Sevgilim Evden Kovdu

Burada öğretmenler hemen atağa geçmiş size cevabım çok uzun olurdu fakat başka bir konu açın orada konuşalım bu arkadaşın konusunu meşgul etmeyelim.....
Öğretmen değilim maalesef...
Hatta yakından uzaktan alakam bile yok.
Hayatımda olamayacağım iki meslekten birisi öğretmenlik, çünkü kendimde o yetiyi göremiyorum...
Sadece objektif bir birey olarak, işime gelmeyen şeyleri de görebiliyorum.
Böyle bir konuda yılllık 2 ay izni devasalaştırıp 'şaka mısınız siz' nidası da size aittir, belirtmek isterim.
Cevap verilebilecek bir şey yok, dolayısıyla bu sistemle alakalı bir konu açmama ve sizin oraya yağdırmanıza hiç mi hiç gerek yok.
Teşekkürler.

Konu sahibi sevgilinizden hic cevap gelmedi mi o gunden sonra
Ses cikmadi mi

2 ay tatile agzi sulananlar
Hemen unv sinavina gir 4 sene oku
Cok calis atan
Once doguda yada batida ucra bir yerde goreve basla
5 sene calis
Sonra gel konusalim.

Bu tatil ogretmenlere verilmiyor ogrenciye veriliyor.
Cocuklar gittikten sonra yaz ve eylul doneminde seminerlerimiz oluyor . siz bizi yatiyor sanirken hala okuldayiz.

Yil icinde bin turlu ogrenciyle ayni anda mucadele ediyoruz. Hicbir meslek grubu tum musterilerini ayni anda agirlayamaz. Hastalari sirayla alir doktor mesela.

Kavgaci anneler ogretmen ve idareci dovmeye gelen babalar doner bicagi ile saldiran ogrenciler. Iste meslek gubumuzun cilveleri.

Cok kiskananlar bastaki receteyi veriyorum. Kiskanma oku atan senin de tatilin olur.

Not calisma sartlarina gore maasi cok dusuk. Sonradan sikayet etmeyesin.

Eski bir öğretmenim, öğretmenlik dışardan göründüğü gibi bir meslek değil. Atandım ohh hayat bana güzel diyordurm atandıktan bir yıl sonra mide hastalıklar migren atakları baş gösterdi. Eve geldiğimde o kadar yorgun oluyordum ki anlatamam.El alemin terbiye veremediği çocuklarla ömür çürütüyorsunuz.
Başka bir mesleğe geçtim, tatilim falan yok 20 gün izin dışında ama inanın ki çooook daha az yoruluyorum....

Konunun dışında ama Türkiye şartlarında 2 ay tatil në demek farkindamisiniz? Biz bir hafta izni zor kullanıyoruz. 3 ay değilmiş te iki ay mis sakamisiniz?

Ben herkesin bildiği yanlışı söylemek adına belirttim hanfendi.
2 ay az diye bir şey yazmış mıyım iyi okuyun?

Şu kknın anlama problemi olan kadınlarıyla başım dertte yahu!
Öğretmen tatilini kıskanmaktan ölecek misiniz yoksa?
Çalış, oku, sen de öğretmen ol madem cicim bu kadar sinire gerek yok :)

Ayrildik arkadaslar. Acikca sordum ve konustuk. Benden emin degil. Bunu net soyleyemedigi icin farkli tepkiler verdi sanirim. Ama benimle ilgili net bir gelecek plani yok. 9 ayda benim icin cok sey yapti. Ben de onun icin cok sey yaptim ama yetmemis yine de geldigimiz nokta. Bu sartlarda benimle sadece vakit gecirdigini bildigim biriyle de yapamazdim. Ayrilirken gule gule dedim cevap vermedi. Sus dedi sadece sakince. Icim aciyo. Oyle ki acligimi bile unuttum. Hissetmeden konusmadan duymadan yasamak istiyorum sanki. Anlatilmaz bi sey ama benimle ilgili gelecek hayali kurmadigini bildigim biriyle de devam etmek kendime hakaret gibi geliyor. Bu kadar asagilanmayi daha fazla kaldiramayacagim.

ciddi bir iliski istiyorum demekle olmaz
iliski ciddi boyuta gider veya gitmez
bence karsinizdaki adami bunaltmayin
zira yasiniz cok genc
bunaltmak değil, ille hemen evlenelim de demiyorum ama ondan küçük kardeşi nişanlı bir ay sonra evlenecek mesela. Ben de hemen demiyorum ama 9 ay olmuş insanda bir fikir oluşabilirdi. Ben de bilmek istiyorum. 2 sene sonra bana seninle evlenmeyi düşünmüyorum derse benim 2 seneme yazık olacak. Bende bir fikir oluşmuştu onunla ilgili ve eğer o da benim gibi düşünmüyorsa eğlenmek gezip tozmak için de bir ilişkiyi sürdürmek istemiyorum artık.

Koni sahibi ve admin izninizle bana yazanlara cevap hakkım oluştu. Ben kimsenin mesleği ile ilgili kolaydı zordu diye bi yorum yapmadım elbetteki bütün mesleklerin kendine göre zorluğu vardır. Burada yazan arkadaşlar hemen hemen bütün meslek grupları 4 sene üniversite okuyor ve bir çok zorlu adimlardan stajlardan geçip mesleğini yapıyor. Onun için kimseye sizde okuyun sınava girin öyle yapın böyle yapın diye akıl vermenize ihtiyaç yok. Kimseyi de kiskandigimiz yok. Kaldı ki memur sınavlarına girip 90 alan atamayan arkadaslara haksızlık olur. Patronlarimiza da atar yapmamız anlamsız. Bu sistemi düzeltecek olan devlettir. Devlet bunun takibini yapmadığı sürece bu böyle devam eder. Sadece genel olarak konuşuyorum. Özel sektörde birçok kesim yıllık iznini bir hafta kullanıyor. Cumartesi günü izin yok. Emzirme izni yok. Çocuk olunca işten çıkmak zorunda kalıyor. Tekrar ise girmek için çocuğu olduğunu saklayan kesim azımsanmayacak kadar çok. Hal böyleyken memur arkadaşlar ve öğretmen arkadaşların yıllık izinleri belli, işten çıkış saatleri belli,Cumartesi çalışsa mesaisi yazılır. Bir arkadaş 2 ay izni devalastirdigimi söylemiş. Oranlara bakarsak evet devasa. Ama bu öğretmenliğin sistemi bu. Ben sadece arkadaş 3 ay değil 2 ay deyince şaşırdım. Evet bunu kime söylesem ha üç ay ha iki ay ne fark eder der. Bunu bu şekilde belirtmek bana göre yanlış.

Artık çocuk değilsiniz. 25'li yaşlarda kocaman insanlarsınız. Şimdi birlikte olalım anı yaşayalım düşüncesi bana çok ters geliyor. Evliliği düşünmeyeceğin insanla birlikte olmanın mantığı ne ki, zaman öldürmekten başka bir şey değil. Bu yüzden sevgilinin tavırlarını, düşüncelerini çok gereksiz ve saçma buldum. Sanırım yaşına göre fazlaca olgunlaşamamış. İyiki orada geleceğinize dair sorularını sormuşsun ve sevgilinin sana dair tüm fikirlerini öğrenmişsin. Evden kovması ve sözleri de öfke kontrol mekanizmasının olmadığını gösterir. Böyle bir adamla evlilik hayatın da pek hoş olmazdı diye tahmin ediyorum. Nihayetinde ayrılarak en doğru kararı vermişsiniz. Kendini yıpratma, mutlaka karşına evleneceğin adam çıkacaktır. Yeter ki sabretmesini bil ve yanlış adamlarla vakit öldürme.. Herşeyin en güzelini diliyorum senin için..

yaşı küçük sorumlulukları ağır e ilişkide daha 9 aylık evlilik yoluna girmek için bence de erken ama sen de haklısın,9 ay erken ama önündeki yolu da bilmek ister her kadın, bizden bi yol olur mu olmaz mı diye her kadın düşünür

sorduğun anda adam akıllı cevap verebilirdi evden kovmak çok ayıp

Arkadaşım gereksiz yere saldıran sensin.
Ben 3 ay diye bilinen bir yanlışı 2 ay diye düzelttim.
2 ay az bu tatil bize yetmiyor demedim.
Ayy bizim meslek diğer mesleklerden zor diye yakınmadım.

2 ay az mı şaka mısınız diye saldıran size soruyorum siz şaka mısınız?
Bunları kur kur çok zorladınız mı kendinizi?

Bunu kime söylesen ha 3 ay ha 2 ay ne farkeder derler öyle mi?
Koskoca bir ay için farketmez diyen tiplerin de emzirme izni falan olmasın ne farkeder o zaman diyorum ben de.

Ve evet öğretmenliğin sistemi bu.
Madem herkesin gözü kalıyor.
Gözünüz kalmasın, diğer meslekler için harcadığınız o emeği öğretmen olmak için harcayın.
Kimseye 2 ay tatil yapıyor diye sataşmanıza gerek kalmaz böylece.

İyi akşamlar dilerim. Daha cevap vermeyeceğim çünkü.
Şu öğretmen tatiline uzanan dillerden fenalık geldiği için yazdım bunu da.

Mesajı şimdi farkettim. Haklısınız diğer insanların işlerini küçümsemiyorum elbette ama öğretmenliğin hala zor bir iş olduğunu düşünüyorum :))) birçok işten daha zor. Çünkü ne kadar tatili bol gibi görünse de, akşam başınızı yastığa koyunca o gün ilgilendiğiniz onlarca, hatta yüzlerce öğrenci beyninizin içinde koşmaya, soru sormaya, şımarmaya, öğretmenim öğretmenim... diye bağırmaya :))) devam ediyor. 2 ay izin evet bir çok mesleğe göre fazla ama inanın onca zorluğu ve beyin yorgunluğu içinde göze bile gelmiyor. Ancak seversek yapılabilecek bir iş aksi mümkün değil

çok güzel yazmışsınız, bende içim acıyarak okudum.

canım teşekkür ederim duyarlılığın için. Evet ayrılmıştım o gün ve bu şartlarda devam edemezdim. Yani benle ciddi niyeti olmadığını bildiğim biriyle bile bile sürdürmek bana göre değil. Evlilik meraklısı olduğumdan değil, karşımdakinin farklı niyetle benle olması fikrini hoş bulmadığım için. Ama kendisi iki gün önce evlenme teklif etti. Önümüzdeki yaz için. Çok güzel cümlelerle... Şark görevi bitmemiş olsa bile bir sene orda yaşayabilirsem. Dediğim gibi evlilik meraklısı değilim. Sadece karşımdakinde saf niyet ve ciddi düşünecek kadar değer arıyorum ::)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…