Annemle aram çok kötü

Merhaba. Ben 24 yaşındayım. Annemle aram küçüklükten beri kötüydü. Annem çok soğuk biri. Sürekli bağıracak kızacak bir şey bulur kendine. Mutsuzdur hep. Onun dediği en mantıklısıdır. Asla kimse onun dediğinin dışına çıkamaz. Çıkarsa günlerce surat yapar. Konuşmaz..
Babam ise çok sakin, anlayışlı, kendini geliştirmiş bir adam. Bazen böyle bir adam yıllarca bu kadını niye çekti diye düşünmeden edemiyorum. Babamla da ilişkim kötü olsaydı ne yapardım bilmiyorum.
Mesela hani annenize sarılıp öpersiniz ya... İçimden gelmiyor ya. Ayda yılda bi anneler günü olur doğum günü olur içimden gelmeden sarılırım ne yalan söyleyeyim. Çünkü kendisi bile içinden gelerek bana sarılmadı ki bana küçüklükten beri. Hayatı beni uyarmakla geçti.
Bende mi bir sorun var nasıl olur da bir şey hissetmem diyorum ama babama gidip sarılıp öpebiliyorum. İçimden geliyor çünkü.
Mesela evi toplar süpürür silerim. Mis gibi olur ev... Ama mesela makineyi boşaltmayı unutmuşumdur ve eve geldiğinde ilk söylediği şey makineyi neden boşaltmadın? Ne yaptın gün boyunca der. Asla teşekkür etmez. Eline sağlık demez. Sürekli bir eksik bulur. Kafasındaki ideal kız çocuğu olmadım hiçbir zaman. Yeterince güzel olmadım. Yeterince istediği gibi davranmadım. Hep böyle hissettirdi bana.
Birlikte alış verişe çıkarız. Mutlaka tartışırız. Bir kıyafet gösterir bana. Yok ya beğenmedim dedim mesela... O gün zehir olur bana. Alış veriş boyunca surat asar hatta benim beğendiklerimi görünce çocuk azarlar gibi azarlar. Sesini de yükseltir. Utanarak "Kahretsin ya böyle olacaktı tabii ne bekliyordum ki" derim içimden. Ama onun gösterdiği bir şeyi beğenirsem dünyanın en tatlı kişisi oluverir. Nefret ediyorum bu özelliğinden. Onun yüzünden benliğimi yitirdim. Çocukken ona uyum sağlaya sağlaya ben kimim neleri severim neleri sevmem bilmeden büyüdüm. Şimdi kendimi keşfetmeye çalışıyorum ama çok zor gerçekten.
Çok isterdim güzel bir anne kız ilişkimizin olmasını. Ama olmadı bundan sonra da olacak değil... Çok kızgınım hayata bu yüzden. Sanki annem farklı biri olsaydı bambaşka bir ben olurdu. Dolmuştum biraz da öyle bir içimi dökmek istedim.
Bir an konuyu ben yazdım sandım yani benim de annem ve babam aynı böyle. Hatta ben annem yüzünden çok sinir krizleri geçirdim çok kez evden çıkıp sokaklarda deli gibi ağladım. Sonra evlendim üstelik o süreci de burnumdan getirdi diyebilirim. Şimdi hamileyim ve benim de bir kızım olacak. Annemin tavırları da değişti tabii benim düşüncelerim de şimdi bakınca aslında kötü bir anne olmadığını sadece zor bir karakterde olduğunu görüyorum. Bazen küçük bir kız çocuğu gibi ona sarılmak istiyorum kucağında uyumak dizine yatmak istiyorum ama alışık değilim yapamıyorum ama yine de iyiki yanımda iyiki annem var diyorum. Fiziksel olarak uzak bile olsak manevi olarak yanımda olmasından dolayı çok mutluyum. İlerleyen süreçlerde siz de annenizi daha iyi anlayıp ona karşı daha yumuşak düşüncelere sahip olabilirsiniz.

Biz şuan artık tabii kavga etmiyoruz ama bana öyle bir tramva kalmış ki hala rüyamda annemle kavga edip sinir krizi geçiyorum. Ama olsun :)) yine de o benim annem ve beni sevdiğini biliyorum sadece bunu göstermek tarzı farklı. Sizin de annenizin oyle olduğunu düşünüyorum.

Anlattıklarınızi anlıyorum.Tüm yorumlarınızı da okudum konudaki.Evet bazı insanlar çok soğuk.Sanki duyguları yokmuş gibi.Hicbir şey hissetmiyor, kimseyi gerçekten sevmemis gibiler.Ve evet bu yakinindakileri yıkıp geçiyor.Bu insanlar bana çok acinasi geliyor.Kendi annenizi düşünün.Öz kızına bile sevdiğini hissettirmiyor.

Ama şunu da eklemek istiyorum.Sizin yaslarinizda ben de bazı çiftlere bakıp nasıl yani derdim.Ama zamanla anladım ki uzun süreli ilişkilerde , çiftler birbirine mecbur değil iseler , birbirinden çok ta uzak karakterde insanlar değillerdir.Vardir birşeyler.Siz anne ile babanızın ilişki dinamiğini bilemezsiniz.Bakin herşeyi bilseniz cinsel hayatlarını bilemezsiniz.Bu bile evlilikte başlı basina büyük bir durum ve herşeyi degistirir. Annenizle yakın bir ilişki kurmayabilirsiniz.Ama niye bilmiyorum annenizi bu kadar eleştirirken , babanizi goklere çıkarmanız beni rahatsız etti.Belki anne oldugumdandir.Ve ne kadar yardım ederse etsin baba, annenin yaptığı işin yarısını bile yapamıyor...
Elbette kendi aralarındaki ilişkiyi tam anlamıyla bilemem... Belki de birbirlerini tamamlıyorlar. Çünkü zıt karakterdeler. Zaten annem, annem gibi biriyle; babam da babam gibi biriyle evlenseydi belki daha kötü olurdu. Bu şekilde dengeleniyorlar belki de... Sadece bana yansımasına bakıyorum. Annemle yakın bir ilişkimiz olmadığı için kızgınım sadece. Yılların getirdiği bir şey. Annem soğuk olduğu için ben de çevreme karşı soğuk oldum. Duygularımı göstermekte zorlanan biri oldum. Bu tüm ilişkilerime yansıyor maalesef. Amacım annemi yermek de değil ki içimi dökmek. Çok bunaldım çünkü.

Ben annemin saçımı taradığını hatırlamam, bıyığım çıkmış, yaşıtlarım hep bıyıksız gezerdi ben bıyıklı. Yaşımda küçük, annesiz gidemem kuaföre. Ama eleştirmeye gelince saydırmadan durmazdı. Kuzenimin düğünü var elbise diktirelim dedi, 20 yaşındayım. Terziyi o seçti ve gittik, kadına anlattım. Benden sonra kadını aramış, bir giydim istediğimle alakası yok. Kumaş değişmiş. Ona göre doğru olduğu için fosfosrlu bir elbiseyle ve berbat bir halde gittim. o öyle istedi. Sonra da hiç güzel olmadın diye söylendi. özgüven eksikliğimin sebebi.hizmetçi gibiydim.

Evlendim, çocuğum var. Bıraksam herşeye müdahale edecekti. Sizin on sene sonraki haliniz olabilirim. Ama mesafe olmadan çözemezsin. Onun için de kendi hayatın olmalı.
Bakın siz diyince aklıma geldi... Tüylü bir yapım var. Genler... Yanaklarımdaki tüylerden rahatsızım ve sürekli ayna karşısındayım. Anneme diyorum işte ağdayla mı alsam ne yapsam. Dokunma sakın yüzüne, bir şey yapma... (Bağırarak)
Neyse gittim iple aldım gayet de oldu yani. Söylemedim anneme. Sonra bir gün yine yanaklarımı aldım kızardı hafif. Baktı bana... Sen yanaklarındaki tüyler mi aldın dedi... Ama öyle bir soruyor ki sanki dünyanın en kötü şeyini yapmışım gibi. Bu arada çocuk da değilim yani 20 yaşındayım. Evet dedim. Bir daha dokunursan o tüylere sana analık hakkımı helal etmem duydun mu beni... O nasıl bağırmak anlatamam... "Kızım rahatsız mı oluyorsun tüylerinden... Bir bakalım ne yapabiliriz... Bir araştıralım." demek çok mu zor gerçekten... Bu öfke neden? Genç kızım. Tüylerimden rahatsızım. Hiç mi benim yaşımda olmadın? Bu kadar mı zor empati yapmak?

Evet kesinlikle uzakşamam gerekiyor farkındayım. Kpss ye çalışıyorum. Umarım atanır kendi düzenimi kurabilirim.

konunun basinda ben mi yazdim diyordum ta ki "alisverise beraber cikariz" dedigjn yerde koptum
huyunu suyunu bildigin kadin. olabildiğin kadar mesafe koy niye bir de alisverise cikiyorsun?
sanirim en son 14 yasinda annemle alisverise ciktim. sen de mesafeni ayarla. az biraraya gel sorunların da azalir.
ayrica annen senin harika olmasigini iddia edebilir. neden sormuyorsun "sence sen harika bir anne misin?" diye?
benim annem de beni begenmez. giyinisim hayat kadini gibidir (usendigimden kot tsort giyerim aslinda, yazlari da elbise), goruslerim aptalcadir, gezip tozmam ozentiliktendir, bir seylerden kisip para biriktirmem cimriliktir.
fikrini onemsedigim biri olmadığı için hic de kisisel almıyorum. "üzgünüm, benim kendi hayatim var, senin istedigin kisi olamam" diyorum.
beni hic tanimadan - kendine havali geliyor diye bir seyleri dikte ediyordu mesela daha gençken. "akademik kariyer yap" vs derdi mesela düzenli calisma alışkanlığı olmayan - sinifta kalmayan ama taldir belgeleri de getirmeyen- disiplini olmayan cocuguna. ben ve akademik kariyer ne alaka. sirf insanlara "çocuğum üniversitede kaldi" demek icin. yön duygum yok-ama cidden yok. beynimin orasi hasarli bile olabilir. tehlike aninda anlik mantikli karar alamıyorum kal geliyor. bisikletle bile insanlara tehlike saciyorum
kendimi bildim bileli ehliyet araba almadigim icin zorbalaniyorum.
ve daha nicesi
oyle zamanlar icin "cok istiyorsan neden sen yapmiyorsun?" diyorum. araba istiyorsan sen al. akademiye mi gireceksin? gir sinava uniye basla"
böyle böyle iyice soguttum kendimden simdi fazla darlamiyor.
sana da tavsiyemdir

Merhaba. Ben 24 yaşındayım. Annemle aram küçüklükten beri kötüydü. Annem çok soğuk biri. Sürekli bağıracak kızacak bir şey bulur kendine. Mutsuzdur hep. Onun dediği en mantıklısıdır. Asla kimse onun dediğinin dışına çıkamaz. Çıkarsa günlerce surat yapar. Konuşmaz..
Babam ise çok sakin, anlayışlı, kendini geliştirmiş bir adam. Bazen böyle bir adam yıllarca bu kadını niye çekti diye düşünmeden edemiyorum. Babamla da ilişkim kötü olsaydı ne yapardım bilmiyorum.
Mesela hani annenize sarılıp öpersiniz ya... İçimden gelmiyor ya. Ayda yılda bi anneler günü olur doğum günü olur içimden gelmeden sarılırım ne yalan söyleyeyim. Çünkü kendisi bile içinden gelerek bana sarılmadı ki bana küçüklükten beri. Hayatı beni uyarmakla geçti.
Bende mi bir sorun var nasıl olur da bir şey hissetmem diyorum ama babama gidip sarılıp öpebiliyorum. İçimden geliyor çünkü.
Mesela evi toplar süpürür silerim. Mis gibi olur ev... Ama mesela makineyi boşaltmayı unutmuşumdur ve eve geldiğinde ilk söylediği şey makineyi neden boşaltmadın? Ne yaptın gün boyunca der. Asla teşekkür etmez. Eline sağlık demez. Sürekli bir eksik bulur. Kafasındaki ideal kız çocuğu olmadım hiçbir zaman. Yeterince güzel olmadım. Yeterince istediği gibi davranmadım. Hep böyle hissettirdi bana.
Birlikte alış verişe çıkarız. Mutlaka tartışırız. Bir kıyafet gösterir bana. Yok ya beğenmedim dedim mesela... O gün zehir olur bana. Alış veriş boyunca surat asar hatta benim beğendiklerimi görünce çocuk azarlar gibi azarlar. Sesini de yükseltir. Utanarak "Kahretsin ya böyle olacaktı tabii ne bekliyordum ki" derim içimden. Ama onun gösterdiği bir şeyi beğenirsem dünyanın en tatlı kişisi oluverir. Nefret ediyorum bu özelliğinden. Onun yüzünden benliğimi yitirdim. Çocukken ona uyum sağlaya sağlaya ben kimim neleri severim neleri sevmem bilmeden büyüdüm. Şimdi kendimi keşfetmeye çalışıyorum ama çok zor gerçekten.
Çok isterdim güzel bir anne kız ilişkimizin olmasını. Ama olmadı bundan sonra da olacak değil... Çok kızgınım hayata bu yüzden. Sanki annem farklı biri olsaydı bambaşka bir ben olurdu. Dolmuştum biraz da öyle bir içimi dökmek istedim.
Cok benzer cumleleri ben de kurabilirim :KK43: 40 yasimdayim o eksikligi hissetmekten sanirim yeni yeni uzaklasabiliyorum. Okudum yorumlarda annelerine hak vermeyi basarabilenler var onlardan biri olabilmeyi cok isterdim. Evet annem kucuk evlenmis, kayin valideyle yasamis falan filan ama arada sirada bana sarilabilirdi :) kucucuk benim de cok fazla bir beklentim yoktu acikcasi. Simdi kendim kizlarima bol bol bol sariliyorum, sevdigimi soyluyorum. Cok yapamasam da yapabildigim kadar hopluyorum, zipliyorum, onlara neseli anilar yaratmaya çalışıyorum. ben evlenene kadar annem beni yok saydi. Yuksek lisans mezunu 30 yasinda evlenmis bir kadinim. 30 yasima kadar annemin duygusal varligini hissetmedim.

Cok benzer cumleleri ben de kurabilirim :KK43: 40 yasimdayim o eksikligi hissetmekten sanirim yeni yeni uzaklasabiliyorum. Okudum yorumlarda annelerine hak vermeyi basarabilenler var onlardan biri olabilmeyi cok isterdim. Evet annem kucuk evlenmis, kayin valideyle yasamis falan filan ama arada sirada bana sarilabilirdi :) kucucuk benim de cok fazla bir beklentim yoktu acikcasi. Simdi kendim kizlarima bol bol bol sariliyorum, sevdigimi soyluyorum. Cok yapamasam da yapabildigimn kadar hopluyorum, zipliyorum, onlara neseli anilar yaratmaya çalışıyorum. ben evlenene kadar annem beni yok saydi. Yuksek lisans mezunu 30 yasinda evlenmis bir kadinim. 30 yasima kadar annemin duygusal varligini hissetmedim.
Eminim harika bir annesiniz... 🥰 Çok haklısınız. Benim bir kedim ve köpeğim var. İsimleriyle bile seslenemem. Kızım, oğlum derim. Sarılıp koklarım. Anlayacaklarmış gibi sohbet ederim. Şans eseri güzel bir şey yaptıklarında aferim sana derim. Yanlışlıkla canlarını acıttığımda oturup özür dilerim. Evet kedime ve köpeğime... Benim derdim yok mu? Çokkk... Üstelik onlar insan bile değil ama ilgileniyorum onlarla. Anneleri gibi hissediyorum. Sevgi bir ihtiyaç ve her koşulda karşılanabilir. Eğer ebeveynler çocuklarının sevgi ihtiyaçlarını karşılayamayacaklarsa çocuk yapmamalılar. Sevgisizlik çok zor çünkü.

X