Sarpa Saran Evliliğim

Probisinkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2021
1.085
2.381
63
Merhabalar yeni eski karışık bir konu ile karşınızdayım. Kk Hani hayat müşterekti diye bir konum var. O konuyla alakalı ama o konuyla aynı anda gerçekleşen bir olayı anlatmak istiyorum. Konumu takip eden canım kk kadınları terapist sürecinde olduğumuzu bilirler.

Bu konuya paralel şöyle bir durum gelişti. Kayınvalidemin üvey kayınvalidesi vefat etti. Sürekli beni ayrı ayrı arayan kayın ailenin eşimle aramız bozulduğu anda aramamaya başlaması nedeni ile bende baş sağlığı dilemedim. Bu bir buçuk ayda oğulları onlara gitmelerine rağmen arayıpta kızım ne oldu neden gidip gelmiyorsun hiç aramıyorsun, oğlum hep burada derdiniz ne demeyen insanları aramak içimden gelmedi. Aile bağlarımız kuvvetli diyen insanların kaç aydır sormaması garip geldi.( Hoş beklemedim zaten ama eşime orada burada benden böyle bir beklentileri olduğunu duydum)

Dün terapistten sonra eşim ailesine uğrayacaktı beni de davet etti. Ben gitmek istemedim. Böyle gergin bir ortama girip stres olmaktan kaçtım açıkçası. O da beni eve bıraktı.

Bu sabah abim mesajla kayınpederin numarasını istedi.Abimin işi ve kayınpederin evi birbirine yakın geçende karşılaşmışlar ısrarla evine davet etmiş kayınpeder(ki annemler bile sayılı gitmişlerdir) bende kızdım abime ne alaka bizim aramız böyle iken beni bir kere aramamışlarken annem babam değilde sen diye. O da sohbetlerinin detayından bahsetti. Probis bana öyle geliyor ki bunlar kendi anaları gibi olmalarını istiyor senin dediler.Benim onları davet etmediğimden yakınmışlar. Onlarda sürekli gitme gelme olurmuş. Bakar mısınız benim derdim ne onların ki ne Hoş kendi anne babamdan çok gelirler ara tatiller 15 tatillerde muhakkak ağırlarım biz zaten her haftasonu onlara giderdik. Kendisi zaten gelmez kayınvalideye kapı açılsın istiyor heralde. Ben çalışan bir kadınım öyle sizin gidip gelmelerinize akrabacılık oynayacak oturmalara vaktim yok. Abimde bizim evdeki konuşmaları anlatmış. Oğlumuz böyle böyle yapıyor bizim kız çalışıyor falan diye. Ben işin içine yalan da girince midem bulandı. Ben işin Aslı şöyle deyince abimde gitmekten vazgeçti.

Bütün tatil sabahım zehir oldu. Haftaya da ara tatil artık üzüntüden yine kendimi yıpratacak zamanım olacak bol bol Benimki mahvoldu onunki de mahvolsun diye arayıp durumu anlattım. O da senin annende böyle dedi. İyice saçmaladı.
Aslında kayınaileye gidecektim sadece dün kendimi hazır hissetmedim. Birde o cephede savaşmak istemiyorum esasen. Giderim yani çok dert değil ama oğulları mükemmel gibi atılıp tutulunca arkamdan iyice rahatsız oldum. Terapi süreci işe yararsa yüz yüze bakacağım bu insanlarla sizce tavrım nasıl olmalı? Ben iyiden iyiye azaltmayı düşünüyorum görüşmeleri çünkü var olanda yetmiyor belli ki memnun edemeyeceğim.

Cenaze zamanı da aranırdı ama eşinizle aranız nasıl olursa olsun, hatta bi gidip başsaglığı dilenirdi.
Tabii ki ayak uydurmanız gerekmez, içli dışlı olmak isteyen aileye karşı mesafeyi siz belirleyeceksiniz mecbur, ama cenazeyi bu ilişkinin dışında tutsaydınız keşke.

Sadece insanların acı günü duygusuyla saf iyi niyetimden demiyorum bunu açıkçası, ileride yüzyüze bakacaksanız ordan vurulma ihtimalinizi de kaldırırdınız.

Terapi süreci işe yararsa yüz yüze bakacağım bu insanlarla sizce tavrım nasıl olmalı?
Senin koca yola gelsin de ailesi kusur kalsın. Klasik kayın aile. Bunların gelişi bu. En kolay iş bunlarla başa çıkmak.

Bekledikleri bir vefattı. Açıkçası arasam olurdu ama uzun zamandır evliliğime çok odaklandığım bir dönemdi ve eşim haber bile vermemişti. Sonradan haberim oldu.

Evliliğiniz için elinizden geleni yapmaya çalıştığınızı söylediğiniz için yazıyorum bence eş ailesini aramanız gerekirdi. Öyle bireysel kalamıyoruz evlilikte, en azından olayları sizden duyabilirlerdi. Tamamen ailelerden soyut şekilde olsaydı olaylar zaten eşiniz de anlatmazdı, muhtemelen o da yanlı şekilde anlattı. Ha zaten yanlı anlatmasa bile ataerkil bir aileyse sizi her türlü kusurlu bulacaklar zaten.

Aile eşinizle ne aşamada olduğunuzu biliyor mu tam olarak? Sizin duygu ve düşüncelerinizi eş ailesi hiçbir zaman bilemez ki. Hele de o insanlarla dünyanız ayrıysa sizi anlamalarını falan beklemeyin. Sonuçta boşanmadığınız sürece bu insanların gelinisiniz. Aramanız gerekirdi, beklemeleri doğal

Anlat diyen derdiniz neden diyen yok ki. Bu kız böyle yapmazdı diyen bu çocuk neden yalnız geliyor bize diyen yok. Bir vefat oldu diye onlar bir anda haklı mı olacaklar.

Ortada ölen biri var sonuçta başınız sağ olsun demekle bir şey kaybetmezdiniz. Bende mesela baş sağlığı dinlemeyen birini çağırmam da beklememde. Birde ben şeyi anlamıyorum onlar abini davet etmişler abininde mi eşinin tarafıyla problemli olması lazım. Olaylar seni ve eşinin tarafını ilgilendirir bence bu kadar dallanıp budaklanacaksa herşey terapiste gerek yok en ufak bir mesele büyüyor yayılıyor zaten

Cenaze zamani ne olursa olsun aramaniz gerekirdi. Bu konuda sizi haksiz buldum. Erkek ailesi asla ogluslarina laf kondurmaz. Dunyanin en mükemmel, herseyi bilen, dogrusunu yapan oglunu yetistirmislerdir. Sizin kayinvalide de benimki gibi, boya mevzusunu okumustum. Anladim ki erkeklerin baskin olduğu ailelere erkeklerin yanlis davrandigini anlatamazsin. Erkek ilahi güç gibi görünür, kadin ise erkege sorgusuz sualsiz biat eder. Erkek eve para getiriyorsa, aç birakmiyorsa, dövmüyorsa karısı sukretmelidir. Onlarin bakis acisini degistiremezsiniz. Hatta size gelecekten bildiriyorum: Su an bende bosanma arefesindeyim, kendi evime apar topar tasindim. arayipta kizim napiyosun, torunum nasil, bir ihtiyacin var mi diyen olmadi. Benim aramami bekliyorlar tuhaf sekilde. Ozetle kayin ailenizden beklentiniz olmasin, onlar ortacagin kole sisteminden cikamadiklari icin sizi anlayamazlar, dusuncelerinizin de onlar icin onemi yok

Neden tek taraflı olsun ki. Her hafta arayan insanlar vefat durumu olana kadar bir kere aramadılar.

Yav bir sürü laf söz kalabalığı oluyor direkt mutatabları( ben ve eşim) ile konuşulmuyor.
Bu adam gidip ailesine ağladı durdu bunca zaman. Doldurdu da doldurdu onları. Bi üstüne git, şaşırırsın duyacağın şeylere. Aynı model amcam vardı, ordan biliyorum. Yengemden dinlediğimizde aşırı şaşırmıştık.

Cenaze başka şey ama. Aramanız gerekirdi. Hâlâ evlisiniz sonuçta. Eşinizle evet sorunlarınız var ama evlilik bağı devam etmekte. Ailesiyle de aranızda somut, başsağlığı dilemeyi engelleyecek kötülükte bir olay da geçmemiş. Bu noktada sizi haksız buldum.

O zaman neden abime yakınıyorlar acaba
Eşine söyledin mi bunları? Konuşmuyorsun o yüzden söylemedin. Haklılık payın var açıkçası. Kayınailenle görüşmek istemiyorsan görüşme. Ama onlar gibi ailelerde kocanla aran bozuksa sen kabahatlisindir bunu unutma. Hani probisi de dinleyelim bakalım sorun neymiş onun açısından demezler yani

Yani azıcık tanıdılarsa demelerini beklerdim. Ama haklısınız iyiyken herkes iyi kötüyken böyle işte. Bir kusur bulamadılar bunları güya onları bir kere çağırmış olmamı laf ediniyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…