İhtiyaca yönelik hediyeler romantik değildir. Siz eşofman alınca da o hediye olmuyor ihtiyaç karşılamal oluyor. Şahsen ben eşim bana pijama, tencere tabak, eşofman alsa mutlu almam. Zaten alınacak. Yani siz almasanız zaten alabilirdi. Çiçek ve yemeğe götürmek nezakettir, kibarlıktır. Bana eşim elimde çiçekle gelince daha mutlu oluyorum.
Sizin dediğiniz tip hediyeler sevgililikte anlam ifade edebilir ama evlilikte pintilik gibi geliyor kusura bakmayın. Yani ortak bütçeden zaten çıkacak parayla güya hediye alıyorsunuz. E adam zaten alır bunu? Anneannem gibi 80lik nine gibi ağzım yedi k.m gördü demeniz itici geliyor insanlara.
Senelerdir beraberiz eşimle bana bi kere bile kazak ayakkabı eşofman almadı. Sevdiğim şarkıcının albümünü alır arabada dinleyeyim diye, sevdiğim dergiye abonelik alır, sevdiğim yazarın son kitabını alır, uzun zamandır almak istediğim ama bütçede ayıramadığı teknolojik cihazı alır. Yada o sene bulamaz bir şey bir buket çiçek alır sadece. Ama ben hepsinde aynı gülümseme ve memnuniyeti gösteririm. Düşünmüş, aklıma gelmiş kabalık yapamam. Sevdiğim insanı üç kuruş için kırmam.