Sevgiliyle aynı ev

Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum gerçekten. Sizin o savunduklarınızın hepsine bende gerçekten hak veriyorumm. Fakat bazı şeyler var ki yaşanması gerektiği zaman daha kıymetli oluyor. Dinen ya da değil her türlü böyle olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki herkes dinin. Bi tarafına çekip erkek savunmacılığına kadar götürdü işi. Üzüldüm açıkçası. Belki de ben kendimi yanlış ifade ettim. Ama hala söylediğimin arkasındayım. Mutlu olmak için bazı değerlerimizi korumamız gerektiğine inanıyorum. Bu da benim görüşüm. Tabi ki herkes istediği gibi yaşayabilir. Ama bazı gerçekler var ne yazık ki. Sonu hep belli olur en baştan. Yine de herşeyin en güzeli olsun sizler için. 👏

Ablacım inan 32 yıldır tüm değerlerimi koruyorum inanamazsın, ama mutlu muyum? Zero.. Çık bu kafadan

Müslüman ama hayvanlara eziyet eder,dedikodu yapar, artniyet besler. Ama sevgiliyle aynı evde yasamaya gelince "wow wow wow haraammm !"der. Ay daha da konusurdum da dini yorumdan banlanmak istemiyorum
O saydıklarınız gerçek Müslüman değil malesef. Müslüman olduğunu zannedenler. Sizler de o kişileri bahane edenlersiniz. Ne yazık ki..

O kadar üzgünüm ki şuan. Bahsettiğimiz değerler aslında hep bizleri korumak için var. Fakat gerçekten bazı insanlar tarafından hep yanlış anlatıldı yanlış yaşandı. O yüzden yeni neslimiz çok uzaklaştı. Ama okumakla anlamaya çalışsak o zaman iyi ki var dicek herkes eminim. Bu değerlerle doğru bir şekilde yaşayıp mutsuz olan yoktur. Ama aksini yaşayan hep mutsuz. Bunu gördüm hayatım boyunca ben. (Değerlerle yaşadığına inanıp yanlış düşünenleri ayrı tutun lütfen)

Bahsettiğiniz değerlere sahip değilim.Bu yüzden mutsuz olduğum bir gün de olmadı daha.Tam tersine mutluyum bu konularda.Size göre bunlar yanlıştır siz bilirsiniz,sizin hayatınız.Ama buraya kalkıp da sanki herkesin neyle mutlu olacağını biliyor gibi yazarsanız insanların size neden karşı çıkacağını da anlamanız lazım.Çünkü benim hayatım böyle,ben bu fikirlerle mutluyum,siz kendi fikirlerinizle.Kime nasıl mutlu olacağını dayatmaktan vazgeçin,bırakın insanlar isterse sevişsinler isterse sarılıp uyusunlar.

Gerektiği gibi yaşarsanız evet! Ama yaşıyorum sanarsanız hayır☺

Hayal dünyasından çıkıp, gerçekleri görmeniz gerekiyor. Haybeye değil tecrübeye göre konuşuyorum. Siz haklı olsaydınız seküler hayatlar içerisinde mutlu olan hiçkimse olmazdı, ki gayette var.

Bahsettiğiniz değerlere sahip değilim.Bu yüzden mutsuz olduğum bir gün de olmadı daha.Tam tersine mutluyum bu konularda.Size göre bunlar yanlıştır siz bilirsiniz,sizin hayatınız.Ama buraya kalkıp da sanki herkesin neyle mutlu olacağını biliyor gibi yazarsanız insanların size neden karşı çıkacağını da anlamanız lazım.Çünkü benim hayatım böyle,ben bu fikirlerle mutluyum,siz kendi fikirlerinizle.Kime nasıl mutlu olacağını dayatmaktan vazgeçin,bırakın insanlar isterse sevişsinler isterse sarılıp uyusunlar.
Kesinlikle katılıyorum ☝️. Ekleme yapmak istiyorum: herkesin değeri kendinedir! Herkes kendi vicdanında rahatsa ancak mutlu olur diye düşünüyorum..

İstediğiniz gibi yaşayın arkadaşlar☺️ düşüncelerimi paylaşırken herkes farklı düşüncelere açık olun demiş. Zaten açığım. Sadece kendi düşüncelerimi paylaştım. Bende siz saygı duyun kimseye karışmaya hakkım olmadığı gibi siz de bana karışmayın o zaman olur mu? SaygısıLık yaparak saygı bekleyemezsiniz.

Tabiki değil. Gerçekten yazık iyi günler diliyorum size. Asıl siz her şeyi oraya indiriyorsunuz. Yazıkkk
harbi yani ben bu ablayı sevdim o bana kötü bir şey demedi sadece fikrini belirtti ama benim için en iyisini istedi, kadıncağıza parmak sallayarak siz kötü oluyorsunuz lütfen yapmayın ben onun ne demek istediğini anladım

harbi yani ben bu ablayı sevdim o bana kötü bir şey demedi sadece fikrini belirtti ama benim için en iyisini istedi, kadıncağıza parmak sallayarak siz kötü oluyorsunuz lütfen yapmayın ben onun ne demek istediğini anladım

Hayır,o insanlara neyle mutlu olacaklarını dayatırken aslında saygısızlık ediyor bizim fikirlerimize.Çok şükür neyle mutlu olacağımızı bilecek kadar düşünebiliyoruz,buraya kalkıp ''şöyle güzel değerlerimiz var çok yazık'' tarzı yorumlar sıktı artık,yıl 2020.
Neyse bu da son yorumum zaten,iyi günler herkese.

Çıkma.Sorumluluk altına girme.Zamanı gelince doğru kişiyse evlenir aynı evde yaşarsınız zaten.2 senede tanıyorum da demeyin.

Simdi bence evlenmeden once bir miktar ayni evde yasamak gerek. Bakicaksin yani, ev islerine yardim eder mi yoksa okuz gibi bakar mi en basitinden, birbirinize uyuyor musunuz, ayni seyleri yer icer misiniz ...

Sizin durumda bence yapmayin. Yasinzi cok genc, 22 hicbir sey. Fulltime isiniz yok, daha ogrencisiniz yani onunuzde evlenmeye cok zaman var sanki :KK51:

22 yasinda eve girip camasirla bulasikla ugrasmaya hic baslama bence o apayri bir hikaye .. genc kizligin tadini cikar o sorumlulugun altina girme daha derim.

Şu tarz konuların altında neden hep bir tartışma yaşanıyor anlamıyorum, kimsenin kimseye saygısı kalmamış.

Konu sahibi bence şu anki sevgilinizle, şu anda aynı eve çıkmayın. Ev arkadaşınız gerçekten iticiymiş, yollarınızı ayırabilirsiniz ancak sevgilinizle eve çıkabilmeniz için motivasyonunuz farklı olmalı. Okuduğumdan anladığım sevgiliniz evlenme düşüncesin değil. Okullar bitmemiş ve maaşlar kazanılmamış henüz. Aynı eve çıkmanız aileler gözünde ilişkinizi olduğundan daha ciddileştirecek ve sizleri baskı altında hissettirecektir.

Ailenden gizli olmayacaksa sevgilinle eve çıkman güzel olur. Gerçekten birbirinizi tanımanız için güzel bir fırsat. Eşimle dört yıl aynı evde yaşadık evlenmeden önce. Anlattığın tarzda ortak hobileri olan insanlardık ve birlikte yaşamak bize her anlamda iyi geldi. İki yıllık ilişki bence bunun için erken değil.

Evlilik de birlikte yaşamak da 25 yaşından önce olmamalı diye düşünüyorum ben. Bu sınır ekonomik özgürlük ve biraz da yetişkin aklına sahip olma sınırım benim o yüzden. Ayrıca aileden gizli olan hiç birşeye yanaşmayın. Pişman olursunuz, olmasanız bile bir şekilde üzersiniz. Ne gerek var.

X