Sevgilimin arkadaşı gece yarısına kadar evimizde...

Ben ABD de yasiyorum, burada beraber yasayan arkadaslari gordukce sasirmis, bizde boyle beraber yasamak diye bir olay yoktur, esimle nisanliyken bile kirk takla atarak bulusurduk vs diye anlatiyorum. Tr ne ara boyle bir yer oldu ya. Hayir cok da degil 6 yildir yurtdisindayim, 6 yilda cok mu sey degisti? Lutfen bari halk olarak normal karsilamayalim nikahsiz beraber yasamayi, normal degil cunku.

Ben ABD de yasiyorum, burada beraber yasayan arkadaslari gordukce sasirmis, bizde boyle beraber yasamak diye bir olay yoktur, esimle nisanliyken bile kirk takla atarak bulusurduk vs diye anlatiyorum. Tr ne ara boyle bir yer oldu ya. Hayir cok da degil 6 yildir yurtdisindayim, 6 yilda cok mu sey degisti? Lutfen bari halk olarak normal karsilamayalim nikahsiz beraber yasamayi, normal degil cunku.

Yoooo gayet normal

2000 yılında beraber yaşayan arkadaşlarım vardı 2005 yılı civarında ben de birlikte yaşadım

Eşimin abisi de 2000li yıllarda sevgilisi ile birlikte yaşıyordu

Burada da var halen birlikte yaşayan bir çok kadın

Evliliklerimiz paraya endeksli ev arkadaşlığı modunda olmadığı için sevgililiklerimiz de kalıplar içinde değildi

Nikahsız yaşamak bence normal bir durum. Aksini savunana da saygı duyarım. Herkesin fikrine kimse karışamaz :KK53:

Buradaki konular genelde “kocam evlenmeden önce böyle değildi bir imza onu çok değiştirdi” temalı oluyor. Evlenmeden önce adamın ev hayatını bilmiyordun değiştiğini nereden biliyorsun diyemiyorum tabi. İnsanlar bu konuda çok katı çünkü. Ailem de dahil buna.

Bu konuyu şu şekilde çözebiliriz ancak. Birlikte yaşamanın güzelliğini savunanlar evlenmeden birlikte yaşasın. Evlenmeden birlikte yaşamanın kötü olduğunu savunanlar da evlenmeden birlikte yaşamasın. Nasıl fikir :sampiyon:

Konu sahibinin derdi eve yapışıp kalan kız arkadaş. Bunun üzerinden yorum yapalım.

Hiç unutmam

İkinci sınıfın finalleri

Bizim Zaman'da cep tel vs yok ev telefonu çaldı açtım

Bir arkadaş yarın birlikte ceza genel çalışalım mı diyor

Düşündüm olmaz dedim

Sonra sınava girdim geçtim o kaldı vs vs

İki gün sonra borçlar genel vardı aynı kişi hiç çalışmadım ama Erkenden okula geldim sen çalışmışsındır seni göreyim dedi

Onun yüzünden 50 alıp kaldım toparlayamadım sınavı hala dışarıda mıdır diye

Bütlerde ben 84 ile en yüksek puanı aldım o da 82 ile ikinci en yüksek notu aldı

Kim mi bu, 17 yılı aşkın süreli sevgilim, şimdi yan koltukta uzanıyor

O telefondan sonra da hiç birlikte çalışma teklif etmedi zaten o Zaman da amaç ders çalışmak değildi

Ben inektim kısa notlar çıkarırdım o da zeki idi onları okur geçerdi

Usul dersi zaten tekniktir neyi tartışıyorlar ki

Lakin sizin o aşamada diyeceğiniz ben yatıyorum geç oldu sınavdan önce uyumanız da lazım iyi geceler deyip geçmek içeri
Bilemiyorum, ben o şekilde çalışılmayacağının mantığını kendimce anlattım, polemik çıkarmak da değildi amacım, nasıl polemiğe döndü olay ben de şaşkınım.
Edit: neyi tartışıyorlar diyince, ben de bize diyorsunuz sandım. :D Son sayfada bir polemik yaşadım da bu konu ile ilgili.

Son düzenleme:

6 yıl ABD de yaşayıp bu vizyonsuzlukta kalmak... Tebrik ediyorum seni bacım büyük başarı. Sevdiğin adamla buluşmak için kırk takla atmayı övünerek anlatmaya devam

Ne demek normal karşılamayalım? Sözlü yahut fiziksel şiddetmi uygulayalım? Sizi ne ilgilendirir bu hakki kendinizde nasil görüyorsunuz?

Ne yapalım, recm mi edelim?

Size katılıyorum.Bazi şeyleri mantık çerçevesine göre degerlendiremeyiz.Cunku herkes kendi mantığını ileri sürerek herşeyi mubah sayabilir.Bizim değerlerimiz var en önemlisi de inanclarimiz.

Eğer din hanesinde islam yazıyorsa tartışma bitmiştir.Ha orda islam yazıyor ama ben kaale almıyorum diyorsan onuda herkesin vicdanına bırakıyorum.

Dinimin yasak kıldığı şeyi nikahsız birlikte yaşamayı asla asla kimse normal göstermesin dinimin hükmü her zaman doğrudur ve tartışmaya kapalıdır!!!

Bazilari kendini nasil goruyor cok merak ediyorum. Siz hangi hakla dunya gorusunuzun, bagli bulundugunuz inancin en dogrusu oldugunu iddia edebiliyor ve bunu daha oteye tasiyarak herkese bu inanclari dikte etme curetini gosterebiliyorsunuz? Sizin sahip oldugunuz goruslerin digerlerininkinden daha saygideger oldugu fikrine nasil kapildiniz? Normal goremezmisiz, tabi siz nasil isterseniz oyle dusunuruz sevgili tiranimiz.

Bu "kimlikte islam yazıyorsa bitmiştir" diyen arkadaşa üzülerek bildiriyorum ki yeni kimliklerde din hanesi yok.
Bu forumda Anayasanın 24. Maddesi bazı kişiler tarafından çokça ihlal ediliyor.
Birgün birileri cidden artık dayanamayıp hukuki yollara başvurur. Lütfen görüşlerinizi saygılı bir biçimde dile getirin ve insanlara kendi yaşam tarzınızı dikte etmeye kalmayın. Bence bu konuya güzel bir el atılma vakti gelmiş de geçiyor.

Hanımlar, şu konuya açıklık getirelim.
Bu sitede her din, mezhep, görüş ve ırktan üye var, çok çeşitli çok renkli bir kadın platformu olduğumuz, yorumlarımızda dini görüşümüzü yazdığımızda bilerek veya bilmeyerek bir diğer hemcinsimizi inancından dolayı incittiğimiz, aynı dinden olanların dahi ortak payda da buluşamayıp kavga etmeleri ve daha birçok nedenle dini yorumlar yasaktır, her ne sebeple olursa olsun bu sitede dini içerikli yazılar yazamazsınız.

Neden kızı bir şeyleri düşünmeye mecburmuş gibi bir konumda tutuyorsunuz ki ? Ders çalışma talebi kimden gelmiş olursa olsun konu sahibi ve sevgilisi bunu kabul etmiş. Konu sahibinin erkek arkadaşı çalışma bittiyse, yeterli verimi aldıysa “bu kadar çalışma bize yeter, burada bırakalım” diyebilirdi. Demek ki konu daha bitmemiş. Dersi birlikte çalıştılarsa, bitmesi gerektiğine de birlikte karar verebilirler. Neden konu sahibi müdahil olup “uyuyalım mı” diyor ? Çocuk tamam yatalım dese o kız ne olacak orada ? Bence hiç şık olmamış bu mevzu.

evet kız sanki orada yokmuş gibi uyuyalım mı demek komik olmuş ve saçma. rahatsız olabilir, ama rahatsız olduğunu bu şekilde belirtmemeli. kızın gitmesini sabırla bekleyip gittikten sonra bir daha bu kadar geçe kalmamasını sevgilisinden isteyip uyarabilir. ki ünv hayatında böyle kısıtlamalar olmaması gerektiğini düşünüyorum kızın gözünün önünde ders çalışıyolar işte. öbür kızın dediği gibi cafeye mi gidip çalışsınlar o zaman daha çok çatlıycak sinirinden?

benim eşimin çok yakın bir arkadaşı var, bi aralar muhabbeti abarttılar yazın adam gelip sabah 4 lere kadar oturuyordu sinir oluyordum. kadın değil erkek. yine de adamın yanında eşime gidip hadi uyuyalım mı demedim. eşim adama gereken mesafeyi koymadıktan sonra ben ne diyebilirim kovacak mıyım adamı.

evet kız sanki orada yokmuş gibi uyuyalım mı demek komik olmuş ve saçma. rahatsız olabilir, ama rahatsız olduğunu bu şekilde belirtmemeli. kızın gitmesini sabırla bekleyip gittikten sonra bir daha bu kadar geçe kalmamasını sevgilisinden isteyip uyarabilir. ki ünv hayatında böyle kısıtlamalar olmaması gerektiğini düşünüyorum kızın gözünün önünde ders çalışıyolar işte. öbür kızın dediği gibi cafeye mi gidip çalışsınlar o zaman daha çok çatlıycak sinirinden?

benim eşimin çok yakın bir arkadaşı var, bi aralar muhabbeti abarttılar yazın adam gelip sabah 4 lere kadar oturuyordu sinir oluyordum. kadın değil erkek. yine de adamın yanında eşime gidip hadi uyuyalım mı demedim. eşim adama gereken mesafeyi koymadıktan sonra ben ne diyebilirim kovacak mıyım adamı.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Haklı dahi olsa üslup ve tavır yanlış.

-Sabaha kadar da ders çalışılabilir hangimiz çalışmadık ki Kızlı erkekli.

-sevgilinle aynı evi paylaşıyorsan bunları hakettin gibisinden yapılan yorumlar çok cahilce yorumlardır ağır saçmalamışlar .

-Son olarakta dini burda öğretmeye, dayatmaya gerek önce kendiniz layıkıyla yaşayın .. saygılar efendim:KK53:

herşeyden önce çocuğun kız arkadasını gece yarılarına kadar sevgilisi de olsa başka bir erkeğin evinde kalmasına müsade etmesi saçmalık.
tamamen haklısın, tamam kariyer falan da önemli ama herşeyin de bir sınırı vardır.

Yani bütün sayfaları okudum da bir tek bana mı konu sahibi hatalı geldi ? Öncelikle birlikte yaşamayı kabul edecek dünya görüşüne sahip bir insan sevgilisinin karşı cins arkadaşlağının da olabileceği düşüncesindedir bence -ki siz de bunu sorun etmemişsiniz. Kız arkadaş gelmiş, ders çalışılırken siz “sevgilim uyuyalım mı?” demişsiniz, eee sevgiliniz de tamam uyuyalım deyip gelse ?! Ne alaka ? Kız kalkıp dese ki “Yahu biz ders çalışmak için bir araya geldik, sen bunu kabul ettin, daha konular bitmedi ya da anlamadım vs. Şimdi ben buradayken gidip yatacak mısınız? Ha yok bu tavınız kalk git demekse böyle basit numaralara gerek yok, uykum geldi artık anlayamıyorum konuyu de, ben de yeter o halde der, kalkar giderim.” O zaman siz ve sevgiliniz çok çirkin bir duruma düşmüş olacaktınız. Ki bence böyle davranarak siz hata yapmışsınız. Biz de öğrenci olduk, ders çalıştık, dip dibe oturduk, hiç de arkadaşımla ilgili yanlış şeyler geçmedi aklımdan.

Eşim de avukattır halen daha işiyle ilgili arkadaşlarıyla fikir-bilgi alışverişi yaparlar. Bu davadan ne olur, o dosyayla ilgili Yargıtay kararları var, o bozulmuş, bu tutmuş vs.

Bilemiyorum, ben böyle düşünüyorum.
Okuduğum en yapıcı yorumlardan biriydi. Haklısınız, hatalı davrandığımı çok sonra fark ettim ama o an kontrol edemedim. Sevgilime kariı birkaç samimi hareketini de görünce şartel attı.

Back