Benim anlamadığım şey şu, başka bir kızla da tek başına da eve çıksa yine çamaşır bulaşık sorumluluğunu alıyorsunuz. Yıllardır tek yaşıyorum hiç ay hayatımı yaşayayım diyemedim, ev arkadaşı olsun olmasın sorumluluk oluyor. Sevgiliyle yaşayınca da oluyor. Bu üçünün farkı yok hatta tekken daha fazla sorumluluk oluyor.
Dönem dönem sevgilimle birlikte yaşadık. O geldi bende 1 ay kaldı, yaz okulu boyunca kaldı. Ben 2 hafta onda kaldım ara ara. Son düzenimiz 4 gün bende 3 gün evde kalmasıydı (başka bir ev arkadaşı vardı).
Birlikte yemekler yaptık, ortalığı toparladık, temizlik yaptık. Ben derse gidiyor oluyordum o eve gelirken mesaj yazardım çamaşırları yıkadım sen asar mısın diye, geldiğimde çamaşırlar asılmış mutfaktaki bulaşıklar yıkanmış ev süpürülmüş oluyordu
. Geç geleceğim zamanlarda da ben gelmeden yemek yapmış oluyordu. Bazen benim tüm gün evde olduğum olurdu o işten gelirdi ben yemek hazırlarken arkamdan sarılıp öperdi. Yardım edebileceği bir şey var mı diye sorardı, bazen kıyamaz içeri yollardım, bazen yardım isterdim. Geçen yıl stajım vardı, sabah 6’da çıkardım evden. O uykulu uykulu mis gibi kokar
bir öperdim onu, giyinip giderdim. Yol boyunca da gülümserdim sevgilimi düşünüp. 10’da gelirdim eve bazen uyuyor olurdu, sıcacık yanına kıvrılırdım, biraz daha uyuyup kalkardık. Bazen ben geldiğimde hazır olacak şekilde kahvaltı hazırlardı.
Bunları hiçbir ev arkadaşı yapmıyor dürüst olmam gerekirse. Ev arkadaşıyla da yaşadım. Biz aynı eve ilişkimizin başında girdik. 19 yaşındayken yani. O zamanlar her yer dağınık olsa da umurumuzda olmazdı. Oyunlar, futbol, bira, seksten ibaretti hayatımız. Güzel günlerdi. Bir daha o kadar umursamaz olamayacağız. O günler o zamanlar güzeldi, şimdi yapsak mutlu olmayız ama o zaman mutluyduk, o dönemleri birlikte yaşamış olmak da mutlu ediyor bizi.
Geçen yıl onun çalışması benim hem çalışıp hem okumamla güzel bir düzen oturtmuştuk. İş bölümü yaptığımızda ev arkadaşım hiç kendi payına düşeni yapmazdı. O yapmayınca ben de yapmazdım derken işin içinden çıkamazdık. Erkek arkadaşımla bölüştüğümüzde üzerine düşeni yapar, ben yapmasam bile yapar, çok yoğun olduğumu görürse benim üzerime düşeni de yapar, sorun etmez.
Öğrenciyken sevgiliyle birlikte yaşamanın insana ve ilişkiye çok şey kattığını düşünüyorum. Her gece onun kollarında uyuyup her sabah ilk onun yüzünü görmek, okula/işe mutlu mutlu gitmek paha biçilemez. Daha güzel yanları da çok var da, uzatmayayım, özelden konuşabiliriz isterseniz.
4 yıldır birlikteyiz, bu ekimde 5 dolacak. Hiç birbirinden bıkmanın birbirimize doymanın izi yok ilişkimizde. Her zaman sevgi kelebekleri olmuyoruz tabi ama sıkılmıyoruz da birbirimizden. Hâlâ her gün mesajlaşırız konuşuruz sık sık, her şeyimizi anlatırız birbirimize. Biz şimdi uzak mesafeye geçtik maalesef, eylülden bu yana 17 güncük görebildim sevgilimi, yanına gittiğimde ilk birkaç günlük heyecandan sonra hiç ayrı kalmamışız gibi hissettik ikimiz de. Şimdi de karantinaların bitmesini bekliyoruz kavuşmak için. Onun atandığı ile atanırsam atandıktan 1 yıl sonra, başka ile atanırsam onun tayin alabileceği zaman evlenmeyi düşünüyoruz. 2022 ya da 2024 gibi yani.