Sarpa Saran Evliliğim

Anlat diyen derdiniz neden diyen yok ki. Bu kız böyle yapmazdı diyen bu çocuk neden yalnız geliyor bize diyen yok. Bir vefat oldu diye onlar bir anda haklı mı olacaklar.
Eşiniz sizi kötülüyordur baska acıklaması olamaz. Onlar da vak vah elin kizı oglumuzu uzüyor neden evlendiki bosanirlarsa vs. Muhabbetleri donuyirdur. Aksi halde esiniz ordayken bi ararlardı sen niye gelmedin vs. Esiniz hasta vs. Diye bahame soylerdi gecmis olsu a rarlardı vs. Net eşiniz orada sizi kötülemiş

Madem sıkıntıları var neden abinize dert yanıyorlar ki? Pasif agresif tutum herhalde tüm aile içinde olan bir şey.
Ne sanıyorlar acaba sizin öz abiniz onların lafıyla size "ayar" mı çekecek?
Eşinizle olan durum ayrı bu ayrı. Normal bir ortamda şu öneriyi verirdim, eşiniz ailesini arasın ve şu sıralar karı koca olarak tamamen yalnız kalmak istediğinizi bunun da kendi kararı olduğunu belirtsin derdim.
Sizin durumunuz için de laf abiniz üzerinden yürüyor, onun yapabileceği tek şey de kardeşim hakkında konuşmak için gelmedim buraya demek olur. Susturmalı. Bu kadar rahat konuşamamalı insanlar.
Baş sağlığı için aramamışsınız, ben şahsen arardım ama aramamışsınız ve buna taktılar ise onlar size dert yanmalıydı. Hadi en iyi ihtimalle annenizi arasınlar yahu.

Yani azıcık tanıdılarsa demelerini beklerdim. Ama haklısınız iyiyken herkes iyi kötüyken böyle işte. Bir kusur bulamadılar bunları güya onları bir kere çağırmış olmamı laf ediniyorlar.
Ama annem bu durumu bilse şöyle der: herkes kendine yakışanı yapar, sen başsağlığı dile sevabı sana olsun

Ama annem bu durumu bilse şöyle der: herkes kendine yakışanı yapar, sen başsağlığı dile sevabı sana olsun
Biraz geciktim sanırım. Birde hazır hissetmiyorum ya eşimle olan sıkıntılarımı aşsam onlara da geleceğim. Ya zaten görüşecektim ama şu abime anlatmaları çok gereksiz yani iyice soğuttu beni görüşme fikrinden

Dimi birde öyle bir gerçek var abiye gelene kadar anne baba var. Annem lafını esirgemez ya ondan arayamıyorlar orayı

Şimdi yaşım ilerledikçe, çocuklarım büyüdükçe kendimi burda bahsedilen kayın aile yerine koyup düşünür oldum
Benim gelinim beni aramasa , gelmese , ben arayıp da neden diye sormam , bahane yani demek ki gelmek istemiyor diye düşünürüm
Hele cenazem olduğunda beni arayıp da başsağlığı dilemeyen gelini bırak aramayı o arasa da açmam telefonlarını
Bilemiyorum ama kocanız ile olan konuda siz hakliydiniz , bu konunuz o kadar saçma ki acaba dedim ilk konusunda da eşi mi haklıydı, yani sizin başsağlığı için bile alamadığınız aileden sizinle ilgilenmelerini bekliyorsunuz , oldukça absürt bir durum

Cenaze zamanı aramanız gerekirdi çünkü evliliğiniz için çabalamak istiyorsunuz çok çelişkili olmuş birseyler netleşmeden ztn kimsenin sizi aramasına gerek yok e eşiniz orada konuşup duruyor ise bu üstüne tuz biber olmuş
Bu konunun ağırlığının üstünüze kalmasına şaşırmadım ama, adam sizi yok saymaya tek bırakmaya devam ediyor hiç şaşırtmadı

Herkes o kadar yalandan konuşmaya alışmış ki 10 tavsiyeden 9u içinizden gelmese de es ailesini arayın, cenazeye arayın vs. Ben sevmiyorum iki yüzlü olmayı, kaç aydır ortaya sorun var ve aile bir ihtiyacın var mı iyi misiniz diye sormamış sizin de artık içinizden gelmiyor. Yalandan yere kayın validenin üvey bilmemnesi için aramak kadar saçma bir şey yok bence. Tüh keşke arasaydim gibi bir pişmanlık yoksa hiç kendinizi yormayın neden yalandan istemediğiniz bir şeyi yapasiniz ki.

Hiç yalandan yaptığınız bir şey yok mı yani? Nerde yaşıyorsunuz?

Mesela benim ailemin eşimden herhangi bir beklentisi olmaz çünkü normalde de pek araşmazlar ama bu insanlar beni ayrı ayrı her hafta iki üç kere ararlardı. Bende onları o kadar sık olmasada arardım. Her haftasonu ve haftaiçi giderdim. Vefat durumu öncesine kadar da aramadılar bir büyük olarak ne oluyor hayırdır kızım demelerini beklerdim. Ama benim eşim beklemez mesela. Benim ailem memlektten geldi konuştu da onlar dibimizde her gün eşim ailesine kahvaltı ve akşam yemeklerine giderken ne oldu probis nerede demediler bile. Madem onların yerine koyup düşündünüz bu kısmıda düşünün. İyiyken her şey iyi bana kötüyken büyüklük yapsınlar eşimin küsme huyunun nereden geldiği hakkındaki fikirlerim netleşti.Kayınvalidemin sabret kızım demesi büyüklük değil( önceki konuları kendisine açtığımda öyle derdi kendisi)

Yada beni aramıyorlarsa abimi de aramasınlar yakınmasınlar laf kalabalığına gerek yok. İlgi beklemiyorum aynı ilgisiz tutumu abime karşı da bekliyorum. Abimi sevdiği için çağırsın görüşsünler yine benlik bir şey olmaz ama ayaküstü evliliğimizi konuşmak neden.

Bir telefon açmadım diye diğer konu da neden haksız olabileceğimi hiç anlamadım zaten.

Son düzenleme:
Hiç yalandan yaptığınız bir şey yok mı yani? Nerde yaşıyorsunuz?
Nadiren iş hayatımda oluyor yaptığım, en azından daha küçükken oluyordu ama artık ona da ihtiyacım pek kalmıyor, rahatsız olursam söylüyorum, yalandan istemediğim şeyleri yapmak istemiyorum. Es aile akraba konusunda yok yani neden olsun? Öyle bir hayat sürdürmeme imkan yok, herkesin hassasiyeti farklıdır ben de istemediğim şeyleri yapmak zorunda kalmayi çekilir bulmuyorum. Herkes farkında değil mi zaten böyle yapmacık şeylerin gerçek olmadığının? Kendileri de rahatsız oluyordur bence.

Yalan ile alakası yokki ztn eşinin doldurduğu ortada, doldurmaya da gerek yok karışmak istemeyebilirler
cenaze olmuş adının üvey olması aralarındaki ilişkiyi açıklamaz probis bu evliliği bitirmek istemiyor ki cenaze için aramamak büyük adım
Bence asıl problem suçlanacak ve anlaşılmayacak diye uzak duruyor ki başlamışlar ztn, umursamasa sorun yok ama umursuyor umrumda olmamasi lazım

İnsan yeri geliyor kırk kat yabancıya başsağlığı diliyor, işyerinden arkadaşına mesela. Toplumsal nezaket kuralları bunlar yalandan yapmak değil. Yurtdışı yazıyor profilinizde gerçekse eğer orada farklı bir ortam olabilir tabii

Kırk kat yabancı bu kayın ailenin yaptığını yapmadiysa başsağlığı dilenir elbet ne ilgisi var ki bunun konuyla? Burda da birisi yazsa dilerim çünkü içimden gelir. İçimden gelmeyecek kişiyi de aramak zorunda hissetmem kendimi. Yurtdisinda yasıyorum evet ama çok olmadı buraya geleli, Türkiyede de böyle yapıyordum ve bir kere bile mutsuz olmadım, sorun yaşamadım. İstemediğim şeyler yapsam mutsuz olurdum. Kadının bir ağzına s.cilmadigi kalmış kusura bakmasın da, ne demeye arayacakmis iyi etmiş .

Kayınaile dediniz doğru mu okudum? Henüz boşanmadığı için halen akraba bu insanlar.

Eşinizle aranızdaki sorun eşinizle sizi ilgilendirir. Eş ailesine gitmeyerek, cenazelerinde aramayarak bu sorunu onlara da yansıtan sizsiniz. Ben sizi haksız buldum. Bütün yaşananlarda haklı bile olduğunuzu varsaysak cenazede aramayarak büyük ayıp etmişsiniz. Derdinizi anlatmak istiyorsanız illa birilerinin ne derdin var diye sormasını beklemeyin. Bu sorunu abinize bile yansıtmışsınız. Yetişkin bireylerin aralarındaki sorun şahısların kendisini ilgilendirmeli

Yani evli olmadığım için konsepti bilmiyorum ama kayın ailede dıdısının dıdısı da ölse aramak zorunda mı kalıyoruz ya? Bana çok saçma bi angarya gibi geldi. Ölden de üvey kaynana

Birine baş sağlığı dilemek mi angarya gibi geldi size? Konsept dediğini şeye biz görgü kuralı/nezaket diyoruz. Evli olmanıza gerek yok bunun için ama tanıdığınız birinin bir yakını vefat etmişse o yakın dıdısının dıdısı da olsa aranır/mesaj atılır bi 15 saniye baş sağlığı dilenir. Zorunluluk elbette yok

Abi mevzusunu zaten anlamadim konudaki anlatiminizdan o yüzden yorum yapmadım
Ama bence hala yanlış düşünüyorsunuz, eşiniz tek gittiğinde sorduklarında ne cevap verdiğini bilmiyorsunuz çünkü
Ben oğluma sorsam eşin nerde diye , mesela gelmek istemiyor buraya dese ölsem de gelinimi arayıp sormam neden istemiyorsun diye

Sizin burada muhatabiniz eşiniz, onunla konuşmanız lazim , önceki konunuzda da aynısını dusunmustum ciddi şekilde kendinizi ifade etme ve iletişim kurma sorununuz var , kafanızda kurduklarınza inanıyorsunuz ya da size ne mantikli geliyorsa ona inanıyorsunuz ve kendinize dert ediyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…