- 31 Ağustos 2021
- 1.085
- 2.381
- 63
- Konu Sahibi Probisinkokusu
-
Senin koca yola gelsin de ailesi kusur kalsın. Klasik kayın aile. Bunların gelişi bu. En kolay iş bunlarla başa çıkmak.Terapi süreci işe yararsa yüz yüze bakacağım bu insanlarla sizce tavrım nasıl olmalı?
Bekledikleri bir vefattı. Açıkçası arasam olurdu ama uzun zamandır evliliğime çok odaklandığım bir dönemdi ve eşim haber bile vermemişti. Sonradan haberim oldu.Cenaze zamanı da aranırdı ama eşinizle aranız nasıl olursa olsun, hatta bi gidip başsaglığı dilenirdi.
Tabii ki ayak uydurmanız gerekmez, içli dışlı olmak isteyen aileye karşı mesafeyi siz belirleyeceksiniz mecbur, ama cenazeyi bu ilişkinin dışında tutsaydınız keşke.
Sadece insanların acı günü duygusuyla saf iyi niyetimden demiyorum bunu açıkçası, ileride yüzyüze bakacaksanız ordan vurulma ihtimalinizi de kaldırırdınız.
Yav bir sürü laf söz kalabalığı oluyor direkt mutatabları( ben ve eşim) ile konuşulmuyor.Senin koca yola gelsin de ailesi kusur kalsın. Klasik kayın aile. Bunların gelişi bu. En kolay iş bunlarla başa çıkmak.
Anlat diyen derdiniz neden diyen yok ki. Bu kız böyle yapmazdı diyen bu çocuk neden yalnız geliyor bize diyen yok. Bir vefat oldu diye onlar bir anda haklı mı olacaklar.Evliliğiniz için elinizden geleni yapmaya çalıştığınızı söylediğiniz için yazıyorum bence eş ailesini aramanız gerekirdi. Öyle bireysel kalamıyoruz evlilikte, en azından olayları sizden duyabilirlerdi. Tamamen ailelerden soyut şekilde olsaydı olaylar zaten eşiniz de anlatmazdı, muhtemelen o da yanlı şekilde anlattı. Ha zaten yanlı anlatmasa bile ataerkil bir aileyse sizi her türlü kusurlu bulacaklar zaten.
Neden tek taraflı olsun ki. Her hafta arayan insanlar vefat durumu olana kadar bir kere aramadılar.Aile eşinizle ne aşamada olduğunuzu biliyor mu tam olarak? Sizin duygu ve düşüncelerinizi eş ailesi hiçbir zaman bilemez ki. Hele de o insanlarla dünyanız ayrıysa sizi anlamalarını falan beklemeyin. Sonuçta boşanmadığınız sürece bu insanların gelinisiniz. Aramanız gerekirdi, beklemeleri doğal
Biz karışmayalım salça olmayalım diye düşünüyorlar belkiNeden tek taraflı olsun ki. Her hafta arayan insanlar vefat durumu olana kadar bir kere aramadılar.
Bu adam gidip ailesine ağladı durdu bunca zaman. Doldurdu da doldurdu onları. Bi üstüne git, şaşırırsın duyacağın şeylere. Aynı model amcam vardı, ordan biliyorum. Yengemden dinlediğimizde aşırı şaşırmıştık.Yav bir sürü laf söz kalabalığı oluyor direkt mutatabları( ben ve eşim) ile konuşulmuyor.
O zaman neden abime yakınıyorlar acabaBiz karışmayalım salça olmayalım diye düşünüyorlar belki
Eşine söyledin mi bunları? Konuşmuyorsun o yüzden söylemedin. Haklılık payın var açıkçası. Kayınailenle görüşmek istemiyorsan görüşme. Ama onlar gibi ailelerde kocanla aran bozuksa sen kabahatlisindir bunu unutma. Hani probisi de dinleyelim bakalım sorun neymiş onun açısından demezler yaniO zaman neden abime yakınıyorlar acaba
Yani azıcık tanıdılarsa demelerini beklerdim. Ama haklısınız iyiyken herkes iyi kötüyken böyle işte. Bir kusur bulamadılar bunları güya onları bir kere çağırmış olmamı laf ediniyorlar.Eşine söyledin mi bunları? Konuşmuyorsun o yüzden söylemedin. Haklılık payın var açıkçası. Kayınailenle görüşmek istemiyorsan görüşme. Ama onlar gibi ailelerde kocanla aran bozuksa sen kabahatlisindir bunu unutma. Hani probisi de dinleyelim bakalım sorun neymiş onun açısından demezler yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?