selintepe'nin başarı öyküsü...

Yorulmak ne demek aşkolsun, her zaman yanınızdayım, zayıflayanlar bana dua etsin :) Bir dileğim var, gerçekleşirse yazarım bir gün.

Canısı, araştırdığım ve uyguladığım kadarıyla vücut bu diyette aldığın yağları depolamıyor, mantığını ben de çözebilmiş değilim, çözebilmek için anatomi ve vücut sistemini çok iyi bilmek gerekiyor, ama bu diyeti ben 4 ay yaptım ve hala devam ediyorum istediğim kiloya düşene kadar da vazgeçmeyeceğim. Bu 4 ay süresince yağdan hiç kaçınmadım, ona rağmen 26 kilo gitti. Tavsiye ediyor musun diyorsan tabi ki hayır, yağsız yiyenler yesinler, ama ben yağı az da olsa yiyorum çünkü tamamen yağsız yediğim zaman çöküyorum. Zaten diyette ekmek türü şeyler olmadığı için yağ yeme şansın sadece sebze yemeklerinde, et ürünlerinde ve peynir, süt tarzı ürünlerde oluyor, onlarda da kesinlikle hiç diyet ürün kullanmadım. Et yerken de yağsız olsun diye uğraşmadım. Acıktıkça kaşar peyniri yedim mesela, ki kaşar peyniri en yağlı peynirdir. Ama tekrar tekrar söylüyorum, benim kilom fazlaydı bu diyete başladığımda, yani birkaç kilo fazlalığı olup da bu diyeti uygulamak isteyenlerde ne kadar başarılı olur bilemem. İçi rahat olmayanlar yağı azaltabilir, bunun psikoloji boyutu da var tabi ki.

selintepe evet yaa basını agrıtıyoruz..ilgin için tşk ederim...
o zaman çoğu çoraların içinde karbonhidrat degeri yüksek sanırım??tavuklu çorba nasıldır selintepe?

selintepe evet yaa basını agrıtıyoruz..ilgin için tşk ederim...
o zaman çoğu çoraların içinde karbonhidrat degeri yüksek sanırım??tavuklu çorba nasıldır selintepe?

Ben tavuk, işkembe, (bu ikisinde un çok az olacak) domates, yoğurt ve sebze çorbası haricinde içmedim. Mercimek en çok kaçınmamız gereken çorba ve de ezogelin. Yoğurt çorbasına da çok az pirinç katılmalı. Aklınıza takılan her türlü soruyu sorabilirsiniz, yardımım oluyorsa ne mutlu bana.

merhaba selintepe..
kavitasyona gittiğini yazmışsın ilk sayfada, faydasını gördün mü?
bende yeni bir paket programı aldım;
G-5, pasif jimnastik, lenfdrenaj, yosun,
kavitasyon ve yürüyüş bandı...
henüz başlamadım.
siz kavitasyoınun faydasını gördünüzmü?
sonuçtan memnun musunuz?
vakit ayırıp verdiğiniz bilgiler içinde ayrıca sağolun...

mantığını kavrayamamış olsamda başlamayı düşünüyorum cevabın için teşekkürler selintepe önümüzde örneksinkaydirigubbakcemile3

Merhaba Fatma,
Kavitasyon ve karboksiterapi'ye aynı anda gidiyorum, verdiğim kilolar yüzünden vücudum epey sarktı, hem de daha verecek kilom var, yaz geldi haliyle. Kavitasyona başladıktan 15 gün sonra karboksiterapi'ye başladım. Yaklaşık 1 ay oldu, toplamda dört kilo verdim ama iki beden de inceldim. Hiç spor yapmadım. Aynı zamanda diyet yaptığım için gitmesem de kilo verirdim diye düşünüyorum. Ama en önemli unsur vücudum acayip sıkılaştı. Kavitasyon vücuttaki yağları parçalamaya yardımcı oluyor, keza karboksiterapi de öyle. Kavitasyon paketim yosun hariç seninkilerle aynı. Sadece kavitasyon aldığım ilk 15 günde yaklaşık 5 cm. incelmiştim, deri toparlanıyor ve sıkılaşıyor, kiloda fazla farketmese de bedende farkediyor senin anlayacağın. Karboksiterapi çok daha etkili ama aynı zamanda acılı bir yöntem. Bariz bir şekilde vücudunda hangi bölgedeki yağdan rahatsızsan oraya iğne ile karbondioksit gazı veriliyor ve deri altındaki yağların parçalanarak vücut dışına atılmasına, vücudun sıkılaşmasına ve derideki çatlakların neredeyse yok olmasına yardımcı oluyor. Sadece kavitasyonla yetinseydim ne olurdu bilmiyorum ama ben karboksiterapi'den daha iyi sonuç elde ettim. Bir türlü erimeye sıra gelmeyen boynumun altındaki gıdım neredeyse yok olmak üzere. Kavitasyonda sadece karın ya da kalça-bacak bölgesine çalışılıyor. Karboksi'de ise memnun olmadığın her bölgeye. Benim tavsiyem, kavitasyon alırken bol bol su içmen ve çok güzel diyet yapman. O zaman etkisi müthiş oluyor, benimle aynı merkezde sadece kavitasyon alan arkadaşlardan 9 cm. 'e kadar incelenler var. Ama diyet yapmayanlarda bu 1-2 cm.'i geçmiyor. Bitene kadar dişini sıkmanı tavsiye ediyor, bol şans diliyorum.

selin uzun zamandır ilk defa bir topici baştan sona kadar okudum.ve uzun zamandır uygulaması diğerlerine nazaran bu kadar kolay gibi gelen bir diyet görmedim.başlamayı düşnüyorum.ama bu ekmek işini napcaz onu bilmiyorum:)

ayrıca soru soran herkese gayet sabırla ve özenle verdiğin cvplardan dolayı seni tebr,k ederim.ALLAH razı olsun.burdayım artık sık sık inş

Selincim sen 100 kiloya yakinken günde en fazla nekadar karbonhidrat alman gerekiyordu ? En fazla nekadar almaya özen gösteriyordun ?

Selin merhaba
tebrik ederim kilo vermenize çok sevindim
Benim 2.5 kg vermem gerekiyor, acaba bende ne zamana etki eder sizce?bilmiyorumkismile
çıldırıcam 6 gündür sebze yiyorum, 750 gr vermişim, ama protein yok dogrusu
teksebze meyve yedim hep..
daha fazla vermis olmam gerekmez miydi?
bana bir yol gösterin her yanım zayıf göbegim ikiz kulelerin teki gibi çıktı
kahrolasıca alsanaalsanasmile

bu arada 54 kg yum, benim için sizce doğru olan ölçü kaç olmalıdır yani değerler vermişsiniz ya
o kısmı tam anlamadım

selin tepe arkadaşım özellikle seni, soru soran herkese gösterdiğin sabırlı aydınlatıcı tavrından dolayı tebrik ederim, gerçekten çok güzel birşey yaıyorsun malum çoğu bayanın derdi fazla kiloları bende doğumdan sonra aldığım kiloları verdim hiçbir aman çok zayıf olmadım zaten ocakta 89 kilo ile başladım az ve sık yiyerek 5 ayda 16 kilo verdim ama daha 10 kilom var, bu diyeti inceledim mantıklı geldi banada bundan sonraki yaklaşık 10 kilomu karbanhidratı azaltarak vermek istiyorum

bu arada yüzünde hiç çökme oldu mu, yani vücut yağları yakarken yanılıp şaşırıp yüzümüzden yakmasın :))) birde sakarin kullandın mı çaylarda filan, ben bazen erik kiraz kompostosu yapıyprum içine 2 sakarin atıyorum, bu konuda bilgin varmı canım...

tekrar tebrik ederim 65in altında kilolarda buluşmak üzere :)))

bu arada öncesi ve sonrası resimlerini eklersen seviniriz, motivasyon açısından, istersen yüzünü gizleyebilirsin :)

şimdi tamamını okudum yazıların
anladıgım şu; eğer 54 kg isem karbonhidrat degeri toplam 54 den düşük puanlı olmalı gün içinde aldıgım
ama ne kadar eksık olmalı yanı 5 puan eksık olsa da kg verıyor muyuz
yoksa bir sınır var mı en az 15 puan veya 10 puan olmalı gibi
bu diyette kgsu fazla olmayanlar biraz zorlanabılır gıbıme geldı
sabahtan beri 1 yumurta yedım oturuyorum et hiç sevmiyorum ne yesem ki balık ve tavuktan da nefret ederim

montiye benzeyen bi diyet yapmışsın sanırım ama valla tam anlayamadım( mesela tavuk şinitzel salata yoğurt bir arada yenirmi sence??

arkadaşlar meyvalarda ne kadar çok karbonhidrat varmış..en masumu çilek ve kiraz..elma bile çok yüksek..iyi oldu bunları öğrendiğim..

Amin canım çok teşekkürler. Sen de ekmek yemeden doymayanlardaysan eğer, ilk etapta grissini ya da kepekli etimekleri dene. Onlar da ekmekle aynı hazı verirler. Karbonhidrat değerini geçsen bile mideni küçültmeye yardımcı olacağına eminim. Normalde ben de ekmeksiz, pilavsız ya da makarnasız asla doymayanlardandım. Şu an iki grissini beni doyurduğuna göre sen de alışabilirsin gibime geliyor. Başla bence bir an önce. Aralarda canın çok çekebilir bazı şeyleri, benim yaptığım en büyük hata diyetimi bozduğumda tam bozmaktı. Yani iki üç gün güzel yapıyordum ama sonra karşıma dayanamayacağım bir yemek çıktığında bozup ertesi gün o moral bozukluğuyla daha çok yiyordum. Şimdi aralarda kaçamak yapmıyor muyum, tabi ki yapıyorum ama normale döndüğünde şartlar aynen devam ediyorum ve o ara tartılmıyorum. Sonrasında kilo vermeye devam. Vücut bazen acayip direniyor, o direnci kırmak için de bir öğün istediğin birşeyi yiyip vücudu şaşırtmak gerekiyormuş. O kaçamakları ona sayıyorum ben de içimi rahatlatmak için :))

Selincim sen 100 kiloya yakinken günde en fazla nekadar karbonhidrat alman gerekiyordu ? En fazla nekadar almaya özen gösteriyordun ?

Sultancım, ilk başladığım dönemde 100 değeri bile geçtiğim oluyordu. Bir simit doyurmuyordu beni örneğin, ama ben o kilodayken diyete başlamadan önce pilav, makarna ve ekmeği çok yiyordum. Tatlıyla aram olmadığı için ve çayı kahveyi şekersiz içtiğim için bende yanlış olan şeyin çok fazla karbonhidrat alımı olduğunu anladım ve bu diyeti yapmaya karar verdim. Yediğim pilavların, makarnaların, patatesin ve ekmeğin (en çok bu dördü beni yaktı) vücuduma yağ olarak depolandığını keşfettiğimde kafam dank etti anlayacağın. Bu dört gıdayı kesmek bile kilo verdirebilir bence. Diyet devam ettikçe karbonhidrata olan sapkınlığın da zaten yok oluyor, o yüzden sonraki aylarda 70 karbonhidrata düşürmüştüm. Şu an hesaplamıyorum açıkçası çünkü ne yememem gerektiğini ezberledim artık. Dün eşim ve oğlum pizza yedi örneğin, ben üzerindeki sosis ve salamdan otlandım azcık :))) Kendime ton balıklı salata yaptım yedim ve inanır mısın bitiremedim küçük bir kase salatayı. Biliyorum ki o pizzayı ben de yesem iki saat sonra tekrar acıkacağım ve yağ deposu olarak bana geri dönecek. :)) Sen de kaç kilo olduğunu yazarsan daha çok yardımcı olabilirim diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…