Sevgilim Evden Kovdu

Siz insan yetiştirmenin ne demek olduğunun farkında mısınız peki?
Hiç kpss ile yıllarca atama bekleyip, öğretmen olup da pazarda tezgah açan insanlardan bahsetmiyorum bile.
Okuması zor, atanması daha zor, o kadar çalışıp öğretmen olup, o maaşla 'normal standartlarda' bir aileyi geçindirmek çok daha zor, hepsinden önemlisi 'insan yetiştirme'nin zorluğunu, bunun mücadelesini anlatmak bile yersiz.
Dolayısıyla her şey tamam ama tatil mi gözünüze fazla geldi?
Siz de oluverin, bir şey değil ne de olsa...
Ogretmen olmak gercekten cok zor is. Anne babalarin bir tanesiyle yeri gelip ugrasamadigi onlarca cocukla ugrasirken bazen icimden: tas tasisam daha mi kolay acaba? Diye dusunmuslugum vardir. Beyin yorgunlugu beden yorgunluguna benzemiyor.

Merhaba arkadaslar;
Oncelikle hepinize tum yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Burayi uzun zamandir takip ediyorum ama ilk defa konu aciyorum.
Oncelikle kendimden bahsedeyim. Ben Istanbul'da yalniz yaşayan genç bir öğretmenim. 9 aydır bir sevgilim var. Kendisi devlette elektronik muhendisi. Burda anlatabildigim kadar genel bilgi verip konuya gececegim zira disardan gozlemler duymaya ihtiyacim var.
Sevgilim agir sorumluluklari olan 25 yasinda genc bir adam. Babasi olmadigi icin annesini ve kardesini ayri sehirde olsalar da gozetmeye devam ediyor. Caliskan, biraz da yorgun oldugunu dusundugum biri.
Ben de ondan farkli sayilmam. Ben de yillardir bir cok seyi kimsenin katkisi olmadan tek basina yurutmus okulu bile aileden hic maddi katki gormeden bitirmis biriyim. Ikimiz de geriden bakinca dikkat ceken insanlariz. Bunlari soylememin sebebi, ikimizin de birbirimize mecburiyeti yok tek basina hayata devam edecek donanima ve ozguvene sahibiz.
Sevgilim devlette oldugu uzak bir ile tayini cikti bir hafta sonra gidecek. Onu seviyorum o da benim icin cok fazla fedakarlik yapmadi desem yalan olur. Hic bir zor animda yalniz birakmadi.
Simdi asil mevzuya geliyorum. Bugun kendisinin evindeydik. Beraber film izledik her zamanki gibi cok hos zaman gecti. Sonrasinda ben kendisine benimle ilgili gelecege yonelik planlarini sordum. Cevap vermeyince tekrar sordum. Uzak bir sehre gidecek olan ve o kadar zaman bekleyecegim birinin bu konuya bakisini bilmek hakkim diye dusunuyorum. Cevap vermeyince bozuldum ve ciddi bir planin yoksa bunu bilmek istiyorum dedim. Ben her tatilde yanina gelmekten bahsediyorum butun bos vakitlerim seninle geciyor, sen hala bana bu soruyu soruyorsun dedi. Konu buyudu tartistik biraz. Sana inanmiyorum. Her turlu cevabi verebilecekken sen bu cevabi sectiysen bunun bir anlami olmali dedim. Sinirlendiginde fazla tepki verebiliyo sozel olarak. Ben o sekilde konusunca : hala bana inanmiyor musun tamam istemiyorum. Git . dedi. Ben de cantami alirken daha once orda kalmis olan buluzumu de cikardi verdi. Onu da aldim. Cantaya koyarken bogazim dugumlendi ama aglamadim. Kolay kolay aglayabilen biri degilim zaten. Aciksozlu oldugu icin tesekkur ettim.Cikarken: kendine iyi bak. Hakkini helal et dedim ve ciktim. Sonra yolda bir cafeye oturup dusundum. Ben ciddi bir iliski istiyorum. Ailesi vs beni biliyor ama sordugum sorunun cevabi bu olmamaliydi. Bu konuyu daha once ciddi ciddi konusmamistik cunku. Ustune gelindigini dusunuyor belki ama bunun karsiligi 'evden git' deyip bir tartisma baslatmak olmamali. Sehir disina gidecegi icin gergin olmasi vs buna aciklama olmamali. Arkamdan evden cikmis olmali ve biraz da aramis olmali ki 15-20 dk sonra oturdugum cafede masaya yanima oturdu. Caddede bir suru cafe var biraz aramis oldugunu ordan dusundum. Gulumsedi ne yapiyorsun dedi. Hic bir sey soylemeden masadan kalkip gittim.
Daha once de birkac tartismami olmustu sozel tepkileri agir oluyo ama evden kovmak bana cok cok agir geldi. Bunun nasil bir aciklamasi olabilir ki???? Kim sevgilisine bunu hem de boyle bir sebepten reva gorur? Size yazdim cunku bir tarafim ona bozukken bir tarafim her zaman oldugu gibi nedenlerini one surup savunmasini yapiyor. Objektif ve sagduyulu yorumlara ihtiyacim var . Simdiden tesekkurler hepinize
Evlilikten korkuyor olabilir.. Stres altında olabilir.. Sizin bilmediğiniz ikilemleri olabilir.. Olabilir..
Onu seviyor ve sizi sevdiğine inanıyorsanız zamana bırakın. Ciddi diye başlayan ilişkiler de evlilikten dönebiliyor hiç evlennmeyeceğm diyenler evlenebiliyor. Akışına bırakın belki gidecek durumu ne olacak ilişkiniz ne olacak kestiremiyordur.
Ya da bu lafınızı sen gidiyorsun evleneceksen seni bekleyeyim yoksa oyalama diye anlamıştır.
Ama kafeye gelip oturup naber demesi sizin onu kolayca affettiğinizin göstergesi. Hep bir şeyler yapıp bir şey olmamış gibi davrnaıp telafi etmeye alışmış galiba..

Canım benim çok haklısın ama bazen insanin ağzından öyle şeyler çıkabiliyorki, inanki karşındakini bırak kendine bile bir açıklama yapamıyorsun. Ama tabiki en doğrusunu yinede sen bilirsin lakin arkadaşını en iyi sen tanıyorsun.
Canim benim insanin psikolojik durumu bazen ona istemedigi seyler yaptiriyo haklisin ama mesele bunu kontrol edebilmek zaten

Tavrı gerçekten affedilir gibi değil, gerçekten çok onur kırıcı bir durum.
Üzülmenizi istemem ama erkek arkadaşınız sizin kadar halis duygular beslemiyor sanki.
Evlenmek istemediğini düşündüm ..

Kadınlar her zaman kendisine çiçek gibi davranan insanları eş olarak seçmeli. Gerisi boş..
Burdan bir sürü ihtimal yürütmek bizim için kolay, sen kendin oturup değerlendirmelisin. Kafana taktıysan bu hareketi senin için bir sorun. Başka hareketleri varmı bu şekilde yoksa ilk defa mı buna bakmalısın.
Genel olarak seni mutlu ediyorsa, anlaşıyorsanız ve dengesiz hareketleri sürekli devam etmiyorsa unut gitsin. Arkandan da gelmiş sonuçta. Ama sürekli seni kırıp döküyorsa yapacak birşey yok.
Herşeyi zamana bırak. Çünkü herşey olacağına varıyor..

Canim benim insanin psikolojik durumu bazen ona istemedigi seyler yaptiriyo haklisin ama mesele bunu kontrol edebilmek zaten
Nekadar doğru yazmışsın, keşke öyle olsa ama olmuyor. Bazen insanlar aslında hiçte okadar kontrolsüz değildirler ama karşısında nazı geçen biri olduğunda kendilerini koyuveriyorlar. Hani başka bir sorun yoksa bence bunlar konuşularak çözülebilecek sorunlar, ama sabır sabır ve tekrar sabır gerektiren süreçler olabilir, değermi değmezmi bunu sadece sen bilebilirsin canım

bence arkadaşınız bu ayrılığı planlamış yoksa bırden buluzun ve ceketın al ve gıt nasıl aklına gelmiş.kovmakda nedır yahu ıyıkı yolunuz evliliğe gıtmemiş evli olupda kovulan gıdecek yerı olmadığı ıcın o evde kalanlar cok. o senı evden kovduysa sende onu hayatından kov tamamen:mad:

ya aslında konu evlenip evlenmeme konusu da değil
tavırlar evden çık git deme blüz uzatma
yarın öbür gün evlensen tartışmalarınız da daha beter kavgalarınız da gecenin bir yarası defol annenlere git diye kapı önüne koymayacağı ne malum
sorulan sorulara yan çizip durması dokuz aylık ilişki az buz değil hiç bir şey planlamamış olması
madem evlilik planların da yok yaşını erken buluyor gezmek tozmak istiyor hatta evlenmeyi hiç düşünmüyor vs. vs.
o zaman da bu sorulduğunda bunları niye söylemiyor ben evlenmeyi hiç düşünmüyorum yahut daha düşünmüyorum dese kız ona göre karar verir
gelecek planlarında yan çizip durup üç senelik ilişkiden sonra mı ben evlenmeyi düşünmüyorum mu desin
maalesef erkeklere zaman bize göre daha geniş eğer çocuk isterse kadın 35 inden önce yapmalı ama erkek isterse 50 den sonra baba olabiliyor

bir de bir erkeğin size evlilik teklif ettiğini sizin de ona mırın kırıp en son defol git dediğinizi düşünün adam sonradan sizle ayrılır mıydı yada barışsa bile her şey eskisi gibi olur muydu
yine diyorum bence barışmamalısın
bu adamla barışıp evlensen bile zamanında sen üstüme düştün benle evlenmek için deme ihtimali çok yüksek

Merhaba arkadaslar;
Oncelikle hepinize tum yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Burayi uzun zamandir takip ediyorum ama ilk defa konu aciyorum.
Oncelikle kendimden bahsedeyim. Ben Istanbul'da yalniz yaşayan genç bir öğretmenim. 9 aydır bir sevgilim var. Kendisi devlette elektronik muhendisi. Burda anlatabildigim kadar genel bilgi verip konuya gececegim zira disardan gozlemler duymaya ihtiyacim var.
Sevgilim agir sorumluluklari olan 25 yasinda genc bir adam. Babasi olmadigi icin annesini ve kardesini ayri sehirde olsalar da gozetmeye devam ediyor. Caliskan, biraz da yorgun oldugunu dusundugum biri.
Ben de ondan farkli sayilmam. Ben de yillardir bir cok seyi kimsenin katkisi olmadan tek basina yurutmus okulu bile aileden hic maddi katki gormeden bitirmis biriyim. Ikimiz de geriden bakinca dikkat ceken insanlariz. Bunlari soylememin sebebi, ikimizin de birbirimize mecburiyeti yok tek basina hayata devam edecek donanima ve ozguvene sahibiz.
Sevgilim devlette oldugu uzak bir ile tayini cikti bir hafta sonra gidecek. Onu seviyorum o da benim icin cok fazla fedakarlik yapmadi desem yalan olur. Hic bir zor animda yalniz birakmadi.
Simdi asil mevzuya geliyorum. Bugun kendisinin evindeydik. Beraber film izledik her zamanki gibi cok hos zaman gecti. Sonrasinda ben kendisine benimle ilgili gelecege yonelik planlarini sordum. Cevap vermeyince tekrar sordum. Uzak bir sehre gidecek olan ve o kadar zaman bekleyecegim birinin bu konuya bakisini bilmek hakkim diye dusunuyorum. Cevap vermeyince bozuldum ve ciddi bir planin yoksa bunu bilmek istiyorum dedim. Ben her tatilde yanina gelmekten bahsediyorum butun bos vakitlerim seninle geciyor, sen hala bana bu soruyu soruyorsun dedi. Konu buyudu tartistik biraz. Sana inanmiyorum. Her turlu cevabi verebilecekken sen bu cevabi sectiysen bunun bir anlami olmali dedim. Sinirlendiginde fazla tepki verebiliyo sozel olarak. Ben o sekilde konusunca : hala bana inanmiyor musun tamam istemiyorum. Git . dedi. Ben de cantami alirken daha once orda kalmis olan buluzumu de cikardi verdi. Onu da aldim. Cantaya koyarken bogazim dugumlendi ama aglamadim. Kolay kolay aglayabilen biri degilim zaten. Aciksozlu oldugu icin tesekkur ettim.Cikarken: kendine iyi bak. Hakkini helal et dedim ve ciktim. Sonra yolda bir cafeye oturup dusundum. Ben ciddi bir iliski istiyorum. Ailesi vs beni biliyor ama sordugum sorunun cevabi bu olmamaliydi. Bu konuyu daha once ciddi ciddi konusmamistik cunku. Ustune gelindigini dusunuyor belki ama bunun karsiligi 'evden git' deyip bir tartisma baslatmak olmamali. Sehir disina gidecegi icin gergin olmasi vs buna aciklama olmamali. Arkamdan evden cikmis olmali ve biraz da aramis olmali ki 15-20 dk sonra oturdugum cafede masaya yanima oturdu. Caddede bir suru cafe var biraz aramis oldugunu ordan dusundum. Gulumsedi ne yapiyorsun dedi. Hic bir sey soylemeden masadan kalkip gittim.
Daha once de birkac tartismami olmustu sozel tepkileri agir oluyo ama evden kovmak bana cok cok agir geldi. Bunun nasil bir aciklamasi olabilir ki???? Kim sevgilisine bunu hem de boyle bir sebepten reva gorur? Size yazdim cunku bir tarafim ona bozukken bir tarafim her zaman oldugu gibi nedenlerini one surup savunmasini yapiyor. Objektif ve sagduyulu yorumlara ihtiyacim var . Simdiden tesekkurler hepinize
hayatta kafaya takılacak çok dert var canım bence bir süre akışına bırakman gerek bu konuyu. evlilikten korkuyor ve bence sana belirtemedği bir sebebi var. az sabret bırak kıymetını anlasın anlasın ki bunu bir daha yapmasın

Konunun dışında ama Türkiye şartlarında 2 ay tatil në demek farkindamisiniz? Biz bir hafta izni zor kullanıyoruz. 3 ay değilmiş te iki ay mis sakamisiniz?
ha öğretmenlik konusu var ya gelmiş yine biz bir hafta zor tatil yapıyorcuyuzlar
öğretmenlerin iki ay tatili varcılar
burada konu sahibine atar niye yapıyorsun git patronuna müdürüne atar yap

Daha once de birkac tartismamiz olmustu. Kardesinin nisanina dugunune beraber gitmeyi teklif etti benimle bunun icin abiye bile bakti ama tartisirken dedigim gibi tepkileri agir oluyor sonra sakinlesince ozur diliyor. Ama ilk kez bu kadar agir geldi.
Sinirli bi yapiya sahipse normal karsilanablir arada 9ay var senin tarafindan baktgmda evet git demek agir oolmus ama ozur diliyor diyorsunnn dilin kemigi yokkk sinirliyken insan soylememesi greeken seyleri soyleyebliyor bnce kafana takma seviyorsan devam et

Konunun dışında ama Türkiye şartlarında 2 ay tatil në demek farkindamisiniz? Biz bir hafta izni zor kullanıyoruz. 3 ay değilmiş te iki ay mis sakamisiniz?

2 ay yapsınlar tatil ne olacak
Bu kadar tatile taktıysanız sizde sınava girin öğretmenlik okuyun tutan yok.

Üzüntü yada sinirle söylenecek bir durum değil bu. Insan düşmanına yapmaz böyle. Ha birde orda kalan bluzu da veriyor. Bağrına taş bas ve aşkından olsende onun burnunu sürttür. O düşünsün ben gidiyorum bu kız ya beni birakirsa aman işi resmiyete baglayalim diye. Sen niye düşünüyorsun. Ben olsam uzunca bir süre ne sesimi duyar nede yüzümü gösteririm. Bırak nereye gidiyor sa gitsin. Merak Etme elinde yüzükle gelmezse gel sor bana. Adama bak ya. Birde pişkin pişkin geliyor ve gülüyor.

Siz insan yetiştirmenin ne demek olduğunun farkında mısınız peki?
Hiç kpss ile yıllarca atama bekleyip, öğretmen olup da pazarda tezgah açan insanlardan bahsetmiyorum bile.
Okuması zor, atanması daha zor, o kadar çalışıp öğretmen olup, o maaşla 'normal standartlarda' bir aileyi geçindirmek çok daha zor, hepsinden önemlisi 'insan yetiştirme'nin zorluğunu, bunun mücadelesini anlatmak bile yersiz.
Dolayısıyla her şey tamam ama tatil mi gözünüze fazla geldi?
Siz de oluverin, bir şey değil ne de olsa..

Burada öğretmenler hemen atağa geçmiş size cevabım çok uzun olurdu fakat başka bir konu açın orada konuşalım bu arkadaşın konusunu meşgul etmeyelim.....

X