- 12 Mayıs 2019
- 43
- 35
- 26
-
- Konu Sahibi depressivepingu
ya şöyle bi durum var o yalnız yaşamıyor ananesinin evinde yaşıyor :') ananesi dedesi başka yere gittiğinde ben yanına gidiyordum yine öyle yaparım mademBen sevgililerimle hep aynı evde yaşadım ama ben evlilik düşünmedim hiç aileme de söylemedim bir önem atfetmedim yani. Siz eğer sevgiliyle eve çıkıp ailenize bir nevi evlenme provası sözü vermiş olacaksınız yapmayın derim. Yaşınız daha genç. Ev arkadaşınızı hizaya getirin gerekirse eviniz dursun postu sevgilinizin evine serin haftanın çoğunu orada geçirin ama beraber eve çıktık manevi yüzüne girmeyin bence. Ayrıca olur ya ayrılık durumunda bir de evi dağıtmak üzüntüyü katlıyor kendi eviniz durursa ilişkide daha özgüvenli olursunuz
Belki kadın sıkılacak aynı evde bunalacak bir seyler yaşandı diye bir arada kalmak zorunda mı ? Hayretle okudum. Erkek kim ki sıkılacak ? Kadın da duyguları,düsünceleri olan özgür bir birey. Hani deseniz ki daha erken aranız bozulur,sıkılırsın,ayrılınca üzülürsün anlayacağım ama olaya ataerkil yaklaşmak olmamışHayretle okudum gerçekten... Çoğu da sevgilinle çık demiş. Çok üzülüyorum gençlerin bu haline. Gelecek nesili bütün değerlerini kaybetmiş gibi görüyorum. Haram yapma etme demicem tabi ki herkesin kendi hayatı kendi kararı. Ama dinen yanlış olan ne varsa sonu hep hüsran olmuştur. Birlikte yaşayın erkek sıkılsın sonra da yollarınız ayrılsın. Sen de niye böyle oldu ki ilişkimiz çok güzeldi bizim deyip yana yana geçmişine üzülürsün kısaca sonuç bu....!
Sevginin bir değeri olmalı bence illa ayrı bir eve çıkmaya gerek yok. Bakışlar bile yeterli insan olana. Hayırlısı.....
Belki müslüman değil Allah aşkına işinize bakın evet yorumlardaki çağdaş insanlar!! Büyüyün Artık yıl 2020 yeter ya herşey namus değilHayretle okudum gerçekten... Çoğu da sevgilinle çık demiş. Çok üzülüyorum gençlerin bu haline. Gelecek nesili bütün değerlerini kaybetmiş gibi görüyorum. Haram yapma etme demicem tabi ki herkesin kendi hayatı kendi kararı. Ama dinen yanlış olan ne varsa sonu hep hüsran olmuştur. Birlikte yaşayın erkek sıkılsın sonra da yollarınız ayrılsın. Sen de niye böyle oldu ki ilişkimiz çok güzeldi bizim deyip yana yana geçmişine üzülürsün kısaca sonuç bu....!
Sevginin bir değeri olmalı bence illa ayrı bir eve çıkmaya gerek yok. Bakışlar bile yeterli insan olana. Hayırlısı.....
herkesin yaşam stili bakış açısı farklıdır sizin için doğru olan bu onlar için de doğru olan o, kısacık hayatımız var keşke zamanında yapsaydım diyip pişman olmak yerine tecrübe oluyor insana, benim zaten kararım belli değil ama kız arkadaşımla çıkmayı düşünüyorum, evliliğe saklarım aynı evi mademHayretle okudum gerçekten... Çoğu da sevgilinle çık demiş. Çok üzülüyorum gençlerin bu haline. Gelecek nesili bütün değerlerini kaybetmiş gibi görüyorum. Haram yapma etme demicem tabi ki herkesin kendi hayatı kendi kararı. Ama dinen yanlış olan ne varsa sonu hep hüsran olmuştur. Birlikte yaşayın erkek sıkılsın sonra da yollarınız ayrılsın. Sen de niye böyle oldu ki ilişkimiz çok güzeldi bizim deyip yana yana geçmişine üzülürsün kısaca sonuç bu....!
Bence de bir insanı tanımanın yolu o kişiyle aynı evde yaşamaktır. Sevgilinle yaşa derimMerhaba arkadaşlar, 22 yaşındayım 2 yıllık ilişkim var çok şükür allah nazarlardan saklasın çok güzel ilişkimiz var, iyi de birbirimize ayak uydurabiliyoruz büyük problemlerimiz tabi oldu ama hepsinin üstesinden geldik sevgimiz büyük birbirimize güvenimiz tam, fakat şöyle bi problemim var ben üni nedeniyle bi kız arkadaşımla yaşıyorum bi yıldır ama kendisine hiç katlanamıyorum, zaten normalde de zor katlanırdım ama aynı evde yaşamak cidden zor, sürekli ilgi istiyor ki ben sevmediğim insana ilgi göstermeyi asla sevmem, sürekli dibimde az başka yerde kalmaya gitsem (mesela sevgilimin evi) 1 günden fazla kalmama izin vermiyor yalnız kalamıyorum korkuyorum diyor geldiğimde ise beni azarlıyor benimle ilgilen diye, uzaktan bile yetiyor sürekli mesaj atıp arıyor artık katlanamıyorum ona şu an ailemin evindeyim onlar onun yanından çıkmamı istiyorlar bunu ona da nasıl söylicem bilmiyorum (benden başka arkadaşı yok) her neyse asıl konuya gelelim, ben 2 yıllık ilişkimi babama yeni söyledim gayet iyi karşıladı evlilikten bahsetti "2 yıl onu tanıman için avantaj olmuştur bir insanı %100 tanıman için onunla ya aynı evde yaşarsın ya da yolculuğa çıkarsın sen şu an onu %60 tanımışsın" dedi, bu yaz inşallah olursa birlikte bi yolculuğumuz olacak ama babam bilmiyor ki zaten bizim bir birlikteliğimiz ve sık olmasa da aynı evde vakit geçirmişliğimiz var, ben onunla aynı evde vakit geçirebilir miyim evet geçirebilirim yemeklerimde yardım eder temiz insandır birlikte oyun oynamayı severiz (ki zaten oyun bağımlısıyım) ben oynamadığım zaman bıkmadan onu izlerim birlikte film/dizi izleriz sıkılırsak aramızda oyun uydururuz muhabbet ederiz, bazen sinirlenip küssek birbirimize 5 dk sonra şaklabanlığa başlarız yani bugüne kadar hayalini kurduğum bir ilişkiye sahibim ve bunu aynı eve taşımak istiyorum. Kendisi hem okuyor hem de çalışıyor (antrenör) ben de öyleyim seneye zaten son sınıf olucaz, ben düşünüyorum ki insan evlenmeden önce o kişiyle aynı evde yaşamalı ki tecrübe edinmeli, evlenmek sevgililikten daha ciddi bi adım çünkü ve bu konuda sürekli yeni evli gelinlerin koca şikayetleri var ben onlardan biri olmak istemiyorum, sizce babama bunu nasıl belirtebilirim? Anlayışlı insandır ama maalesef ailem millet ne der kafasından kurtulamıyor ve dinlerine bağlı, kendileri de benim yaşımda evlendi bana bakıp "çocuk yaşımızda evlenmişiz insanlar bize çocuk diyordu hiç takmazdık" diyip aralarında gülüşüyorlar. Benim önümde iki seçenek var ya başka kız arkadaşımla aynı eve çıkarım (o kız genellikle gidip sevgilisinin evinde kalıyor zaten benim sevgilim ara sıra gelir) ya da ailemi ikna ederek direk sevgilimle çıkarım. Sizce acele mi ediyorum yoksa tam zamanı mı? Lütfen yardımcı olur musunuz
eheh işte babamı nasıl ikna edebilirim diye düşünüyorumBence de bir insanı tanımanın yolu o kişiyle aynı evde yaşamaktır. Sevgilinle yaşa derim
Ne fark eder ha erkek sıkılmış ha kadın. Genel durumda erkekler sıkıldığı için ondan bahsettim. Sonra burda gelir bir topik daha açar nolucak şimdi diye. Bazı değerler bu kadar ayaklar altına alınmamalı. Hee inancı başkaysa çok çok ayrı bir durum hiç bir şey diyemem. Ama ben bu durumda gerçekten çok üzülüyorum. Sonu baştan belli olan şeyler için bu tür değerlere daha çok önem vermeliyiz. Başka türlüsü inanın daha değerli daha temiz ve daha huzurlu olacaktır. Buna inanır bunu savunurum. Herkesin kendi tercihi. Yaşaşan yaşasın istediğini ama sonu hep hüsran...Belki kadın sıkılacak aynı evde bunalacak bir seyler yaşandı diye bir arada kalmak zorunda mı ? Hayretle okudum. Erkek kim ki sıkılacak ? Kadın da duyguları,düsünceleri olan özgür bir birey. Hani deseniz ki daha erken aranız bozulur,sıkılırsın,ayrılınca üzülürsün anlayacağım ama olaya ataerkil yaklaşmak olmamış
Ayy erkek sıkılmasın ya, ben on yıldır evliyim sıkılmamıştır di mi ? ama vallahi bak resmi ve dini nikahlıyız , sıkılmaz di mi ? Ne olur söyle sıkılırsa yaşamamın anlamı kalmaz.Hayretle okudum gerçekten... Çoğu da sevgilinle çık demiş. Çok üzülüyorum gençlerin bu haline. Gelecek nesili bütün değerlerini kaybetmiş gibi görüyorum. Haram yapma etme demicem tabi ki herkesin kendi hayatı kendi kararı. Ama dinen yanlış olan ne varsa sonu hep hüsran olmuştur. Birlikte yaşayın erkek sıkılsın sonra da yollarınız ayrılsın. Sen de niye böyle oldu ki ilişkimiz çok güzeldi bizim deyip yana yana geçmişine üzülürsün kısaca sonuç bu....!