Sevgilinin maailesine tanışmaya gitme

Kesinlikle erkek tarafının ayağına gitmeyin çok yanlış yaparsınız. Öncelikle annenizi ikna etmeye çalışın çünkü siz kalkıp giderseniz anneniz eninde sonunda bunu ogrenicek ve daha da inatlasacak bu konuda. bı de beni ezdin rezil ettin madem kendin gittin istemeye de gelmesinler kızım sen nasılsa kendi kendine gidiyorsun bize ne gerek var bile der ve haklı da olur.

Ayrıca erkeği bile doğru düzgün tanımıyorsunuz daha annesi falan da kimbilir neler diyecek hakkınızda. Arkanizdan evde kalmış, annesini bile dinlememiş, ne geniş aileymis kızlarını tek başına oğlan evine yollamışlar, üstelik bizim oğlanı görmemiş bile annesi diye hem kendinize hem ailenize laf getirirsiniz. Yapmayın, kolay lokma imajı oluşturmayın, değerinizi hiç bilmezler çok kolay harcarlar.

Annem izin vermiyor üzgünüm gelemem diyin ki ailenizin de bir değeri olduğu anlasilsin. Damat da az uğraşsın annenize tanidabilmek için mesela annenizi siz ikna edemiyorsanız annenizi numarasini verin arasın niyetinin ciddiyetini anlatsın ikna etsin emin olun annenizin hem tavrı degisir hem de damada önden saygı duymaya başlar.

İlk intibalar çok önemlidir. Bu devirde meslek sahibi kız da kiymetlidir. Kiymetinizi bilin.

Merhaba 🎈

Aslında bundan 6.5 sene önce benzer bir konu açmıştım çok da güzel yanıtlar almıştım, onu da gözden geçiriyorum şimdi🙈

Yaş ,dönem… değiştiği için tekrar sizlere danışmak istedim.

29 yaşındayım. 8-9 aylık bir ilişkim var. Geçen hafta anneme söyledim(normalde çekinirim annemden bu konularda). Pazartesi onun ailesiyle tanışacağım.

Yaşımı belirttim.
Aile muhafazakar. Doğulu. Ben tesettürlü değilim ama çok açık da değilim.
Mesleğim öğretmenim.

Giderken siyah, düz , dizüstü bir tunik giyeyim altına da siyah spor tarzda bir kumaş pantolon giyeyim dedim. Siyah babet, krem trenç kot.
Bu arada bunları giymek zorundayım anlamında söylemedim fikir olarak mantıklı geldi. Ben simsiyah severim çunkü. Zaten yine soru olarak size yönelttim. Çok kısa giyemiyorum kendi ailemin içinde de hep bu tarz giyiniyorum ben. Tunik senelerdir dolabımda olan bir parça mesela :)

Çiçek ve tatlı götürürüm diye düşündüm. Tanışmada 2 teyze, anne, abla , kız kardeş ve belki kardeşinin eşi ve kucuk kızı olacak.

Annem tanışmaz bizim aile yapımıza tersmiş. Yengelerim de gelip bizimle tanıstı . Aile tanışması da çok uzamadan olacak. Biz su an evlilik konuşuyoruz yani

Dipnot: annesi, kız kardeşi, ablası ve 2 teyzesi olacakmış

1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?

Şimdiden teşekkür ederim 🙈
Önce o gelsin senin ailenle tanışmaya niye sen gidiyorsun çiçek,çikolata, tatlı damadı istemeye gider gibi.

Bu arada bunlar benim düşüncem değil bence çok ideal yastasiniz aksine erken evliliklere karşı biriyim ama eski kafa muhafazakar insanlar malesef böyle çok kötü dusunebiliyorlar bu ihtimalleri gozardi etmeyin diye yazdım.

Annem kabul etmediği için bu şekilde ilerliyor.
Ben sürekli bu sekilde giyiniyorum ama su anda da mesela sıradan bir gün işteyim üzerimde pantolon ve uzun gömlek var:)

Tatlı diyeyim o zaman :)
Birden fazla kadın var bir tane çiçekle gitmek olmaz, hepsine ayrı çiçek götürmek de saçma durur. Siz sadece tatlıyla gidin normal muhabbete gitmiş gibi, sohbet edip tanışacaksınız sonuçta. Sadece soru cevap da olmasın ona dikkat etmenizi öneririm. Onlar size sorular sordukça siz de onlara sorun. Mesela ablasına kuzenine siz evli misiniz kaç çocuk var şeklinde. Sohbete hakimiyetinizi belli edin etkiniz altına girsinler. Kızı sorguya çektik diyemesinler.
Bu arada hem çift hem de iki tarafın ailesi için inişli çıkışlı olabilecek bir sürece ilk adımı atıyorsunuz. Başından sonuna kadar tüm süreç için iyi şanslar ve tatlılıklar diliyorum. :)

☺️Evet batida farklı tabii ama yinede erkek tarafı kız gelince içten içe meraklı goruyo kızı
Ha bizim doğuda tam facia😂
Valla batisi doğusu yok biz istanbulluyuz yine de isteme günü kesinleşmeden tanışmam ailenle demiştim eşime, üstelik 10senelik beraberliğe rağmen sadece istemeye geldiklerinde beni gördüler 😂 ha şu var kendi ailemle de tanistirmamistim çünkü ben komple aileleri bulaştırmak istemedim sevgilim olduğunu bile istemeden bir ay önce söyledim anneme çünkü çok karışan bı tip, ne zaman evlenceksiniz gibi yersiz baskılar kursun istemedim. ben ve eşim hazır olunca direk bir ay içinde söz nisanla başlattık sureci. iyi ki de öyle yapmışım şimdi iki taraf da bize karışmaz, ailemize oldukça saygılı davranıyorlar.

Merhaba 🎈

Aslında bundan 6.5 sene önce benzer bir konu açmıştım çok da güzel yanıtlar almıştım, onu da gözden geçiriyorum şimdi🙈

29 yaşındayım. 8-9 aylık bir ilişkim var. Geçen hafta anneme söyledim(normalde çekinirim annemden bu konularda). Pazartesi onun ailesiyle tanışacağım.

Yaşımı belirttim.
Mesleğim öğretmenim.

Giderken siyah, düz , dizüstü bir tunik giyeyim altına da siyah spor tarzda bir kumaş pantolon giyeyim dedim. Siyah babet, krem trenç kot.
Bu arada bunları giymek zorundayım anlamında söylemedim fikir olarak mantıklı geldi. Ben simsiyah severim çunkü. Zaten yine soru olarak size yönelttim. Çok kısa giyemiyorum kendi ailemin içinde de hep bu tarz giyiniyorum ben. Tunik senelerdir dolabımda olan bir parça mesela :)

Çiçek ve tatlı götürürüm diye düşündüm. Tanışmada 2 teyze, anne, abla , kız kardeş ve belki kardeşinin eşi ve kucuk kızı olacak.

Annem tanışmaz bizim aile yapımıza tersmiş. Yengelerim de gelip bizimle tanıstı . Aile tanışması da çok uzamadan olacak. Biz su an evlilik konuşuyoruz yani

1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?

Benimde yakın zamanda başımdan böyle bir tanışma hikayesi geçmişti ve bende aynı soruları kendime sormuştum. İlk önce kıyafet olarak diğer arkadaşların da söylediği gibi kendin olmayan eşyalar tercih etme, benim sevgilimin ailesi de muhafazakar ama ben tesettürlü bir birey değilim. Haki renk bir gömlek ve kalem bilekte bir siyah kumaş pantolon tercih etmiştim. Saçlarını maşa ya da abartılı bir model yapmaktan kaçınarak sade düzleştirebilirsin.

Elim boş gitmeyeyim diye ben sadece baklava almıştım ki onlarda bir sürü şey hazırlamıştı zaten :) Tatlı yeterli olur ayrıyeten çiçek almana gerek yok bence.

İlk tanışmada taraflar birbirini tanımadığı için çok bir sohbet olmasını bekleme ama eminim hepsi güler yüzle seni karşılayacaktır. Sende onlara karşı samimi davranabilirsin ama yapmacık olmaktan kesinle kaçın.

Son olarak da tabağına konan her çeşitten tatmak zorunda değilsin sevmediğin bir lezzet varsa yemek için kendini zorlama:) Şimdiden bol şanss

Nasıl giyiniyor, nasıl davranıyorsanız o şekilde gidin. Öyle büyük aile ortamında tanışmaktan daha bireysel olsa daha güzel olabilirdi. Çiçek almayın bence. Sadece tatlı yada special kurabiye gibi bir şeyler yeterli. Ev ortamında iş yapsanız bir türlü iş yapmasanız bir türlü. Tatlı ama mesafeli olun.

☺️Evet batida farklı tabii ama yinede erkek tarafı kız gelince içten içe meraklı goruyo kızı
Ha bizim doğuda tam facia😂
Abim eve bir gün bir kızla geldi. Annemle babamla tanışacakmış kız.
Annem kıza ilk şunu sordu.
-Annenle babanın haberi var mı kızım buraya geldiğinden?
Kız yok dedi.
-Sen neden onlara söylemeden böyle bir işe kalkıştın? dedi. Kızda çıt yok.
Annem tekrar sordu.
-Kendine güveniyor musun evlenmek için, yaşın biraz küçük evladım.
O zaman aslan kesildi kız.
"Güveniyorum tabii." dedi.
Annem de, "ama ben oğluma hiç güvenmiyorum. Ben olmasam çorabını bulamaz, karnını doyuramaz. Her şeyi hazır bekler. Bacısıyla her gün hır gür içinde, (bacısı da benim bu arada. 😅) Sen ne bekliyorsun bu çocuktan?
Kız o zaman hiç beklemediğimiz bir şey söyledi.
-Ben onu adam ederim!

O zaman babam sinirden gülmeye başladı, evden çıktı gitti.
Annem de, "adam olmuşları var, niye onlardan seçmiyorsun evladım?"
Böyle uzadı gitti polemik.
Abim hâlâ bekar, o kız da zaten abimle bir daha görüşmemiş ailen çok saygısız diye😂

Valla batisi doğusu yok biz istanbulluyuz yine de isteme günü kesinleşmeden tanışmam ailenle demiştim eşime, üstelik 10senelik beraberliğe rağmen sadece istemeye geldiklerinde beni gördüler 😂 ha şu var kendi ailemle de tanistirmamistim çünkü ben komple aileleri bulaştırmak istemedim sevgilim olduğunu bile istemeden bir ay önce söyledim anneme çünkü çok karışan bı tip, ne zaman evlenceksiniz gibi yersiz baskılar kursun istemedim. ben ve eşim hazır olunca direk bir ay içinde söz nisanla başlattık sureci. iyi ki de öyle yapmışım şimdi iki taraf da bize karışmaz, ailemize oldukça saygılı davranıyorlar.
Tabi batısı doğusu yokta genelde batılı insanlar daha bu konularda hoşgorulu
En azından cocuklarınin sevgilisinin olmasına saygı duyuyorlar ve kız erkek ailesiyle tanışınca çoğu kıza meraklı gözüyle bakmıyor
Ama doğuda en anlayişli en saygılı aile bile ilk kız evlerine gelip onlarla tanişirsa meraklı,kendini yarandiriyo gözüyle bakıyorlar

Kız yok dedi.
Annem tekrar sordu.
Annem de, "ama ben oğluma hiç güvenmiyorum. Ben olmasam çorabını bulamaz, karnını doyuramaz. Her şeyi hazır bekler. Bacısıyla her gün hır gür içinde, (bacısı da benim bu arada. 😅) Sen ne bekliyorsun bu çocuktan?
-Ben onu adam ederim!

Abim hâlâ bekar, o kız da zaten abimle bir daha görüşmemiş ailen çok saygısız diye😂
ama gerçekten de ailesinin haberi olmadan erkeğin ailesiyle tanışan kız imajı pek cool gelmedi bana :)

Merhaba 🎈

Yaşımı belirttim.
Mesleğim öğretmenim.

1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?

Aile muhafazar diye pantolon diz üsti tunik giymekte ödün vermektir bana göre.
Gömlek giyin daha modern olursunuz,altınada hafif topuklu ayakkabı şık olur.
Tunikle başlarsanız hep böyle olmanız beklenir,herley erkek tarafına sevimli gözükmek olmasın,siz kendniz olun önce.

ama gerçekten de ailesinin haberi olmadan erkeğin ailesiyle tanışan kız imajı pek cool gelmedi bana :)
Değil zaten, hep bu yüzden değersiz oluyor kadınlar eş ailesinde.
Arkasında aile desteği yok, kimse kızım kimle beraber diye merak etmiyor. Tek yaptıkları yasak koymak. Gidemezsin, görüşemezsin, yok namusumuz bilmem ne.
Sonra kızlar bunu yarışa çeviriyor.
Halbuki ne var sen tanı kızın kimle beraber, bak bakalım düzgün bir insan mı? Hepsi bir yana, ailesi kızının yanında olduğunu hissettiren kişiler olunca, hiçbir erkek kolay kolay yanlış yapamaz bir kıza.

benim annem babam memlekete taşındılar, eşimide abim ve ablam tanıdıkları için ,beni eltimle tanıştırmak istedi eşim ilk ona gitmiştim.annem babam gelincede onlarla tanışmıştı.ama sizinkiler hiç tanışmıyorlar bence annenle tanışabilirdi ilk önce.illla ev şart değil dışarda da olabilirdi.

Kız yok dedi.
Annem tekrar sordu.
-Ben onu adam ederim!

Açıkçası ben annenizin doğru yaptığını düşündüm hak verdim iyi yapmiş😂kadın doğruları soylemiş kızda ergen gibi pek kendine guveniyomus ben onu adam ederim ne😂
Daha ortada fol yumurta yok o yaşiyla ailesinden habersiz iş ceviriyo tanışmaya geliyo bende hoş karsilamazdim ve doğruyu söylerdim anneniz gibi
Kız ailesinden gizli iş cevirmemeli heleki mesele sevgili ailesiyse
İnsan önce bir süre konuşur anlaşır karar verir ve ona göre hareket edilir şimdi bakıyorum daha dün tanıştığı adamın ailesiyle tanişmaya gidiyo kızlar çok sacma ve ucuzca bana gore

Merhaba 🎈

Yaşımı belirttim.
Mesleğim öğretmenim.

1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?

Tüm konuda sadece kıyafete takıldım ☺️ düşündüğünüz kombini yapmayın lütfen, öğretmen olarak klasik ve spor karışımı şık bir dolabınız vardır diye düşünüyorum.

Merhaba 🎈

Yaşımı belirttim.
Mesleğim öğretmenim.

1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?

günlük hayatta ne giyiyorsam onu giyer giderdim tek parça bir elbise yada şık görünmek istersem eğer. Çiçek niye alayım ki enfazla bir çikolata yada pasta alır giderim adamı istemeey gitmiyorum sonuçta. Olduğunuz gibi davranın rahat olun yeter hatta bu işi dışarda yapın evortamı yerine bir kafede falan tanışabilirsiniz daha rahat olur.

Arkasında aile desteği yok, kimse kızım kimle beraber diye merak etmiyor. Tek yaptıkları yasak koymak. Gidemezsin, görüşemezsin, yok namusumuz bilmem ne.
Halbuki ne var sen tanı kızın kimle beraber, bak bakalım düzgün bir insan mı? Hepsi bir yana, ailesi kızının yanında olduğunu hissettiren, hiçbir erkek kolay kolay yanlış yapamaz bir kıza.
Doğru, yasak olunca bişey sanıyorlar, halbuki o kadar abuk subuk saçma bir şey ki. Her şeye höt söt yapılmaz, böyle evlat korunmaz, aklı karışıyor çocukların sonra.

Halbuki ne var sen tanı kızın kimle beraber, bak bakalım düzgün bir insan mı? Hepsi bir yana, ailesi kızının yanında olduğunu hissettiren kişiler olunca, hiçbir erkek kolay kolay yanlış yapamaz bir kıza.
Damatla ilk tanışmamızda eli ayağı dolanmıştı,kendini anlatmaya bşladı haspa,çok yüz vermeden ciddi şekilde konuştum.
Sonra ailesi geldi bize tanışmaya ev gergin birde,sonra biz gittik onlara,sonra tamam diyince iztemeye geldiler,7 yıl oldu evleneli onlarında.
Bizdende acayip çekinirler bilirler ki kızımızın arkasındayız, bir yanlışta ciğerini sökeriz sonra.

X