- 5 Ocak 2015
- 65
- 115
- 93
- Konu Sahibi Probisinkokusu
-
Merhabalar yeni eski karışık bir konu ile karşınızdayım. Kk Hani hayat müşterekti diye bir konum var. O konuyla alakalı ama o konuyla aynı anda gerçekleşen bir olayı anlatmak istiyorum. Konumu takip eden canım kk kadınları terapist sürecinde olduğumuzu bilirler.
Bu konuya paralel şöyle bir durum gelişti. Kayınvali
Esin boşanmak istediğini ailesine anlatmış sen herşeyi ailene anlatmışsın. .bir süredir Esin ailesine tek gidip geliyor o arada haftada iki üç kere arayan kişiler hiç aramamaya basliyor yaklasik bir buçuk aydır ve dün abini ısrarla eve cagiriyorlar .sana gelmek istediklerinden bahsediyorlar .bu arada kayinvalidenin kayınvalidesi vefat etmiş seni ar ramadiklari için sende onları arayip başsağlığı dilememissin. Her hafta iki üç kere arayan insanların boşanma konusunu duyduklarında en azından bir kere kızım ne oldu diye araması gerekirdi bence.Sizde nezaketen başsağlığı için aramaliydiniz.İlla gitmenize gerek yok.Zaten orada kendinizi daha kötü hissedersiniz Onca sıkıntının arasında birde onların yanına gitmezdim ama hala bassagligi için arayabilirsiniz geç duydum dersiniz yalanda değil eşim geç haber verdi demiştiniz.Abinizi çağırma nedenleri boşanma konusu olabilir ama direkt sizi aramak varken onu çağırmalari saçma geldiMerhabalar yeni eski karışık bir konu ile karşınızdayım. Kk Hani hayat müşterekti diye bir konum var. O konuyla alakalı ama o konuyla aynı anda gerçekleşen bir olayı anlatmak istiyorum. Konumu takip eden canım kk kadınları terapist sürecinde olduğumuzu bilirler.
Bu konuya paralel şöyle bir durum gelişti. Kayınvalidemin üvey kayınvalidesi vefat etti. Sürekli beni ayrı ayrı arayan kayın ailenin eşimle aramız bozulduğu anda aramamaya başlaması nedeni ile bende baş sağlığı dilemedim. Bu bir buçuk ayda oğulları onlara gitmelerine rağmen arayıpta kızım ne oldu neden gidip gelmiyorsun hiç aramıyorsun, oğlum hep burada derdiniz ne demeyen insanları aramak içimden gelmedi. Aile bağlarımız kuvvetli diyen insanların kaç aydır sormaması garip geldi.( Hoş beklemedim zaten ama eşime orada burada benden böyle bir beklentileri olduğunu duydum)
Dün terapistten sonra eşim ailesine uğrayacaktı beni de davet etti. Ben gitmek istemedim. Böyle gergin bir ortama girip stres olmaktan kaçtım açıkçası. O da beni eve bıraktı.
Bu sabah abim mesajla kayınpederin numarasını istedi.Abimin işi ve kayınpederin evi birbirine yakın geçende karşılaşmışlar ısrarla evine davet etmiş kayınpeder(ki annemler bile sayılı gitmişlerdir) bende kızdım abime ne alaka bizim aramız böyle iken beni bir kere aramamışlarken annem babam değilde sen diye. O da sohbetlerinin detayından bahsetti. Probis bana öyle geliyor ki bunlar kendi anaları gibi olmalarını istiyor senin dediler.Benim onları davet etmediğimden yakınmışlar. Onlarda sürekli gitme gelme olurmuş. Bakar mısınız benim derdim ne onların ki neHoş kendi anne babamdan çok gelirler ara tatiller 15 tatillerde muhakkak ağırlarım biz zaten her haftasonu onlara giderdik. Kendisi zaten gelmez kayınvalideye kapı açılsın istiyor heralde. Ben çalışan bir kadınım öyle sizin gidip gelmelerinize akrabacılık oynayacak oturmalara vaktim yok. Abimde bizim evdeki konuşmaları anlatmış. Oğlumuz böyle böyle yapıyor bizim kız çalışıyor falan diye. Ben işin içine yalan da girince midem bulandı. Ben işin Aslı şöyle deyince abimde gitmekten vazgeçti.
Bütün tatil sabahım zehir oldu. Haftaya da ara tatil artık üzüntüden yine kendimi yıpratacak zamanım olacak bol bolBenimki mahvoldu onunki de mahvolsun diye arayıp durumu anlattım. O da senin annende böyle dedi. İyice saçmaladı.
Aslında kayınaileye gidecektim sadece dün kendimi hazır hissetmedim. Birde o cephede savaşmak istemiyorum esasen. Giderim yani çok dert değil ama oğulları mükemmel gibi atılıp tutulunca arkamdan iyice rahatsız oldum. Terapi süreci işe yararsa yüz yüze bakacağım bu insanlarla sizce tavrım nasıl olmalı? Ben iyiden iyiye azaltmayı düşünüyorum görüşmeleri çünkü var olanda yetmiyor belli ki memnun edemeyeceğim.
Kayın ailenin iyiliği oğluşlarını üzene kadar işte. Haklı olmanın onlar için bir değeri yok, oğullarını üzüyorsun. O yüzden dedim başta, sen koynundakine bak, kayın aile fasa fiso hatta hüso diye.Bizim aile de öyle çok modern vs. değil. Ama eşler arasında kavga ayyuka çıkınca rahmetli babaannemle dedem alır karşılarına konuşurlardı. Derdiniz ne derlerdi hiç değilse.
Konu sahibi diyor ki önceden yağlı ballıydık, arar sorarlardı. Aramız bozulunca bırakın taraf tutmayı, bir anda iletişimi kestiler diyor. Yani zaten aile konu sahibini kapı eşiğine koymuş.
Konu sahibi de haklı olarak madem gözlerinde değerim hiç yokmuş, o zaman ben niye nezaket göstereyim diyor. Bu yönden bakınca haklı yani. Benim kötü günümde yönünü dönene kötü gününde niye selam vereyim ki?
K kerkenes de haklı bence. Zorunda olarak yaptığımız şeyleri yapmamaya başlasak en başta biz rahata ereriz, bu da bir gerçek. Laf edecekler, arkamdan konuşacaklar diye zerre istemediğim şeyleri yaptım ben de.
İçimden bir his eşiniz size karşı ailesini doldurdu diyor.Yoksa bu kadar sık arayan insanlar niye bir anda aramayı ki kesti ve En azından kızım ne oldu neyi p aylasamiyorsunuz derdiniz ne diye sorabilirler bir çözüm arayabilir li erdi Eşiniz çocuk gibi olgunlasmamis birisi anasına probis beni aç birakiyor yemek bile yapmıyor diye kendini acindirmis olabilir .anasına ağlayan bebeler gibiEsin boşanmak istediğini ailesine anlatmış sen herşeyi ailene anlatmışsın. .bir süredir Esin ailesine tek gidip geliyor o arada haftada iki üç kere arayan kişiler hiç aramamaya basliyor yaklasik bir buçuk aydır ve dün abini ısrarla eve cagiriyorlar .sana gelmek istediklerinden bahsediyorlar .bu arada kayinvalidenin kayınvalidesi vefat etmiş seni ar ramadiklari için sende onları arayip başsağlığı dilememissin. Her hafta iki üç kere arayan insanların boşanma konusunu duyduklarında en azından bir kere kızım ne oldu diye araması gerekirdi bence.Sizde nezaketen başsağlığı için aramaliydiniz.İlla gitmenize gerek yok.Zaten orada kendinizi daha kötü hissedersiniz Onca sıkıntının arasında birde onların yanına gitmezdim ama hala bassagligi için arayabilirsiniz geç duydum dersiniz yalanda değil eşim geç haber verdi demiştiniz.Abinizi çağırma nedenleri boşanma konusu olabilir ama direkt sizi aramak varken onu çağırmalari saçma geldi
İşte beni bu nezaketsizliğe itende o oldu. Bu zamana kadar verdiğim sabır emek çaba ortada iken şimdi neden bir arama böyle zor gelmeye başladı her zaman arayan insanlar için. Her zaman aramasalar böyle düşünmezdim. Kayınpeder ayrı kayınvalide ayrı arardı. Şimdi onlar neden bizi aramaz oldu diyorlarmış neden acaba? Bir zaten normalim buydu iki acaba oğlunuz ile olan dertlerimle uğraşmaktan gözüm bir şey görüyor mu?Eşiniz de ailesi de sizin idealinize uymuyor. Eşinizi yola getirmek için zamanınız, enerjiniz, gençliğiniz gidiyor. Sonunda değer umarım. Kimse sizin kadar uğraşmaz, sabırlı olmazdı. Sabrınız sabır gösterdikleriniz tarafından da takdir görmeyecektir genelde öyle olur hep.
Bizim aile de öyle çok modern vs. değil. Ama eşler arasında kavga ayyuka çıkınca rahmetli babaannemle dedem alır karşılarına konuşurlardı. Derdiniz ne derlerdi hiç değilse.
Konu sahibi diyor ki önceden yağlı ballıydık, arar sorarlardı. Aramız bozulunca bırakın taraf tutmayı, bir anda iletişimi kestiler diyor. Yani zaten aile konu sahibini kapı eşiğine koymuş.
Konu sahibi de haklı olarak madem gözlerinde değerim hiç yokmuş, o zaman ben niye nezaket göstereyim diyor. Bu yönden bakınca haklı yani. Benim kötü günümde yönünü dönene kötü gününde niye selam vereyim ki?
K kerkenes de haklı bence. Zorunda olarak yaptığımız şeyleri yapmamaya başlasak en başta biz rahata ereriz, bu da bir gerçek. Laf edecekler, arkamdan konuşacaklar diye zerre istemediğim şeyleri yaptım ben de.
Ne bileyim ya rahmetli babaannem de iyice kaynanaydı. Ama yine de oğlu boşansın, başı bozulsun istemezdi. Onun bile sınırı vardı yani.Kayın ailenin iyiliği oğluşlarını üzene kadar işte. Haklı olmanın onlar için bir değeri yok, oğullarını üzüyorsun. O yüzden dedim başta, sen koynundakine bak, kayın aile fasa fiso hatta hüso diye.
Çok benzer duruma şahit oldum, amcam karısı ile ne zaman kavga etse kaçar kaçar babannemi şişirirdi, sonradan yengemi dinlediğimde acımıştım kadına yav, çoluk çocukla uğraşıyormuş kadın basbaya. Sonra tayin alıp gittiler, en son babamın cenazesinde gördük tipini, bayrama gelmiyor artık karısı da bizim oralı olmasına rağmen, anasını telefonda bayramlıyor. Çok büyük sorunlar yoksa kimsenin arasına girmeyin aman diyim.Ne bileyim ya rahmetli babaannem de iyice kaynanaydı. Ama yine de oğlu boşansın, başı bozulsun istemezdi. Onun bile sınırı vardı yani.
Ne olursa olsun "aile" iseniz, evlilik çatırdadığında bir ne oluyor denmesi lazım. El mi bu insanlar, anne baba yani.
Görümce olacağım kısmet olursa, kardeşimin evliliği çatırdasa tabi ki olayların göbeğine atlamam. Ama bir sorarım en azından. Hal hatır sormak gibi bir şey. Ooo nasıl olsa boşanacaklar deyip yönümü dönersem, barıştıklarında ne olacak?
Araya girmek değil kastım. Yani iyi günlerinde gelinim, yeğenimin annesi. Kardeşimle bir bozuşunca hemen hiçbir şeyim mi olacak bu kadın? Niye bu kadar gitsine tutuluyor diyorum aslında ben.Çok benzer duruma şahit oldum, amcam karısı ile ne zaman kavga etse kaçar kaçar babannemi şişirirdi, sonradan yengemi dinlediğimde acımıştım kadına yav, çoluk çocukla uğraşıyormuş kadın basbaya. Sonra tayin alıp gittiler, en son babamın cenazesinde gördük tipini, bayrama gelmiyor artık karısı da bizim oralı olmasına rağmen, anasını telefonda bayramlıyor. Çok büyük sorunlar yoksa kimsenin arasına girmeyin aman diyim.
Ben bu adamın niye böyle olduğunu buldum.Araya girmek değil kastım. Yani iyi günlerinde gelinim, yeğenimin annesi. Kardeşimle bir bozuşunca hemen hiçbir şeyim mi olacak bu kadın? Niye bu kadar gitsine tutuluyor diyorum aslında ben.
Ha baştan beri ilişkimiz karşılıklı olarak minimumda olur, o ayrı. Öyle ilişkiler de var.
Ama konu sahibi diyor ki yakındık.
Niyeymiş?Ben bu adamın niye böyle olduğunu buldum.
Farkında mısın, küsüp kendini çekmesi, o buz gibi soğukkanlılıkla iletişimsiz kalması, aynı. Kendini çekerek cezalandırma yöntemi aileden geliyor.Niyeymiş?
İşte sorun şu ki yakın olduklarını sanıyordu.Araya girmek değil kastım. Yani iyi günlerinde gelinim, yeğenimin annesi. Kardeşimle bir bozuşunca hemen hiçbir şeyim mi olacak bu kadın? Niye bu kadar gitsine tutuluyor diyorum aslında ben.
Ha baştan beri ilişkimiz karşılıklı olarak minimumda olur, o ayrı. Öyle ilişkiler de var.
Ama konu sahibi diyor ki yakındık.
İşte o zaman bu konuda da cenazede niye aramadın denmeyecek, herkes niye aramadın demiş baksanıza burada. Madem öyle ilk olayda gemileri yakıyoruz, "akrabalık" bitiyor, o zaman laf olsun diye ara denmeyecek.İşte sorun şu ki yakın olduklarını sanıyordu.
Herkes üstüne alınmasın çünkü her eş ailesi ve eş aynı olmuyor ama çoğunlukla erkek tarafı oğluyla gelinin arası iyiyken iyi gibi görünüp arayıp sorar, araları açılınca çocuklarının tarafında yer alırlar.
Probisin eski konularını bilmiyorum, yorum yazdım mı yazmadım mı hatırlamıyorum, bu konuya göre değerlendirecek olursam şahsen ben eşimle büyük kavgalar edip boşanmanın eşiğine gelsem de eşimin ailesi aradı aramadı, adamla iyiyken arıyorlardı şimdi niye aramıyorlar diye düşünüp de kendime dert etmem çünkü gerçekten iyi olan, ailesine katılan geline damada el gözüyle değil evlat gibi bakanları ayrı tutuyorum, çoğunlukla evlilik nedeniyle oluşan akrabalık bağları çok da samimi duygularla kurulmuyor, aramadı denmesin, konu komşu çevredeki eş dost aman ne kadar düşünceli insanlar desin diye pamuk ipliğine bağlı ilişkiler yürütülüyor.
Probisin eş ailesiyle mazisi ne kadar bilmiyorum ama 1 yıllık evliydi galiba, valla 30 yıllık evli insanlar bile onca yılın hatırı, emeğine rağmen boşanmaya kalkınca aranıp sorulmuyor emin olun.
Biricik oğulları ağzında bakla ıslatmaz her konuda kendini haklı göstermek için ana babası, halası amcasıyla vıdı vıdı karısının dedikodusunu yaparsa, kadının abisi yengesi teyzesi dıdısı aranır kızınız şöyle kardeşiniz böyle denir, sizin aileden de dedikodunuzu yapacak potansiyelde insanlar varsa onlarla kanka olunup hep beraber gıybetin dibine vurulur, bu işler çoğunlukla böyledir.
Şahsen Probisin de dahil herkese tavsiyem, eş ailesinden kimseyle emek verdim zaman harcadım deyip kendinizi üzecek kadar samimi olmayın, her zaman mesafeli olmak, manevi beklentileri en aza indirerek ara sıra sizin belirlediğiniz aralıklar ve sürelerde görüşüp sadece kakara kikiri yapılan bir ilişki içinde olmak iyidir.
Ben cenaze kısmına bir şey diyemem herkesin görüşü farklı ama genel olarak kendi akrabalarınızda bile çok beklentiye girilmemesi gerektiğini düşünüyorum, en fazla çekirdek ailenizle ilişkileriniz sizi üzüp yıpratabilir, aman x eniştem laf etti, y halam aramadı, z amcam bayramda elini vermedi gibi şeylere bile takılmamalı, ki eş ailesinin arayıp aramamasına niye takılalım, bu coğrafyada kaç kişinin boşandıktan sonra karşı tarafın ailesiyle ilişkisi devam ediyor?İşte o zaman bu konuda da cenazede niye aramadın denmeyecek, herkes niye aramadın demiş baksanıza burada. Madem öyle ilk olayda gemileri yakıyoruz, "akrabalık" bitiyor, o zaman laf olsun diye ara denmeyecek.
Ha bana gelirse bekarım ama evlenirsem ben de yakın olmayı düşünmüyorum. Ben büyürken alımlığımı aldım, çevremden göreceğimi gördüm. Sadece bir kişiyle evlenmeyi düşünüyorum, 30 kişiyle değil. Beklentiyi düşükte tutup öyle de devam edeceğim.
Es ailesi aramayi sorun etmemişki zaten ölüm olayına aramamaniza..birbirimize gidip gelelim bizi agirlamiyir deyip sizi sikayet etmişler. Ogulcu aile belli sizin duşüncelerinizin onemi yok ogulları iyi mi degil mi keygi nasil ona bakıyorlar. Insan olsalar sizi ararlar kızım.nasılsin der orta yol bulurlar oğullarini uyarırlar vs. Abinize şikayet etmeleri çok hadsizce bu arada . Size demelilerdi o kadar görüşüyorsunuz. Ya da iclerinde tutsunlar. Eşinize hesap sorun bakalım ne diyecek. Esiniz aşırı itici bu arada. Ailesiyle sizin dedikodunuzu yapiyir her gittiğinde cok belliMesela benim ailemin eşimden herhangi bir beklentisi olmaz çünkü normalde de pek araşmazlar ama bu insanlar beni ayrı ayrı her hafta iki üç kere ararlardı. Bende onları o kadar sık olmasada arardım. Her haftasonu ve haftaiçi giderdim. Vefat durumu öncesine kadar da aramadılar bir büyük olarak ne oluyor hayırdır kızım demelerini beklerdim. Ama benim eşim beklemez mesela. Benim ailem memlektten geldi konuştu da onlar dibimizde her gün eşim ailesine kahvaltı ve akşam yemeklerine giderken ne oldu probis nerede demediler bile. Madem onların yerine koyup düşündünüz bu kısmıda düşünün. İyiyken her şey iyi bana kötüyken büyüklük yapsınlar eşimin küsme huyunun nereden geldiği hakkındaki fikirlerim netleşti.Kayınvalidemin sabret kızım demesi büyüklük değil( önceki konuları kendisine açtığımda öyle derdi kendisi)
Yada beni aramıyorlarsa abimi de aramasınlar yakınmasınlar laf kalabalığına gerek yok. İlgi beklemiyorum aynı ilgisiz tutumu abime karşı da bekliyorum. Abimi sevdiği için çağırsın görüşsünler yine benlik bir şey olmaz ama ayaküstü evliliğimizi konuşmak neden.
Bir telefon açmadım diye diğer konu da neden haksız olabileceğimi hiç anlamadım zaten.
Aman Mune Hanım, elin evladı ele evlat olur mu hiç? Zaten oraları geçtim. Benim dediğim azıcık evladının iyiliğini istemekti. Yani geline iyi olacaksın ki oğlun da mutlu olsun.Ben cenaze kısmına bir şey diyemem herkesin görüşü farklı ama genel olarak kendi akrabalarınızda bile çok beklentiye girilmemesi gerektiğini düşünüyorum, en fazla çekirdek ailenizle ilişkileriniz sizi üzüp yıpratabilir, aman x eniştem laf etti, y halam aramadı, z amcam bayramda elini vermedi gibi şeylere bile takılmamalı, ki eş ailesinin arayıp aramamasına niye takılalım, bu coğrafyada kaç kişinin boşandıktan sonra karşı tarafın ailesiyle ilişkisi devam ediyor?
Çok nadirdir, 100 boşanma davasından 2 tanesinde falandır herhalde, aman yavruuum oğlumdan ayrıldın ama sana anneliğim baki diyen kayınvalide modeli.
Daha nikah varken biraz kavga etseniz de minnak oğullarının yüzü düşse ellerinden çekersiniz yahu
Adamlarla evlenince başka bir aileye daha karışıyoruz ama onlarla ilişkilerimiz mükemmel olmak, emek verilen düzenli aranıp sorulan bir rutine sahip olmak zorunda değil, hatta kimse kimseyi sevmek zorunda bile değil, herkes yerini bilip saygı gösterdiği sürece sıkıntı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?