• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seve seve aileme bakacaksın!

Giderdim
Kendi baksın bakabiliyosa
Soylemeninde bi adabı olmalı
Mesela deseki "ailem bakıma muhtaç olsa evladı olarak bakarım bizde yaslanacagiz "dese amenna
Seni neden katiyo çünkü kendi bakamiyacak senin başına kalacak bütün yük
yerinizde olsam çalışır paralarına muhtaç olmam ..Eşiniz tek başina eve yetemiyor ki yardim ediyor aile..Bu açıdan yardim ettikleri icin siz bakin istiyor esiniz kendine gore hakli..
daha kim öle kim kala bu mevzuları konusmak boş..Bence calisma hayatina atılın..
bakıcılar var kreş var bence belli bir yaştan sonra çocuk da okul istiyor 3 yaşa geldiyse calisin..
İlk çocuğumun yaşı uygun kreş için ama 2.çocuğum henüz 7 aylık. Çalışmak gibi bir şansım yok maalesef.

ben o kadar küfüre şimdiye çocuklarımı alıp gitmiştim..
Çocuklarınız varsa eğer sizin de iyi bileceğiniz gibi maalesef kafanıza göre davranamıyorsunuz önce onları düşünüyorsunuz. İkisi de uyuduğu için birşey yapamadım. Ayrıca ailemi de düşündüğüm için bu saatte gelin beni alın diye arayamadım. Sabah gideceğim annemlere.

yarın ne olur bılınmez...belkı siz bakıma muhtac olacaksınız...daha adamlar elde degil avucta degil...herkes en ıyısı evlilik sozleşmesı ımzalasın barı...eşinizin uslubuna diyecek kelıme bulamıyorum...sizinde ortada olmayan mevzuya tavrınız hos degil...ecel hep yaslılara gelmiyor...kım öle kim kala...

Yazacaklarımı herkes fazlasıyla söylemiş zaten bizim milletimizdeki yalnız kalınca kendini bir yere iteleme çabasını anlamadım anlayamam benim annem ki kaç yaşında kadın senelerce yalnız yaşadı o senelerde bende farklı şehirde çalıştığım için yalnızdım hasta oldum resmen üzüntüden gel gel diye gelmedi herkes yerinde olsun sağ olsun dedi belli bir yaştan sonra kuşak farklı olan iki insan anne kızda olsa aynı evde çatışma yaşar hele kan bağın olmayan sürekli hizmetçi gibi hizmet edeceğin insanlarla onlara bakacağıma gider anneme babama bakarım hiç yoktan otururken kalkarken rahat ederim lafı sözü batmaz yani ayrıca kimse ortada fol yok yumurta yokken bu kavgayı etmez eşin bir şeyin yolunu yapıyor belli yakında annem babam kötü durumda evleri birleştirelim der

Ortada ölen yok ölmüş yok bu neyin kavgasi yahu..Tamam esinizin uslubu dogru degil ama ben olsam bakarsin dedignde he der gecistirirdim niye durduk yere sinir olayim ki

yarın ne olur bılınmez...belkı siz bakıma muhtac olacaksınız...daha adamlar elde degil avucta degil...herkes en ıyısı evlilik sozleşmesı ımzalasın barı...eşinizin uslubuna diyecek kelıme bulamıyorum...sizinde ortada olmayan mevzuya tavrınız hos degil...ecel hep yaslılara gelmiyor...kım öle kim kala...
Ortada mevzu var am
Ortada ölen yok ölmüş yok bu neyin kavgasi yahu..Tamam esinizin uslubu dogru degil ama ben olsam bakarsin dedignde he der gecistirirdim niye durduk yere sinir olayim ki
Ben maalesef ki çok net bir insanım. Düşüncem neyse direkt söylerim rol yapamam. Önce olur deyip sonra olmaz demek bana göre değil.

Yok yere tadınızı kaçırmayın bazen politik olmak gerekiyor ne yazıkki .Kimin kimden önce öleceği belli olmaz,Kendi düzeninde yaşamaya alışmış insanlar bakalım onlar isteyecekmi eşiniz kendince EGO'sunu tatmin ediyor paralarını alıyorum bende vefalı evlat olacağım vs .Bu yaşında yaptığı yanlışın vicdanını yaşıyor gibi o yüzden bu saldırgan tutum .

Allah kımseyı kımseye muhtac etmesın...sizin annenız ıcınde eşiniz aynı seyı dusunur ..duusnursede haklı...bende dıyorum bazı yaslılar nıye kızlarına gitmiyıor...kızları ıstemezse kaynanayı damatta ıstemez aynısını...

Ortada mevzu var aslında. Ben söylediklerinizin de bilincindeyim zaten ama sorun şu, bu tarz insan hayatını etkileyecek konular en başta konuşulmalı bana göre. Olabilecek ekstra beklenmedik durumlar hariç tabii ki..siz olsanız eli ayağı tutan maddi olarak çok iyi durumda olan ve size ihtiyacı olmayan kv. veya kp. öz be öz 2 kızı da varken, sırf eşiniz istiyor diye ömür boyu onlarla oturur musunuz? Ben ayrıca şunu da söyledim bana yakın olsunlar ben ne yiyorsam onlara da götürürüm, pişiririm her türlü ilgilenirim de onda sorun yok ama aynı evin içinde yapamam dedim. Bugün tavrım buysa yarın da budur ben rol yapamam ya da önce olur deyip sonra olmaz diyemem.

Çok canım acıyor arkadaşlar. Hemen anlatayım. 5 yıllık evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında yaşıyor. Maddi durumları iyi ve bize yardımları da oluyor. Eşimin evli 2 de ablası var onlar da başka şehirlerde yaşıyorlar ve maddi durumları iyi. Geçen gece konuşurken eşim bana, annem ya da babam ölse, geride kalanı alıp evime getiririm sen de s...e s...e bakarsın dedi. (Ben de hem söylemine kızdığım hem de gerçekten istemediğimden) bakıma muhtaç bir durum olmadığı sürece kendi ailem de olsa aynı evde yaşamak istemediğimi söyledim. Kendisi tek erkek çocukmuş ve ailesine o bakmalıymış. Peki ablaların ne oluyor dedim. Sen işe gideceksin bütün gün ben kendi evimde misafir gibi oturup kalkacağım istediğim gibi hareket edemeyeceğim ve bu bir ömür boyu böyle olacak. Sen bana evlenirken bu düşünceni söylemedin baştan söyleseydin, bu şimdi söylenecek bir şey değil, ben seninle evlendim anne veya babanla değil dedim. O da açtı ağzını yumdu gözünü yok beni tanıyamamış da yok ben kötüymüşüm, onun gözünden düşmüşüm ne olursa olsun ailesini getirirmiş ben de istemezsem çocuklarımı alıp s... tir olup ailemin yanına gidermişim. Sonrasında ben de raydan çıktım tabii ki ve ağzıma geleni söyledim. Sürekli bana, ailesinin bize maddi olarak destek verdiğini her fırsatta hatırlatıyor ve adeta başıma kakıyor, sanki onlardan ben yardım istiyormuşum gibi. Yani bana hem yardım alıyoruz hem de sen onlara bakmayacağını söylüyorsun diyor. Sırf bu mevzudan dolayı ayrılma noktasına geldik. Sizce ben haksız mıyım? Yanlış mıyım? Üzüntüden ve sinirden doğru düşünemiyorum. Şimdiye kadar eşimi çok konuda tolere ettim ama artık yetti...bana resmen ya onlara bakarsın ya da gidersin dedi. Siz yerimde olsanız ne yaparsınız?

Eşinizin söylemiş olduğu küfür hakaret vs yanlış bu konuda kırgın olduğunuzu iletin ve belli edin. Lakin anne baba bakılır bunda ne var? Ileride gelin veya damat istemese bir ömrü tek mi geçireceksiniz. Siz eşinizle evlendiğiniz zaman ister istemez o ailenin bir bireyi oluyorsunuz . Sadece eş benim gerisi dış kapı değil . Siz de önce sakinleşip söylediklerinizi düşünün keza eşiniz de öyle sakin konuşun.

Allah kımseyı kımseye muhtac etmesın...sizin annenız ıcınde eşiniz aynı seyı dusunur ..duusnursede haklı...bende dıyorum bazı yaslılar nıye kızlarına gitmiyıor...kızları ıstemezse kaynanayı damatta ıstemez aynısını...
Benim eşim de düşünebilir tabii ki sorun yok. Ben diyorum ki elden ayaktan düşmüşse, maddi gücü yoksa, bakıma muhtaçsa başımın üstünde yeri var her kim olursa olsun allah rızası için bakarım.

Eşinizin söylemiş olduğu küfür hakaret vs yanlış bu konuda kırgın olduğunuzu iletin ve belli edin. Lakin anne baba bakılır bunda ne var? Ileride gelin veya damat istemese bir ömrü tek mi geçireceksiniz. Siz eşinizle evlendiğiniz zaman ister istemez o ailenin bir bireyi oluyorsunuz . Sadece eş benim gerisi dış kapı değil . Siz de önce sakinleşip söylediklerinizi düşünün keza eşiniz de öyle sakin konuşun.
Haklısınız. Maalesef bilmediğiniz ve anlatamadığım konular da var ama emin olun siz benim yaşadıklarımı yaşasaydınız siz de asla istemezdiniz. Yine de yorumunuza teşekkür ederim.

Bana bu sekilde konussa kocam o saatten sonra bakacagim varsa da bakmam. Esinizin uslubu korkunc normal hayatta da hep boyle kufurlu mu konusur? Ayrica KOCANIZIN ailesine neden siz bakacakmissiniz onu da anlamadim kendi ailesi kendi baksin boyle bi sacmalik duymadim bi de zoraki bakacaksin diyor ne münasebet ya. Bence elle tutulur hiçbir yanı yok, he çok seversin kendi annen gibidir içinden gelir bakarsın ama kocanın bunu teklif etmesi bile bana göre çok saçma.

Iste bende boyle konulari onceden sorguladigim icin evde kaldin diyorlar :KK51:

Neyse. Haklisin tabiki.
Ben kendi ailemin bile eli ayagi tutsa yanimda yasamalarini istemem. Olmuyor cunki. Herkesin duzeni ayri.
Birinden biri vefat etse Allah korusun, tabiki yan daireme ayni sokaga isterim. Evine gidip temizlik yemek vs seyleri hallederim. Ses olurum, yalniz birakmam. Bunlar ayri. Ama ayni ev olmaz.
Kendim yaslansam dahi istemem cocuklarimin yaninda kalmak.

Sizin suanki durumunuzda boyle birsey bile yokmus. Esinizin cumleleri cok cirkince.
Ozaman s...e s...e defolsun ailesinin yanina simdiden baksin. Hos, boyle erkekler daha yemek yapmasini bile bilmez kendine bakamaz oyle uzaktan uzaktan bogururler anama babama bakacaksin diye. Allahin kirolari.
Okurken gülümsettiniz beni. Aynı düşünce yapısına sahibiz. Teşekkürler yorum için..

Bi varsayimdan dolayi tartismissiniz ikisi de yasiyor suan yarinin ne olacagini bilemeyiz ki. Ayrica annesi ve babasi bu sizin icinde gecerli elbetteki bakima muhtac olduklarinda bakicaz. Tabi ablalarida bunun bir kisi uzerine kalmasina karsiyim zaten anne baba bakimi evlatlarin gorevi gelinin damadin gorevi degil. Esinin ordq bakicaksin demesi gerçekten olmamis

Din adamları bile diyor,bir gelin eşinin ailesine bakmak,evine gidip temizliğini hizmetini yapmak zorunda Degil,gönülden istiyorsa yapabilir ama bunun için zorlanamaz diye.

Eşinin menfaati var,ailesinden bir fayda sağlıyor diye size daha olup olmayacak birşey için şimdiden emrivaki yapması dogru degil.Diger hakaret,çocukları ve sizi yok saymasını söylemiyorum bile.

İşinizi kış tutun,şimdiden tutumları hiç hoş Degil.

Üslup çok kötüymüş. Bence eşiniz kendini üstün görüyor ne bu canım emirler yok istemezsen git demeler:KK57:

Anadolu’da bir tabir vardır ‘donmamış çocuğa don biçmek’ diye. Eşiniz aynen bunu yapmış, üstelik üslubu bir o kadar da çirkin. Kimin kime muhtaç olacağı belli olmaz hayat bu, Allah sağ eli sol ele muhtaç etmesin der anneannem. Bence gereksiz tartışma çıkarmak icin konuşmuş odun efendi

Back