sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

Seni seven adam kardeşini de kabul eder demeyeceğim. İçinde merhamet olan biri sen sormadan bunu kabul eder. Bu bir bencillik. Senin kardeşini bırakacağını sanmıyorum, ( babana bırakmamışsın :))
Keşke güzel kalbini ve güçlü seni görebilen bir insan olsaydı. Tipik bencil bir insan.
Nasıl güçlü başladıysan hayata, böyle devam et.
Şüphesiz senin bir hayatın olmalı ama neden kardeşinin içinde olacağı bir hayatın olmasın ki....
Kardeşin hayatının bir parçası değil mi?,
Çok güçlü olduğunu yazdıklarından anlıyorum, ve bundan çok eminim ki güçlülüğünü görecek biri elbette hayatına girecek.
Şimdiden hesap yapan bir adamın dürüst olduğuna da inanmıyorum. Özellikle babana kızgın olması.
Geçmişte ne olduysa bu baban ve senin aranda.

ben erkek arkadaşınızı suçlu bulmuyorum. Sizi ve o ilgiye, bakıma muhtaç kardeşinizi küçücük yaşta bırakıp bir kadını tercih edebilmiş bir adam sizin geleceğiniz hakkında bu kadar söz sahibi olamaz ! Erkek arkadaşınız haklı neden biliyor musunuz çünkü babanızın 2 lafına hemen dolmuş ve ilerisi için endişeye düşmüşsünüz. Şu kadar zamanda tanıyamadınız mı ki babanızın 2 lafından sonra aklınız başınıza geldi ?

Kardeş meselesine gelince. Kopmak evet çok zor. 15 yıldır analık babalık yapmışsınız. Ama sizce sıra artık babanıza gelmedi mi ? Sizin hayatınızla ilgili kararlar verebiliyor madem o zaman kardeşinizi de düşünmeli. Ne demek üvey anne kötü davranıyor buna nasıl müsaade edebiliyor ? Nasıl sizin yerinize o bayanı tercih edebiliyor. 17 yaşında size nasıl böyle bir sorumluluk yüklüyor? Bu hangi babalığa sığar. O adama baba kelimesi ne kadar yakışır şüpheli.....

Diğer bir konu ise erkek arkadaşınız ve kardeşiniz aynı evde ne kadar mutlu ne kadar rahat olabilecekler ki ? Babanız varken eşinize böyle bir sorumluluk yükleme hakkınız bana sorarsanız YOK ... Allah yardımcınız olsun.

babamın lafı ile dolduruşa gelmiş değilim kesinlikle.. burada beklediğim biraz anlayıştı sadece erkek arkadaşımdan. kardeşimi bunca zamandır birsürü zorluğa rağmen babama bırakmadıysam bundan sonra da bırakmayacağımı anlaması lazımdı. yada bu konu nişan gününe gelmeden önce netleşmeliydi. neyse sorun zaten nişan değil. şuan erkek arkadaşımı hayatımdan çıkrmamın sebebi kardeşim için ortak bir çözüm bulamıyor olmamız. en azından o hayatına devam etsin bana bağlanıp kalmasın istedim. babama kardeşimi vermemek benim tercihim. kendisi elbette çok iyi bakacağını söylüyor ama bugüne kadar yaşadıklarımız var, inanmıyorum kardeşimi ezdirmeyeceğine. evlendikten sonra da artık çok geç olacak benim için. kardeşimi o saatten sonra istesem de çekip alamayacağım onlardan .

artık buna inancım kalmadı. merhametli bir insan var mı bilmiyorum varsa da benim karşıma çıkar mı bu yaştan sonra ? :) yalnız yaşayıp yalnız yaşlanmayı göze almış biri olarak tek korkum yaşlandığımız zaman ne yapacağımız. kardeşim de ben de yapayanlız ve bakıma muhtaç olursak ne olacak. öle korkuyorum ki. keşke hep böle kalsam da kardeşime bakabilsem.

Çok zor böyle bir duruma yorum yapmak. Dile getiremediğin ama içerde seni rahatsız eden bir şeyler varsa sakın acele etme. Evlenirken için tamamen rahat olsun... Ne zaman, nerde kiminle karşılaşacağını bilemezsin, daha çok gençsin.

Kardeşinizle yaşamak fikri zor ama merhametli bir insan bu olayları öğrendiğinde kardeşin kardeşimdir diyip yanına almayı o teklif etmeliydi çünkü keyfi bir durum değil bu. Ayrıca babanızla aranız nasıl olursa olsun sizin babanızın kararlarına saygı duyduğunuz kadar o da duymak zorunda. Kendi ailesine saygı bekliyorsa o da göstermeli. Bence düşünün derim.

zaten şuan evlenmek gibi bir düşüncem yok şartlar böleyken. bu kadar istemediğini söyledikten sonra zaten istiyorum dese de güvenemem artık. burada tek sorun aslında seviyor olmam

Gün doğmadan neler doğar, kafanın karışmasına izin verme. Bu yorumları okur ve dersin ki "benim için en güzeli olmuş"
Mutlu ve umutlu ol, hayat hep yıldızlarını serper üstüne sen istedikçe.
Karanlık ve yalnız düşünen ve yaşayan insanlar ilerde karanlıklar içinde yalnız kalanlar olurlar.
bu sen değilsin :)

bugün gerçekten bittiğinin farkına vardım arkadaşlar dün akşam mutlaka görüşmeliyiz diye çok ısrar etti. son kez görmek istiyorum seni dedi. daha önce kesimlikle bitmesini kabul etmezdi ama bu kez anladım bitmesi gerek dedi. görmnek istemedim. sinirliydi biraz kavga ederiz falan die. kapıya kadar geldi. inmedim. ilaç alıp uyudum. gece 12 ye kadar beklemi,ş. bana uzun bir mesaj atmış. artık dönüşü yok. seni nasıl unutacağım bilmiyorum ama beni ikna ettin sonuçta bitirmeyei. son kez seni görmeme bile izin vermedin. artık senin dediğini yapıp aramayacğaım seni eğer sensiz yapamaz aramaya kalkarsam da canıma kıyarım gibi bişey yazmış. kendimi gerçekten çok kötü hissediyorum. bu kez bitti ve ben çok mutsuzum. kendim de o da istemediği halde sonu olmadığı için bitirmek zorunda kaldım . nasıl geçecek bu günler ? bana fikir verin nolur

bakımevine verilebilir diyor ama ben asla istemiyorum
kendi kardeşi olsa bakımevine mi verecekmiş. yani o zaman sen ilerde sakatlansan bakıma muhtaç olsan seni de bakımevine yerleştirecek. nişanlın bana çok vicdansız ve bencil gibi geldi. bu kdr zmn sonra hala ikna edemediysen bu saatten sonra da ikna edemezsin kaldı ki hadi ikna oldu diyelim siz evlenince sürekli sorun çıkarıp aranızda uhzursuzluk olacak.

canım bu kadar duygusal ajitasyona gerek yok, nişanlının yaptığı bu sadece. seni sevseydi kardeşinle birlikte kabul ederdi. sevmek birisini kendi istediğin için evlenmek değil onun iyiliği ve ihtiyacını da karşılayabilmektir. canına kıyacakmış yesinler.. sahip çıksaymış o zmn sana..

artık olması gerekenin ne olduğunu ve doğrunun nasıl olduğunu inanın bilmiyorum. ben mi haksızlık ediyorum. birbirimizi severken ayrılmak zorunda bıraktığım için yada o mu haksızlık ediyor bana bilmiyorum inanın. tek bildiğim çok canım yanıyor. kardeşimin yüzüne baktıkça daha da çok canım yanıyor

kardeş bu atılmaz satılmaz , canının ıcınden bı parca es her zmn bulunur ben cok takdır ettım sızı dogru yoldasınız bana kalırsa

Hakkınızda hayırlısı olsun. Zor bir durum ama mutlaka bir çıkış vardır kardeşinizle sizin için. Dua edeceğim size.

Bence hatalı bir karar vermişsiniz. Kardeşinizin babası varken siz sık sık göz kulak olabilecekken kendi hayatınızdan vazgeçmek bence yanlış bir seçim olmuş.
Siz de bu hayata bir defa geliyorsunuz. Buna bencillik diyebilirsiniz ama. siz bu yaşınıza kadar yaşadınız mı?

Bende nişanlınızı haklı buluyorum.. belki babanız olmasa yani kardeşinizzin sizden başka kimsesi olmasa kabul ederdi ama bencede sıra babanızda. Sizde aık sık kontrol ederdiniz

Baba bence bir seçenek değil, zaten bakabilseydi, en başta bu yükü küçük kızına vermezdi.
Çok net söylüyorum ben de bırakmazdım kardeşimi. Eminim eşim de yanımda olurdu. Çünkü ben evlendikten sonra babam da evlendi. Sırf kardeşim onların yanında huzursuz diye eşim bizimle kalmayı teklif etti.(babam buna izin vermezdi tabi) Bunu anlatmamın sebebi elbette sizin de karşınıza sizi hakedecek biri çıkacaktır, umudunuzu kaybetmeyin sakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…