selintepe'nin başarı öyküsü...

Guide, sen bu diyetle çok daha hızlı verirsin. Parantez içinde yazayım hemen, mısır'dan mümkün olduğunca uzak dur.

selintepe bende istiyom karbonhidrat dieti yardiimm..yirmi kilo versem sana dua edicem.bir haftalik diet yazarmisin yarin baslayalim

Yirmi kilo inan ki birşey değil, gözünde büyütme ve hemen yaptığın yanlışlardan vazgeçerek olaya başla. Senin için örnek menüler oluşturayım hemen.

SABAH: İstediğin kadar haşlanmış yumurta, 1 adeti geçmemek şartıyla domates, salatalık, biber, 7-8 tane siyah zeytin (yeşilden ziyade siyah zeytin daha iyi bu diyette), maydanoz, peynir, salam, sosis, sucuk. (Seç beğen al) :) Sebzeli omlet, süt, yoğurt, meyve de yiyebilirsin.
Sabahları kaçınman gereken şeyler, patates, un, şekerli herşey. Ekmek tarzı olmadan kahvaltı olmaz diyorsan, 2 galeta veya 2 çok ince dilim ekmek veya bir simit yiyebilirsin.Sabah bunları yersen öğlen ve akşam başka unlu veya karbonhidratlı gıdalar almamalısın.

ÖĞLE: Tavuk, balık, kırmızı et, bunlardan istediğini seç ve istediğin kadar ye. Yanında bol yeşillik, yoğurt da alabilirsin. Köftede ekmek içi olacaksa az yemelisin. Sebze yiyeceğim diyorsan ister kıymalı, ister etli, istersen sade yap, ama yanında ekmek, pilav, patates, mercimek, nohut, bulgur, pirinç, un, şeker içeren hiçbir şey yeme. Diğer şekilde doyana kadar ye, inan hiçbir şey olmaz.

AKŞAM: Akşamları da öğlen gibi aynı gıdalarla beslenebilirsin. Aralarda acıkırsan meyve (karbonhidratı düşük), yoğurt, süt, ayran, yumurta, yine et türü herşey yiyebilirsin.

Diyete başladığın ilk dönemde doymayabilirsin, yemekten korkma. Kilo verdikçe kendine olan güvenin gelecek ve karbonhidrat almadığın için zamanla eskisi kadar da yiyemeyeceksin zaten, birkaç lokmada tokluk hissi oluşacak. Bizi acıktıran aslında şekerli ve unlu gıdalar, pirinç, makarna, bulgurlu gıdalar. Bunları almadığında daha az acıkacaksın, ama bir iki hafta sonra farkedeceksin bütün bunları. Bol şans, başka sorun olursa beklerim, sonuca yaz lütfen.

GUİDECİİİM boyun benden uzun , benim 1.61 mesela! eminim çok hızlı vericeksin, kilo fazla olunca vermesi daha kolay oluyomuş, yeter ki karbonhidrattan uzak dur, benim bu kadar hızlı kilo vermemim sebebi babah kahvaltı dışında karbnhdrt değeri olan herşeyden uzak durmak, puan hakkım var hadi kullanayım yapmıyorum....sabahtan kendime 2-3 tane yumurta haşlayıp dolaba atıyorum gün içinde acıktıkça yiyorum nasılsa 0 karbonhidrat!!!! canım yarın da kendşme et haşlıycam, yağsız parça et, şöyle bol sulu ,karabiber tuz ve 2 damla limon! ekmeksiz makarnasız ve pilavsız, daha şahane ne olabilir?ve asıl şaşırdığım ama aynı anda sevindiğim ENERJİM GERİ GELDİ..........irtibatı koparmayalım canım, tarifleri ve gelişmeleri (kilo bazında) paylaşalım...

selintepe , ideal kiloma indikten sonra karbonhidratla olan mesafemi koruycam , söz! bu arada elini bizden sakın çekme, her mesajın bilgi , her mesajın motiivasyon çünkü!

HATUNCUUUM canım sağol desteğin için.sabah tartıldım 2 kilo gitmiş dijitalde tartıldım bir de artık ondan takip ederim.
sabah ben 2 rafadan yumurta salatalık domates 5 zeytin ve biraz peynir yedim
öğle 1 üçgen peynir salatalık domates ve ton balığı akşama da Allah kerim.
öğle işte olduğum için balık tercih ediyorum.

selintepe canım kabak yemeği ya da sebze yemekleri ne kadar sıklıkla yenmeli ve nasıl pişirdin.akşama kabak yapabilirim .y ada kızartma da olur sanırım

ben de bu diyeti yapmak istiyorum.15 kilo fazlam var.ancak yumurta, inek sütü ve maya ya intoleransım var(york test yaptırdım) dolayısıyla hamur işi yemiyorum 1 haftadır. acaba verilen kilolar geri alınıyor mu ? verilen kilonun kaslardaki sudan olduğu söyleniyor, öyle bilmiyorumkismilemidir ki

merhaba arkadaşlar..bende uzun zamandır bu karbonhidrat dietini yapmak ıstıyorum..ama araştırdığıma göre bu hızlı kilo vermelere su kaybı dıyorlar ve sağlıksız buluyorlar...ve ne zaman başlasam bunları okuyunca moralım bozuluyo ve bırakıyorum..bunu başaran arkadaşlar siz ne dıyosunuz bu konuda?bu dieti başaran insanlar olarak:) sağlığınızda bozulma oldu mu

bende okuduktan sonra denemeye karar verdim.
sabah: 1 dilim kepek ekmek, peynir, 1 domates,1 biber az bişey maydonoz hepsini salata gibi karıştırıp yedim
öğlen: 4 köfte ve 1 yemek kaşığı mayonezli 5 yapraktan oluşan marul salatası yedim.
akşamada; 1 adet biber dolması ve közlenmiş patlıcan yersem nasıl olur.
arkadaşım cevap verirsen sevinirim

eğer hesaba göre biber dolması fazla geliyorsa ona göre değiştiriyem bari. aslında tavuk yapacaktım ama her öğün et yemek istemiyorumda ...

Canım, daha nice 2 kilolara inşallah. Ben kabak yemeğini 1 kaşık zeytinyağı ile soğanı kavurup içine bolca kıyma koyuyorum, domates salçadan sonra kabağı doğrayıp koyuyorum, piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyorum. Bir tabakla doymazsan iki tabak ye, doyana kadar ye sıkıntı olmaz. Kızartma da yapsan yiyebilirsin, ilginçtir bu diyette kızartma da yiyebiliyorsun, yeter ki patates tarzı karbonhidrat içeren kızartmalar olmasın.

Canısı bu diyetin özelliği, alınmayan karbonhidratların yerine vücudun birikmiş yağları eriterek karbonhidrata çevirip kullanması. Yani suyla alakası hiç mi hiç alakası yok. Bir insanın yaşayabilmesi için günlük belirli ölçüde karbonhidrata ihtiyacı var. Eğer ihtiyacın olan karbonhidrat miktarından daha az ölçüde alırsan vücut hemen savunmaya geçiyor ve normal işlevlerini sürdürebilmek için en kısa yol olan yağları kullanıyor. Yağları eritip karbonhidrata çeviriyor ve kullanıyor. Bir kez daha tekrar edeyim, bu diyette proteini çok tüketiyoruz. Protein de kolay işlenemeyen, işlenmesi için çok enerjiye ihtiyacımız olan bir gıda türü. Karbonhidrat da almadığımıza göre vücudun proteini işlemek için yapması gereken şey direk yağları eriterek karbonhidrata çevirmek, yani enerjiye çevirmek oluyor. Sen günde 2 litre suyunu içersen ve bu diyeti yaparsan eminim ki kısa sürede kilo vermeye başlayacaksın. Vücudunun herhangi bir yerinde yağ tabakası olan herkes bu diyeti yapabilir, vücutta yağ biterse işte o zaman bu diyet tehlikeli olur, çünkü muhakkak günlük ihtiyacımız olan karbonhidratı o zaman almamız gerekir.
Karbonhidratı çok aldığımızda ne oluyor onu da yazayım hemen. Günlük ihtiyacımız 70 ölçü karbonhidrat diyelim. Biz o gün 200 ölçü karbonhidrat aldık, bol bol ekmek yedik, pilav yedik, patates yedik örneğin, yani ihtiyacımızın dışına çıktık. Vücudumuz bu kez ne yapıyor biliyor musun, 200-70=130 ölçü karbonhidratı hemen yağa çevirip depoluyor. Oramıza buramıza :))) Peki neden depoluyor, çünkü ilerde karbonhidratsız kaldığımızda çevirip enerjiye kullanabilmek için. Allah bizi öyle yaratmış ki anlayacağın, herşeyin bir çıkış yolu var, herşeyin bir nedeni sonucu var. Bunları bilip ona göre bence hemen başla bu diyete bol şans diliyorum canım.

canııım çok teşekkürler.bende nasıl yapacağımı düşünüyordum.az önce atıştırmalık zeytin peynir yedim.
Allah razı olsun senden zayıflama ümitlerim tükenmişti.bedenimi kaldıramıyordu vücudum,varisli bacaklarım feryat figan ediyordu şimdi gerçekten inançlıyım.sana ne kadar teşekkür etsem azdır.

Seçeneklerin çok da kısıtlı değil aslında, yumurta ve inek sütü haricinde yiyebileceğin çok şey var. Verilen kilolar karbonhidratı ihtiyacının üzerinde alırsan hangi yaşta hangi kiloda olursan ol geri alıyorsun. Çünkü vücut ihtiyaç fazlasını depoluyor. Biz Türk kadınları o yüzden göbekli kalçalıyız. Çünkü karbonhidratı fazla tüketiyoruz. Sağlığın bozuldu mu diye bir soru gelmişti onu cevaplayayım bir de, sağlığım aksine şu an harika. Daha hızlı, daha atik, daha sağlıklı ve en önemlisi daha huzurlu ve mutluyum. Sadece yiyemediğim ama çok sevdiğim yiyecekleri pişirdiğimde psikolojim biraz bozuluyor:))) (Makarna, bayılırımmmm) Onun haricinde herşey süper. Bir önceki soruda kas ve su olayını açıklamıştım orayı okursun canısı. Başlarsan haberim olsun.

Biber dolmasında pirinç var hayatım, bir tane bile yesen tavsiye etmiyorum. Onun yerine karbonhidrat değeri olmayan yiyeceklerden tüketebilirsin, et sevmiyorsan sebze de yiyebilirsin, et ürünlerinde hiç karbonhidrat olmadığı için öncelikli et yiyin diyorum ben.
Bir de günlük listene baktığımda bence az yiyorsun sen, doyuyor musun merak ettim.

selintepe çok sağol canım. diyeti yapmaya karar verdim şu anda.daha önce de diyet yapmıştım ve 13 kilo vermiştim.inşallah o güç yine gelir . her gün uğrayacağım buraya napıyorsam yazacağom.kolay gelsin herkese...opuyorumnanaktan

mercimeğin karbonhidrat değeri baya bi fazlaymış..bir kase mercimek çorbasınd açokmudur acaba?akannehir

cevabına alıntı yapamadım.. ok biber dolması yenmicek o zaman bende tavuk yerim.. birde bu gün doyudum az öncede 2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir atıştırdım azar azar.
atık bizde bu diyete alışana kadar seni yorucaz biraz kusura bakma

bende denemeye başlıycam acil bir diyete ihtiyacım vardı düğünüm yaklaşıyor ve be hala kiloluyum moralimde çok bozuk bu yüzden rejime başlıyorum başlamasına da devamını getiremiyorum ben((((

merhaba hanımlar okuyunca hemen bende başlıyorum dedim fakat aklıma birşey takıldı şimdi biz sadece karbonhidrat hesabı yapıyoruz ya yağa dönüşmesin diye fakat bu besinlerin içindeki yağlar noluyor direk yağ almış olmuyor muyuz o zaman mesela kaymağın karbonhidratı çok çok düşük ama bildiğim kadarıyla içindeki yağ baya yüksek bu kısım baya kafamı karıştırdı yoksa hemen başlayacağımeyvahedigeldismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…