- 31 Mart 2015
- 159
- 82
-
- Konu Sahibi umutsuzinsan
bakımevine verilebilir diyor ama ben asla istemiyorumbence kendince haklı değil, üvey annenin kardeşine bakamayacağı ortada ne yapacaksın sokağa mı atıcan engelli kardeşini. seni seven onunla birlikte kabul etmeli hemde kafana kakarak istemeyerek değil
aslında evde her işini kendisi yapabiliyor. bütün gün yalnız evde. akşamları eve gidiyorum çalıştığım için . yemek falan yapamıyor ve sürekli tv izliyor dışarı falan çıkamıyor tek başınakardeşinizin zihinsel engel düzeyi ne merak ettim, Orta MR mi?
babamın lafı ile dolduruşa gelmiş değilim kesinlikle.. burada beklediğim biraz anlayıştı sadece erkek arkadaşımdan. kardeşimi bunca zamandır birsürü zorluğa rağmen babama bırakmadıysam bundan sonra da bırakmayacağımı anlaması lazımdı. yada bu konu nişan gününe gelmeden önce netleşmeliydi. neyse sorun zaten nişan değil. şuan erkek arkadaşımı hayatımdan çıkrmamın sebebi kardeşim için ortak bir çözüm bulamıyor olmamız. en azından o hayatına devam etsin bana bağlanıp kalmasın istedim. babama kardeşimi vermemek benim tercihim. kendisi elbette çok iyi bakacağını söylüyor ama bugüne kadar yaşadıklarımız var, inanmıyorum kardeşimi ezdirmeyeceğine. evlendikten sonra da artık çok geç olacak benim için. kardeşimi o saatten sonra istesem de çekip alamayacağım onlardan .ben erkek arkadaşınızı suçlu bulmuyorum. Sizi ve o ilgiye, bakıma muhtaç kardeşinizi küçücük yaşta bırakıp bir kadını tercih edebilmiş bir adam sizin geleceğiniz hakkında bu kadar söz sahibi olamaz ! Erkek arkadaşınız haklı neden biliyor musunuz çünkü babanızın 2 lafına hemen dolmuş ve ilerisi için endişeye düşmüşsünüz. Şu kadar zamanda tanıyamadınız mı ki babanızın 2 lafından sonra aklınız başınıza geldi ?
Kardeş meselesine gelince. Kopmak evet çok zor. 15 yıldır analık babalık yapmışsınız. Ama sizce sıra artık babanıza gelmedi mi ? Sizin hayatınızla ilgili kararlar verebiliyor madem o zaman kardeşinizi de düşünmeli. Ne demek üvey anne kötü davranıyor buna nasıl müsaade edebiliyor ? Nasıl sizin yerinize o bayanı tercih edebiliyor. 17 yaşında size nasıl böyle bir sorumluluk yüklüyor? Bu hangi babalığa sığar. O adama baba kelimesi ne kadar yakışır şüpheli.....
Diğer bir konu ise erkek arkadaşınız ve kardeşiniz aynı evde ne kadar mutlu ne kadar rahat olabilecekler ki ? Babanız varken eşinize böyle bir sorumluluk yükleme hakkınız bana sorarsanız YOK ... Allah yardımcınız olsun.
artık buna inancım kalmadı. merhametli bir insan var mı bilmiyorum varsa da benim karşıma çıkar mı bu yaştan sonra ? :) yalnız yaşayıp yalnız yaşlanmayı göze almış biri olarak tek korkum yaşlandığımız zaman ne yapacağımız. kardeşim de ben de yapayanlız ve bakıma muhtaç olursak ne olacak. öle korkuyorum ki. keşke hep böle kalsam da kardeşime bakabilsem.Seni seven adam kardeşini de kabul eder demeyeceğim. İçinde merhamet olan biri sen sormadan bunu kabul eder. Bu bir bencillik. Senin kardeşini bırakacağını sanmıyorum, ( babana bırakmamışsın :))
Keşke güzel kalbini ve güçlü seni görebilen bir insan olsaydı. Tipik bencil bir insan.
Nasıl güçlü başladıysan hayata, böyle devam et.
Şüphesiz senin bir hayatın olmalı ama neden kardeşinin içinde olacağı bir hayatın olmasın ki....
Kardeşin hayatının bir parçası değil mi?,
Çok güçlü olduğunu yazdıklarından anlıyorum, ve bundan çok eminim ki güçlülüğünü görecek biri elbette hayatına girecek.
Şimdiden hesap yapan bir adamın dürüst olduğuna da inanmıyorum. Özellikle babana kızgın olması.
Geçmişte ne olduysa bu baban ve senin aranda.
zaten şuan evlenmek gibi bir düşüncem yok şartlar böleyken. bu kadar istemediğini söyledikten sonra zaten istiyorum dese de güvenemem artık. burada tek sorun aslında seviyor olmamÇok zor böyle bir duruma yorum yapmak. Dile getiremediğin ama içerde seni rahatsız eden bir şeyler varsa sakın acele etme. Evlenirken için tamamen rahat olsun... Ne zaman, nerde kiminle karşılaşacağını bilemezsin, daha çok gençsin.
Gün doğmadan neler doğar, kafanın karışmasına izin verme. Bu yorumları okur ve dersin ki "benim için en güzeli olmuş"artık buna inancım kalmadı. merhametli bir insan var mı bilmiyorum varsa da benim karşıma çıkar mı bu yaştan sonra ? :) yalnız yaşayıp yalnız yaşlanmayı göze almış biri olarak tek korkum yaşlandığımız zaman ne yapacağımız. kardeşim de ben de yapayanlız ve bakıma muhtaç olursak ne olacak. öle korkuyorum ki. keşke hep böle kalsam da kardeşime bakabilsem.
kendi kardeşi olsa bakımevine mi verecekmiş. yani o zaman sen ilerde sakatlansan bakıma muhtaç olsan seni de bakımevine yerleştirecek. nişanlın bana çok vicdansız ve bencil gibi geldi. bu kdr zmn sonra hala ikna edemediysen bu saatten sonra da ikna edemezsin kaldı ki hadi ikna oldu diyelim siz evlenince sürekli sorun çıkarıp aranızda uhzursuzluk olacak.bakımevine verilebilir diyor ama ben asla istemiyorum
canım bu kadar duygusal ajitasyona gerek yok, nişanlının yaptığı bu sadece. seni sevseydi kardeşinle birlikte kabul ederdi. sevmek birisini kendi istediğin için evlenmek değil onun iyiliği ve ihtiyacını da karşılayabilmektir. canına kıyacakmış yesinler.. sahip çıksaymış o zmn sana..bugün gerçekten bittiğinin farkına vardım arkadaşlardün akşam mutlaka görüşmeliyiz diye çok ısrar etti. son kez görmek istiyorum seni dedi. daha önce kesimlikle bitmesini kabul etmezdi ama bu kez anladım bitmesi gerek dedi. görmnek istemedim. sinirliydi biraz kavga ederiz falan die. kapıya kadar geldi. inmedim. ilaç alıp uyudum. gece 12 ye kadar beklemi,ş. bana uzun bir mesaj atmış. artık dönüşü yok. seni nasıl unutacağım bilmiyorum ama beni ikna ettin sonuçta bitirmeyei. son kez seni görmeme bile izin vermedin. artık senin dediğini yapıp aramayacğaım seni eğer sensiz yapamaz aramaya kalkarsam da canıma kıyarım gibi bişey yazmış. kendimi gerçekten çok kötü hissediyorum. bu kez bitti ve ben çok mutsuzum. kendim de o da istemediği halde sonu olmadığı için bitirmek zorunda kaldım . nasıl geçecek bu günler ? bana fikir verin nolur
artık olması gerekenin ne olduğunu ve doğrunun nasıl olduğunu inanın bilmiyorum. ben mi haksızlık ediyorum. birbirimizi severken ayrılmak zorunda bıraktığım için yada o mu haksızlık ediyor bana bilmiyorum inanın. tek bildiğim çok canım yanıyor. kardeşimin yüzüne baktıkça daha da çok canım yanıyorcanım bu kadar duygusal ajitasyona gerek yok, nişanlının yaptığı bu sadece. seni sevseydi kardeşinle birlikte kabul ederdi. sevmek birisini kendi istediğin için evlenmek değil onun iyiliği ve ihtiyacını da karşılayabilmektir. canına kıyacakmış yesinler.. sahip çıksaymış o zmn sana..
teşekkür ederim. duaya çok ihtiyacım var. sadece bu acıyı aşabilecek ve eski hayatıma dönebilecek miyim bilmiyorumHakkınızda hayırlısı olsun. Zor bir durum ama mutlaka bir çıkış vardır kardeşinizle sizin için. Dua edeceğim size.