Sarpa Saran Evliliğim

Yengenç tek ortak noktaları ben ve eşim olan iki insan ki ayak üstü konuşmada bile yakınmalar başlamış yoksa babane görüşsünler iki de memnun olurum ama kayınpeder oğlum alsın sizi falan demiş e biz konuşulacağız belli. Blr sürü laf söz çıkıyor bu şekilde gereksiz buldum

geçinmeye gönlüm yoksa aramam.
ama siz evliliğinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz.
kayınaile aramamış hayırdır dememiş vs vs.. sizin anneniz ölmüş olsa kayınvalide sizi arar başsağlığı diler miydi? bu sorunun cevabı hayırsa iyi yapmışsınız aramakla. sapla samanı karıştırmışsınız bence. sizi arayıp hayırdır dememeleri ile ölümün bir alakası yok ikisi ayrı mevzular. belki boşanmanızı istiyorlar o yüzden arayıp birşey demediler. belki karışmak istemediler. e zaten eşinizlede iletişimimiz sıfır gidip orada ne dedi bilmiyorsunuz bile. belki sakın aramayın sakın karışmayın dedi.
kaldı ki ihtimallerden biri olan boşanmanızı istiyor bile olsalar sizin anlaşamadığınız eşiniz. bunca zaman haftada birkaç kez görüştüğünüz insana başsağlığı dilemeniz gerekirdi bana göre.

Belkide böyleyimdir artık İnan bilemiyorum içimde bir şeyler oturmadı rahatsız oldum aramamaktan ama o zamana kadar neredelerdi nezle olduğumda bile alo diyen insanlar. Her akşam cenaze evinden farksız bir evde yaşarken kendi sorunlarımdan sıyrılamadım açıkçası.

Tek ortak noktaları onları birbirine akraba yapmış, farkında mısın?
Aynı hesapla kaynanalarla da tek ortak noktamiz kocalarimiz ama bir ömür nazlarini çekiyoruz yani böyle bir hesap mı var?
Türkiye şartlarında iki insan evlenmez,iki aile evlenir.
Ayrıca abiniz onlarla bir olup sizin dedikodunuzu yapacak ,sizi kötületecek biri mi? Hadi yengeniz olsa neyse, hele canını sıkacak bir şey söylesin , normal bir abi onları çağırdığına pisman ederdi.
Ha, görüşmesini istemezsen abine söylersin 'aile içi mevzular hakkinda konuşulsun istemiyorum abi, lütfen fazla muhatap olma' diye, abi de gerekeni yapar. Ama dediğim gibi, meseleyi fazla büyütmüşsün.
Bir de işin ilginci adamla (henüz) boşanma niyetin yok. Evliliğini toparlamaya cabaliyorsun. O zaman neden köprüleri yıkıp soğuk savaş kuruyorsun ki es ailesiyle? Yarın kocanla aran düzelecek bu sefer es ailesi problemleri başlayacak...
Ben mi çok iyimserim bilmiyroum ama ailenin seni aramamasinin sebebi belki de seni darlamak istemeyişleridir. Ben olsam aram kocamla bozukken kendi ailemin, eşimin ailesinin falan arayıp didikledigi,kendince akıl verdiği,özelimi paylaşmak zorunda birakildigim bir konumda olmak istemezdim, beni arayip darlamasalar daha mutlu olurdum.

Bir başka güne evine çağırmış o gün gitmedi zaten abim

Abime bile beni be kadar sevdiklerini söyleyip bu zamana kadar aramamaları mantıklı gelmiyor tıpkı eşimin terapiste eşimi seviyorum deyip bu davranışları sergilemesi gibi. Cenaze durumu olması o durum olana kadar da yine beni aramadıkları gerçeğini değiştirmiyor

Her akşam cenaze evinden farksız bir evde yaşarken

böyle tanımladığın bir evde kalma çaban cidden ödüllük.
Gerçekten bundan 10 yıl sonra eşinle sarmaş dolaşken "Ya ilk yıllar nasıl da saçmaladık, iyi ki terapiste gitmişiZ" vs diye sohbet ettiğinizi düşünebiliyor musun?

Altı yıl önce bir gün çok sevdiğin adamla bu duruma geleceksin deselerdi onada inanmazdım. Geldim.

bence konulari cok dallandirip budaklandirmissiniz. terapiye baslamisken aileler soyle dedi boyle yapti muhabbetlerine ne gerek var. gereksiz yere yuzgoz oluyorsunuz bence. ayrica aramiyorlar diye niye takiyorsunuz? belki de aralari bozuk bir de biz karisirsak bizim yuzumuzden tartismasinlar diye dusunuyor olabilirler. zaten sevmediginiz insanlardan ne gibi bir destek bekliuorsunuz ki?

diğer konunuzu ilk okuduğumda ataerkil zihniyetten kaynaklı bir problem diye düşünmüştüm ama detaylara indikçe iki tarafında iletişim problemi olduğunu düşünüyorum. eşiniz de bir şeyleri yapma/yapmama durumlarını kendi içinde haklı sebeplere oturtuyor sonuçta. terapist sizin sorunlarınızı çözebilir mi? zor. çünkü işin içine aile de girmiş. cenaze için arayıp aramamak değil mevzu, herkes birbirine amiyene tabirle hırlayacak, tıslayacak, tavır koyacak yer arıyor gibi. ortada bi bomba var, patlaması bekleniyormuş gibi. öyle bir hissiyat alıyorum konularınızdan. sizin eşiniz terapiyle yol alamaz. niyeti olsa ailesini doldurmaz size karşı. görev icabı gidiyor gibi yani.

ya bi başsağlığı dileseydin bir şey olmazdı. kocan hanzonun teki kabul ama evliliği futbol maçı gibi bi gol o atıyor bi sen gol atıyor şeklinde yaşıyorsunuz. bana anormal geliyor. sen de çok mesafeli ciddi bir tipsin.

bence sen de biraz sal.

iletişim problemi var bariz. daha nasıl hissettiğini bile söyleyemiyorsun adama. roman tadında yaşanmıyor ilişkiler sen de biraz böyle bir insansın sanki böyle senin yazılarını okuduğumda çok bilmiş ve hayatı mükemmel yaşamaya çalışan "that girl" bir kadın görüyorum.

eşin de büyümemiş çocuk. sen bence boşan kendin gibi birini bul. senin tarzın adam da var çok ülkede twitter'da görüyorum.

Söz konusu cenaze ise aramalıydın bence öz Ya da üvey farketmez

Bir gün ben ailesini karşıma alıp konuşursam eksik gördüklerimi söylersem diye şimdiden sıralıyor kendince haklı nedenlerini hatta bahanelerini. her gün bir şey öğreniyorum. Güzel temizlik yapamıyormuşum öyle demişler. Eşim gitmiş söylemiş bunlar falan laf mı?

Bu konuda boşanayım mı gibi bir soru sormamıştım ama o konuda da fikrinizi söylemek istediniz sanırım.

Evet bencede bende bir salamama sorunu var. Kontrol etme isteği her şeyi gerektiği gibi yapmaya çalışma işte terapiye gidiyorum ya bunları öyle aşabilirim diye Ümit ediyorum. Diğer konumda yazmıştım terapist ilk bireysel seansta benimde iletişim problemlerim olduğunu söyledi. Hele ki evlilikte hiçbir şey tek taraflı değil elbette.

Cenaze konusunda içimin rahat etmediğini yazmıştım keşke ilk duyduğumda fikir alsaymışım buradan. Neyse bende bunun sayesinde hakkımda ne düşündüklerini bayağı öğrenmiş oldum.

Güzel temizlik yapamadığın eşinin kendi fikrini sana söylemesi mi, yoksa ailesinin fikrini sana söylemesi mi?

kötü laf etmeyeceğim, yeni banlandim.
Senin kocan sorunlu birisi kesinlikle. Ev onun da evi değil mi? İki sene g.tunu devirip yattı, hiçbir şeyin ucundan tutmuyor diye adamla konuşmak zorunda kaldın. Hal böyleyken, bitmiş çaydanlığı mutfağa götürüp çöp kutusuna demini dökmekten aciz bir adamken senin temizligi güzel yapamamani mi elestirmiş cidden??????
Şaka mı ya
İki akşam arkadaslarinla ciktiydin ya, bu adam kendi kahvehane kosesinden eve girmezken senin için 'bekar gibi gece yarıları disarda' bile demistir, görmedim ama emin gibiyim.
Psikolojide buna yansıtma diyorlar. Senin söyleyeceğini senden önce o söylüyor .
Allah sana sabır versin. Yasin benden daha genç, yay burcusun, paran var,işin var... Sana tek diyeceğim dışarıda gerçekten harika bir dünya var. Boşa şu adamı, yaz ayı için ben sana uygun bilet bulurum:) gelen maasinla geçinecegin ucuz bir ülkede hamaginda kokonatini içerken ve 'bu bir kabustu, uyandım' de :)))
Vallahi bekar yaşamak çok güzel . Bir cesaret kurtul şu adamdan.
Hayat mı bu be. Yaşamak degil ki, ömür tüketmek

Öyle demişler de olabilir, bunlar tamamen senin kocanın parlak fikirleri de olabilir. Az yesin uşak tutsunlar.

Kimse hiç birseyi dört dörtlük yapmak zorunda değil ki ne temizlik ne başka birsey
Yapabilirsen yaparsın yapamazsan o yapar yada çözüm ararsınız evlilik bu değil ya çok tatsız yerlere çekmeye başladılar bu ne boyle

Onu ailesi, senin ailen konular sizce bir yerde bitecek mi ? Terapi sadece siz mi cift terapisi mi ? Ölum gibi dediginiz evde devam etmek neden? Ne olursa olsun aileler isin icine girince asla bitmez bu hikayeler

Güzel temizlik yapamiyormussunuz ya bunlar bana eşinizin kendi fikirleri gibi geliyor ..Eğer öyleyse önce kendine bakması lazım .Siz o evin hizmetçisi değilsiniz .Bir zahmet oda birşeylerin ucundan tutsun.Sanmiyorum ama ailesinin fikriyse eşiniz size ne demeye bunları anlatıyor.Ailesinden sogutmayami çalışıyor.İki türlude saçmalıyor.Allah sabırlar versin size Bu kişinin hiç olgunlasmaya niyeti yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…