Sahi sevgi, evlilik neydi ?

Bi de ben bu erk ailesinin benim dediğim olucak mantıgını bi çözemedim arkadaş akıl var mantık var ne mantıklıysa o yapılır bence senin nişanlın da cok güzel dolduruşa gelen bi adam

Sizi bu kadar hiçe saymaları, dinlememeleri, umursamamaları zorunuza gitmiyor mu ?
Bana kv yakınında ev almak istiyor diye kıyamet kopardım, eğer ki o kıyameti koparmasaydım şu an da bana kendi istedikleri her şeyi yaptırıyor olurlardı.
Biraz dişinizi gösterin lütfen.

Canım ya kıyamam üzülme.. Haklısın tabi ki senin de hakkın yeni evine gelinliğinle girmek, hayallerini gerçekleştirmek. Şu durumda seni önceliğe almaları gerekiyordu. Misafirlere elbet yatacak bir yer bulunurdu. Gelin gelecek eve misafir yerleştirmek ne demekmiş. Orada öncelik senin olmalıydı.. Ne denir ki böyle bir durumda.. Nişanlın herkesin ağzını kapatmalıydı en başından. Sana hiç duyurmaması gerekiyordu hatta.

(Bunun seninle ilgisi yok canım yanlış anlama) bana çok uzun yazmışsın ne gerek var bu kadar destan yazmaya, yazarmış kendileri ondan böyle uzun yazıyor diyen arkadaşlara sesleniyorum, buyrun size uzun yazı. Kız derdini anlatmış. Tıpkı benim yaptığım gibi. İki paragrafla özetlenemeyecek kadar dolmuş çünkü. Asıl konuyla ilgilenmektense, uzun yazışımla ilgilenen herkes için söylüyorum.

Canım salla gitsin

Bu adamdan bu aileden hayır gelmez

1. Otel tutsunlar misafirlerine
2. Dugunu memlekette yapsınlar misafirlige gelende olmaz
3. Otobüs tutsunlar düğünden sonra memleketten gelenleri memlekete götürsün bedava otobüse kimse hayır demez

Şimdi de bu hareketlerinin sebebi bence parasının olmamasi

Onlar düğün takilarini alırız evi kurarız diye düşünmüşler misafir bahane

Ve usumeyeyim diye mont aldılar demişsiniz hiç montunuz yok muydu ihtiyaçtan mi aldilar yoksa hediye etmek icin iclerinden geldigi icin mi bunu merak ettim

Size gelip durumumuz yok balayına gidelim düğünden sonra
Takilarla ev kurarız derse bunu anlarım ama misafiri bahane etmesi çok çirkin

cok uzun zaman olmadi ben KK'ya üye olali ama gördügüm sey tam olarak su:

- kadin üzgündür konu acar, cok kötüyüm der, haksiz miyim der, fikir ister
- KK'nin caliskan ve akilli kadinlar karsisindaki insanin iyiligini düsünerek objektif yorum yapar, akil verir
- konu sahibinin icinde "ayyy acaba beni kiskaniyorlarda o yüzden mi böyle diyorlar" balonu büyür, dolayisiyla burda verdigimiz fikirleri degil, kendi bildigini okur
- sonra ise is isten gecmistir, pisman olur, buraya gelir ve "kizlar siz hakliymissiniz" yazar

bu 4 asama aynen böyle gerceklesir ve ben bu duruma üzülüyorum
yine de akil vermek istiyorum:

Sevgili konu sahibi,
rica ediyorum sirf 32 yasindasin diye bu görgüsüz ailenin kendi akli beyni olmayan, birey olamamis ogluyla evlenme.
boyu posu varmis, he anam he sirf kendinde boy var, dünyada bütün erkekler yerden bitme tek o boylu poslu.
ben de 30larimdayim, "evde kalmak", "kimseyi bulamamak" gibi düsüncelerim yok.
tabiki yalnizlik allaha mahsustur ama sirf yalniz kalmamak icin ve yas 32 oldu diye böyle bi herifle de evlenilmez.
yalniz kal gez toz mis gibi daha iyi, en azindan seni ezen, seni dikkate almayan, görmezden gelen bir "kocan" olmaz... bu adama da koca denilmez de neyse
yani kisaca: elin ekmek tutuyor, hayatini yasa, yasin 32 oldu diye solup gitmedin, ayrica erkeklerin köküne de kiran girmedi, diliyorum ki bu aileci kedicik'ten kurtulur ve sana saygi ve sevgi duyan bir ADAM ile evlenirsin

Seni tebrik ediyorum çok çok sabırlısın ve gerçekten gözlerini kapatıp sevmişsin. Bende kendi evimi düğünümü her şeyimi yaptım hiç gocunmadım istediğimi aldım yapabildiğim kadar. önemli olan süper zengin evler her şeye sahip olmak değil doğru insanla bu yola girerken tüm ayrıntıların konuşulması planlanması.
Bana sorarsan;
1-aileni sevdiğin adam bile olsa ezdirme. Dünya hali onlar senin ana baban, iki gün sonra bu tavrı daha da büyür yapacak bir şeyin kalmaz. ses etmedin korumadın şimdi noluyo der.
2-kimse için kendini de düşürme. yani o öyle istiyor diye tamam deme. mutluluk bu şekilde olmaz kendini değiştirerek kesinlikle mutlu olamazsın. nişanlın değişmiyor ki hatta ben öyle istiyorum diyor. sana sormuyorsa bu saygısızlık belirtisi. ailesi de böyle bir aile demek ki seni onlar da önemsememiş oğlum oğlum demişler. tavrını belli et ve güçlü ol.
3- ki öyle bol keseden kredi çekmeden kenarda para olmadan 1 haftada o ev düzenlenmez. zaten gitseler anca eşyalar çıkartılır boya temizlik tül perde mobilya.. 1 ay.

Canım benim bence şu an hayatının dönüm noktasında bir karar veriyor olabilirsin. bu şekilde de mutlu olacağına inanıyorsan yap çünkü vazgeçersen de pişman olacaksındır. Ama bazen biraz bencil olmak iyidir.

nişanlın yanında değil canım seni savunmuyor bile evlendikten sonra o sorunlar o saygısızlıklar okadar büyüyor ki ben de yasadım allah razı olsun eşim hep yanımda durdu beni savundu.. bence bir kez daha düşün çok çektirir o aile sana sanki... restini çek o ev boşalıp eşyalar alınıp yerleşmediği sürece düğünden önce bu evlilik olmayacak de.. ve sakın ailene laf söyletme biraz sert olma vakti

Sizin gözünüze perde inmiş ve nasıl bi uçurumun kenarında olduğunuzu, göremiyorsunuz yada görmek istemiyorsunuz.
Bu evlilikle ilgili, çok toz pembe hayaller kurmuşsunuz fakat evdeki hesap çarşıya uymuyor işte...
Size sadece şunu söyleyeceğim.
Şu düşünce kalıplarından çıkın artık, ve özgüvenli bi birey olun hizmetçi değil.

Bütün üyelerin yazdıklarina katılıyorum
Konu sahibi inşallah akıllı kararlar verirsin
Malesef bi çiçeğe kanmış gibi duruyosun

Bu adamla evlenirsen sinir hastası olur bir ömür mutsuz olursun. Bu aileyle hep görüşeceksin. Nişanlın ailesinin lafına göre davranıyor daha kendi kararlarını alamayan insan evlenmesin bi zahmet. Yakmasın kimsenin başını. Kusura bakma da kafası çalışmıyor nişanlının. O anasının lafına bakar ya da ben öyle istiyorum der mahvolan senin hayatın olur. Bi kere nişanlın da bencil. Anasının paşası olarak yetişmiş. Empatiden yoksun. Ben istiyorum ne demek??!
Böyle bir adamla evlenmek bile isteye hayatını mahvetmek olur. Resti sen çek. Ayrıl açık kapı bırakma. Özür bekleme. Telafi etmelerini bekleme. Aşk acısı geçer unutulur. Hayatını yaşa. Şimdiki hayatından daha ıyı bir hayat yaşayacağına, yaşatılacağına inandığın zaman evlen. Kim ne der diye düşünme. Çok üzülürsün çok pişman olursun bu adamla evlenirsen.

Hepsini okudum üzüldüm çok iyi niyetlisiniz. Gerçekten kayinvalidenizin bu konuşmasını kabul edebilecek misin . Ciddi cevap bekliyorum. Yani çok ağır konuşmuş. Ve başka bir evde kalsin lar sizin başka air dostunu yık mu annelerin evinde kalsin lar düğünde hemen sonra Gitsin ler yada o gece sıkı. Tiki yatsın lar Gitsin ler gerçekten çok saçma ve her şeyi büyüten bir damat adayı ve aile geldi bana.

Başlık ve içeriği alakasız buldum öncelikle
Bence ömür geçmez bu aileyle de, eşle de, yanınızdan da taşınmayacaklar.
Ayrıca nerede görülmüş gelin eve geldiğinde aynı gece evde misafirlerle uyuduğu saçmalık ya

ben kesinlikle bu aileye ve o çocukla evlilğine sıcak bakmıyorum.ben istiyorum diyen birinden seni aileni düşünmesini bekleyemezsin. bu ikinizin evliliği olacaksa o taraf kendi kafasına göre karar veremez.okurken şiştim.

Cnm sen mutlu bir yuva kuramayacaksin esin karaktersiz eyvallahi yok seni cook uzerr yaz bi kenara demedi deme simdiden bole yapan ilerisini dusumemiyorum
Kaynana simdiden memnuniyetsiz demis
Sen sen ol sana sogru gelmeyen hic bir seyi kabullenme sakinn..
İnceldiği yerden kopsun birak
Daha neler evini kurup bu yeni ev kimse giremez deyip kitleyemiyolar mi daha neler bence bunlar hicbiseyi yapmicaklar dugunden sonra
Ah cnmm iyi dusun cok kafani taslara vurursun vurursunda bi ise yaramazzz

Son düzenleme:
Bunlarin biyere gidecegi yok..bedavadan bizim sartlarimizin hepsine uyarsan gel uymazsan gelme cokta onemli deil modundalar.sende tam tersini yap.kabul etmedigini ayri bi yer tutulup dosenmedikcede etmeyecegini soyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…