Sanırım herşey düzeliyordu ki ben mahvettim

çok haklısın ya.
düzeltme sevdalısı çok.
kelebekte de bu yanılgı var.
düzelir düzeltirim sanıyor.
bıd bıd adamın tepesinde.
ne aldı ne harcadı takip edip duruyor.
sonuç:90.000 tl borç.
kelebek başarabilmiş mi düzeltebilmiş mi,hayır.
düzeltebilecekmi asla zannetmiyorum.
adam zaten borcun dibine vurmuş.
ee aile maddi destek hep bekleyecek.
baba beklemese ana var kardeş var hala var:))

Yeğen de ardından yetişecek :)
Dayıcım bana en pahalı oyuncağı al annem babam alamadı.
Bulmuşlar damarını basa basa kullanırlar.
Aman uğraşacak olan kendi bize ne :)
Nasrettin Hoca gibi ya tutarsa diye kendi gençliğini yesin

valla haklısın da bazen uyarma ihtiyacı hisssediyor insan.
duramıyoruz işte:))
boşuna gerçi de.
giden kendi hayatı tabi orası öyle.
kendi bilir

Sevgili erva yazdığın içten yorumun için çok teşekkür ederim...
Ben yaklaşık 2 yıldır bir umutla sevgilimin bu konuda kendisine çeki düzen vermesini bekledim hep bir umutla ama ne yaptı da sen bir umut ışığı gördün dersen hiçbir şey yapmadı sadece sevdiğim için düzelir umuduydu benimkisi.
Biz 3 yıldır sevgliyiz 2 yıl aynı şehirde kaldık onunla ben ünv. oda görev yapıyordu.
Biz gezdik tozduk yedik içtik Allah yukarda birgün bile benden 1 kuruşunu kıskanmadı bu adam. Hep daha fazlasını yapmaya çalıştı... Ama bunların hepsini sınırsızca kartlarını kullanarak yapıyordu. Tabi bi yandan kredi ödüyor diğer yandan ev kirası faturalar vs. sonra kredi kartları ee ailesine de gönderiyordu kendisi göndermesi en geç 2 haftada bir ailesinin evine giderdik birlikte zaten yakındı 1 saatti o şehre. Gidince a dan z ye mutfağı doldurup herkese harçlık bırakıp öyle dönerdi.
Ben bi dönem baktım ki borcu hiç bitmiyor tam aksine çocuk ödüyo ödüyo zaman geçiyo ama azalması gereken borç hep çoğalıyor. Dedim bu iş böyle olmayacak kemerleri sıkıyoruz bundan sonra eskisi gibi gezmek yemek içmek yok hersey dozunda...Tam 1 ay böyle yaptık sırf o düzene koysun diye baktım ben kıstıkça o ailesine gönderiyor falan dedim ne uğraşıyorum bırak kelebek ye iç gez sen niye ödün veriyosun.
Onu tanıdığımda 20.000 borcu vardı 10.000 babasına kredi çekmiş daha polis okulundan mezun olmadan 3 ay önce neymiş babası bunun pmyo ya başlamadan önceki dersana paralarını falan hiç ödeyememiş maaş alamamış borçlanmış biizmkide kredi çekmiş bide kız kardeşi kaçıp evlenince çeyiz için çekmiş.
Her neyse 2013 eylülde tanıştık biz oda haziran da göreve başlamış zaten o zaman 20.000 kredi ödüyordu aylık 700 dü sanırım. Sonra 2014 lubat ta hiç unutmuyorum babası araba alalım kredi çek ben öderim dedi 10.000 daha çekti babası 2 ay ödedi 3. ay benmkine kaldı. borç oldu 30.000 faziler falanda var.
Sonra benimkine aylık 1200 falan ödemek ağır geldi karlara saldırdı maaşında eksiye düştü onları kaptmak için kredi çekti borç oldu 40.000 bikaç ay sonra annesi sen çek ben öderim evin içini yaptırcaz dedi benimkide topluca bir kredi çekti 45.000 falan geri ödemesi 60 bin heryere borcunu kapattı şimdi 2000 tl ödüyor.
Özetle 3 yıldır ödüyor ödüyor borcu git gide çoğaldı çoğaldı çığ oldu.
Ailesi hala yüzsüz hala yüzsüz...
Altlarında bir araba var sevglime düğün yaparken satarız dedim de o araba babamın adam kaç yasında altından mı alayım arabayı hasta insanlar dedi bana.
Sende yazmışsın hep paragöz oldum paraya tamak eden bi kız oldum onun göznde bu konular açılınca..
Evlenelim diyor ee biz nasıl evlencez borç çok bende doğuda çalışamam diyorum ne yani para için mi benmle evlenmiyosun sana yazıklar olsun diyordu. Evlenince de böyle ailene bakcak mısın korkuyorum kendini düşünmeyen adam evde çocuğunu karısını düşünür mü bizim rızkımızı onlara mı gönderceksin diyince utanmıyor musun bunları düşünürken söylerken onlar benm annem babam beni büyüten insanlar bir duysalar söylediklerini hayal kırıklığına uğrarlar hayatta hersey para değildir diyor ama ailesine yediriyor hepsini.
Dün gece çok düşündüm ben gerçekten ayrılmak istiyorum. Çünkü geleceğimden korkuyorum. Bi dayanağım da yok iş gibi aile gibi mesela. Bi sıkıntı olsa çık gel demez ailem yada memur değilim daha yeni özel sektörde çalışmaya başlamış bi muhasebeciyim sadece. Sevgilime güvenmiyorum hemde hiç, son akşam bana şunu yazmış seni düşünüyorum bahanesiyle herseyi yüzüme vuruyorsun demiş keşke ailesi gibi duygu sömürüsü yapıp salya sümük ağlasaydım senin için hiç bişey yapamıyorum bende de yok diye. Sonra belki banada para gönderirdi ailesi öyle yapıyor da
Oğlum sana yardım edemiyoruz çok üzülüyoruz bizi affet bu ay durumumuz kötü diyor benmkide başlıyo ağlamaya hemen pat para gönderiyor.
Bu adamla olmaz haklısınız , kendimi yakmaktan başka bir halt yapmıyorum

Elvan dün bütün gece düşündüm ayrılcam bu kez benm için çok zor olacak ama ilerisini göremiyorum düşünemiyorum...
Korkarak bi evliliğe adım atmak istemiyorum.
Tamam hadi değişti diyelim benm içimde yine bir korku kalacak acaba ailesine göndermeye devam eder mi korkusu
Bababsı emekli bile değil 50 yasında ve 8 yıl varmış daha priminin dolmasını benimki onuda çok kafaya takıyor eğer borcu olmasa emeklilik için para mı ne ödeniyormuş ondan yapacaktı Allah bilir ilerde onuda yapar
Bende sersefil olurum böyle olmamalı olmaz

Olur mu iş yerinde yazamadım dün akşam eve gidince de attım kendimi yatağa düşündüm durdum çizi kesinlikle ayrılma kararı aldım
Kelebek beni öyle mutlu ettin ki...
Mutlu olmamın sebebi kalbinin kırılması değil. Şu an gençlikle görememiş olduğun kalbinin bedeninin hayatının mahvolmasına dur demen mutlu etti beni...
Güven bana, o kadar güzel bir ilişkin olacak o kadar güzel bir evlilik yapacak ve huzurlu yaşayacaksın ki şu an yaşadığın üzüntülere gülüp bakacak bu mutluluğumun ön ödemesiymiş diyeceksin.
Tebrik ediyorum seni sağ duyun için.
Şimdi kararının arkasında dim dik durursan güven bana içindeki kız daha da güçlenecek...
Ayrıca kızdım sana... ne demek ben sadece muhasebeciyim...
İlerlet kendini mali müşavir ol mesela...
Ekonomik olarak güçlendikçe heves ettiğin her şeyi kendi gücünle yapabilirsin. O noktadan sonra yanına sadece senin o gücüne layık bir erkek gelip hayatına eşlik edebilir.
Hayatta yaptığımız bazı seçimler kendi geleceğimizi etkilediği gibi evlatlarımızınkini de etkiler.
Çocukların için en iyisini yapıyorsun kelebek, en iyisini yap

Bende uzuluyorum tabi ama
Yapacak birsey yok.
Eski konularindan birinde yazmistim galiba
Keske imkanimiz olsada
Yasayabileceklerini izletme sansimiz olsaydi diye :)
Sener sen gibi totosuna vura vura kacardi da iste yapamiyoruz
Shapes ayrılcam kesin ve net kararım
Üzülüyorum ama yapcak bişey yok çünkü anladım ki o değişmediği sürece ben onunla evlenmicem
Buda benim için zaman kaybından başka bişey değil onun değişmesini düzelmesinşi beklemek

Sürekli benden fedakarlık bekleyen bir adamla nereye kadar gidecekti ki zaten...
Asıl ben sana teşekkür ederim oyle güzel ilgilendin ki yorumlar yazdın Allah razı olsun senden , bıkmadan bana yorum yazan diğer arkadaşlardan, tüm kk üyelerinden
Mali müşavirlik düşünüyorum tabikii ama daha zamanım var 2 yıl muhasebe okudum ben sonra çok uğraşlarla iş buldum şimdi de açıktan tamamlıyorum lisansa
Sonra Allah nasip ederse mali müşavirlik sınavlarına hazırlanırım .
Kendi ailemde maddi manevi sıkıntılar çektiğim için ilerde Allah nasip ederse çocuğum olursa onlara da aynı sıkıntıları yasatmak istemiyorum psikolojik olarak sağlıklı bir anne baba lazım ama bu adamla evlenişrsem ve böyle devam ederse bende psikoloji falan kalmaz evde de hergün kavga çıkartırım kendimi bliyorum neden gönderdin diye haksızlığa uğradıkça dırdır yaparım oda beni muhtemelen diğer adamların yaptığı gibi ya aldatır evde karım çok konusuyo üstüme geliyor bahanesiyle yada annesine gider koşa koşa.
Ben bunları istemiyorum

Onun değişmesini beklerken benden gidiyor hayatımdan zamanımdan çalıyorum kendimi onun uğruna feda ederk.
Ayrılma kararı aldım kesin çok da rahat içim vicdanım ben elimden gelen herseyi yaptım

Beni çok mutlu ettin kelebek.
Tebrik ederim
Akıllı ve olgun bir kızsin.
Umarım seni gerçekten hak eden ve her zaman en onceligi olacağın biriyle yaparsın evlilik hayalindeki gibi.
Biraz uzuleceksin ağlayacaksın ama gececek.
Bir omur aglamaktansa bir ay ağla iki ay agla.
Olmazdı çünkü kelebek.
Çocuğunun rızkını geçirecekti bir omur
Benim arkadaşımın babası cunu çocuklarını üniversitede okunurken ac gezdirirken kardeşine araba alırdı.
Aileci erkek sorumsuz erkekle olmazdı.
En iyisini yaptin
Ama lütfen güçlü dur ve ağlamasına sözlerine ve duygu somurulerine bu sefer kanma lutfen

Bir de şimdi o dışardan sigorta ödediğinde her ay altı yüz tl oduyorsun ve sadece asgarisi bu kadar.
Sekiz sene her ay bu parayı odesen bitse yine iyi. Ama o emeklilikten gelcek 900 tl yetmez ki o musrif aileye yine isteyecekler hep isteyeceklerdi.

Kelebekcim ayrılırken çok hakarete uğrarsın paracı derler onu derler bunu derler hatta ailesi cık cık cık gördün mü el kızı bilmem ne diye de doldurur. O yüzden sinirlerin Çelik gibi sağlam olsun her seyi duymaya hazırlıklı ol. Dün gece tüm eski konularını okudum. Bu seferki duruşun dik olsun. Ne derse desin duymazdan gel cevap verme ve laf dalasina girme yoksa bu adam bi sekilde yine duygusal triplerle bahanelerle seni hatalı olduğuna inandıracak . Ona bu fırsatı verme. Ayaklarının üstünde durup adam gibi aile kurmayı evine bakmayı öğrensin.

Sana ayrıl ya da ayrılma diyemem aklını ve kalbini birlikte dinle ben de 2 sene polis okulu olmak üzere 6 yıldır emek veriyorum.Ama değişiklik var mi dersen eeehh isteee. O da boşanma davası kağıdını elinde görünce aklına biraz dank etti de oyle biraz biraz düzeldi.
Senin bunları yaşamana hiç gerek Yok. Çok gençsin yazdıklarından anladığım kadarıyla da anlayışlı bi kızsın bu duygularını Yok yere tüketmEni istemeyiz.

Kelebekcim ne güzel söylemiş hanımlar, sakın ha şakın söylediği hiç bir şeye ve en önemlisi göz yaşlarına kanma...
Onun gözünden akan timsah gözyaşları yarın öbür gün senin gözünden evlatlarının kalbinden akacak... hep bunu getir aklına...
Ve kendi tecrübemden örnek vereyim, eğer tamamen bitirdiysen ve ayrılık konuşmasını yaparsan, o konuşmadan sonra ne ona ne de ailesine asla cevap verme arama sorma sana ulaşmalarına engel ol... yani ulaşılmaz ol ki eninde sonunda senin, onların yalanlarını çarpık aile beklentilerini karşılamayacak olduğunu anlasınlar ve peşini bıraksınlar...
Sonrasında da özgür kuşlar gibi sana değer veren kaderin olan kadrini kıymetini bilen Adama koş...
Bu yaşadıkların İnan büyük tecrübeler, sonrasında diyeceksin ki ne çok şey öğrenmişim ve ne güzel paçayı yırtmışım

Ayrılık senin için zor olabilir sonuçta seni ona bağlayan duyguların
var.. Bizim için herhangi biri ama senin için değil.
Seni anlamadığımızı, çok düz baktığımızı düşünmemen için bunları
belirtmekte fayda var.
Ama bizler evliliğin duygulardan ibaret olmadığını bilen insanlarız.
Bunun için söylediklerimizin hepsi senin menfaatine olan şeyler.
Gece yattıgında sen belki ağlarken ben fosur fosur bilmem kaçıncı rüyamda olacağım :)
Bunların farkında olarak yine de şiddetle ayrıl dedik.

Aileler canımız, kanımız, olmazsa olmazlarımız.
Bunu inkar etmiyoruz yada onları tamamen yok saymıyoruz.
Aileler talep eden değil veren taraf olmalı.
Bu benim için böyle.
Para versinler değil söylediğim şey, huzur versinler.
Sevgilinin ailesi böyle bir aile değil.
Aşk dediğin şey huzur varken tat verir.
Huzur yoksa aşka sarılamazsın. Aşk da bir yerde lanet olsun der
bırakır gider.
Bu sebeple ayrılık kararının çok doğru olduğunu
gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum.
Umarım geri adım atmazsın.

Çok doğru diyorsun gerçekten.
Beklenen evlilik ve yaşadığın evlilik en mükemmel ailede bile insanı zorluyor çünkü.
Mesela eşimin ailesi, tipik fedakar yurdum ailesi. Hani bir kuruş beklentileri olmamış. Aksine hep veren taraflar bize. Ama buna rağmen bazen sıkıldığım bunaldığım zaman oluyor. Bazen sadece kendi ailemle olmak istiyorum bayramda ama mümkün değil. Sadece adamla evlenemiyorsun hakikaten ailelerle evleniyorsun da. Kabul etsen de etmesen de o düzene girmek zorundasın.
Ve ayarı olmayan sürekli bir şeyler bekleyen buna alışmış bir aile evlenince bırakmaz ki. Sürekli varlıkları olacaklar. Sürekli talepleri de olacak.. En önemlisi hep bir şüphe olacak, para gönderdi mi borca girdi mi, hep bir denetleme hep bir sorgulamayla yaşayacaktı.
En doğru kararı verdi çok şükür.

Evliliğin ön provası olmuş yaşadıklarınız eminim evlendiğinizde daha zor olurdu herşey.Ailesiyle başa çıkamayınca sana daha sert çıkışları olurdu .

Ben hala ailesindeki yüzsüzlüğü anlamıyorum.Vereceğiz vereceğiz diye kredi çektirmişler.Borcun üstüne borç eklemişler.Onca borcun üstüne babası araba aldırıyor oda yetmiyor annesi masraf çıkartıyor.Ne koparırsak kar gibi davranıyorlar.

Aslında en doğrusu o adamı bir şekilde emekli etmesi.Arabaya v.s borç ödeyeceğine babasını emekli etseydi yarın evlendiğinde baba emekli maaşın var evin var benden daha bir şey isteme diyebilirdi.Adamın doğrudürüst işi yok para kaynağı olmadıkça oğlunun sırtında olacak.

Çok teşekkür ederim elvan
Tek dileğim mutlu olmak, fazlasını istemiyorum karsıma kendim gibi birisi çıksa yeterli olur.Hakettiğimi yaşamak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…