• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seve seve aileme bakacaksın!

Çok canım acıyor arkadaşlar. Hemen anlatayım. 5 yıllık evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında yaşıyor. Maddi durumları iyi ve bize yardımları da oluyor. Eşimin evli 2 de ablası var onlar da başka şehirlerde yaşıyorlar ve maddi durumları iyi. Geçen gece konuşurken eşim bana, annem ya da babam ölse, geride kalanı alıp evime getiririm sen de s...e s...e bakarsın dedi. (Ben de hem söylemine kızdığım hem de gerçekten istemediğimden) bakıma muhtaç bir durum olmadığı sürece kendi ailem de olsa aynı evde yaşamak istemediğimi söyledim. Kendisi tek erkek çocukmuş ve ailesine o bakmalıymış. Peki ablaların ne oluyor dedim. Sen işe gideceksin bütün gün ben kendi evimde misafir gibi oturup kalkacağım istediğim gibi hareket edemeyeceğim ve bu bir ömür boyu böyle olacak. Sen bana evlenirken bu düşünceni söylemedin baştan söyleseydin, bu şimdi söylenecek bir şey değil, ben seninle evlendim anne veya babanla değil dedim. O da açtı ağzını yumdu gözünü yok beni tanıyamamış da yok ben kötüymüşüm, onun gözünden düşmüşüm ne olursa olsun ailesini getirirmiş ben de istemezsem çocuklarımı alıp s... tir olup ailemin yanına gidermişim. Sonrasında ben de raydan çıktım tabii ki ve ağzıma geleni söyledim. Sürekli bana, ailesinin bize maddi olarak destek verdiğini her fırsatta hatırlatıyor ve adeta başıma kakıyor, sanki onlardan ben yardım istiyormuşum gibi. Yani bana hem yardım alıyoruz hem de sen onlara bakmayacağını söylüyorsun diyor. Sırf bu mevzudan dolayı ayrılma noktasına geldik. Sizce ben haksız mıyım? Yanlış mıyım? Üzüntüden ve sinirden doğru düşünemiyorum. Şimdiye kadar eşimi çok konuda tolere ettim ama artık yetti...bana resmen ya onlara bakarsın ya da gidersin dedi. Siz yerimde olsanız ne yaparsınız?

Ne olursa olsun bakacağım varsa da ben bakmazdim çocuklarını al s git ne demek ya sen babanın evinden mı getirdin onları bu üslubundan sonra da bende film kopardı zaten ne yalan soyleyim kocan seni eş olarak almamış maalesef bir nevi hizmet için almış

çocuklarımı alıp s... tir olup ailemin yanına gidermişim.

annem ya da babam ölse, geride kalanı alıp evime getiririm
Allah korusun yarin oburgun boyle bir durum olsa adamin tavrini ogrenmis oldunuz simdiden.
Adam bencil evime getiririm diyor sanki sadece kendisi yasiyor o evde size fikrinizi soran yok. Cocuklari icin kullandigi kelimeleri saymiyorum bile tam bir fiyasko.
Ailesi yardim etmemis olsa acaba yine boyle mi dusunecekti

Ortada fol yok yumurta yokken huzrsuzluk cikarmis akilsiz esiniz. Ama sizin tavriniz dogru olan ben de olsam sizin gıbı bastan net olurdum ki siz zaten bakmam dememissiniz ayni evde yasamam demissiniz. Yani sirf bu konu olsa tatliya baglayip unutun kim ole kim kala derdim ama uslubu ve cocuklarini al git demesi kabul ediler birsey degil. Bu sebeple ona bu tavri yuzunden iyi bir ders verebilirsiniz bence.

Bir süre özür dileyene kadar (alsinda özürü de yok) yüzüne bakmazdim bile..hepimiz ailemize karsi sorumluyuz,ama kimse sizi kendi evinizde yok sayamaz. Bunun esinizin de hicbirsekilde hakki yok. Her yönden hatta hakki yok. Bu saatdan sonra ben o adama güvenmem. Kendi ayaklarimin üzerinde durmanin yollarini arar sonra tekmeyi atardim sanirim

Sizin yine iyiymiş benım kp kv yardım etmeyıp bızden beklerlerdı. Kv vefat ettı kp bı sure bana geldı sımdı dıger ogluna gıttı. Kızına gıtmemek ıcın diretıyor. Bu arada dıger ogluna dugununde takılarını esyalarını ve evını aldı. Ustelık kaynımın onlara maddı bı yararı olmadıgı halde. Bızımkı de yıllarca onlara harcadı dugunde 10bın verdıler verdık dıye ovunduler. Parayı dıger ogluna harcayıp bende kalmaya nıyetlenıyor. Daha cok sey var ama anlatmakla bitmez. Kabul etmıyorum gelırse de evı barkı bırakıp gıdecegım.

Çok canım acıyor arkadaşlar. Hemen anlatayım. 5 yıllık evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında yaşıyor. Maddi durumları iyi ve bize yardımları da oluyor. Eşimin evli 2 de ablası var onlar da başka şehirlerde yaşıyorlar ve maddi durumları iyi. Geçen gece konuşurken eşim bana, annem ya da babam ölse, geride kalanı alıp evime getiririm sen de s...e s...e bakarsın dedi. (Ben de hem söylemine kızdığım hem de gerçekten istemediğimden) bakıma muhtaç bir durum olmadığı sürece kendi ailem de olsa aynı evde yaşamak istemediğimi söyledim. Kendisi tek erkek çocukmuş ve ailesine o bakmalıymış. Peki ablaların ne oluyor dedim. Sen işe gideceksin bütün gün ben kendi evimde misafir gibi oturup kalkacağım istediğim gibi hareket edemeyeceğim ve bu bir ömür boyu böyle olacak. Sen bana evlenirken bu düşünceni söylemedin baştan söyleseydin, bu şimdi söylenecek bir şey değil, ben seninle evlendim anne veya babanla değil dedim. O da açtı ağzını yumdu gözünü yok beni tanıyamamış da yok ben kötüymüşüm, onun gözünden düşmüşüm ne olursa olsun ailesini getirirmiş ben de istemezsem çocuklarımı alıp s... tir olup ailemin yanına gidermişim. Sonrasında ben de raydan çıktım tabii ki ve ağzıma geleni söyledim. Sürekli bana, ailesinin bize maddi olarak destek verdiğini her fırsatta hatırlatıyor ve adeta başıma kakıyor, sanki onlardan ben yardım istiyormuşum gibi. Yani bana hem yardım alıyoruz hem de sen onlara bakmayacağını söylüyorsun diyor. Sırf bu mevzudan dolayı ayrılma noktasına geldik. Sizce ben haksız mıyım? Yanlış mıyım? Üzüntüden ve sinirden doğru düşünemiyorum. Şimdiye kadar eşimi çok konuda tolere ettim ama artık yetti...bana resmen ya onlara bakarsın ya da gidersin dedi. Siz yerimde olsanız ne yaparsınız?
Hele bismillah daha sag olan insanin ölmesi üzerine tartisiyonuz bunun icinde ayrilma naktasina geldiniz hayret kim öle kim kala

''ÇocuklarıNı alıp ...''
Anne-babası için ''ailem'' deyip,çocukları için ''çocuklarım'' diyemeyen erkeklere ne desek boş bence.
Ben de tam bunu geçirdim ıçimden.sanki baba evinden getirdik evlenirken çocukları.onlarin da çocukları olduğu gerçeğini ayırt edemiyorlar ne yazık ki..neyse konunuza dönelim eşinizin üslubu çok yanlış ters konuşmuş kısacası saçma sapan davranışlar sergilemiş.elbette ki bakma zorunluluğun yok eğer gerçekten çok muhtaç değillerse. Is bu ailem kısmına geldi mi hep sarpa sarıyor.ne mantıksız bu adamlar.

kocam bana s*ktr git dicek ve bende oturmaya devam edecem hemi o evde.
o nasil insansa bende insanim o nasil bir ananin evladiysa bende bir ananin evladiyim.
gururuma serefime degerlerime sahip cikamicaksam bu dunyada varligimin ne ederi var ki ozaman.
kendinizi ezdirmeyin.
evlilik demek bir taraf zorlicak hakaret edicek ezicek diger tarafta boyun egecek demek degildir.

Bu konuyu kapatırdım. Birine bisey olduğu bir durumda da çocuklarımı alir giderdim. Kendisi zaten sürüne sürüne gelecektir. Bakacak olsam bile s... s... bakacaksın sözünden sonra bakmam zaten

Erkek evlat olarak kendisinin bakması gerekiyorsa çıksın işten, otursun evinde baksın s...e s...e.
Eşiniz çok terbiyesiz. O laftan sonra değil anasına babasına bakmak, o adamın yüzüne bakmazdım bir daha.

Suan ortada fol yok yumurta yok bakima muhtac olan birey yok. Bu neyin kavgasi? Belki kimsenin kimseye bakmasina gerek olmayacak?

Yine de Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin

O işler hiç belli olmaz şimdi böyle atar tutarken kendi başına bişey gelip senin bakımına muhtaç kalmasın da...
Ailesinden yardım almayı kesin bence.
Siz de tekrar bir işe girin. Böyle eşinizn gözünde bakıcı gibi bişey olmuşsunuz.

Şimdiden bunun için tartışmaya gerek yok, vakti geldiğinde alt üst bir ev tutmayı teklif edersin. Hem bakımı yaparız hem düzeninin bozulmaz dersin. Olmayan bir şey için kavga etmişsiniz ama ben de o konularda önceden önceden kafamda büyütürüm böyle malesef

Bu uslup kabul edilemez usluba ayri tepki verin, ayrilmak bile olabilir bu tepki.

Ama anasina babasina bakmakla ilgili kavgaya gerek yok. E o zamab isten cikip bakarsin dersiniz konu kapanir. Buyursun baksin yani sizene. Size zorla baktiracaksa da maas konusursunuz gerekirse.

Back