- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.749
- 208
- 36
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Hemsir isin espirisi tabi ki haklisin.
Da iste kelebek icin davulun sesi uzakta suan. Aslinda farkinda o da yasadiklarinin yada yasayacaklarinin.
Inanmak istiyor sevgilisine.
Umut ediyor.
Bu sebeple ben ikna etmekten coktan vazgectim :)
Iste gidip gelip takiliyorum boyle.
Cunku durum su
Suya dusmus kizimiz, cirpinip duruyor
Attik can simidini
Tutmuyor..
Simdi bu kiz icin suya atlanir mi :)
Kafasindan tutup al sana diye
Daha da batirasim geliyor benim :d
Şimdi söyleyeceklerimi umarım anlayışla karşılarsın;
Karı-koca biz de senin sevgilinle meslektaşız ve aynı yerdeyiz. Eve giren para insanların gözüne o kadar büyüyorki.Nasılsa bunlar şarktalar ne yapacaklar parayı nereye gideceklerki ne masrafları olurki vs düşünceleri benim kv ve kp de var. Buraya gelmeden de öyleydi ama malesef bunu bana evlenmeden önce pek hissettirmediler.ne zamanki eşimin kamuflaj çantasında bir kredi taksitlendirme detayı kağıdı buldum işin farkına ancak o zaman vardım.Ben farkına varmadan meğerse onların istediği paraları aylık 400-500 tl olacak şekilde taksitlendirerek kredi çekip gönderiyormuş meğerse.
o an yaşadığım hayal kırıklığını anlatmamın imkanı yok. Kp de emekli polis.emekli maaşı var,kendi evinde oturuyor.alt katındaki ev de kendinin ve kirada ayrıca bir tane de dükkanı var kirada aynı zamanda o dükkanda da çalışıyor,kv çocuk bakıyor en az 1500 civarı da o alıyor. tek masrafları üni de okuyan görümce olacak haspa. o da küçücük bi ilde hem de eve 1,5 saat mesafede ve her hafta sonu eve geliyor, taş çatlasın ayda 2000 tl yese yine ellerinde 2,5-3 bin civarı para kalıyor. ama nedense borç hiç bitmiyor ya teras yaptırılıyor ya otopark ya kombi peteği ya avize ya parke ... vs vs hiç bitmiyor anlayacağın.ben yıldım artık onlar ölene kadar bu böyle gidecek belliki.
Mesleğe çok küçük yaşlarda giriyoruz ve gördğüm kadarıyla özellikle erkeklerin ailelerinde şu düşünce var yaşı 20-21,ayda 4000 tl kazanıyor sapıtmasın vs gibi düşüncelerle daha girer girmez kendilerine para yollatmaya veya onun adına yatırım yapmaya başlıyorlar ve bu süreç o çocuklar evlenene kadar böyle gidiyor.Bunlar da bu duruma alışmış olduklarından onlara göndermek bi süre sonra görevmiş gibi geliyor.(Hele benimkiler gibi bir de duygu sömürüsü yapan kv-kp varsa o zaman s.çtın) Gönderme diyince sen kötü oluyosun,aç gözlü,paraya tamah eden vs oluyosun üstüne bi de bunun için kavga çıkıyor.
Ben de şöyle bi çözüm yolu buldum.Ev kirası ve faturaları tamamen ona bıraktım.Kendi kıyafet ihtiyaçlarını da kendi kartından alıyor.Bunlardan kalan parasını ailesine mi sıvar yola mı saçar ilgilenmiyorum artık.Ben de mutfak alışverişi kısmıyla ilgileniyorum kalanı kendim ne yapmak istersem onu yapıyorum.Zaman zaman şakayla karışık hesabımı kontrol etmek istiyor ama izin vermiyorum.Burdan batıya dönünce veya çocuk olursa neler olur bilmiyorum ama karşımda 55-60 yaşına gelmiş yüzsüz ve arsız hatta bir de duygu sömürücü tipler olunca ben de bunu yapıyorum.Tabi buralara gelene kadar neler çektim bi ben bi allah bilir.(Kp kredi kartı hesap özetinin hesabını sorması mı dersin,eşimizn gizlice maaş kartımı alması bunun üzerine benim de çalındı diye kartı iptal ettirip onun atm başında mosmor suratını izlemem mi dersin neler neler)
Sana tavsiyem eğer kendi maddi gücün yoksa kendini yok yere bu ateşe atma.Yazık edersin.Benimki de hep aynısını diyor ben gerçekleri gördüm,bu sefer farkına vardım bilmem ne.(Kaldıki kaynım ABD'de çalışıyor ve geliri iyi ama ondan kuruş istediklerini ne gördüm ne duydum) Anlık olarak sinirleniyorlar belki farkına varıyorlar evet ama dönüş yine onlara oluyor.Bir şekilde tekrar ikna oluyorlar,onlar ağzıyla açık açık istemese bile ima etmeleri,canı sıkkın tavırlara girmleri bu sefer neyiniz var eksik mi var diye seninkinin sormasına sebep olacak.
O yüzden çekmeye değer mi dön bir bak.Dersenki evet şu huyları güzel en azından bu idare edilebilir ,seviyorsan da çünkü ayrıl diyemem.Ama her şeyiyle değerlendir.İleride pişman olma.Ya da benim gibi kafayı kırma
Cizi22 nin yaşadıkları ders benim anlattıklarım da kulağına küpe olsun.
Hakkında Rabbim hayırlısını versin her zaman...
Ben de inanmıyorum bayadır. Son konuda o doğumgünü fiyaskosuna rağmen devam edince ben de aman bana ne yaksın kendini dedim açıkçası. Düşün benim gibi bir pollyanayı bile bezdirdi
Kendi bilir valla.
Şimdi romantik geliyor da evlenince o aileyle de evleneceği dank etmedi
Artık zırt pırt anneciği babacığıyla gezer gider gelir, sermayeyi kediye değil direkt kayınpederine yedirir.
Kendi düşen ağlamaz valla buraya da daha çoook konu açacak. Görünen köy kılavuz istemez diyerek bir özlü söz daha yapıştırırım ben de içimdeki teyzeyi çıkarıyor kız ya
Bu isin icinde baska bir is var bence kredi babasiyla ilgi degil ablanin da isin icinde olmasi bilemedin seni sanki boyle bir oyuna inandirmaya mi calisiyorlar bi r baba evladini niye borca soksun ustelik ne borcu oldugunu da bilmiyorsun tuhaf.Herkese merhaba hepinizi ve o içten yorumlarınızı çok özlediğimi belirtmek isterim
Genel olarak çoğunuz beni tanıyor artık eski konulardan dolayı ama ben yeniler için öZet geçiyorum
3 yıldır sevgilim var ciddi düşünüyoruz ben onu çok seviyorum evlenmek istiyoruz ama bir türlü aşamadığımız borçları vardı. Ailesine kredi çekti ve o borçları ödüyor 3 yıldır 30.000 ödemiştir bir 3 yıl daha ödemesi gereken 60.000 TL var bu arada borç ne borcu diyeceksiniz ev araba falan değil tam olarak ne olduğu muallak babasının işi yoktu daha doğrusu maaş alamıyor falan filan...
Neyse şimdi ki konuya geleyim
Kızlar ne olduysa geçen hafta 3 gün boyunca sevgilim bi durgundu bende korktum Şırnak da görev yapıyor ya (polis) kesin bişey oldu diye neyse bi akşam beni aradı ağlamaklıydı sesi .
Sen haklıymışsın kelebek sana söz veriyorum bundan sonra sadece bizim için çalışcam sadece bizim için uğrascam bana hiç bişey sorma lütfen gözlerim Yen'i açıldı herkes beni kullanmış ama sen hep yanımdaydın ben bunu anlamadım anlayamadım dedi. Çok detayını soramıyorum ama bizim ki kız kardeşiyle konuşmuş ne olduysa artık kız buna ne anlattıysa gözlerim açıldı diyo.
Tabi ben bir mutlu oldum size anlatamam ya çok şükür 2 yıldır ben dil döküyorum hiç bi zaman bana böyle cümleler kurmadı hep beni hatalı gördü diye üzülüyordum.
Dün de sınav için merkez e gitmiştim kız kardeşi de kahvaltıya davet etti beni gittim aramızda iyidir.
Konuşurken konu konuyu açtı Kız kardeşi evli annesigile gitmiş orda da bizden konu açılmış düğün falan...
Kız da demişki babasına düğün düğün diyorsunuz bu çocuk düğünü neyle yapacak pardon da demiş babası ne dese beğenirsiniz çeker kredi yapar
Kız da bi bağırmış ohh ne ala Hem eve baksın Hem altına arabayı alsın 6 yıl kredi ödesin sizin yüzünüzden bide düğünü de kendisi yapsın senin babalığın nerde kaldı demiş bana bu kadar anlattı
Sonra kız evine gitmiş hemen sevgilimi aramış o kadar kredi çektiğini babasına yardım ettiğini bilmiyormuş tesadüfen öğrenmiş abi sen ne yaptın sen hayatını mahvettin yazık ettin nasıl bu kadar kredi çektin demiş eğer bidaha babama para gönderirsen sana hakkımı helal etmem demiş
Bide babasıyla ilgili birşeyler varmış kız kardeşinin bildiği ama sevgilimin bilmediği...
Artok neyse onları anlatınca sevgilimin bütün düşünceleri değişmiş kız kardeşi de merak etme kelebek herşey sizin istediğiniz gibi olacak o babamı mahvederim bidaha abimden para isterse, abimin bilmediği şeyler vardı ben hepsini anlattım bidaha para kredi gönderemez sen korkma eğer yaparsa ben hakkımı helal etmem dedi.
Çok uzattım sadete geliyorum sevgilim de bana kelebek babama telefon açtım ben sana son görevimi yapıyorum ne kadar borcun var bütün borçlarını kapat benden daha da para falan isteme ben düğün yapacam sizde bunu böyle bilin ona göre artık kendinizi ayarlayın demiş babasının sesi bozulmuş şok geçirmiş sevgilimden bunları duyunca çünkü babasına resmen tapıyordu bir kere baba sen bu kadar parayı ne yaptın demedi adam da şaşırmış ama oh olmuş geç Bile kaldı
Bu akşam da sevgilimle konuşuyorum ben bugün kendime bot aldım son paramla ama yol parası da veriyorum o yüzden işyerinden avans Alcam yarın sevgilime de öyle dedim konuşurken oda bana paran yoksa ben göndereyim dedi bende Yok ben yarın Alcam sen merak etme sen kendin idare et ne kadar paran kaldı dedim ama tatlı tatlı konuşuyoruz 200 var dedi.
Bi duydum kafam attı yine önce paran biterse benden iste bak şakın kartları kullanmaya başlama yoksa yine patlar dedim sonrada ama hayatım hani herşey değişmişti neden elindeki son parayı 1500 TL babana gönderdin maaşına 20 gün var 200 sana yetmez ki hiç değişmicek misin sen dedim.
Kelebek yeter artık yeter sana bişeyler anlattığıma pişman oluyorum sürekli yüzüme vuruyorsun demek ki anneme 100 TL harçlık göndersem artok o Bile gözüne batacak babama bu son attığım para 1500 TL borcum kaldı dedi hepsini gönderdim bidaha o da isteyemez bende göndermem zaten dedi bende en geç 1 haftaya elindeki 200 TL bitince görcem ben seni yine kartlara başlayacaksın kelebek demişti dersin değişmezsin sen dedim açlıktan ölsem de senden istemem bıktım artok herkes üstüme geliyo çenenden de bıktım ailemden de dedi ama deli gibi bağırıyor bende seni düşünmek kabahat salaklık bende ne halin varsa gör diyip kapattım yüzüne...
Sizce ben mi üstüne çok gitmişim ama çenenden bıktım dedi ya öyle kırıldım ki aramayı düşünmüyorum daha da
Uzun oldu kusıra bakmayın hakkınızı helal edin
Ben bunlara gercekten inanamiyorum yaa
Allah sana da sabir versin.
Yalniz bankamatik basinda mosmor olusuna koptum burada helal sana :)
Yani gorumce kendi babasini niye kotulesin ki .Bir erkek niye telde agladin erkegin aglamasi zordur .Bu iste bir is var .Vay be bdv konularında böyle görümce nadir bulunur.
Ayrıca 30 bin ödemiş 60 bin ödeyecek 3 yıl boyunca. İşler zor.
sen neden devam ediyorsun bu evliliğe?Şimdi söyleyeceklerimi umarım anlayışla karşılarsın;
Karı-koca biz de senin sevgilinle meslektaşız ve aynı yerdeyiz. Eve giren para insanların gözüne o kadar büyüyorki.Nasılsa bunlar şarktalar ne yapacaklar parayı nereye gideceklerki ne masrafları olurki vs düşünceleri benim kv ve kp de var. Buraya gelmeden de öyleydi ama malesef bunu bana evlenmeden önce pek hissettirmediler.ne zamanki eşimin kamuflaj çantasında bir kredi taksitlendirme detayı kağıdı buldum işin farkına ancak o zaman vardım.Ben farkına varmadan meğerse onların istediği paraları aylık 400-500 tl olacak şekilde taksitlendirerek kredi çekip gönderiyormuş meğerse.
o an yaşadığım hayal kırıklığını anlatmamın imkanı yok. Kp de emekli polis.emekli maaşı var,kendi evinde oturuyor.alt katındaki ev de kendinin ve kirada ayrıca bir tane de dükkanı var kirada aynı zamanda o dükkanda da çalışıyor,kv çocuk bakıyor en az 1500 civarı da o alıyor. tek masrafları üni de okuyan görümce olacak haspa. o da küçücük bi ilde hem de eve 1,5 saat mesafede ve her hafta sonu eve geliyor, taş çatlasın ayda 2000 tl yese yine ellerinde 2,5-3 bin civarı para kalıyor. ama nedense borç hiç bitmiyor ya teras yaptırılıyor ya otopark ya kombi peteği ya avize ya parke ... vs vs hiç bitmiyor anlayacağın.ben yıldım artık onlar ölene kadar bu böyle gidecek belliki.
Mesleğe çok küçük yaşlarda giriyoruz ve gördğüm kadarıyla özellikle erkeklerin ailelerinde şu düşünce var yaşı 20-21,ayda 4000 tl kazanıyor sapıtmasın vs gibi düşüncelerle daha girer girmez kendilerine para yollatmaya veya onun adına yatırım yapmaya başlıyorlar ve bu süreç o çocuklar evlenene kadar böyle gidiyor.Bunlar da bu duruma alışmış olduklarından onlara göndermek bi süre sonra görevmiş gibi geliyor.(Hele benimkiler gibi bir de duygu sömürüsü yapan kv-kp varsa o zaman s.çtın) Gönderme diyince sen kötü oluyosun,aç gözlü,paraya tamah eden vs oluyosun üstüne bi de bunun için kavga çıkıyor.
Ben de şöyle bi çözüm yolu buldum.Ev kirası ve faturaları tamamen ona bıraktım.Kendi kıyafet ihtiyaçlarını da kendi kartından alıyor.Bunlardan kalan parasını ailesine mi sıvar yola mı saçar ilgilenmiyorum artık.Ben de mutfak alışverişi kısmıyla ilgileniyorum kalanı kendim ne yapmak istersem onu yapıyorum.Zaman zaman şakayla karışık hesabımı kontrol etmek istiyor ama izin vermiyorum.Burdan batıya dönünce veya çocuk olursa neler olur bilmiyorum ama karşımda 55-60 yaşına gelmiş yüzsüz ve arsız hatta bir de duygu sömürücü tipler olunca ben de bunu yapıyorum.Tabi buralara gelene kadar neler çektim bi ben bi allah bilir.(Kp kredi kartı hesap özetinin hesabını sorması mı dersin,eşimizn gizlice maaş kartımı alması bunun üzerine benim de çalındı diye kartı iptal ettirip onun atm başında mosmor suratını izlemem mi dersin neler neler)
Sana tavsiyem eğer kendi maddi gücün yoksa kendini yok yere bu ateşe atma.Yazık edersin.Benimki de hep aynısını diyor ben gerçekleri gördüm,bu sefer farkına vardım bilmem ne.(Kaldıki kaynım ABD'de çalışıyor ve geliri iyi ama ondan kuruş istediklerini ne gördüm ne duydum) Anlık olarak sinirleniyorlar belki farkına varıyorlar evet ama dönüş yine onlara oluyor.Bir şekilde tekrar ikna oluyorlar,onlar ağzıyla açık açık istemese bile ima etmeleri,canı sıkkın tavırlara girmleri bu sefer neyiniz var eksik mi var diye seninkinin sormasına sebep olacak.
O yüzden çekmeye değer mi dön bir bak.Dersenki evet şu huyları güzel en azından bu idare edilebilir ,seviyorsan da çünkü ayrıl diyemem.Ama her şeyiyle değerlendir.İleride pişman olma.Ya da benim gibi kafayı kırma
Cizi22 nin yaşadıkları ders benim anlattıklarım da kulağına küpe olsun.
Hakkında Rabbim hayırlısını versin her zaman...
Valla bin kez filan yazildi hepsi bunlarin.Ben de inanmıyorum bayadır. Son konuda o doğumgünü fiyaskosuna rağmen devam edince ben de aman bana ne yaksın kendini dedim açıkçası. Düşün benim gibi bir pollyanayı bile bezdirdi
Kendi bilir valla.
Şimdi romantik geliyor da evlenince o aileyle de evleneceği dank etmedi
Artık zırt pırt anneciği babacığıyla gezer gider gelir, sermayeyi kediye değil direkt kayınpederine yedirir.
Kendi düşen ağlamaz valla buraya da daha çoook konu açacak. Görünen köy kılavuz istemez diyerek bir özlü söz daha yapıştırırım ben de içimdeki teyzeyi çıkarıyor kız ya
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ne-para-gondermesi-fikir-verin-lutfen.641225/ uzun sure oldu buraya yazmayali ama bu konuyu gorunce dayanamadim.yukaridaki bnm 3 sene önce actigim konu.kelebek seninle tamamen ayni seyleri yasadim.hatta konuda olmayan seyler de var ortak esim ozmn Hakkari'de gorev yapiodu ozmn yazmak istememistim niyeyse ama simdi bi sakinca gormuyorum ozel harekatci esim.seni iyi anliyorum demek bile az kaliyor sana tek soyleyecegim sakin ayril mutsuz olurdun vs diyenleri dinleme sadece kalbinin sesini dinle.su an(masallah) mutlu bi evliligim var.esim ozellikle evlendikten snra ortak bi hayatin verdigi sorumlulukla bana sormadan bi sakiz dahi almadi.gun geldi resti cekti ve o gün bugun ailesine para gondermedi.evet tum dugun esya vs biz yaptik ama elele verip alin terinle yaptigin daha kiymetli oluyo inan.kendimi cok anlatamadim ama seviyosan inaniyosan karsindaki insan buna degiyosa vazgecme o gunlerde hersey karanlikti benim icin belki risk aldim bilmiuorum askimin pesinden gittim cok sukur hic pisman olmadim.evlen evlenme demiyorum sadece bil istedim her zaman kotu bitmiyor.ve bisey daha sirnak'ta yasayalim fln demis sanirim.esimdrn cok ayri kaldim gerek sevgiliyken gerek evliyken inan onun oldugu yer cennet oluyor bana kizacaklar maval okuma diyecekler biliyorum desinler ama esim bana gel Hakkari'ye donelim oranin kirik dokuk polis lojmaninda kalalim sen isi birak bnm maasimla geciniriz sadece o istedigi icin yapardim.eger akillanirsa eger bundan snra sana geleceginize sahip cikarsa neden olmasin? Telden yaziyrm yazim yanlisi varsa ozur dilerim.butun sayfalari okuyamadim bilmeden yorum yaptiysam ozur dilerim.sadece ben o gunlerde vazgecmis olsaydim hayatimin hatasini yapmis olurdum.iyi dusun
Ya o konularin bazilarini benden habersiz ablam acmis saolsun o da ben gibi histerik tabi kocasina karsi.ama dogrudur gidince hasta oldugum fln:) ya ben sadece farkli bi ornek olsun istedim tabiki kendi dusunup karar vericek ama sonuc bu da olabilir neden olmasinYani sizi normal bir örnek gibi alırsa doğru olmaz.
Konularınıza baktım, hayatınızı eşiniz ile özdeşleştirmişsiniz. Adam uzağa gidince hasta oluyorsunuz, sürekli onunla ilgili histerik cümleleriniz var.
Yani hala para gönderse sorun olmazmış gibi geliyor bana. Veya başka bir şey yapsa.
Ya o konularin bazilarini benden habersiz ablam acmis saolsun o da ben gibi histerik tabi kocasina karsi.ama dogrudur gidince hasta oldugum fln:) ya ben sadece farkli bi ornek olsun istedim tabiki kendi dusunup karar vericek ama sonuc bu da olabilir neden olmasin
Ask varsa affedilir diyip susuyorum ben.kizmayin bu benim fikrim.aşıksa ama gercekten aşıksa kelebek bence affedilebilir her insan hata yapar bence bunlar adam öldurmek gibi affedilmeyecek hatalar degil.Neden olmasın? Çünkü olsa şu zamana kadar olurdu.
Sevgilisinin doğumgününde halasına sigara parası gönderdiği için bir çiçek yollamayan adam niçin affedilsin? Diyelim bundan sonra harika davranacak, bu rezaletin affedilme sebebi nedir?
İnsanlar geleceğe odaklanmaktan kafayı yedi artık. Ya ileride şöyle olursa, ya böyle olursa, ya ruh hastası adam çiçek böcek demeye başlarsa diye hayaller kuruyorlar. Geleceği bırakın, geçmişin hesabı ne olacak?
Mesela adam öldürdü biri. Ama bundan sonra melek gibi biri olacak. Hapisten çıkarır mısınız?
Ask varsa affedilir diyip susuyorum ben.kizmayin bu benim fikrim.aşıksa ama gercekten aşıksa kelebek bence affedilebilir her insan hata yapar bence bunlar adam öldurmek gibi affedilmeyecek hatalar degil.
adamın hatası bir seferlik birşey değil ki.Ask varsa affedilir diyip susuyorum ben.kizmayin bu benim fikrim.aşıksa ama gercekten aşıksa kelebek bence affedilebilir her insan hata yapar bence bunlar adam öldurmek gibi affedilmeyecek hatalar degil.
adamın hatası bir seferlik birşey değil ki.
bence sen konuyu tam anlamamışssın:))
kendinle özdeşleştirmişsin ama durum farklı burada.
inş. kelebek örnek almaz dediklerini:))
kız başını yakmasın diye uğraşıyor burada herkes.
ve dediğim gibi bu bir sefer yanlışlıkla yapılan birşey değil ki aşk varsa affet diyebilesin.
komple bütün hayatı ambargo altında adamın.
yarın evlendiklerinde kelebek te aynı çileyi çekecek onunla birlikte.
ve bence aşk herşeyi affetmemeli.sonuçlarını görüyoruz az çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?