Herşeyden önce çok haklısınız siz daha azıyla yetinmeye başladıkça karşı taraf hep daha asını teklif eder ilişkileri genelde böyledir. Sorun şu ki bir insanın yapabileceği gücü varsa ve yapmıyorsa buna kızarım bu doğru bir denklem değil benim için. Bir parfümü alıp bana torbaya koyup getirmesi kolay. Bir hediye paketi beklerdim içine yazılmış küçük bir not. 3. Doğum günüm birlikte kutladığımız bu zamana kadar hiçbirinde organize olamadı. Hiçbir hediyem hediye paketinde içinde güzel sözlerle çiçeklerle gelmedi. 6 aydır hediyemin yanında minik bir çiçek çikolata olsa hediye paketi olsa böyle şeyleri çok seviyorum diyorum. Bunu çekip sosyal medyaya atacak halim yok bu zamana kadar çok daha pahalı hediyeler aldı gidip paylaşmadım. Ama ruhuma da dokunmuş olur . Neyse insanlar hep yaa ne büyük dert diyor. Bugüne kadar güzel bir notsuz hediye paketsiz hiçbir özel gününü kutlamadım hep ihtiyacı olan istediği şeyleri almaya çalıştım. Ondan da böyle birşey beklemek suç olmamalı.
Ben sizi çok iyi anlıyorum gayet anlaşıldı da bu durum, öyle sanıyorum
İstekleriniz, gönlünüzün alınacağı veya sizin sevgi göstermek olarak tanımladığımız durumlar o kadar küçük ki, bu bile olamıyorsa gerçekten vay halimize!
Mesele almak vermek mi yoksa onu mutlu edeceğini düşündüğümüz şeyi temin edip onları buluşturmak mı?
Önce bir düşünmek gerekiyor tabi…
Bu ikisi arasındaki ince çizgiyi algılamayanlar, siz talepkar olmakla suçlayacaktır.
Yıl 365 gün, beklentiniz olan çiçeği çikolatası notu ve çok üzgünüm parfüm için bile doğumgününüzü beklemek başlı başına hata.
Hediye, hediye paketinde verilir, bu görgüyü bile çok görenle kendini mutlu etmeye çırpındırmak, yazık ya.
Evet, siz de alabilirsiniz ve evet ondan beklenen her şeyi kendiniz temin edebilirsiniz lakin; bunu yapmaya başlayan bir kadın için tehlike çanı çalıyor.
Benliğini kendi beklentilerinle doldurduktan, her arzuna kendi erişiminle ulaştıktan sonra, yanındaki insana ne gerek kalıyor?
Öyle çok sevip öz benliği öyle tanıyıp, gereksinimlerini hallettikten, tepeden tırnağa inşaa ettikten sonra da o yanımızdakiler, bize hakaret oluyor.
Güzel seven insanların handikapıdır bu, kendini o kadar güzel ve öznel sever, o kadar besler ki artık bunun altında hiçbir muameleye tamah edemez, hayatında barındıramaz ve karşı tarafın en büyük çabası bile artık gözle görülemez.
Aman dikkat, o noktaya gelmeyin:)
Hiçbir partner o noktaya gelmemeli, getirilmemeli.