- 22 Mayıs 2022
- 491
- 1.175
- 33
- Konu Sahibi Probisinkokusu
-
Yani kayınananın üvey kaynanası bana pek yakın gelmedi, kayın aileye bile uzak, cenaze sahibi mi oldular ki? Onlar da uzak değil mi?Birine baş sağlığı dilemek mi angarya gibi geldi size? Konsept dediğini şeye biz görgü kuralı/nezaket diyoruz. Evli olmanıza gerek yok bunun için ama tanıdığınız birinin bir yakını vefat etmişse o yakın dıdısının dıdısı da olsa aranır/mesaj atılır bi 15 saniye baş sağlığı dilenir. Zorunluluk elbette yok
Yani kayınananın üvey kaynanası bana pek yakın gelmedi, kayın aileye bile uzak, cenaze sahibi mi oldular ki? Onlar da uzak değil mi?
Mesela teyzemin/halamın/kuzenimin kayın ailesinden biri vs ölse, bunu o an duyduysam baş sağlığı diler geçerim ama özel olarak arayıp, taziyeye de gitmem yani. Ama eş ailesi olunca, her şey göze batıyo sanırım.
Dediğim gibi ben evli değilim o yüzden bilemiyorum, bana öyle geldi...
Siz arayın o zaman hanımefendi ben olsam aramam bana ne didisinin didisindan ki? Konuşmadigim insanı neden arayayım. Böyle saçma aile ilişkilerine girmedigim ve icimden gelmeyen hicbir şeyi yapmadığım için bir tane bile sorunum yok, ben olsam beni dinlerdim kendisi bilir. Sağlıksız ilişkiler yaşayıp sağlıklı sonuç beklemek boşa kürek çekmektir.Kayınaile dediniz doğru mu okudum? Henüz boşanmadığı için halen akraba bu insanlar.
Amiyane tabirle 'dusmanimiza' neden toplumsal nezaket gösterelim?İnsan yeri geliyor kırk kat yabancıya başsağlığı diliyor, işyerinden arkadaşına mesela. Toplumsal nezaket kuralları bunlar yalandan yapmak değil. Yurtdışı yazıyor profilinizde gerçekse eğer orada farklı bir ortam olabilir tabii
Hiç bu kadar kendimin aynası olan birini görmemiştimSiz arayın o zaman hanımefendi ben olsam aramam bana ne didisinin didisindan ki? Konuşmadigim insanı neden arayayım. Böyle saçma aile ilişkilerine girmedigim ve icimden gelmeyen hicbir şeyi yapmadığım için bir tane bile sorunum yok, ben olsam beni dinlerdim kendisi bilir. Sağlıksız ilişkiler yaşayıp sağlıklı sonuç beklemek boşa kürek çekmektir.
Sevindim bunaHiç bu kadar kendimin aynası olan birini görmemiştim
Selam olsun gerçekten
Abinizi evlerine davet etme sebebi de sizi sikayet etmek. Kocaniz evinizde olan herseyi ailesine anlattigi icin kayin aileniz sismistir. Akillarinca probis boyle boyle yapiyor, küstüklerinde paranin muslugunuda kesti vs diyecek. Abiniz "bir erkek olarak" sizi hizaya getirecek diye dusunuyorlar. Bu filmi daha once izledim. Biz kadinlar herseyi saklayarak, ustunu ortmeye calisarak hata ediyoruz. Size tavsiyem ailenizden birisine mutlaka bastan sona yasadiklarinizi ve esinizin tavirlarini anlatin, sakin utanmayin, bilsinler. Yarin obur gun kayin aileniz "probis boyle yapmis" diye anlatirsa aileniz olanlari bilmedigi/kismen bildigi icin oklari size yöneltir. Kendinizi aciklamaya calismak zaman kaybi olacak.O zaman neden abime yakınıyorlar acaba
Bence siz öyle önceki konumdan öyle düşündüğünüz için bu konuyu da öyle yorumluyorsunuz. Yada fazla empati yapıyorsunuz karşı tarafı tanımadan.Abi mevzusunu zaten anlamadim konudaki anlatiminizdan o yüzden yorum yapmadım
Ama bence hala yanlış düşünüyorsunuz, eşiniz tek gittiğinde sorduklarında ne cevap verdiğini bilmiyorsunuz çünkü
Ben oğluma sorsam eşin nerde diye , mesela gelmek istemiyor buraya dese ölsem de gelinimi arayıp sormam neden istemiyorsun diye
Sizin burada muhatabiniz eşiniz, onunla konuşmanız lazim , önceki konunuzda da aynısını dusunmustum ciddi şekilde kendinizi ifade etme ve iletişim kurma sorununuz var , kafanızda kurduklarınza inanıyorsunuz ya da size ne mantikli geliyorsa ona inanıyorsunuz ve kendinize dert ediyorsunuz
Sürekli fedakar cefakar ana gibi dolanmak lazım sanırım onlara göreSevindim bunainsanlar sınır çizmeyi, istemediğin şeyleri yapmamayı öcü gibi görüyor, kafalarında cadaloz bir şey canlanıyor muhtemelen ama yoo inanılmaz sakin ve huzurluyum, ben huzurlu olunca eşim de huzurlu, biz huzurlu olunca ailelerimiz de huzurlu, insan çocuğu için daha ne ister zaten? Ama o kadar normallestirmisler ki maalile yaşamayı, iç içe olmayı, protokolü, aman ayıp olmasın diye istenmeyen şeyler yapmayı ki sonucunda ne kadar mutsuz ve sorunlu olduklarını bile kabul etmiyorlar. Tamam kardeşim siz haklı olun okey ben mutlu olmayı tercih ediyorum. Size de selamlar.
Boşanmayı teklif ederken ailelere söyleyelim diyen, üstelik ilk ailesine söyleyen kendisi idi. Ben inşa ediyor gibi görünebilir ama tuğlaları da o verdi.Eşinle aran düzelse bile kayınaile yüzünden bozulması muhtemel. Çünkü bunu ellerinle sen inşa ediyorsun şu anda.
Daha çok kocasının eline ekmek vermiş. Allah bilir nasıl işledi insanları, Probisin bu hatası da haklı çıkarır cinsten onlar için.Eşinle aran düzelse bile kayınaile yüzünden bozulması muhtemel. Çünkü bunu ellerinle sen inşa ediyorsun şu anda.
Evet bende o paylaşınca ailesi ile bende aileme baştan sona kendim de anlattım sonra birden ne oldu kızım denmesin diye. Eşimin ailesi ile hiç sorun yaşamadım beni hep saydılar bende ha keza öyle ama bu eşimin gidip her şeyi anlatması iletişimi baltaladı. Ben hala daha giderim ama kendimi anlatmaktan da yoruldum yani birde orada anlat ki oğulları netlcede ne kadar dinleyecekler ki. Terapiste direkt gitseydik bunların hiçbiri olmayacaktı boşanma blörfü yüzünden aileler bu denli içinde oldu.Abinizi evlerine davet etme sebebi de sizi sikayet etmek. Kocaniz evinizde olan herseyi ailesine anlattigi icin kayin aileniz sismistir. Akillarinca probis boyle boyle yapiyor, küstüklerinde paranin muslugunuda kesti vs diyecek. Abiniz "bir erkek olarak" sizi hizaya getirecek diye dusunuyorlar. Bu filmi daha once izledim. Biz kadinlar herseyi saklayarak, ustunu ortmeye calisarak hata ediyoruz. Size tavsiyem ailenizden birisine mutlaka bastan sona yasadiklarinizi ve esinizin tavirlarini anlatin, sakin utanmayin, bilsinler. Yarin obur gun kayin aileniz "probis boyle yapmis" diye anlatirsa aileniz olanlari bilmedigi/kismen bildigi icin oklari size yöneltir. Kendinizi aciklamaya calismak zaman kaybi olacak.
Benim esimde su yasa kadar hicbir zorlugun ustesinden tek basina gelemedigi, her firsatta ailesine kostugu icin benim aileme beni sikayet eder-miş. Bizim ayri bir aile oldugumuzu, birbirimizin aciklarini ortmemiz gerektigini algilayamadi, bende salak gibi kimseye bisey anlatmayinca gözüne far tutulmus tavsan gibi kalakaldim. Aile oldugunun bilincine varamayan bir erkek ev isi de yapsa, cocukta baksa yeterli olmuyor probis. Esim isten gelir yemek, temizlik yapar, gece 3lere kadar bebek sallardi. Hic kavga dövüşle iş yaptirmadim ustelik, hep kendi istegiyle yardim etti. Para desen, aldigini elime sayardi. Isten eve, evden ise giderdi. Bunlar evliligin yurumesi icin yeterli degil. Kadin olarak, es olarak, ailesi olarak sana saygı duymali. Umarim terapi ile birseyleri degistirebilirsiniz. Ama sunu unutma "insan dogru olani bilse, gorse bile bazen degismek istemiyor." En basta esinizin degismek istemesi gerekiyor.
Evet bende o paylaşınca ailesi ile bende aileme baştan sona kendim de anlattım sonra birden ne oldu kızım denmesin diye. Eşimin ailesi ile hiç sorun yaşamadım beni hep saydılar bende ha keza öyle ama bu eşimin gidip her şeyi anlatması iletişimi baltaladı. Ben hala daha giderim ama kendimi anlatmaktan da yoruldum yani birde orada anlat ki oğulları netlcede ne kadar dinleyecekler ki. Terapiste direkt gitseydik bunların hiçbiri olmayacaktı boşanma blörfü yüzünden aileler bu denli içinde oldu.
Bu ara gitme.Boşver kafanı dinle.Merhabalar yeni eski karışık bir konu ile karşınızdayım. Kk Hani hayat müşterekti diye bir konum var. O konuyla alakalı ama o konuyla aynı anda gerçekleşen bir olayı anlatmak istiyorum. Konumu takip eden canım kk kadınları terapist sürecinde olduğumuzu bilirler.
Bu konuya paralel şöyle bir durum gelişti. Kayınvalidemin üvey kayınvalidesi vefat etti. Sürekli beni ayrı ayrı arayan kayın ailenin eşimle aramız bozulduğu anda aramamaya başlaması nedeni ile bende baş sağlığı dilemedim. Bu bir buçuk ayda oğulları onlara gitmelerine rağmen arayıpta kızım ne oldu neden gidip gelmiyorsun hiç aramıyorsun, oğlum hep burada derdiniz ne demeyen insanları aramak içimden gelmedi. Aile bağlarımız kuvvetli diyen insanların kaç aydır sormaması garip geldi.( Hoş beklemedim zaten ama eşime orada burada benden böyle bir beklentileri olduğunu duydum)
Dün terapistten sonra eşim ailesine uğrayacaktı beni de davet etti. Ben gitmek istemedim. Böyle gergin bir ortama girip stres olmaktan kaçtım açıkçası. O da beni eve bıraktı.
Bu sabah abim mesajla kayınpederin numarasını istedi.Abimin işi ve kayınpederin evi birbirine yakın geçende karşılaşmışlar ısrarla evine davet etmiş kayınpeder(ki annemler bile sayılı gitmişlerdir) bende kızdım abime ne alaka bizim aramız böyle iken beni bir kere aramamışlarken annem babam değilde sen diye. O da sohbetlerinin detayından bahsetti. Probis bana öyle geliyor ki bunlar kendi anaları gibi olmalarını istiyor senin dediler.Benim onları davet etmediğimden yakınmışlar. Onlarda sürekli gitme gelme olurmuş. Bakar mısınız benim derdim ne onların ki neHoş kendi anne babamdan çok gelirler ara tatiller 15 tatillerde muhakkak ağırlarım biz zaten her haftasonu onlara giderdik. Kendisi zaten gelmez kayınvalideye kapı açılsın istiyor heralde. Ben çalışan bir kadınım öyle sizin gidip gelmelerinize akrabacılık oynayacak oturmalara vaktim yok. Abimde bizim evdeki konuşmaları anlatmış. Oğlumuz böyle böyle yapıyor bizim kız çalışıyor falan diye. Ben işin içine yalan da girince midem bulandı. Ben işin Aslı şöyle deyince abimde gitmekten vazgeçti.
Bütün tatil sabahım zehir oldu. Haftaya da ara tatil artık üzüntüden yine kendimi yıpratacak zamanım olacak bol bolBenimki mahvoldu onunki de mahvolsun diye arayıp durumu anlattım. O da senin annende böyle dedi. İyice saçmaladı.
Aslında kayınaileye gidecektim sadece dün kendimi hazır hissetmedim. Birde o cephede savaşmak istemiyorum esasen. Giderim yani çok dert değil ama oğulları mükemmel gibi atılıp tutulunca arkamdan iyice rahatsız oldum. Terapi süreci işe yararsa yüz yüze bakacağım bu insanlarla sizce tavrım nasıl olmalı? Ben iyiden iyiye azaltmayı düşünüyorum görüşmeleri çünkü var olanda yetmiyor belli ki memnun edemeyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?