• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selintepe'nin başarı öyküsü...

şimdi tamamını okudum yazıların
anladıgım şu; eğer 54 kg isem karbonhidrat degeri toplam 54 den düşük puanlı olmalı gün içinde aldıgım
ama ne kadar eksık olmalı yanı 5 puan eksık olsa da kg verıyor muyuz
yoksa bir sınır var mı en az 15 puan veya 10 puan olmalı gibi
bu diyette kgsu fazla olmayanlar biraz zorlanabılır gıbıme geldı
sabahtan beri 1 yumurta yedım oturuyorum et hiç sevmiyorum ne yesem ki balık ve tavuktan da nefret ederim

Canım, keşke herkesin de senin gibi verecek sadece birkaç kilosu olsa :)) Bu kez tecrübe değil mantığımı çalıştırarak sana yardımcı olmayı deniycem. Sen günde sadece bir dilim ekmek yiyip kalan öğünlerde de protein alırsan sanırım kilo verirsin gibime geliyor. Balık ve tavuğu sevmiyor olman kötü. O zaman kalsiyum içerikli öğünleri ve kırmızı eti dene bakalım ben de merak ettim sonucu. 5 puan eksik de alsan kilo verirsin ama hızlı olmaz. Aradaki fark en az yirmiyi bulmalı bariz bir şekilde kilo vermek istiyorsan. 34 ölçü karbonhidrat oluyor sonuçta işin zor biraz.

selin tepe arkadaşım özellikle seni, soru soran herkese gösterdiğin sabırlı aydınlatıcı tavrından dolayı tebrik ederim, gerçekten çok güzel birşey yaıyorsun malum çoğu bayanın derdi fazla kiloları bende doğumdan sonra aldığım kiloları verdim hiçbir aman çok zayıf olmadım zaten ocakta 89 kilo ile başladım az ve sık yiyerek 5 ayda 16 kilo verdim ama daha 10 kilom var, bu diyeti inceledim mantıklı geldi banada bundan sonraki yaklaşık 10 kilomu karbanhidratı azaltarak vermek istiyorum

bu arada yüzünde hiç çökme oldu mu, yani vücut yağları yakarken yanılıp şaşırıp yüzümüzden yakmasın :))) birde sakarin kullandın mı çaylarda filan, ben bazen erik kiraz kompostosu yapıyprum içine 2 sakarin atıyorum, bu konuda bilgin varmı canım...

tekrar tebrik ederim 65in altında kilolarda buluşmak üzere :)))

Rica ederim, akşama kadar bilgisayarın başındayız zaten, iş olmadığı zamanlar birilerine faydamız dokunsun hiç olmazsa.
Yüzümde çökme olmadı, her taraftan eşit verdim kiloları, yalnızca kollarımdaki ve karnımdaki deriler sarktı biraz onun için de şu an kavitasyon ve karboksiterapi alıyorum. Çok işe yarıyor acayip sıkılaştırıyor.
Vücut yağları yakarken en önce en kolay erişebildiği yağları yakıyor. Benim göbeği görsen hala düşük bel giydiğimde yanlardan çıkıyor haliyle. Muhteşem bir göbeğim vardı dağ gibi tepe gibi :))) Şu an çok rahatsız etmiyor ama yine de var, ben biliyorum ki en son onlar gidecek. İki tip bayan var malum, elma ve armut. Ben elmayım, armutların da kalça ve bacaklarındaki yağlar en son gidiyor malesef. Ama gidiyor mu gidiyor valla. Çünkü bi yerde yağ bittiğinde başka yere geçiyor.
Sakarin kullanmadım, yıllardır şekersiz içerim herşeyi. Ama canım çok tatlı çektiğinde ülkerin diyabetikler için çıkardığı çikolatadan yedim çayın yanında, ikisi de aynı anlama geliyor diye düşünüyorum.
Bir hayal gibi 65'in altı, ama az kaldı orda görüşelim canım. :)

selintepe canım boyum 158 kilom 78 civarı..günde kaç karbonhidrat degeri alımı ile kilolarımı tıkır tıkır verebilirim?50 puan çok mu sence cnm?

montiye benzeyen bi diyet yapmışsın sanırım ama valla tam anlayamadım:(( mesela tavuk şinitzel salata yoğurt bir arada yenirmi sence??

Ben yemem şahsen, neden diyecek olursan galeta unu var içinde, ben oğluma yaparken neredeyse 1,5 bardağa yakın galeta unu gidiyor bir tavuk göğsüne sadece. Ama tavuk yoğurt ve salata üçü bir arada doyana kadar ye bu diyette. Izgara yap, haşlama yap. Burda hedef vücudu karbonhidrata aç bırakmak. Besin değerlerini kopyalamıştım, ona bakarak kilondan mümkün olduğunca daha az karbonhidrat alarak sonuca ulaşabiliyorsun.
Monti diyetinde karbonhidrat serbest diye biliyorum bakmam lazım, ara öğün yok diye hatırlıyorum o diyette. Benimkisi bir karışım aslında yaşayarak keşfetmek gibi birşey. İstediğin saatte bazı gıdalardan istediğin kadar yeme özgürlüğü :)) Tabi ki herkese göre değil, benim gibiler faydalansın diye yazdım zaten.

selintepe bugün diyete başladım topic i baştan sona tekrar okudum ve öyle gaza geldim ki anlatamam her şey için sağol. bugünkü diyetime bakıp bi yorum yaparsan çok sevinirim, hesaplamalar konusunda sıkıntı çekiyorummmm.:kedi:
kahvaltı:
kepekli lavaş ekmeği
7-8 adet zeytin
yarım domates
maydanoz
dereotu
y. biber
ara:
2 salatalık
öğle:
haşlanmış tavuk
salata
ara:iki salatalık
akşam:
ızgara et
salata
ara:2 salatalık
ben 1.65 boyunda 70 kiloyum karbonhidrat ölçüsünü geçmedim umarııım:kedi:
selintepecim yardımcı olursan sevinirim:1hug:

arkadaşlar bu diyetin mantığını fen bilgisi ve beden eğitimi öğretmen arkadaşlarımıza sordum fen hocamız selintepenin ilk sayfada yaptığı açıklamanın aynısını yaptı. beden hocası da öyle ayrıca sporcular biraz kilo alsa hemen bu rejimi yaparlarmış. bi de onlardan duydum daha da rahatladım:sm_cool:

selintepe canım boyum 158 kilom 78 civarı..günde kaç karbonhidrat degeri alımı ile kilolarımı tıkır tıkır verebilirim?50 puan çok mu sence cnm?

50 bence çok iyi ama başlangıçta kaçırırsan da aldırma ve devam et. Birkaç hafta sonra acayip kapanacak iştahın.
Bir de kızlar, yeni birşey öğrendim hemen sizinle paylaşıyorum. Yapılan araştırmalar, her gün değil de haftada bir tartılmamızı öğütlüyor. Bazen içtiğimiz sular ve vücudumuzdaki ödemler yüzünden diyette olduğumuz halde kilo almış gibi oluyormuşuz. Tartıldığımızda da diyette en önemli faktör olan beynimiz bundan etkileniyormuş. Ama tartılmadığımızda diyette olduğumuz için beynimiz kilo verdiğimizi düşünüp ona göre vücuda sinyaller gönderiyormuş. Ve bu kilo vermemizi kolaylaştırıyormuş.

selintepe bugün diyete başladım topic i baştan sona tekrar okudum ve öyle gaza geldim ki anlatamam her şey için sağol. bugünkü diyetime bakıp bi yorum yaparsan çok sevinirim, hesaplamalar konusunda sıkıntı çekiyorummmm.:kedi:
kahvaltı:
kepekli lavaş ekmeği
7-8 adet zeytin
yarım domates
maydanoz
dereotu
y. biber
ara:
2 salatalık
öğle:
haşlanmış tavuk
salata
ara:iki salatalık
akşam:
ızgara et
salata
ara:2 salatalık
ben 1.65 boyunda 70 kiloyum karbonhidrat ölçüsünü geçmedim umarııım:kedi:
selintepecim yardımcı olursan sevinirim:1hug:[/QU

Sabah sadece bir tane kepekli lavaş yediysen(kaç tane olduğunu yazmamışsın), süper bir gün geçirmişsin diyebilirim. Yaklaşık 50 ediyor ki bu şekilde kilo vereceğine eminim. Daha çok vereyim diyorsan aralarda iki yerine bir salatalık ve haşlanmış yumurta (seviyorsan)yiyebilirsin. Süt ve yoğurt da aralarda iyi gidiyor, hem tok tutuyor hem de değerleri düşük. 1 bardak ayran acayip şişiriyor mesela. Yemeklerde de bir bardak ayran iç doymuyorsan (Sadece 5 değer) Müthiş bir tokluk hissi veriyor.

evet lavaşı 1 tane yedim şu marketlerde satılandan paketli. benim süt ve ürünlerine, yumurtaya karşı intoleransım çıktı bi test yaptırmıştım dolayısıyla yiyemiyorum.ama tavsiyene uymaya çolışıp salatalığı 1 e indirecegim. sağol canımcım yardımın içinvereliniortak

selintepe bu yaptığın rejim çok güzel, keşke ben de yapabilsem bir kaç kilo fazlam var aslında 10 kilo kadar fazlam var ve diyet yapmakta çok zorlanıyorum.

kızlaaaaaaaaaaar, ERİYOOOOOOOOOORUUUUUUUUUUMMMMMM! şu dakika itibariyle 500 gram daha eksiğim,,,, bu diyet süper, selintepenin gönlüne göre versin Rabbim inşallah....beni enson geçen hafta gören arkadaşım bugün bana ağzı açık baktı!!!hemen sırrrını söyledim, listeyi de verdim.......Allahım sağlıkla zayıflat hepimizi, hayırlı ,uzun ömürler nasibet!

bugün ne yedim? sabah yumurtalı omlet...çay öğle kuşbaşı ızgara salata ayran akşam peynir tabağı 1 domates, 1 salatalık, bol maydanoz..... valla şu iki gündür iştahım da azaldı, selintepenin de dediği gibi............

$dönüşüm.jpg $dönüşüm.jpg

selin alttasın gördüm ismini:)benim de kilom 78 boyum 165 yaşım da 30.hamile kalamak istiyorum ama kilo verdikten sonra.ama işte bu hanımlar bir araya gelince yapılan pastalar börekler kısırlar vs vs ne zakadr az yesekte işi bozuyo.ama incelediğim diyetler arasın da en uygulanılabiliri bu olarak geldi.tatlıya karşı zaafın yokmuş senin ne güzel ama benim ooo hem nası zaafım var bi bilsen.zor iş vesselam ama bakalım olur inş.ben en iyisi kendime yeni bi kilo çizelgesi yapayım.daha önce bi kaç kez yaptım baktım ölesine yapmış olmakla kaldım bu sefer nolcak bakalım:)ama seni yürekten tebrik ediyorum azmini yardım severliğini:)

Canım, keşke herkesin de senin gibi verecek sadece birkaç kilosu olsa :)) Bu kez tecrübe değil mantığımı çalıştırarak sana yardımcı olmayı deniycem. Sen günde sadece bir dilim ekmek yiyip kalan öğünlerde de protein alırsan sanırım kilo verirsin gibime geliyor. Balık ve tavuğu sevmiyor olman kötü. O zaman kalsiyum içerikli öğünleri ve kırmızı eti dene bakalım ben de merak ettim sonucu. 5 puan eksik de alsan kilo verirsin ama hızlı olmaz. Aradaki fark en az yirmiyi bulmalı bariz bir şekilde kilo vermek istiyorsan. 34 ölçü karbonhidrat oluyor sonuçta işin zor biraz.

selin canım merhaba tesekkurler yanıtın ıcın
evet aradakı farkı ogrenmem ıyı oldu ben de durmadan yumurta yerımbilmiyorumkismile
bence 1 hafta yapsam gobegım erır fakat sonra napıcam??guclubacismile
bu dıyetı hatırlıyorum bır kursa gıdıyorduk cok samımı olmadıgım bır kız vardı orda
bırden bıre tombısken ıncelmeye basladı ama ınanamazsınız
kız 1 hafta sonra gelıyor ve gobek ınmıs ıncecık bır sıluet o zaman
proteın dıyetı yaptıgını soylemıstı, ben de duymustum etkılı oldugunu bılıyorum
ve denıycem
anneme soyledım yarın tavuk pısırıcek bana
sevmedigim gibi çiğ halini görmeye de tahammulum yok
kendim pişiremiyorum midem bulanıyor valla

güzel bi çizelge resmibulamadım ki yapmak için bulursam yapıcam inş:)ben selinin başta verdiği besinlerin karbonhidrat değerlerininin çıktısını alıp buzdolabının üstüne asmayı düşünüyorum.hepsini aklımda tutamam:)

sevgili selin...
öncelikle seni yürekten kutluyorum..tek kelimeyle harika olmuşsun...kısmetse bugün itibari ile bende başladım... vermem gereken 20 kilo var..ancak benim en büyük derdim gece çalışıyor olmam..genelde gece 2-3 arası ancak evde oluyorum ve inanılmaz aç oluyo karnım..yıllardır gece işimiz bitince dışarda fast foot veya işkembeci v.s ne bulursak dalardık..zaten beni bunlar mahvetti..şimdi sormak istediğim şu..şu simit olayı..onu gündüz kahvaltıda yiyeceğime gece işten gelince yesem herhangi bir zararı olurmu malum gece yakmak zor denir her zaman için...yaptığımı iş organizasyon.. genelde yemekli davet düğün bayi toplantıları ve o muhteşem yemekler offfffffffff.... allah yardımcımız olsun hepimizin...sevgiyle öpüyorum canım seni

Back