• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selintepe'nin başarı öyküsü...

arkadaşlar ben karbonhitrat ihtiyacımı anlayamadım selintepe arkadaşım lütfen beni aydınlatırmısın ben 74 kiloyum acilen zayıflamam için günde maksimum kaç gr karbonhitrat almalıyım

Canım, hızlı vereyim diyorsan günde 40 ölçü'yü geçme. Ama ilk zamanlarda karbonhidrat eksikliği yaşarsın fazla yüklenmeyeyim dersen 70'le dahi verirsin ama yavaş yavaş. Kilonu her gün kontrol ederek ne kadar yediğinde ne olduğunu bulursun zaten. Gram değil de ölçü diyelim istersen. Çok hızlı vereceğim dersen bol bol protein al bak neler oluyor, sonuca bana da yaz.

selintepe çok teşekkürler canım.ben bugün başladım.sabah yoğurt yedim çıktım evden öğlene ton ballığı domates salatalık düşünüyorum.benim korkum kabızlık onu nasıl yendin.kuru meyve elma ya da kayısı kurusu yedin mi.

selintepe nerelerdesin.bir göründün kayboldun.bu diyete başlayacağım ramazana kadar ne verebilirsem.
sana sorularım var.
1. kabızlık problemin oldu mu fazla protein kaynaklı.
2.meyve yedin mi ne kadar.
3.şekerli gıdalar yedin mi lıght olanları mı tercih ettin.
cevaplarsan sevinirim canım.

Canım, işler yoğundu giremedim kusura bakma. Kabızlık problemi yaşamadım, kalsiyum da çok önemli faktör burda, ayrıca olayı çözdükten sonra yeşilliğin, sebzenin bana fazla zararı olmadığını öğrenince bol bol yedim, hatta öncesinde kabızlık sorunu yaşıyordum pilavlar, makarnalar bitince daha kolay oldu o iş. Meyve yedim ama karbonhidrat değeri düşük olanlardan, canım tatlı çektikçe yedim, şeker kesinlikle yasak, şekeri hiç almadım desem doğru olur, şekersiz çay içtiğimden yıllardır zaten fazla zorlanmadım, çok sıkıştığımda, ülkerin 0 şekerli çikolatası var ondan bir parça yediğimde normale döndüm, ama 0 şeker ürünlerine güvenmediğimden içim rahat değildi açıkçası, yine de kilo vermeye devam ettiğime göre sen de deneyebilirsin. Light ürünlere de güvenmiyorum genelde hepsinin içinde karbonhidrat var. Aldığın tüm ürünlerin barkodlarının olduğu kısımda karbonhidrat değerleri yazıyor zaten, oraya bakıp hesaplayabilirsin, 0 yazan bulursan kaçırma ki çok zor tatlı ürünlerde özellikle.

selintepe çok teşekkürler canım.ben bugün başladım.sabah yoğurt yedim çıktım evden öğlene ton ballığı domates salatalık düşünüyorum.benim korkum kabızlık onu nasıl yendin.kuru meyve elma ya da kayısı kurusu yedin mi.

Hadi bakalım bol şans canım. Ben kabızlık sorunu yaşamadım hiç, bilmiyorum benim mi sistemim değişik, ben ekmek, makarna, pilav yediğimde kabızlık sorunu yaşıyorum, protein aldığımda daha rahat oluyorum. Sen de tam tersi varsa bol bol yeşillik ye proteinin yanında, maydanoz örneğin, hem sağlıklı hem de maydanozu vücudun işlemesi için acayip enerjiye ihtiyacı varmış böylece yağlar daha kolay gider. Kuru kaysı yemedim hiç.

selintepe kutluyorum seni,a.s. çok güzel kilo vermişsin.
bende yarın başlıyorum inşallah.
vermem gereken 17 kilom var.:kedi:
en kısa zamanda gitse çok sevinecem ya.
bu halimle kendimi çok kötü hissediyorum.
allahım isteyen herkesi kilolardan kurtar yarebbim:Saruboceq:

SELİNTEPE 4 gündür yapıyorum, 2,5 kilo verdim.sana çoooooooooookkkk teşekkürler...dua ettim bi de ,işin rast gitsin diye....bana bu kadar uyan bi diyet olmamıştı hiç! verdiğim kilo 2,5 ama görüntüde daha fazla vermiş gibiyim, devam edicem 7,5 kilo daha verip bu maratonu tamamlıycam inşallah.....sayende arkadaşım......

SELıNTEPE 4 gündür yapıyorum, 2,5 kilo verdim.sana çoooooooooookkkk teşekkürler...dua ettim bi de ,işin rast gitsin diye....bana bu kadar uyan bi diyet olmamıştı hiç! verdiğim kilo 2,5 ama görüntüde daha fazla vermiş gibiyim, devam edicem 7,5 kilo daha verip bu maratonu tamamlıycam inşallah.....sayende arkadaşım......

ne güzel yaa 4 günde 2,5 kilo .akannehir
canım sen kaç kilosun. birde günlük kaç puanı geçmedin,yazabilirmisin.
bende bugün başladım ,inşallah bende veririm en kısa zamanda.

Son düzenleme:
serenay ,ben 70 kiloydum, dün tartıldım 67,5 çıktım.bugün şu saatte kendimi daha hafif hissediyorum.pazartesi tartılıp sonucu yazarım,sık sık yediğim bi salatam var , yazayım denersin belki, hem leziz hem de müthiş tokluk veriyo... 1 paket tavuk göğüs tuz, karabiber ve az bi kekikle haşlanır..içine yarım demet dereotu kıyılır ,bolca yoğurt dökülür, 1 su bardağı ceviziçi eklenir......isterseniz kornişon turşu eklenir.....bana süper enerji veriyo, şu 4 günde eteklerim bollaştı....tam gaz devaaaaaaaaaaammmm!!!!

ne güzel yaa 4 günde 2,5 kilo .akannehir
canım sen kaç kilosun. birde günlük kaç puanı geçmedin,yazabilirmisin.
bende bugün başladım ,inşallah bende veririm en kısa zamanda.

canım ben puan hesabına girmedim,ama örnek bi menü yazabilirim.......
    1. sabah kalkar kalkmaz 1 büyük bardak sıcağa yakın bi bardak limonlu su . kahvaltım çavdar ekmekli tost ,3 zeytin ,1 domates 1 salatalık 1 taze biber .ara 1 elma öğlen haşlanmış 2 yumurta yeşil salata ara brokoli salatası akşam 1 kutu ton balğı yeşil salata
      yatmadan acıkırsam salatalık yiyorum,,,,
canım inşallah sen de verirsin

hatun tebrik ederim .salatanın tarifini de aldım.benim de bugün 3. günüm ben ekmek hiç yemeim şimdilik canım istemiyor,acıktıkça peynir salatalık domates marul felan yiyorum.benim kilom çok fazla inşallah ramazana kadar gidecek fazlalıklar.
prof dr ahmet aydın da taş devri diyetinde bu tarz beslenmeyei öneriyor.
örnek menümü yazayım selintepe gelince değerlendirir.
sabah beyaz peynir 1 dilim kaşar 6-7 zeytin,domates salatalık maydanoz ve çay
öğle yoğrt ton balığı salatalık domates
akşam kızarmış tavuk salatalık domates yeşillik.
yeşil çay
herkese kolay gelsin

kızlaaaaaaaaaaaarrrr!!!!! şimdi tartıldım 500 gram daha vermişim, 67 oldum inanamıyorum..........aylardır uğraşıyordum ben bu kilolarla ,, karbonhidrat diyetiyle zayıflamaya başlamak varmış kısmette, diyetisyenin listesi bile işe yaramadı....SELİNTEPEEEEEEEEE , sağol ! seni tanımıyorum ve ggörmeden seviyorumm....bu iyiliğini unutmam canım..........teşekkürlerb

hatuncum benim kilo 95 boy da 168 hatta bu normal baskül sonucu dijitalde 97-98 im dir.
bende akşam domates biberli kıyma yanına marul maydanoz .üstüne 1 haşlanmış mısır çay ve peynir yedim biraz karıştı midemde hafif ağrı var ee e mide ne yapsın.
daha önce buna benzer diyet denemelerim oldu benim ama ekmek vs tamamen kestiğim için sürdürememiştim,keşke bırakmayıp esnetseymişim

selintepe bende istiyom karbonhidrat dieti yardiimm..yirmi kilo versem sana dua edicem.bir haftalik diet yazarmisin yarin baslayalim

SELİNTEPE 4 gündür yapıyorum, 2,5 kilo verdim.sana çoooooooooookkkk teşekkürler...dua ettim bi de ,işin rast gitsin diye....bana bu kadar uyan bi diyet olmamıştı hiç! verdiğim kilo 2,5 ama görüntüde daha fazla vermiş gibiyim, devam edicem 7,5 kilo daha verip bu maratonu tamamlıycam inşallah.....sayende arkadaşım......

sağol, canım benim. senin adına çok sevindim. vermen gereken tüm kiloları verdiğinde de karbonhidrata dalma hemen :) artık ne yememen gerektiğini anlamışsındır. bunu yaşam tarzı yapmak lazım aslında.

hatun tebrik ederim .salatanın tarifini de aldım.benim de bugün 3. günüm ben ekmek hiç yemeim şimdilik canım istemiyor,acıktıkça peynir salatalık domates marul felan yiyorum.benim kilom çok fazla inşallah ramazana kadar gidecek fazlalıklar.
prof dr ahmet aydın da taş devri diyetinde bu tarz beslenmeyei öneriyor.
örnek menümü yazayım selintepe gelince değerlendirir.
sabah beyaz peynir 1 dilim kaşar 6-7 zeytin,domates salatalık maydanoz ve çay
öğle yoğrt ton balığı salatalık domates
akşam kızarmış tavuk salatalık domates yeşillik.
yeşil çay
herkese kolay gelsin

canım, örnek menün süper, neredeyse hiç karbonhidrat yok. bu şekilde çok hızlı kilo verirsin. sabahları doymuyorsan bir iki ince dilim ekmek ya da yağsız galetalardan yiyebilirsin. Acıktıkça istediğin kadar haşlanmış yumurta ye mesela. Hem tok tutar, hem karbonhidrat değeri sıfır, hem de protein olduğu için, vücudun proteini işlemesi için enerjiye ihtiyacı var, enerjiyi de direk yağlarını eriterek alarak yağ yakmana yardımcı olur. Ama sadece protein, unutma sakın.

Back