hukuki hakları korumak üzerine kıyılır. Nikahsız aynı evde yaşayan gençlere "yazık " dediniz. Size ne yaptılar parkta bahçede sevişmediler çocuklara tecavüz etmediler 14 yaşında kızları evlenmek için almadılar para karşılığı cinsel ilişki yaşamıyorlar bu insanlara neden yazık.Cinsel ilişki yaşıyor olmaları sanırım kaygınız size ne diyeceğim vayy değerler diyorsunuz. İki insan cinsel ilişkiye girince toplumda neler oluyor. 18 yaşında evleniyorlar çocuk yapıyorlar ailelerin kuklası kölesi oluyorlar ezilip sindirilip birbirlerinden nefret eder hale geliyorlar. O süreç de benim değerlerime uymuyor. Ama yapana ahlakımızı bozuyorsunuz eğitim almıyor koca diye yanıp evleniyorsunuz gidip meslek sahibi olacağınıza kv ile gün yapıyorsunuz mahvettiniz toplumu diyemiyorum. Ama siz özgürce insanları yargılıyorsunuz. Neden çünkü size öğretilen doğru bu. Onun dışında herşey ama herşey yanlış.Hala kendi değerleri diyerek içini kendiniz önyargılarınızla dolduruyorsunuz malesef. Tolstoy un "insan neyle yaşar " diye bir kitabı var değerlerden bahsederken. Okumanızı tavsiye ederim çünkü orda dinden bahsedilmiyor. İnsanlık değerlerinden bahsediyor. Farkındaysanız hiç kimseye kırıcı bir söz söylemeyerek yapıyorum yorumlarımı. Saygı bunu gerektirir çünkü. Sizlerdende bunu beklerdim. Aksi takdirde olayları çok farklı yerlere çekmiş oluyorsunuz benimde tasvip edemediğim. Size de iyi günler
O kadar üzgünüm ki şuan. Bahsettiğimiz değerler aslında hep bizleri korumak için var. Fakat gerçekten bazı insanlar tarafından hep yanlış anlatıldı yanlış yaşandı. O yüzden yeni neslimiz çok uzaklaştı. Ama okumakla anlamaya çalışsak o zaman iyi ki var dicek herkes eminim. Bu değerlerle doğru bir şekilde yaşayıp mutsuz olan yoktur. Ama aksini yaşayan hep mutsuz. Bunu gördüm hayatım boyunca ben. (Değerlerle yaşadığına inanıp yanlış düşünenleri ayrı tutun lütfen)
Ben musluman degilim dogal olarak dine uygun falan yasamiyorum , 42 yasindayim cok mutluyum, sevdigim bir kocam , iki sahane çocuğum, keyifle yaptigim bir isim var , her sabah , her aksam sukrediyorum hayatimaHayretle okudum gerçekten... Çoğu da sevgilinle çık demiş. Çok üzülüyorum gençlerin bu haline. Gelecek nesili bütün değerlerini kaybetmiş gibi görüyorum. Haram yapma etme demicem tabi ki herkesin kendi hayatı kendi kararı. Ama dinen yanlış olan ne varsa sonu hep hüsran olmuştur. Birlikte yaşayın erkek sıkılsın sonra da yollarınız ayrılsın. Sen de niye böyle oldu ki ilişkimiz çok güzeldi bizim deyip yana yana geçmişine üzülürsün kısaca sonuç bu....!
Sevginin bir değeri olmalı bence illa ayrı bir eve çıkmaya gerek yok. Bakışlar bile yeterli insan olana. Hayırlısı.....
İlk parmak sallayip da cık cık cık ne ayippp tarzinda konusan kendisiydi. Baska kimse yapmadi bunu. Fikir paylasimi yapmak oyle ortaya ortaya sallamakla olmuyor. Bence soyle yapin bence boyle yapin demesi yeterliydi.Arkadaşlar noluyor size kadın kötü bir şey demek istememiş bence sadace şimdi den aynı evi paylaşrsan evlendigindeki o ilk heycan kalmaz demek istemiş heralde ben bunu anladım konuyu bence bakirelige fln götürmemis ne saldirdinz birden
O kadar üzgünüm ki şuan. Bahsettiğimiz değerler aslında hep bizleri korumak için var. Fakat gerçekten bazı insanlar tarafından hep yanlış anlatıldı yanlış yaşandı. O yüzden yeni neslimiz çok uzaklaştı. Ama okumakla anlamaya çalışsak o zaman iyi ki var dicek herkes eminim. Bu değerlerle doğru bir şekilde yaşayıp mutsuz olan yoktur. Ama aksini yaşayan hep mutsuz. Bunu gördüm hayatım boyunca ben. (Değerlerle yaşadığına inanıp yanlış düşünenleri ayrı tutun lütfen)