Sevgilinin maailesine tanışmaya gitme

Eski sevgilimin ailesiyle yılbaşı yemeğinde tanışmıştık. Biz arkadaşların evinde kutlamaya geçmeden önce orada yemek yiyecektik. Kadın bana özel menü yapmıştı ne güzel 😋 Mini etekle gitmiştim. Şimdi düşününce mini yerine biraz daha totoyu kapatacak bir etekle giderdim, rahat oturup kalkmak açısından. Eve gitmeden önce sevgilim bana çiçek almıştı ben nedense bunu arabada bırakmak istemedim. Evlerine giderken elime aldım, haliyle annesi kendisine getirdim sandı almak istedi elimden vermedim. Sevgilim de anne ben onu kız arkadaşıma aldım, arabada bozulur eve çıkaralım dedik dedi. Yemekten önce kahve servisini sevgilim yaptı, biz oturduk annesi ve kardeşiyle sohbet ettik falan. Yemekten sonra da çıktık arkadaşlara gittik. Bazı davranışlarım olmaması gereken şekilde olmasına rağmen ailesi beni çok sevmişti. Ama şimdiki aklımla önce kendi annemle tanıştırırım sonra onun annesiyle kalabalık olmayan bir tanışma yaparım diyorum.

Abim eve bir gün bir kızla geldi. Annemle babamla tanışacakmış kız.
Annem kıza ilk şunu sordu.
-Annenle babanın haberi var mı kızım buraya geldiğinden?
Kız yok dedi.
-Sen neden onlara söylemeden böyle bir işe kalkıştın? dedi. Kızda çıt yok.
Annem tekrar sordu.
-Kendine güveniyor musun evlenmek için, yaşın biraz küçük evladım.
O zaman aslan kesildi kız.
"Güveniyorum tabii." dedi.
Annem de, "ama ben oğluma hiç güvenmiyorum. Ben olmasam çorabını bulamaz, karnını doyuramaz. Her şeyi hazır bekler. Bacısıyla her gün hır gür içinde, (bacısı da benim bu arada. 😅) Sen ne bekliyorsun bu çocuktan?
Kız o zaman hiç beklemediğimiz bir şey söyledi.
-Ben onu adam ederim!

O zaman babam sinirden gülmeye başladı, evden çıktı gitti.
Annem de, "adam olmuşları var, niye onlardan seçmiyorsun evladım?"
Böyle uzadı gitti polemik.
Abim hâlâ bekar, o kız da zaten abimle bir daha görüşmemiş ailen çok saygısız diye😂
Saygısız mi örnek anne resmen maşallah tak tak doğrular neyse söylemiş helal olsun 👏. Ne demek ben adam ederim babanın tepkisi bile çok iyi. Daha sen nesin ki başka birini bir de adam edecekmiş bak bak. Tipik ergen çok da iyi olmuş bence.

Saygısız mi örnek anne resmen maşallah tak tak doğrular neyse söylemiş helal olsun 👏. Ne demek ben adam ederim babanın tepkisi bile çok iyi. Daha sen nesin ki başka birini bir de adam edecekmiş bak bak. Tipik ergen çok da iyi olmuş bence.
Adam olmadığını düşündüğün kişinin ailesinin yanında işin ne diye sorarlar adama:)

Eski sevgilimin ailesiyle yılbaşı yemeğinde tanışmıştık. Biz arkadaşların evinde kutlamaya geçmeden önce orada yemek yiyecektik. Kadın bana özel menü yapmıştı ne güzel 😋 Mini etekle gitmiştim. Şimdi düşününce mini yerine biraz daha totoyu kapatacak bir etekle giderdim, rahat oturup kalkmak açısından. Eve gitmeden önce sevgilim bana çiçek almıştı ben nedense bunu arabada bırakmak istemedim. Evlerine giderken elime aldım, haliyle annesi kendisine getirdim sandı almak istedi elimden vermedim. Sevgilim de anne ben onu kız arkadaşıma aldım, arabada bozulur eve çıkaralım dedik dedi. Yemekten önce kahve servisini sevgilim yaptı, biz oturduk annesi ve kardeşiyle sohbet ettik falan. Yemekten sonra da çıktık arkadaşlara gittik. Bazı davranışlarım olmaması gereken şekilde olmasına rağmen ailesi beni çok sevmişti. Ama şimdiki aklımla önce kendi annemle tanıştırırım sonra onun annesiyle kalabalık olmayan bir tanışma yaparım diyorum.
Annenin o çiçeği kendisine sanarken bir anda oğlunun size aldığını öğrenen suratı görmek istedim hahaha.

Merhaba 🎈

Aslında bundan 6.5 sene önce benzer bir konu açmıştım çok da güzel yanıtlar almıştım, onu da gözden geçiriyorum şimdi🙈

Yaş ,dönem… değiştiği için tekrar sizlere danışmak istedim.

29 yaşındayım. 8-9 aylık bir ilişkim var. Geçen hafta anneme söyledim(normalde çekinirim annemden bu konularda). Pazartesi onun ailesiyle tanışacağım.

Yaşımı belirttim.
Aile muhafazakar. Doğulu. Ben tesettürlü değilim ama çok açık da değilim.
Mesleğim öğretmenim.

Giderken siyah, düz , dizüstü bir tunik giyeyim altına da siyah spor tarzda bir kumaş pantolon giyeyim dedim. Siyah babet, krem trenç kot.
Bu arada bunları giymek zorundayım anlamında söylemedim fikir olarak mantıklı geldi. Ben simsiyah severim çunkü. Zaten yine soru olarak size yönelttim. Çok kısa giyemiyorum kendi ailemin içinde de hep bu tarz giyiniyorum ben. Tunik senelerdir dolabımda olan bir parça mesela :)

Çiçek ve tatlı götürürüm diye düşündüm. Tanışmada 2 teyze, anne, abla , kız kardeş ve belki kardeşinin eşi ve kucuk kızı olacak.

Annem tanışmaz bizim aile yapımıza tersmiş. Yengelerim de gelip bizimle tanıstı . Aile tanışması da çok uzamadan olacak. Biz su an evlilik konuşuyoruz yani

Dipnot: annesi, kız kardeşi, ablası ve 2 teyzesi olacakmış

1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?

Şimdiden teşekkür ederim 🙈
Çiçek saçma tatlı olabilir çok bile kıyafet nası giyiniyorsanız öyle giyinini tavırlarınız kendiniz olun ki ilerde rol yapmaya çalışmayın

Damatla ilk tanışmamızda eli ayağı dolanmıştı,kendini anlatmaya bşladı haspa,çok yüz vermeden ciddi şekilde konuştum.
Sonra ailesi geldi bize tanışmaya ev gergin birde,sonra biz gittik onlara,sonra tamam diyince iztemeye geldiler,7 yıl oldu evleneli onlarında.
Bizdende acayip çekinirler bilirler ki kızımızın arkasındayız, bir yanlışta ciğerini sökeriz sonra.
Bizim aileler kızı verirken, bu benim sana emanetim, gözün gibi bak demek yerine; "gelinlikle çıktın, kefenle girersin" dedikleri müddetçe, daha çok kadın kefen giyer.
Ne güzel arkasında durmuşsunuz evladınızın.

Bizim aileler kızı verirken, bu benim sana emanetim, gözün gibi bak demek yerine; "gelinlikle çıktın, kefenle girersin" dedikleri müddetçe, daha çok kadın kefen giyer.
Ne güzel arkasında durmuşsunuz evladınızın.
Elimizden geldiği kadarıyla hep arkasındayız,damatta bilir bunu neyseki iyi giden bir evliliği var hep böyle olsun tüm evlatlarımızın evlilkleride.
Gelinlik kefen işide malesef acı bir durum,hala var böyle zihniyetteki insanlar,evladının üzülmesi şiddet görmesi hatta ölümü bile bu düşünceyi değiştirmiyor artık.

Günlük yaşantınızda tunik giymiyorsanız tanışma için de giymeyin bence. Tesettürlüler haricinde sokakta kumaş pantolon üzerine bok tunik giyen birini gördüğümü sanmıyorum. Kendiniz dışında bir insan olmanıza gerek yok.

Ne doğusu ne batısı arkadaşlar 🙄 doğunun göbeğinden bir aileden geliyorum. Sevgilimle tatile gittim dönem dönem birlikte yaşadıklarım oldu. Bütün sevgililerimi babam dahil ailem biliyordu. Hiç kapalı giyinmedim, hatta buradaki pek çok kadına göre cüretkar giyindiğim bile söylenebilir. İşin komiği eşim de doğulu, onun ailesi bizimkilere göre daha da açık görüşlü. Evlenmeden önce birlikte yaşadığımız evde teyzeli halalı falan misafir ağırlamışlığımız var 😂

Ama mesela aydınlı bir komşum var, 22-23 yaşında bir kızı var, kızcağız tek başına burnunu çıkaramıyor dışarı. Doğuyla batıyla alakası yok mevzunun.

Elimizden geldiği kadarıyla hep arkasındayız,damatta bilir bunu neyseki iyi giden bir evliliği var hep böyle olsun tüm evlatlarımızın evlilkleride.
Gelinlik kefen işide malesef acı bir durum,hala var böyle zihniyetteki insanlar,evladının üzülmesi şiddet görmesi hatta ölümü bile bu düşünceyi değiştirmiyor artık.
Bu emanet sözüm de yanlış anlaşılabilir, açıklayayım gene de.
Elbette kadın bireydir, kimseden kimseye geçecek, el değiştiren bir miras değildir. Burada duygusal emaneten söz ediyorum.
Bu güne kadar biz onu çok sevdik. Kızımız sevgi eksikliği çekmesin. Siz de en az bizim kadar sevin onu minvalinde.
Yoksa hiçbir kadının hiç kimsenin sevgisine ihtiyacı yok. Var da yok.

Yani tunik deyince tesettür geliyor aklıma bence yakışmaz. Midi bir elbise daha uygun olur. Tatlı götürmüştüm ben tanışmaya giderken. Çiçeği eşim ailesiyle tanışmaya gelirken getirdi. Erkeğin getirmesi daha uygun bence.

Değil zaten, hep bu yüzden değersiz oluyor kadınlar eş ailesinde.
Arkasında aile desteği yok, kimse kızım kimle beraber diye merak etmiyor. Tek yaptıkları yasak koymak. Gidemezsin, görüşemezsin, yok namusumuz bilmem ne.
Sonra kızlar bunu yarışa çeviriyor.
Halbuki ne var sen tanı kızın kimle beraber, bak bakalım düzgün bir insan mı? Hepsi bir yana, ailesi kızının yanında olduğunu hissettiren kişiler olunca, hiçbir erkek kolay kolay yanlış yapamaz bir kıza.

Doğru, yasak olunca bişey sanıyorlar, halbuki o kadar abuk subuk saçma bir şey ki. Her şeye höt söt yapılmaz, böyle evlat korunmaz, aklı karışıyor çocukların sonra.

Damatla ilk tanışmamızda eli ayağı dolanmıştı,kendini anlatmaya bşladı haspa,çok yüz vermeden ciddi şekilde konuştum.
Sonra ailesi geldi bize tanışmaya ev gergin birde,sonra biz gittik onlara,sonra tamam diyince iztemeye geldiler,7 yıl oldu evleneli onlarında.
Bizdende acayip çekinirler bilirler ki kızımızın arkasındayız, bir yanlışta ciğerini sökeriz sonra.
olması gereken bu zaten
kızın ailesinin kızın arkasında olduğunu bilecekler
aile çok değerli bişidir ve evlilik gibi çok ciddi bir niyet varsa ortada
herkes bunu bilecek bunu hissedecek
özellikle erkek ve erkek tarafı çokta rahat ettirilmemeli bu tanışmalar sırasında

Elbette kadın bireydir, kimseden kimseye geçecek, el değiştiren bir miras değildir. Burada duygusal emaneten söz ediyorum.
Bu güne kadar biz onu çok sevdik. Kızımız sevgi eksikliği çekmesin. Siz de en az bizim kadar sevin onu minvalinde.
evlilik hayatı bekarlık hayatından daha iyi olmayacaksa evlenmenin mantığı yok bana göre
bu kız evlenmeden önce nasıl bir hayat yaşıyorsa yani aile evinde mi yoksa tek mi yaşıyor mevcut durum ne ise
yeni durumla yani evlilikle kıyaslandığında daha iyiye gidiş olmalı bence
aile evinde daima mutlu olan bir kızın evlilik hayatında mutsuz olması
baba evinden veya kendi düzeninden koca evine gittiğinde hayatının düşmesi istenen durumlar değil elbette
ben ilişkilerimde hoşuma gitmeyen bi durum gördüğümde çok söylemişimdir bunu karşımdaki adama
mesela karışmak diyelim ki. benim çizgimi aşan bi hareketi olmuşsa hemen yapıştırmışımdır valla
bana bunca zaman babam karışmamış, ailem karışmamış sen kim oluyorsunda karışıyorsun ?
demişliğim vardır
örnekler çoğaltılabilir

Annem değil bu. İki abimde yıllarca çalıstılar. Maaşlarından bir kuruş alınmadı. Üzerine ev aldırmak için para verdiler. Gelinlerimizin ikiside yabancı. Hiçbir çeyiz getirilmedi her şeyi annem verdi. Hala daha oğullarının geliri annemden kat kat fazla olmasına rağmen torunlarına aşırı verici.

Sarmalar sarar, ellerine verir. Yemek yapınca arar istiyorsanız kocan alsın kızım, evde basbasa yiyin diye kavanoza koyar evine gönderir. Annem bu değil gerçekten

olması gereken bu zaten
kızın ailesinin kızın arkasında olduğunu bilecekler
aile çok değerli bişidir ve evlilik gibi çok ciddi bir niyet varsa ortada
herkes bunu bilecek bunu hissedecek
özellikle erkek ve erkek tarafı çokta rahat ettirilmemeli bu tanışmalar sırasında
Resmen diken üzerinde oturdular o akşam,bilirler kızımın arkasınd olduğumuzu bilsinlerde zaten,bizlere karşıda son derece saygılılardır hemde diğer aile fertleride öyledir.

Emanet sözünü bende dedim dünüre,hep kulağına küpe olsun istedim yoksa karşısında beni bulacağının sinyalini vermiştim kendisine.

Abim eve bir gün bir kızla geldi. Annemle babamla tanışacakmış kız.
Annem kıza ilk şunu sordu.
-Annenle babanın haberi var mı kızım buraya geldiğinden?
Kız yok dedi.
-Sen neden onlara söylemeden böyle bir işe kalkıştın? dedi. Kızda çıt yok.
Annem tekrar sordu.
-Kendine güveniyor musun evlenmek için, yaşın biraz küçük evladım.
O zaman aslan kesildi kız.
"Güveniyorum tabii." dedi.
Annem de, "ama ben oğluma hiç güvenmiyorum. Ben olmasam çorabını bulamaz, karnını doyuramaz. Her şeyi hazır bekler. Bacısıyla her gün hır gür içinde, (bacısı da benim bu arada. 😅) Sen ne bekliyorsun bu çocuktan?
Kız o zaman hiç beklemediğimiz bir şey söyledi.
-Ben onu adam ederim!

O zaman babam sinirden gülmeye başladı, evden çıktı gitti.
Annem de, "adam olmuşları var, niye onlardan seçmiyorsun evladım?"
Böyle uzadı gitti polemik.
Abim hâlâ bekar, o kız da zaten abimle bir daha görüşmemiş ailen çok saygısız diye😂
Bu şekilde genç Bi kız da rencide edilmez ama. Söyledikleri doğru olsa da eve misafir gelmiş. Sanki oğluna söz geçirememiş kızı kaçırmaya çalışmış gibi. Annen bayaaa zor Bi kaynana olacak abin hiç evlenmesin. 😂😂

X