- 31 Ağustos 2021
- 1.085
- 2.381
- 63
- Konu Sahibi Probisinkokusu
-
Yengenç tek ortak noktaları ben ve eşim olan iki insan ki ayak üstü konuşmada bile yakınmalar başlamış yoksa babane görüşsünler iki de memnun olurum ama kayınpeder oğlum alsın sizi falan demiş e biz konuşulacağız belli. Blr sürü laf söz çıkıyor bu şekilde gereksiz buldumYanlış mı okudum diye tekrar tekrar okudum.
Abinle aynı muhitte oturdukları için yolda denk gelmisler ve çok normal olarak onu evlerine davet etmisler.
"Annem babam dururken ne alaka seni cagirdilar" denecek bir şey yok çünkü ortada bir tesadüf var.
Yolda abini değil düğün zamanı tanıdıkları, sohbetleri olan akrabani da görseler muhtemelen eve cagirirlardi. Hayatın doğal akışında gerceklesen gayet basit bir olay.
Abin de gitmeyip ne yapacaktı ki?
"Kız kardeşimin enişteyle arası bozuk,gelemem' mi demesini isterdiniz?
Bu sizce sağlıklı bir tepki mi olurdu?
Tabii ki çıkmış evlerine.
Yani ben kendimi düşünüyorum. Araları çok iyi ama ablamla eniştemin arasınin bozuk olduğunu bilseydim ve yolda enistemin annesiyle karsilassaydim,beni evlerine davet etseydi ben de giderdim:) sonuçta neden gitmeyeyim ki? Hala aynı evde yaşıyorlarsa demek ki bosanmamislar. Hala daha akraba sayiliriz. Olayla benim de alakam yokken neden saçma sapan bir tepki verip ortamı gereyim ki?
Boşanma durumunda olsanız, o aile çirkinlesip sizi rahatsız etmeye başlasa falan vallahi hak vereceğim ama bu olayda yüzde yüz haksizsiniz.
Eşinizin uvey babaannesi ölünce aramama konusunda da haksizsiniz. Tamam kadın yakın biri değil ama ölüm sonuçta. Böyle şeyler beklenir. Ha, eşin zaten sana ölümü haber verecek kadar sallamamis,günler sonra söylemiş. Bu olay yüzünden aramamana hak verdim ama yine de kayınpederinin sana bir kötülüğü olmamisken ona telefon acmaman ayıp bir davranis. Telefonu geç,başsağlığına gitmen lazımdı. Sonucta yaşadığımız toplumun getirdiği şeyler var. Kimse cenazeden , başsağlığından,mutsuz insanlarla dolu ortamlara girmekten hoşlanmaz. Ama destek olmak icin bunları yapmak zorundayizdir.
"Hani hayat musterekti" konusunun bir müdavimi olarak Bu konuya çok şaşırdım gerçekten de . Çünkü sen böyle biri değildin ki. Seni arayıp sormadılar diye es ailesine kin dolmak, cenazeleri olduğu halde kinin yüzünden aramamak, basit ve normal bir olay için bunca sinirlenmek, hatta abine kızmak...
Hani konunda bir filmden örnek vermiştin ya, "Seninle cebellesecegim diye tüm güzel huylarımi kaybettim" diye. Aynen öyle olmuş, senin gibi naif, mantıklı, sabırlı , ani tepkiler vermekten imtina eden bir insanı bu evlilik bir senede bu hale getirmiş
Belkide böyleyimdir artık İnan bilemiyorum içimde bir şeyler oturmadı rahatsız oldum aramamaktan ama o zamana kadar neredelerdi nezle olduğumda bile alo diyen insanlar. Her akşam cenaze evinden farksız bir evde yaşarken kendi sorunlarımdan sıyrılamadım açıkçası.Yanlış mı okudum diye tekrar tekrar okudum.
Abinle aynı muhitte oturdukları için yolda denk gelmisler ve çok normal olarak onu evlerine davet etmisler.
"Annem babam dururken ne alaka seni cagirdilar" denecek bir şey yok çünkü ortada bir tesadüf var.
Yolda abini değil düğün zamanı tanıdıkları, sohbetleri olan akrabani da görseler muhtemelen eve cagirirlardi. Hayatın doğal akışında gerceklesen gayet basit bir olay.
Abin de gitmeyip ne yapacaktı ki?
"Kız kardeşimin enişteyle arası bozuk,gelemem' mi demesini isterdiniz?
Bu sizce sağlıklı bir tepki mi olurdu?
Tabii ki çıkmış evlerine.
Yani ben kendimi düşünüyorum. Araları çok iyi ama ablamla eniştemin arasınin bozuk olduğunu bilseydim ve yolda enistemin annesiyle karsilassaydim,beni evlerine davet etseydi ben de giderdim:) sonuçta neden gitmeyeyim ki? Hala aynı evde yaşıyorlarsa demek ki bosanmamislar. Hala daha akraba sayiliriz. Olayla benim de alakam yokken neden saçma sapan bir tepki verip ortamı gereyim ki?
Boşanma durumunda olsanız, o aile çirkinlesip sizi rahatsız etmeye başlasa falan vallahi hak vereceğim ama bu olayda yüzde yüz haksizsiniz.
Eşinizin uvey babaannesi ölünce aramama konusunda da haksizsiniz. Tamam kadın yakın biri değil ama ölüm sonuçta. Böyle şeyler beklenir. Ha, eşin zaten sana ölümü haber verecek kadar sallamamis,günler sonra söylemiş. Bu olay yüzünden aramamana hak verdim ama yine de kayınpederinin sana bir kötülüğü olmamisken ona telefon acmaman ayıp bir davranis. Telefonu geç,başsağlığına gitmen lazımdı. Sonucta yaşadığımız toplumun getirdiği şeyler var. Kimse cenazeden , başsağlığından,mutsuz insanlarla dolu ortamlara girmekten hoşlanmaz. Ama destek olmak icin bunları yapmak zorundayizdir.
"Hani hayat musterekti" konusunun bir müdavimi olarak Bu konuya çok şaşırdım gerçekten de . Çünkü sen böyle biri değildin ki. Seni arayıp sormadılar diye es ailesine kin dolmak, cenazeleri olduğu halde kinin yüzünden aramamak, basit ve normal bir olay için bunca sinirlenmek, hatta abine kızmak...
Hani konunda bir filmden örnek vermiştin ya, "Seninle cebellesecegim diye tüm güzel huylarımi kaybettim" diye. Aynen öyle olmuş, senin gibi naif, mantıklı, sabırlı , ani tepkiler vermekten imtina eden bir insanı bu evlilik bir senede bu hale getirmiş
Tek ortak noktaları onları birbirine akraba yapmış, farkında mısın?Yengenç tek ortak noktaları ben ve eşim olan iki insan ki ayak üstü konuşmada bile yakınmalar başlamış yoksa babane görüşsünler iki de memnun olurum ama kayınpeder oğlum alsın sizi falan demiş e biz konuşulacağız belli. Blr sürü laf söz çıkıyor bu şekilde gereksiz buldum
Bir başka güne evine çağırmış o gün gitmedi zaten abimTek ortak noktaları onları birbirine akraba yapmış, farkında mısın?
Aynı hesapla kaynanalarla da tek ortak noktamiz kocalarimiz ama bir ömür nazlarini çekiyoruzyani böyle bir hesap mı var?
Türkiye şartlarında iki insan evlenmez,iki aile evlenir.
Ayrıca abiniz onlarla bir olup sizin dedikodunuzu yapacak ,sizi kötületecek biri mi? Hadi yengeniz olsa neyse, hele canını sıkacak bir şey söylesin , normal bir abi onları çağırdığına pisman ederdi.
Ha, görüşmesini istemezsen abine söylersin 'aile içi mevzular hakkinda konuşulsun istemiyorum abi, lütfen fazla muhatap olma' diye, abi de gerekeni yapar. Ama dediğim gibi, meseleyi fazla büyütmüşsün.
Bir de işin ilginci adamla (henüz) boşanma niyetin yok. Evliliğini toparlamaya cabaliyorsun. O zaman neden köprüleri yıkıp soğuk savaş kuruyorsun ki es ailesiyle? Yarın kocanla aran düzelecek bu sefer es ailesi problemleri başlayacak...
Ben mi çok iyimserim bilmiyroum ama ailenin seni aramamasinin sebebi belki de seni darlamak istemeyişleridir. Ben olsam aram kocamla bozukken kendi ailemin, eşimin ailesinin falan arayıp didikledigi,kendince akıl verdiği,özelimi paylaşmak zorunda birakildigim bir konumda olmak istemezdim, beni arayip darlamasalar daha mutlu olurdum.
Her akşam cenaze evinden farksız bir evde yaşarken
Altı yıl önce bir gün çok sevdiğin adamla bu duruma geleceksin deselerdi onada inanmazdım. Geldim.böyle tanımladığın bir evde kalma çaban cidden ödüllük.
Gerçekten bundan 10 yıl sonra eşinle sarmaş dolaşken "Ya ilk yıllar nasıl da saçmaladık, iyi ki terapiste gitmişiZ" vs diye sohbet ettiğinizi düşünebiliyor musun?
Eşin kıymet bilir umarımAltı yıl önce bir gün çok sevdiğin adamla bu duruma geleceksin deselerdi onada inanmazdım. Geldim.
bence konulari cok dallandirip budaklandirmissiniz. terapiye baslamisken aileler soyle dedi boyle yapti muhabbetlerine ne gerek var. gereksiz yere yuzgoz oluyorsunuz bence. ayrica aramiyorlar diye niye takiyorsunuz? belki de aralari bozuk bir de biz karisirsak bizim yuzumuzden tartismasinlar diye dusunuyor olabilirler. zaten sevmediginiz insanlardan ne gibi bir destek bekliuorsunuz ki?Mesela benim ailemin eşimden herhangi bir beklentisi olmaz çünkü normalde de pek araşmazlar ama bu insanlar beni ayrı ayrı her hafta iki üç kere ararlardı. Bende onları o kadar sık olmasada arardım. Her haftasonu ve haftaiçi giderdim. Vefat durumu öncesine kadar da aramadılar bir büyük olarak ne oluyor hayırdır kızım demelerini beklerdim. Ama benim eşim beklemez mesela. Benim ailem memlektten geldi konuştu da onlar dibimizde her gün eşim ailesine kahvaltı ve akşam yemeklerine giderken ne oldu probis nerede demediler bile. Madem onların yerine koyup düşündünüz bu kısmıda düşünün. İyiyken her şey iyi bana kötüyken büyüklük yapsınlar eşimin küsme huyunun nereden geldiği hakkındaki fikirlerim netleşti.Kayınvalidemin sabret kızım demesi büyüklük değil( önceki konuları kendisine açtığımda öyle derdi kendisi)
Yada beni aramıyorlarsa abimi de aramasınlar yakınmasınlar laf kalabalığına gerek yok. İlgi beklemiyorum aynı ilgisiz tutumu abime karşı da bekliyorum. Abimi sevdiği için çağırsın görüşsünler yine benlik bir şey olmaz ama ayaküstü evliliğimizi konuşmak neden.
Bir telefon açmadım diye diğer konu da neden haksız olabileceğimi hiç anlamadım zaten.
Söz konusu cenaze ise aramalıydın bence öz Ya da üvey farketmezMerhabalar yeni eski karışık bir konu ile karşınızdayım. Kk Hani hayat müşterekti diye bir konum var. O konuyla alakalı ama o konuyla aynı anda gerçekleşen bir olayı anlatmak istiyorum. Konumu takip eden canım kk kadınları terapist sürecinde olduğumuzu bilirler.
Bu konuya paralel şöyle bir durum gelişti. Kayınvalidemin üvey kayınvalidesi vefat etti. Sürekli beni ayrı ayrı arayan kayın ailenin eşimle aramız bozulduğu anda aramamaya başlaması nedeni ile bende baş sağlığı dilemedim. Bu bir buçuk ayda oğulları onlara gitmelerine rağmen arayıpta kızım ne oldu neden gidip gelmiyorsun hiç aramıyorsun, oğlum hep burada derdiniz ne demeyen insanları aramak içimden gelmedi. Aile bağlarımız kuvvetli diyen insanların kaç aydır sormaması garip geldi.( Hoş beklemedim zaten ama eşime orada burada benden böyle bir beklentileri olduğunu duydum)
Dün terapistten sonra eşim ailesine uğrayacaktı beni de davet etti. Ben gitmek istemedim. Böyle gergin bir ortama girip stres olmaktan kaçtım açıkçası. O da beni eve bıraktı.
Bu sabah abim mesajla kayınpederin numarasını istedi.Abimin işi ve kayınpederin evi birbirine yakın geçende karşılaşmışlar ısrarla evine davet etmiş kayınpeder(ki annemler bile sayılı gitmişlerdir) bende kızdım abime ne alaka bizim aramız böyle iken beni bir kere aramamışlarken annem babam değilde sen diye. O da sohbetlerinin detayından bahsetti. Probis bana öyle geliyor ki bunlar kendi anaları gibi olmalarını istiyor senin dediler.Benim onları davet etmediğimden yakınmışlar. Onlarda sürekli gitme gelme olurmuş. Bakar mısınız benim derdim ne onların ki neHoş kendi anne babamdan çok gelirler ara tatiller 15 tatillerde muhakkak ağırlarım biz zaten her haftasonu onlara giderdik. Kendisi zaten gelmez kayınvalideye kapı açılsın istiyor heralde. Ben çalışan bir kadınım öyle sizin gidip gelmelerinize akrabacılık oynayacak oturmalara vaktim yok. Abimde bizim evdeki konuşmaları anlatmış. Oğlumuz böyle böyle yapıyor bizim kız çalışıyor falan diye. Ben işin içine yalan da girince midem bulandı. Ben işin Aslı şöyle deyince abimde gitmekten vazgeçti.
Bütün tatil sabahım zehir oldu. Haftaya da ara tatil artık üzüntüden yine kendimi yıpratacak zamanım olacak bol bolBenimki mahvoldu onunki de mahvolsun diye arayıp durumu anlattım. O da senin annende böyle dedi. İyice saçmaladı.
Aslında kayınaileye gidecektim sadece dün kendimi hazır hissetmedim. Birde o cephede savaşmak istemiyorum esasen. Giderim yani çok dert değil ama oğulları mükemmel gibi atılıp tutulunca arkamdan iyice rahatsız oldum. Terapi süreci işe yararsa yüz yüze bakacağım bu insanlarla sizce tavrım nasıl olmalı? Ben iyiden iyiye azaltmayı düşünüyorum görüşmeleri çünkü var olanda yetmiyor belli ki memnun edemeyeceğim.
Bir gün ben ailesini karşıma alıp konuşursam eksik gördüklerimi söylersem diye şimdiden sıralıyor kendince haklı nedenlerini hatta bahanelerini. her gün bir şey öğreniyorum. Güzel temizlik yapamıyormuşum öyle demişler. Eşim gitmiş söylemiş bunlar falan laf mı?diğer konunuzu ilk okuduğumda ataerkil zihniyetten kaynaklı bir problem diye düşünmüştüm ama detaylara indikçe iki tarafında iletişim problemi olduğunu düşünüyorum. eşiniz de bir şeyleri yapma/yapmama durumlarını kendi içinde haklı sebeplere oturtuyor sonuçta. terapist sizin sorunlarınızı çözebilir mi? zor. çünkü işin içine aile de girmiş. cenaze için arayıp aramamak değil mevzu, herkes birbirine amiyene tabirle hırlayacak, tıslayacak, tavır koyacak yer arıyor gibi. ortada bi bomba var, patlaması bekleniyormuş gibi. öyle bir hissiyat alıyorum konularınızdan. sizin eşiniz terapiyle yol alamaz. niyeti olsa ailesini doldurmaz size karşı. görev icabı gidiyor gibi yani.
Bu konuda boşanayım mı gibi bir soru sormamıştım ama o konuda da fikrinizi söylemek istediniz sanırım.ya bi başsağlığı dileseydin bir şey olmazdı. kocan hanzonun teki kabul ama evliliği futbol maçı gibi bi gol o atıyor bi sen gol atıyor şeklinde yaşıyorsunuz. bana anormal geliyor. sen de çok mesafeli ciddi bir tipsin.
bence sen de biraz sal.
iletişim problemi var bariz. daha nasıl hissettiğini bile söyleyemiyorsun adama. roman tadında yaşanmıyor ilişkiler sen de biraz böyle bir insansın sanki böyle senin yazılarını okuduğumda çok bilmiş ve hayatı mükemmel yaşamaya çalışan "that girl" bir kadın görüyorum.
eşin de büyümemiş çocuk. sen bence boşan kendin gibi birini bul. senin tarzın adam da var çok ülkede twitter'da görüyorum.
Güzel temizlik yapamadığın eşinin kendi fikrini sana söylemesi mi, yoksa ailesinin fikrini sana söylemesi mi?Bir gün ben ailesini karşıma alıp konuşursam eksik gördüklerimi söylersem diye şimdiden sıralıyor kendince haklı nedenlerini hatta bahanelerini. her gün bir şey öğreniyorum. Güzel temizlik yapamıyormuşum öyle demişler. Eşim gitmiş söylemiş bunlar falan laf mı?
kötü laf etmeyeceğim, yeni banlandim.Bir gün ben ailesini karşıma alıp konuşursam eksik gördüklerimi söylersem diye şimdiden sıralıyor kendince haklı nedenlerini hatta bahanelerini. her gün bir şey öğreniyorum. Güzel temizlik yapamıyormuşum öyle demişler. Eşim gitmiş söylemiş bunlar falan laf mı?
Öyle demişler de olabilir, bunlar tamamen senin kocanın parlak fikirleri de olabilir. Az yesin uşak tutsunlar.Bir gün ben ailesini karşıma alıp konuşursam eksik gördüklerimi söylersem diye şimdiden sıralıyor kendince haklı nedenlerini hatta bahanelerini. her gün bir şey öğreniyorum. Güzel temizlik yapamıyormuşum öyle demişler. Eşim gitmiş söylemiş bunlar falan laf mı?
Bu konuda boşanayım mı gibi bir soru sormamıştım ama o konuda da fikrinizi söylemek istediniz sanırım.
Evet bencede bende bir salamama sorunu var. Kontrol etme isteği her şeyi gerektiği gibi yapmaya çalışma işte terapiye gidiyorum ya bunları öyle aşabilirim diye Ümit ediyorum. Diğer konumda yazmıştım terapist ilk bireysel seansta benimde iletişim problemlerim olduğunu söyledi. Hele ki evlilikte hiçbir şey tek taraflı değil elbette.
Cenaze konusunda içimin rahat etmediğini yazmıştım keşke ilk duyduğumda fikir alsaymışım buradan. Neyse bende bunun sayesinde hakkımda ne düşündüklerini bayağı öğrenm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?