- 1 Haziran 2012
- 6.527
- 21.485
-
- Konu Sahibi depressivepingu
o beklenti bende bile varsa onlarda da olur ama ayrılırsak kısmetin değilmiş derler tabi, keşke tek başıma çıkabilsem maddi durumum el vermiyor, ben çalışıyorum aldığım az parayla sadece kiramı ödeyebiliyorum ailemden hiçbir şekilde yardım almıyorum, durumları olmadığı için yük olmak istemediğimden dolayı :/
İyi ki oğlum yok kazara sizin yetiştirdiğiniz çocukla falan tanışırdı. Bizim yetistirdigimiz kızlar da zaten sizin olmayan oğlunuz için sırada beklemezlerdi :)Allah in emrettiğini haram olanini söylemiş bunlar eski kafamı oluyo inan inanma hiç onemli değil zaten her koyun kendi bacağından asılır yaşayın istediğiniz hayatı evlenmekten bu kadar korkuyorsunuz ki sasiriyoruz,açılan konudan önce o kadar konu var ki ağzım açık kaldı iyiki oğlum yok evlenecek kız kalmamış herkes eski kafa modundaysa
İyiki yok sizin gibileri evime almam Allah korusunİyi ki oğlum yok kazara sizin yetiştirdiğiniz çocukla falan tanışırdı. Bizim yetistirdigimiz kızlar da zaten sizin olmayan oğlunuz için sırada beklemezlerdi :)
Berbat bir insansınız... evlencek kız nasıl oluyor? Bakire mi yani? Evlenip mutlu olan yok evet bende evlenmeye karşıyım. İyikide öyleyim. Kendi paramla geziyorum içiyorum mutluyum başlarım haramına BANANEEEEAllah in emrettiğini haram olanini söylemiş bunlar eski kafamı oluyo inan inanma hiç onemli değil zaten her koyun kendi bacağından asılır yaşayın istediğiniz hayatı evlenmekten bu kadar korkuyorsunuz ki sasiriyoruz,açılan konudan önce o kadar konu var ki ağzım açık kaldı iyiki oğlum yok evlenecek kız kalmamış herkes eski kafa modundaysa
Nolur benim evime gelin nolur diyorum bak hatrım.kalırİyiki yok sizin gibileri evime almam Allah korusun
Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum gerçekten. Sizin o savunduklarınızın hepsine bende gerçekten hak veriyorumm. Fakat bazı şeyler var ki yaşanması gerektiği zaman daha kıymetli oluyor. Dinen ya da değil her türlü böyle olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki herkes dinin. Bi tarafına çekip erkek savunmacılığına kadar götürdü işi. Üzüldüm açıkçası. Belki de ben kendimi yanlış ifade ettim. Ama hala söylediğimin arkasındayım. Mutlu olmak için bazı değerlerimizi korumamız gerektiğine inanıyorum. Bu da benim görüşüm. Tabi ki herkes istediği gibi yaşayabilir. Ama bazı gerçekler var ne yazık ki. Sonu hep belli olur en baştan. Yine de herşeyin en güzeli olsun sizler için.Ohooo eski değerler mi kaldı iyi kide tükeniyor eski değerler erkek evladın madalyon olup milli takılmasıyla övünüp kız evladının kısa kollu giymesini engelleyen anne ve baba gibi değerler. kalksın gitsin bir zahmet öyle bir devirdeyiz ki kimse kimsenin dinini yaşayışına hayat tarzına karışmamalı yavaş yavaşta aşılıyor çok ta iyi oluyor. O eski değerler yüzünden kadınlar baba evine anca kefeniyle dönmek zorunda kaldıkları için öldürülüyorlar.
sevgiliyle aynı evde kalınmasına karşı değilim ama kesinlikle güveniyorsan kibar biriyse birbirinizi tanımak için büyük fırsat bence geri dönüşü de mümkün.
Tamam sananeeeBerbat bir insansınız... evlencek kız nasıl oluyor? Bakire mi yani? Evlenip mutlu olan yok evet bende evlenmeye karşıyım. İyikide öyleyim. Kendi paramla geziyorum içiyorum mutluyum başlarım haramına BANANEEEE
Olay bakirelik değil ki oraya germeyin lütfen söylemlerinizi.Berbat bir insansınız... evlencek kız nasıl oluyor? Bakire mi yani? Evlenip mutlu olan yok evet bende evlenmeye karşıyım. İyikide öyleyim. Kendi paramla geziyorum içiyorum mutluyum başlarım haramına BANANEEEE
Evet yok. Bende olmayanları savunmuyorum ki zaten.Her evli kiside O bahsettiginiz degerler var mi sizce? Var diyebilmemiz icin aile ici siddet olaylarinin hic yasanmamasi gerekirdi cunku. En buyuk toplumsal deger baska canlara saygi duymak cunku.
Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum gerçekten. Sizin o savunduklarınızın hepsine bende gerçekten hak veriyorumm. Fakat bazı şeyler var ki yaşanması gerektiği zaman daha kıymetli oluyor. Dinen ya da değil her türlü böyle olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki herkes dinin. Bi tarafına çekip erkek savunmacılığına kadar götürdü işi. Üzüldüm açıkçası. Belki de ben kendimi yanlış ifade ettim. Ama hala söylediğimin arkasındayım. Mutlu olmak için bazı değerlerimizi korumamız gerektiğine inanıyorum. Bu da benim görüşüm. Tabi ki herkes istediği gibi yaşayabilir. Ama bazı gerçekler var ne yazık ki. Sonu hep belli olur en baştan. Yine de herşeyin en güzeli olsun sizler için.
Olmayanlari savunmazken degerlerle uzaktan yakindan alakali olmayan bir konuda insanlari yargiliyorsunuz. Dogru degil. Degerlerden bahsederken hangi degerleri kimler tasir kimler tasimaz daha iyi arastirip ogrenmeniz gerekir.Olay bakirelik değil ki oraya germeyin lütfen söylemlerinizi.
Evet yok. Bende olmayanları savunmuyorum ki zaten.
Evlenmeye karşı değilim nötrüm iyi bir insanla doğru zamanda olabilir olmazsa da olmasın diyorum. İyi ki de böyle diyorum yanlış insandansa kaliteli yalnızlık.Hele ki ataerkil bir zihniyetle Allah korusun.Berbat bir insansınız... evlencek kız nasıl oluyor? Bakire mi yani? Evlenip mutlu olan yok evet bende evlenmeye karşıyım. İyikide öyleyim. Kendi paramla geziyorum içiyorum mutluyum başlarım haramına BANANEEEE
ya arkadaşlar sakin konudan çıkıyosunuz ben burda normal bir şekilde ne yapmalıyım diye sordum ortada daha bişi yok kavga ediyosunuz daha ramazan da başlamadı hani bu kavganın sebebi açlıktan olsun, bi sakin olun allah aşkına ya
İlaveten dini yorumlar yasaktır, bu sebeple lütfen dini yorumlar yazmayınız hanımlar.ya arkadaşlar sakin konudan çıkıyosunuz ben burda normal bir şekilde ne yapmalıyım diye sordum ortada daha bişi yok kavga ediyosunuz daha ramazan da başlamadı hani bu kavganın sebebi açlıktan olsun, bi sakin olun allah aşkına ya
Hayretle okudum gerçekten... Çoğu da sevgilinle çık demiş. Çok üzülüyorum gençlerin bu haline. Gelecek nesili bütün değerlerini kaybetmiş gibi görüyorum. Haram yapma etme demicem tabi ki herkesin kendi hayatı kendi kararı. Ama dinen yanlış olan ne varsa sonu hep hüsran olmuştur. Birlikte yaşayın erkek sıkılsın sonra da yollarınız ayrılsın. Sen de niye böyle oldu ki ilişkimiz çok güzeldi bizim deyip yana yana geçmişine üzülürsün kısaca sonuç bu....!
Sevginin bir değeri olmalı bence illa ayrı bir eve çıkmaya gerek yok. Bakışlar bile yeterli insan olana. Hayırlısı.....
O kadar üzgünüm ki şuan. Bahsettiğimiz değerler aslında hep bizleri korumak için var. Fakat gerçekten bazı insanlar tarafından hep yanlış anlatıldı yanlış yaşandı. O yüzden yeni neslimiz çok uzaklaştı. Ama okumakla anlamaya çalışsak o zaman iyi ki var dicek herkes eminim. Bu değerlerle doğru bir şekilde yaşayıp mutsuz olan yoktur. Ama aksini yaşayan hep mutsuz. Bunu gördüm hayatım boyunca ben. (Değerlerle yaşadığına inanıp yanlış düşünenleri ayrı tutun lütfen)yok ben savunduğunuz fikri saygıyla karşılıyorum tabi ki herkesin savunduğu şeyler aynı olamaz elbette başkasına yanlış gelen size doğru gelebilir ya da tam tersi. ben sadece eski değerlerin aslında bize ne kadar zarar verdiğini savundum belki aslında o kadar katı değerlerimiz olmasaydı daha farklı yaşam tarzımız olacaktı. elbette herkesin dini yaşayış biçimi kendine hastır.
Yargılamak benim haddime değil. Her ne şikilde olursa olsun o yolun onu mutlu etmeyeceğini düşündüm. Ve bunu dile getirdm.sizler bambaşka yerlere bakireliğe erkekliğe getirdiniz olayları.Olmayanlari savunmazken degerlerle uzaktan yakindan alakali olmayan bir konuda insanlari yargiliyorsunuz. Dogru degil. Degerlerden bahsederken hangi degerleri kimler tasir kimler tasimaz daha iyi arastirip ogrenmeniz gerekir.
Gerektiği gibi yaşarsanız evet! Ama yaşıyorum sanarsanız hayırCanım ya, dinen doğru olan şeylerin sonu hep mutlu mu bitiyor yani? Saçmalık
Bu konu tek taraflı anlatılmış evlilik düşünüyorsun da sevgilin düşünüyor mu ki hemen olacak şekildeMerhaba arkadaşlar, 22 yaşındayım 2 yıllık ilişkim var çok şükür allah nazarlardan saklasın çok güzel ilişkimiz var, iyi de birbirimize ayak uydurabiliyoruz büyük problemlerimiz tabi oldu ama hepsinin üstesinden geldik sevgimiz büyük birbirimize güvenimiz tam, fakat şöyle bi problemim var ben üni nedeniyle bi kız arkadaşımla yaşıyorum bi yıldır ama kendisine hiç katlanamıyorum, zaten normalde de zor katlanırdım ama aynı evde yaşamak cidden zor, sürekli ilgi istiyor ki ben sevmediğim insana ilgi göstermeyi asla sevmem, sürekli dibimde az başka yerde kalmaya gitsem (mesela sevgilimin evi) 1 günden fazla kalmama izin vermiyor yalnız kalamıyorum korkuyorum diyor geldiğimde ise beni azarlıyor benimle ilgilen diye, uzaktan bile yetiyor sürekli mesaj atıp arıyor artık katlanamıyorum ona şu an ailemin evindeyim onlar onun yanından çıkmamı istiyorlar bunu ona da nasıl söylicem bilmiyorum (benden başka arkadaşı yok) her neyse asıl konuya gelelim, ben 2 yıllık ilişkimi babama yeni söyledim gayet iyi karşıladı evlilikten bahsetti "2 yıl onu tanıman için avantaj olmuştur bir insanı %100 tanıman için onunla ya aynı evde yaşarsın ya da yolculuğa çıkarsın sen şu an onu %60 tanımışsın" dedi, bu yaz inşallah olursa birlikte bi yolculuğumuz olacak ama babam bilmiyor ki zaten bizim bir birlikteliğimiz ve sık olmasa da aynı evde vakit geçirmişliğimiz var, ben onunla aynı evde vakit geçirebilir miyim evet geçirebilirim yemeklerimde yardım eder temiz insandır birlikte oyun oynamayı severiz (ki zaten oyun bağımlısıyım) ben oynamadığım zaman bıkmadan onu izlerim birlikte film/dizi izleriz sıkılırsak aramızda oyun uydururuz muhabbet ederiz, bazen sinirlenip küssek birbirimize 5 dk sonra şaklabanlığa başlarız yani bugüne kadar hayalini kurduğum bir ilişkiye sahibim ve bunu aynı eve taşımak istiyorum. Kendisi hem okuyor hem de çalışıyor (antrenör) ben de öyleyim seneye zaten son sınıf olucaz, ben düşünüyorum ki insan evlenmeden önce o kişiyle aynı evde yaşamalı ki tecrübe edinmeli, evlenmek sevgililikten daha ciddi bi adım çünkü ve bu konuda sürekli yeni evli gelinlerin koca şikayetleri var ben onlardan biri olmak istemiyorum, sizce babama bunu nasıl belirtebilirim? Anlayışlı insandır ama maalesef ailem millet ne der kafasından kurtulamıyor ve dinlerine bağlı, kendileri de benim yaşımda evlendi bana bakıp "çocuk yaşımızda evlenmişiz insanlar bize çocuk diyordu hiç takmazdık" diyip aralarında gülüşüyorlar. Benim önümde iki seçenek var ya başka kız arkadaşımla aynı eve çıkarım (o kız genellikle gidip sevgilisinin evinde kalıyor zaten benim sevgilim ara sıra gelir) ya da ailemi ikna ederek direk sevgilimle çıkarım. Sizce acele mi ediyorum yoksa tam zamanı mı? Lütfen yardımcı olur musunuz