- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Kredisini fazla fazla ödemeyi planlıyormuş , 4300 tl maaş alıyor kredi ödemesi 2000 ona her ay 3.000 olarak ödesem daha erken biter diye düşünüyorAdamın daha 3 yıl borcu yok mu? Nasıl birikecek? Evliliği 10 sene sonra mı düşünüyosunız?
Artık gönderse de bana söylemez zaten ama şuanda konuşmuyoruz olurda beni ararsa çatır çatır ağzıma geleni söylycem bunları bunları istiyorum yapmıyosan da ayrılalım ben çekemiyorum artık katlanamıyorum diye. Zaten onada dedim sende bi dğeişim görmediğim sürece evliliği geçtim babama bile söylemem bahsetmem dedim merak etme hepsini görceksin dedi. Kız kardeşi de 1 hafta takip t kelebek konuşmalarından bile anlıcaksın benm anlattıklarımdan sonra hepsinden uzaklaşmak isteyecek dedi
Kredisini fazla fazla ödemeyi planlıyormuş , 4300 tl maaş alıyor kredi ödemesi 2000 ona her ay 3.000 olarak ödesem daha erken biter diye düşünüyor
Şimdi benim kardeşim babam için kredi çekmiş olsa benim haberim olmayacak mı ilk başta benim haberim olur çünkü başta bana söyler babam için böyle böyle bir düşüncem var diye babasının eline 60 bin para geliyor biryerden sormayacaklar mı hiç bu para nereden geldi diye.Siz evlenince çok sıkıntı çekersiniz elbette maddi imkanları kısıtlı ise aileye yardım edilir ama burada konu tek baba değil eski konunda da hatırlıyorum sanki tüm akrabalarına karşı böyle galiba.Kredisini fazla fazla ödemeyi planlıyormuş , 4300 tl maaş alıyor kredi ödemesi 2000 ona her ay 3.000 olarak ödesem daha erken biter diye düşünüyor
Haklısınız , 1 haftada değişmez ama değiştiğine dair birşeyler göreilirim diye umut ediyordumhangi insan bir haftada değişir?
Bende öyle olmasından korkuyorum ama bekle ver gör diyo keşke olsada olsaben bişey değişeceğini sanmıyorum. aynı tas aynı hamam devam eder.
Kız kardeşi onu sadece ben evlenirken kredi çekti diye biliyorum onuda annem baban ödüyor arada abin ödüyor dedi bana. Ama şöyle bişey var sıkı sıkı tembih ediyordu beni sevglim zaten sakın ona söyleme ağzından kaçırma diye kredileri borçları falan... Babasına 60 bin vermedi zaten bu borç birikmiş borç. 2-3 kredi çekti 10.000 civarı ortlama. hep biz ödeycez dediler araba alcaz model yükseltcez satıp kar etcez dediler evin içini yaptrcaz sen çek biz öderiz deidler maaşımı alamıyorum çok borcum var sen çek biz öderz dediler. bikaç kez böyle oldu en sonunda onlar ödemedikçe hepsini sevglim öderken kredi kartları maaş kartı patladı. Oda hepsini kapatmak için 45.000 kredi çekti geri ödemesi 60.000 olarakŞimdi benim kardeşim babam için kredi çekmiş olsa benim haberim olmayacak mı ilk başta benim haberim olur çünkü başta bana söyler babam için böyle böyle bir düşüncem var diye babasının eline 60 bin para geliyor biryerden sormayacaklar mı hiç bu para nereden geldi diye.Siz evlenince çok sıkıntı çekersiniz elbette maddi imkanları kısıtlı ise aileye yardım edilir ama burada konu tek baba değil eski konunda da hatırlıyorum sanki tüm akrabalarına karşı böyle galiba.
sana şunu söyliyeyim eğer sevgilin bu kadar kredi çektiyse herkes biliyordur ailesinde bu değirmenin suyu nereden geliyor diye kimse sormayacak mı.Kız kardeşi onu sadece ben evlenirken kredi çekti diye biliyorum onuda annem baban ödüyor arada abin ödüyor dedi bana. Ama şöyle bişey var sıkı sıkı tembih ediyordu beni sevglim zaten sakın ona söyleme ağzından kaçırma diye kredileri borçları falan... Babasına 60 bin vermedi zaten bu borç birikmiş borç. 2-3 kredi çekti 10.000 civarı ortlama. hep biz ödeycez dediler araba alcaz model yükseltcez satıp kar etcez dediler evin içini yaptrcaz sen çek biz öderiz deidler maaşımı alamıyorum çok borcum var sen çek biz öderz dediler. bikaç kez böyle oldu en sonunda onlar ödemedikçe hepsini sevglim öderken kredi kartları maaş kartı patladı. Oda hepsini kapatmak için 45.000 kredi çekti geri ödemesi 60.000 olarak
Evet işte evet sorun burada. Benim derdim zaten onlara çektiği kredi veya yardım etmesi değil kendinden geçecek kadar sınır tanımayacak kadar batağa saplanması yok diyememesi yada baba sen napıyosun böyle bak benm durumum kötü bi kendinize gelin diyememesi. Kız kardeşi nile azarlamış abi senin ekmeğini onlar mı veriyo ne korkuyosun babamdan bi yumruğunu vur şu masaya bi ağırlığını koy artık yeter de yeter demiş. Bende sizin gibi aileme destek olmaya çalışıyorum hepi topu asg. ücret alıyorum ve 300 tl yol parası veriyorum elime kalan parayla kız kardeşime harçlık veririm evin market alışverişini de yaparım bu ay babam şuraya taksit yatırıver kızım dedi baba bu ay alışveriş yapcam çalışmaya başladığımdan beri yapamadım dedim tamam dedi. Ama benm sevglim böyle değil tamam baba ne kadar istiyosun diye sorar sadece sorgu sual yokSu ailesine baglilik muhabbetini de gecin bayanlar.Ben de aileme bagliyim.Gecen sene onlar icin cektigim krediyi oduyorum.Gecen ay da arabasina tup icin 1500 lira verdim ki eksi bakiyedeydim zaten.Ama bunun yolu yordami ve sınırı var.Bu familyada boyle birsey yok.Sınır bilmiyorlar.Ne anasi ne babasi ne kelebegin sevgilisi.
Kardeşi bilmiyordu niye onuda söyliyeyim. Kız kardeşinin durumu iyi maddi açıdan ama kocasının sigortası yok o yüzden bankadan kredi alamıyor benmkine daha önceden sen kredi çeker misin biz her ay öderiz demişler sıkıştıkları zaman. Benmkide çekemem limitim yok vermiyolar dmeiş sonrada annesi istedi diye annesigile çekti bunu kardeşinden hepsi gizlediler. Ve diğer borçları da... Beni de sevglim sıkı sıkı tembihliyordu onun yanında bu konulara girme açma sakın diye. Haftasonu kız kardeşine gittim dedim ya anneside geldi oraya babanın maaşına zam yaptılar bu aydan sonra rahatız diyo sanki bana birşeyler anlatma çalışıyo gibiydi kız kardeşi de ters ters söylemiştin ya anne zaten dedi annesi ağzını açamadı. Kız kardeşi onlara karsı çok soğuk davranıyor belli yani abimi onlara yedirmem o benm diğer yarım diyor . Adidas ayakkabı almak istediği erkek kardeşiydi.Valla fesatim ben sanırım.
Kardeşi en başından beri biliyordu bunları. Baktı sen kacacaksın kafesten iyi polis kötü polis yaptılar.
O kardeşi de bal gibi biliyordu her seyi senin gibi safini bulamazlar başka kimse cekmez biliyor ondan ayak çekiyorlar.
Ki seninkinde iş yok. O kardeşi değil miydi Adidas aldığı? Halasina sigara parası yollayan kimdi?
Sadece kredi cekmesi değil ki sorun. Kendini kandırmaya devam et sen.
Sorun adamın borçla yaşamayı sevmesi ve parayı saçması.
Babasına yollamaz ama annesine para yollar kardeşine yollar yeğenine yollar halasina teyzesine amcasına yollar. Dayısı sigara parası istr yollar amcasi rakı parası ister yollar.
Kardeşi bilmiyordu niye onuda söyliyeyim. Kız kardeşinin durumu iyi maddi açıdan ama kocasının sigortası yok o yüzden bankadan kredi alamıyor benmkine daha önceden sen kredi çeker misin biz her ay öderiz demişler sıkıştıkları zaman. Benmkide çekemem limitim yok vermiyolar dmeiş sonrada annesi istedi diye annesigile çekti bunu kardeşinden hepsi gizlediler. Ve diğer borçları da... Beni de sevglim sıkı sıkı tembihliyordu onun yanında bu konulara girme açma sakın diye. Haftasonu kız kardeşine gittim dedim ya anneside geldi oraya babanın maaşına zam yaptılar bu aydan sonra rahatız diyo sanki bana birşeyler anlatma çalışıyo gibiydi kız kardeşi de ters ters söylemiştin ya anne zaten dedi annesi ağzını açamadı. Kız kardeşi onlara karsı çok soğuk davranıyor belli yani abimi onlara yedirmem o benm diğer yarım diyor . Adidas ayakkabı almak istediği erkek kardeşiydi.
Onlara dünyayı versen uzaydan pay isterler çok seviyorsun anlıyorum ama bu yolun sonunda mutluluk yok kör topal gideceksinizHerkese merhaba hepinizi ve o içten yorumlarınızı çok özlediğimi belirtmek isterim
Genel olarak çoğunuz beni tanıyor artık eski konulardan dolayı ama ben yeniler için öZet geçiyorum
3 yıldır sevgilim var ciddi düşünüyoruz ben onu çok seviyorum evlenmek istiyoruz ama bir türlü aşamadığımız borçları vardı. Ailesine kredi çekti ve o borçları ödüyor 3 yıldır 30.000 ödemiştir bir 3 yıl daha ödemesi gereken 60.000 TL var bu arada borç ne borcu diyeceksiniz ev araba falan değil tam olarak ne olduğu muallak babasının işi yoktu daha doğrusu maaş alamıyor falan filan...
Neyse şimdi ki konuya geleyim
Kızlar ne olduysa geçen hafta 3 gün boyunca sevgilim bi durgundu bende korktum Şırnak da görev yapıyor ya (polis) kesin bişey oldu diye neyse bi akşam beni aradı ağlamaklıydı sesi .
Sen haklıymışsın kelebek sana söz veriyorum bundan sonra sadece bizim için çalışcam sadece bizim için uğrascam bana hiç bişey sorma lütfen gözlerim Yen'i açıldı herkes beni kullanmış ama sen hep yanımdaydın ben bunu anlamadım anlayamadım dedi. Çok detayını soramıyorum ama bizim ki kız kardeşiyle konuşmuş ne olduysa artık kız buna ne anlattıysa gözlerim açıldı diyo.
Tabi ben bir mutlu oldum size anlatamam ya çok şükür 2 yıldır ben dil döküyorum hiç bi zaman bana böyle cümleler kurmadı hep beni hatalı gördü diye üzülüyordum.
Dün de sınav için merkez e gitmiştim kız kardeşi de kahvaltıya davet etti beni gittim aramızda iyidir.
Konuşurken konu konuyu açtı Kız kardeşi evli annesigile gitmiş orda da bizden konu açılmış düğün falan...
Kız da demişki babasına düğün düğün diyorsunuz bu çocuk düğünü neyle yapacak pardon da demiş babası ne dese beğenirsiniz çeker kredi yapar
Kız da bi bağırmış ohh ne ala Hem eve baksın Hem altına arabayı alsın 6 yıl kredi ödesin sizin yüzünüzden bide düğünü de kendisi yapsın senin babalığın nerde kaldı demiş bana bu kadar anlattı
Sonra kız evine gitmiş hemen sevgilimi aramış o kadar kredi çektiğini babasına yardım ettiğini bilmiyormuş tesadüfen öğrenmiş abi sen ne yaptın sen hayatını mahvettin yazık ettin nasıl bu kadar kredi çektin demiş eğer bidaha babama para gönderirsen sana hakkımı helal etmem demiş
Bide babasıyla ilgili birşeyler varmış kız kardeşinin bildiği ama sevgilimin bilmediği...
Artok neyse onları anlatınca sevgilimin bütün düşünceleri değişmiş kız kardeşi de merak etme kelebek herşey sizin istediğiniz gibi olacak o babamı mahvederim bidaha abimden para isterse, abimin bilmediği şeyler vardı ben hepsini anlattım bidaha para kredi gönderemez sen korkma eğer yaparsa ben hakkımı helal etmem dedi.
Çok uzattım sadete geliyorum sevgilim de bana kelebek babama telefon açtım ben sana son görevimi yapıyorum ne kadar borcun var bütün borçlarını kapat benden daha da para falan isteme ben düğün yapacam sizde bunu böyle bilin ona göre artık kendinizi ayarlayın demiş babasının sesi bozulmuş şok geçirmiş sevgilimden bunları duyunca çünkü babasına resmen tapıyordu bir kere baba sen bu kadar parayı ne yaptın demedi adam da şaşırmış ama oh olmuş geç Bile kaldı
Bu akşam da sevgilimle konuşuyorum ben bugün kendime bot aldım son paramla ama yol parası da veriyorum o yüzden işyerinden avans Alcam yarın sevgilime de öyle dedim konuşurken oda bana paran yoksa ben göndereyim dedi bende Yok ben yarın Alcam sen merak etme sen kendin idare et ne kadar paran kaldı dedim ama tatlı tatlı konuşuyoruz 200 var dedi.
Bi duydum kafam attı yine önce paran biterse benden iste bak şakın kartları kullanmaya başlama yoksa yine patlar dedim sonrada ama hayatım hani herşey değişmişti neden elindeki son parayı 1500 TL babana gönderdin maaşına 20 gün var 200 sana yetmez ki hiç değişmicek misin sen dedim.
Kelebek yeter artık yeter sana bişeyler anlattığıma pişman oluyorum sürekli yüzüme vuruyorsun demek ki anneme 100 TL harçlık göndersem artok o Bile gözüne batacak babama bu son attığım para 1500 TL borcum kaldı dedi hepsini gönderdim bidaha o da isteyemez bende göndermem zaten dedi bende en geç 1 haftaya elindeki 200 TL bitince görcem ben seni yine kartlara başlayacaksın kelebek demişti dersin değişmezsin sen dedim açlıktan ölsem de senden istemem bıktım artok herkes üstüme geliyo çenenden de bıktım ailemden de dedi ama deli gibi bağırıyor bende seni düşünmek kabahat salaklık bende ne halin varsa gör diyip kapattım yüzüne...
Sizce ben mi üstüne çok gitmişim ama çenenden bıktım dedi ya öyle kırıldım ki aramayı düşünmüyorum daha da
Uzun oldu kusıra bakmayın hakkınızı helal edin
Ne 3 ayı 3 yıldır tanıyorum hep aynı 3 ay alamıyo 1 ay alıyo sevglime soruyorum neden hala orda duruyo diye ya iş mi var adam ne yapsın 50 yasında en azından sigortası ödeniyo emekli olamadı daha primi dolmadı iş mi var iş diyo bana ama babasını da görseniz 40 yasında gibi çok gençBabasının ilişkisi var bence, sadece his belki de günahını alıyorum ama ne borcu diyince hık mık ediyolar, çalıştığın yerden bir ay iki ay hadi olsun 3 ay maaş alamazsın sonra mantıklı her insan ehhhh yeter be der çıkar, bence o bahane, ya kumar ya kadın senin süzmede finanse ediyo
Ailevi konularına hele de parasal konularına hiç girmemlisin.Kardeşi bile anlatsa benim meselem değil demelisin.Herkese merhaba hepinizi ve o içten yorumlarınızı çok özlediğimi belirtmek isterim
Genel olarak çoğunuz beni tanıyor artık eski konulardan dolayı ama ben yeniler için öZet geçiyorum
3 yıldır sevgilim var ciddi düşünüyoruz ben onu çok seviyorum evlenmek istiyoruz ama bir türlü aşamadığımız borçları vardı. Ailesine kredi çekti ve o borçları ödüyor 3 yıldır 30.000 ödemiştir bir 3 yıl daha ödemesi gereken 60.000 TL var bu arada borç ne borcu diyeceksiniz ev araba falan değil tam olarak ne olduğu muallak babasının işi yoktu daha doğrusu maaş alamıyor falan filan...
Neyse şimdi ki konuya geleyim
Kızlar ne olduysa geçen hafta 3 gün boyunca sevgilim bi durgundu bende korktum Şırnak da görev yapıyor ya (polis) kesin bişey oldu diye neyse bi akşam beni aradı ağlamaklıydı sesi .
Sen haklıymışsın kelebek sana söz veriyorum bundan sonra sadece bizim için çalışcam sadece bizim için uğrascam bana hiç bişey sorma lütfen gözlerim Yen'i açıldı herkes beni kullanmış ama sen hep yanımdaydın ben bunu anlamadım anlayamadım dedi. Çok detayını soramıyorum ama bizim ki kız kardeşiyle konuşmuş ne olduysa artık kız buna ne anlattıysa gözlerim açıldı diyo.
Tabi ben bir mutlu oldum size anlatamam ya çok şükür 2 yıldır ben dil döküyorum hiç bi zaman bana böyle cümleler kurmadı hep beni hatalı gördü diye üzülüyordum.
Dün de sınav için merkez e gitmiştim kız kardeşi de kahvaltıya davet etti beni gittim aramızda iyidir.
Konuşurken konu konuyu açtı Kız kardeşi evli annesigile gitmiş orda da bizden konu açılmış düğün falan...
Kız da demişki babasına düğün düğün diyorsunuz bu çocuk düğünü neyle yapacak pardon da demiş babası ne dese beğenirsiniz çeker kredi yapar
Kız da bi bağırmış ohh ne ala Hem eve baksın Hem altına arabayı alsın 6 yıl kredi ödesin sizin yüzünüzden bide düğünü de kendisi yapsın senin babalığın nerde kaldı demiş bana bu kadar anlattı
Sonra kız evine gitmiş hemen sevgilimi aramış o kadar kredi çektiğini babasına yardım ettiğini bilmiyormuş tesadüfen öğrenmiş abi sen ne yaptın sen hayatını mahvettin yazık ettin nasıl bu kadar kredi çektin demiş eğer bidaha babama para gönderirsen sana hakkımı helal etmem demiş
Bide babasıyla ilgili birşeyler varmış kız kardeşinin bildiği ama sevgilimin bilmediği...
Artok neyse onları anlatınca sevgilimin bütün düşünceleri değişmiş kız kardeşi de merak etme kelebek herşey sizin istediğiniz gibi olacak o babamı mahvederim bidaha abimden para isterse, abimin bilmediği şeyler vardı ben hepsini anlattım bidaha para kredi gönderemez sen korkma eğer yaparsa ben hakkımı helal etmem dedi.
Çok uzattım sadete geliyorum sevgilim de bana kelebek babama telefon açtım ben sana son görevimi yapıyorum ne kadar borcun var bütün borçlarını kapat benden daha da para falan isteme ben düğün yapacam sizde bunu böyle bilin ona göre artık kendinizi ayarlayın demiş babasının sesi bozulmuş şok geçirmiş sevgilimden bunları duyunca çünkü babasına resmen tapıyordu bir kere baba sen bu kadar parayı ne yaptın demedi adam da şaşırmış ama oh olmuş geç Bile kaldı
Bu akşam da sevgilimle konuşuyorum ben bugün kendime bot aldım son paramla ama yol parası da veriyorum o yüzden işyerinden avans Alcam yarın sevgilime de öyle dedim konuşurken oda bana paran yoksa ben göndereyim dedi bende Yok ben yarın Alcam sen merak etme sen kendin idare et ne kadar paran kaldı dedim ama tatlı tatlı konuşuyoruz 200 var dedi.
Bi duydum kafam attı yine önce paran biterse benden iste bak şakın kartları kullanmaya başlama yoksa yine patlar dedim sonrada ama hayatım hani herşey değişmişti neden elindeki son parayı 1500 TL babana gönderdin maaşına 20 gün var 200 sana yetmez ki hiç değişmicek misin sen dedim.
Kelebek yeter artık yeter sana bişeyler anlattığıma pişman oluyorum sürekli yüzüme vuruyorsun demek ki anneme 100 TL harçlık göndersem artok o Bile gözüne batacak babama bu son attığım para 1500 TL borcum kaldı dedi hepsini gönderdim bidaha o da isteyemez bende göndermem zaten dedi bende en geç 1 haftaya elindeki 200 TL bitince görcem ben seni yine kartlara başlayacaksın kelebek demişti dersin değişmezsin sen dedim açlıktan ölsem de senden istemem bıktım artok herkes üstüme geliyo çenenden de bıktım ailemden de dedi ama deli gibi bağırıyor bende seni düşünmek kabahat salaklık bende ne halin varsa gör diyip kapattım yüzüne...
Sizce ben mi üstüne çok gitmişim ama çenenden bıktım dedi ya öyle kırıldım ki aramayı düşünmüyorum daha da
Uzun oldu kusıra bakmayın hakkınızı helal edin
Ne 3 ayı 3 yıldır tanıyorum hep aynı 3 ay alamıyo 1 ay alıyo sevglime soruyorum neden hala orda duruyo diye ya iş mi var adam ne yapsın 50 yasında en azından sigortası ödeniyo emekli olamadı daha primi dolmadı iş mi var iş diyo bana ama babasını da görseniz 40 yasında gibi çok genç
bizim ailenin saftiriğide babamdı. ha düzelmedi mi düzeldi. anlamadı mı yanlış yaptığını anladı. ama annem 30 yılını verdi. bu arada evimiz arabamız bi birikimimiz falan hiç olamadı tabiki.Benim babam da kendi tarafının enayisiydi, sözlük karşılığıydı,kuzenlerim elini cebine daldılar 50 100 ne gelirse çeker alırdı ben amcamla 3 sn den fazla göz göze durmamış insanken onlar bunu yapardı, aileleri öğretirdi
Babamda da vardı takdir edileyim duygusu,herkes sever sayardı babamı ama ailesi...parayla sevgi umardı babam, yardım etmeyi de severdi zaten oldum olası, annemle ettiği kavgalar hep bu yüzdendi bilmem başka sebepten bizim evde kavga olsun,bu sebepten evlenmeye hep korktum, erkek tarafı=öcüydü benim için
Sonra ne mi oldu, hiçbir şey, babam 54 yaşına girmeye 10 gün kala öldü ecel gelene kadar aynı tas aynı hamam devam etti, söylüyorsak bir bildiğimiz var canım işkembe-i kübradan sallamıyoruz
bizim ailenin saftiriğide babamdı. ha düzelmedi mi düzeldi. anlamadı mı yanlış yaptığını anladı. ama annem 30 yılını verdi. bu arada evimiz arabamız bi birikimimiz falan hiç olamadı tabiki.
o yüzden düzelir kelebekcim merak etme acele etme sadece
umut fakirin ekmeği, asla bitmez.Haklısınız , 1 haftada değişmez ama değiştiğine dair birşeyler göreilirim diye umut ediyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?