Seve seve aileme bakacaksın!

Tavsiyem, iş hayatına geri dön ve kendi ayakların üstünde durmaya başlayınca da kocan olacak terbiyesezi yolla.

Eşiniz evlilik yürütecek bı adam değilmiş ve bu tarz adamların evlenmemesi lazım. Evlerine maddi olarak bakamazlar anne babaları bakar.
Sonra da o ana babaya gebe kalırlar böyle.
Ebeveyn bakma işini de kendisi yapmaz eşine yükler.
Asalak gibi onun bunun sırtına yapışa yapışa rahat bi hayat yaşarlar. Şanslıdırlar da.
Evden kovması ne demek. Bu evlilikte sonunuzu görmüyorsanız ailenizle konuşun.

Keşke en başından bu yardım konusunda tartışıp önünü kesseydiniz. Çünkü buradan bakılınca parayı almaya gelince sessiz ne yapayım kocam alıyor modunda ev hanımı, kayınvalide kayınpedere bakmaya gelince avrupai kimse kimseye bakmak zorunda değil diyen modern kadın.

Eşinizin kabalığına diyecek bir şey yok. Ama o da herhalde dün sevgilim aşkım derken bugün küfretmeye başlamadı. Zaten sıkıntılı bir kişidir ama siz görmezden geliyorsunuzdur.

Aslında çalışıyordum hem de iyi bir kariyerim vardı ama maalesef çocuk olduktan sonra bakacak kimsem olmadığı için işten ayrıldım.

Aslında siz hatayi işinizi birakmak ile yapmışsınız. Eğer çalışıyor olsaydiniz böyle birşey diyemezdi.. Ayrica hepimiz çalışıyoruz ama bakacak kimse yok diye işi birakmiyoruz, çevrede iş arayan bir sürü kadın var, biri gelir bakardi, siz de eşinizin ailesine muhtaç olmayacaginiz icin bu duruma düşmezdiniz..
Bence ilk çözüm acilen calismaya başlamanız, gerisi çözülür..
Benim eşim evinin tek çocuğu, bir gun memleketinde geldi bana diyor ki, annem babam düşerse biz ne yapacagiz(belliki birileri doldurmuş). Eşime dedim ki dereye gelmeden paçaları sıvama, ayriyeten kimin kimden evvel öleceği, kimin kime muhtaç olacagi belli değil, eger bana aileme bak diyorsan dedim "ben doğurduğum çocuklara kendim bakamamisim, ailem bakmis". Sustu bir daha da birşey demedi.

Derhal isinize dönün, evlat için bu kadar fedakarlık niye, yarın o evladin size nasıl olacağını bile bilmiyorsunuz, belki de anne çalışmadin bizi maddi sıkıntıda büyüttün diyecekler..Hem bu huzursuzluk maddi sıkıntılardan çıkmış belli...once o aileye muhtac olmamak için çalışmaya başlayın. 2 kizim var,3. ye hamileyim...yine bakıcı bakacak

Dediğiniz gibi uslubu beni çileden çıkardı. Kendimi sığıntı hissettim.

Çalışırsanız eşiniz ne derse desin kendinizi sığıntı gibi hissetmezsiniz..
Ayriyeten bı evlilikte çocuk olduktan sonra evden s....r olup gidecek kisi erkektir.. ceketini alır ve gider bu kadar net

pardonda erkek olsaymışda ailesinden yardım almasaymış... siz mi diyorsunuz annen baban para versin diye. ne münasebet ya size yıkmak nedir bunu... hem kimin önce öleceği belli olmaz. bakarsınız eşiniz tık der gider o zaman annesi babası ne olacakmış. evlilik birliği süresince size ayrı ev açmakla mükellef, aile ile yaşamaya mecbur bırakamaz... mahkemeler öyle söylemiyor al çocuğunu ananın evine git demiyor... bu ne terbiyesizlik ya... kendi annesine sahip çıkarken; evlatlarını annesi ile birlikte kapının önüne koymak mı vicdanmış. terbiyesiz adam çok sinirlendim ya.

Aslında hakkını yiyemem eşim evine çocuklarına maddi olarak elinden geldiğince bakar hatta onun kazandığıyla ben geçinebilirim ama kendisi para hesabı bilmez. Doğal olarak ben çalışamadığım için de ev ekonomisi onun elinde. Ne alır ne verir bilmem. Kendim için de hiçbir şey istemem. Benim için önemli olan çocuklarım ve onların ihtiyaçları.Hiç bir zaman eşimden ekstra birşey istememişimdir ailemden de istemezdim zaten. Hep ilk çocuğum olana kadar kendim çalıştım, kendim kazandım, destek oldum hem eşime hem aileme...zaten bu olması gereken bence bunların lafı olmaz...ama ailesi ona sadece para vermeye alışmış ve şımarık büyütmüş yokluk görmemiş ama maalesef aile paradan başka birşey de verememiş. Anlatacak çok şey var çok doluyum da ama konuşamıyorum daha fazla... sustum..

Yemeğini sen hazırla ,çamaşırını sen yıka tüm gün evde senle otursun üstüne birde çenesini dinle (bunu kendi kv için söylüyorum) eşin sağda solda anneme-babama bakıyorum diye böbürlensin olcak iş değil. Dediği laflarda çok ağır nerden alıyor bu cesareti ?
Kızım doğduğunda 2,5 ay kendi ailemin yanına gittim onları bile kaldıramadım ki kan bağına inanıyorum olmuyor kendi düzenini kurduktan sonra
bu durumlar çok can sıkıcı hep dıyorum Allah ne kv yi bana ne beni ona muhtaç etsin

Sorun maddi değil tamamen manevi. Ben çalışmasam da çocuklarımın ihtiyaçları karşılanıyor bir şekilde. Bunda sorun yok ama eşim ailesinden gelen fazladan paraya da hayır demiyor.
Ben çalışmayı, iş hayatına geri dönmeyi nasıl isterim bilemezsiniz ama şu an için imkansız. Çocuklarım küçükler ve bakıcıya filan güvenemem maalesef çok pimpirikliyim. İlk çocuğuma da ben bakmak zorundaydım özel bir sebepten dolayı ...işi ondan bıraktım.Hem bu saatten sonra onlar da bakıcıda filan durmaz iyi biliyorum.
Bu arada allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Şansı bahtı açık olsun inşallah.

Eşiniz icin şımarık, para hesabı bilmez, aileden para almaya da alışmış bunları siz yazmışsınız.
Sizce bir evlilik icin bu saydığımız özelliklerin tam tersi olması gerekmiyor mu?
Evlilik kurumu bu saydığımız özelliklerin tam tersi olursa evliliktir.
Evlilik iki insanın hayat kurmasıdır.
Ebeveynlerden maddi destek alip kukla gibi iplerinin çekilip, gelecek gelmeden geleceğin kapısını yapan bı eşe sahipsiniz.
Siz eşinizden memnunsunuz.
Bizler yorumlarda bulunuyoruz sadece.
İlerde kv ya da kp ile yaşayacaksınız. Bu kacinilmaz.

En sevdiğim karakter , ben de sen gibiyim ama çoğu zaman da sorun yaşıyorum

Eşinin haberi var mı evi terk edeceğinden

O cümle her erkeğin yüzüne söylenmez , şiddet e başvurur falan allah korusun

Bu neyin kavgası? Neyin hesap kitabı? Neyin planı?

Kendisi kazık çakmış galiba dünyaya , yarın hangimizin ne olacağı belli mi? Annesinden babasından önce Belki kendi başına birşey gelecek.

Kavga etmeye ,evden s.ktr etmeye yer aramış resmen.

Yaa bence ikinizde de suç var ama daha çok eşinizde. Belki bi nefeste vefat edecekler siz yok yere bunun kavgasını yapıyorsunuz.
Ben bakar mıydım bilemiyorum. Çalışan biriyim ama en kötü ihtimalle evime alırım bakici tutarım mutlaka. Bence büyütmeyin olayı. Eşiniz de peşin hüküm vermesin.
Kimin kimden önce öleceğini Allah bilir.
Ama Rabbim hiç kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…