Sahi sevgi, evlilik neydi ?

Olur ufak tefek şeyler de şimdiden boyleyse yarın ne olur bilemem.aileyi çok karıştırmasın kocaman adam çocuk değil artık.

Çok saçma ev zaten kiraymış.siz yeni kendinize göre bir ev kurup,eşyalarınızı alıp kendi düzeninizi kurmalısınız tabiki.yatılı misafirleri kvaliden kendi evinde ağırlar,dönecekleri zaman evi kapatıp pılısını pırtısını toplayıp memleketine döner.
Düğünden sonra ev düzmek mi olurmuş yaa sakın kabul etme.bunların niyeti bana hiç masum gelmedi.köprüyü geçince,eşya zaten var almaya gerek yok demicekleri ne malum?

Kimi insanlara nasihat işlemez...anlatsanda bi kulağından girer diğerinden cikar...tecrübeyle is işten geçer .. hakkınızda hayirlisi

Bu adamın seni sevdiğinden emin misin? Burdan evlenmek için evleniyor gibi gözüküyor. Bir de ne kadar süredir berabersiniz?

Ben olsam evlenmezdim resmen seni aynı ev tongasina düşürmeye çalışıyorlar
Düğün olup bitecek sonra diyecekler bu kışta me ayri evi biz de gidemeyiz oturalım böyle uc bes ay sonra gelsin sinir krizleri
Ailenin nisanlinin da tek elle tutulur tarafi yok senin ailen nerde niye böyle ezdiriyorlar seni

Bence bu insanla evlenirsen çok büyük sıkıntılar çekersin, bir ömür böyle emri vaki ile geçer mi, ailenle etraflıca otur konuş , sen ona karşı kırmızı çizgilerini belirle , bundan dönmeyeceğini belirt, (mesela ev ve eşya) , yine vazgeçmiyorsa sen vazgec , bir ömür böyle taviz vere vere geçiremezsin, iyi düşün, evlenip ayrılacağına şimdi ayrılmak daha iyi olur, hakkına hayırlısı olsun

Ya arkadaş bu kadar kisi yorum yapmış niye cevap vermiyosun böyle yazıp kaçanlara sinir oluyorum

Kızlar iyi akşamlar..
Öyle büyük çıkmazdayım ki anlatamam. Ben 7 aylık nişanlıyım. Severek nişanlandım. Allah nasip ederse iki ay sonra düğünümüz olacak ama benim her gecen gün hevesim bitiyor :KK42:
Nişanlımı ilk tanıdıgım zamanla simdiki arasında o kadar cok fark var ki.. Önceden beni kırmaktan korkan, üstüme şefkatle titreyen o adam gitti yerine " ben öyle istiyorum " diyen bir adam geldi.
Nisanlımla dügün, esya vs masraflarını bizim ortak karşilama karari aldik.
Neyse dedim para pul yere batsın borç harç yaparız Allah'ın izniyle dügünümüzü dedim yola devam ettim.
Daha sonra nerede oturacagımızın konusu acıldı. Nisanlıma x, y semtinden ev tutabiliriz ne dersin ? Dedim. Önce yok desede sonradan olur dedi. Ama olmadı.. Kayınpederim, kaynanam ve nişanlımın oturduğu kiralık olan evde bana ve aileme sormadan oturmamızın kararını almıslar. :KK42:( Biz evlendikten sonra nişanlımın ailesi memleketlerine gidecek orada kurulu evleri var orada yaşayacaklar ) Bunu duyunca nişanlıma cok kızdım. Neden bu kararı alırken bana ve aileme de sormadınız o evde annen baban değil biz yaşayacağız dedim. Ben ve ailem öyle istiyor hani sen benimle kulubede bile yaşardın neden sorun çıkarıyorsun dedi. Yine sustum kabullendim. Nisanlımi karsıma aldım. Bak is yerine uzak, ileride cocugumuz olursa annemlere bırakmam cok zor olur lutfen bir vasıtalık yakinlikta oturalim dedim. Bana" ben senin ailene ve kimseye yakın oturmak istemiyorum, bir iki seneyi kendimize ayıralım sonra bakarız " dedi. Halbuki kendi degil ailesi benim aileme yakın oturmamızı istemiyordu ve o evde oturmamızı istiyordu. Neyse dedim onun ailesinin istedigi ev olsun ( bu arada ev kira ) sorun cikmasin dedim.
Dügüne iki ay kaldı ve benim ne mobilyam var, ne gelinlik baktik nede baska bir esyam. Nisanlima 2 ay kaldıgını, yetismeyecegini, artik bunlari halletmemiz gerektigini soyluyorum ama o surekli erteliyor.
Neyse gecen gun nisanlım bize geldi. Babamlar ne alinacaksa yavastan alalim ev yerlestirilecek daha dedi. Nisanlım hemen " evi dugunden sonra yerlestirecegiz " dedi. Tabi biz cok sasırdik. Nasıl dugunden sonra ? Ben gelinlikle hangi eve gelin girecegim dedim. Memleketten misafirlerinin gelecegini, onlari yatiracak yerleri olmadigini bu yuzden su an kv ve kp 'imin oturdugu dugunden sonra benim oturacagim evde misafirler agirlanacakmis.. Yeni esyalar da kirlenmesin diye dugunde sonra misafirler gidince yerlestirecekmisiz. Yani ben eski esyalarin kurulu oldugu ve icinde dugun icin memleketten gelen yatili misafirlerin oldugu eve gelin gidecegim. Ailem de bende buna karsi ciktik. Dugune iki ay kala simdi mi soylenirdi bu ? Benim ne hayallerim vardi. Dugunden bir hafta once esyalarimi yerlestirecektim, evimi tertemiz yapacaktim orasi benim evim olacakti. :KK42: Nisanlima bunu kabul etmeyecegimi soyledim. Misafirleri sokaga mi atalim dedi. Hem ailen buna karisamaz ben oyle istiyorum oyle olacak dedi. Nasil ailem karisamaz dedim. Sen bu karari alirken ailen aliyor sen gelip bana soyluyorsun sonra da olmaz deyince bana ailen karisamaz diyemezsin dedim.
Ya kizlar aklim almiyor. Ben gelinlik giyecegim, yeni tertemiz bir eve girmem gerekiyorken benim hayallerimi sirf ailesi oyle istiyor diye nasil cope atabilirler anlayamiyorum. Ya bunu kabul edersin yada ben yokum benim kucucuk bir evde gelin olma hayalim, sabah sana kahvalti hazirlama hayalim vardi eger sen bunu bile kabul edemeyeceksen yapacak bisi yok dedim. Bana " sen bilirsin " dedi. Bende bu lafin uzerine masadan kalkip gittim. Arkamdan bagirdi hic donup bakmadim. Yaklasik bir hafta hic konusmadik, aramadik sormadik. Artik ikimizde bitti gozuyle baktik. Hafta sonu sabah kaynanam aradi. Telefonda bana " benim oglum senin yuzunden hasta oldu, oglumu ne hale getirdin, eve geliyor kara kara dusunuyor bu muydu senin sevgin, hani oglumla her yerde yasardin, sen ve ailen bir evdir dugundur tutturmus gidiyorsunuz, ne var sanki bir hafta sonra biz evi bosaltsak, memnuniyetsizsin senin neyini eksik ettik, keske biraz daha dusunseydik, hata yapmisiz isterseniz dugun tarihini erteleyelim, seni oglumu mutlu edersin diye kabul etmisim yanilmisim " dedi. Bunlari da bagirarak soyledi. Oyle kotu oldum ki aglayarak dinledim onu. Ben sadece bir yuva kurmak istedim, gelin olmak, dugunden sonra kendi evimde kendi esyalarimin bulundugu yatak odamda esimin gelinligimi cikarmasini, sabah kahvalti yapmayi, beraberce el ele bir yuva kurmayi istedim. Ama benim yuvama hep kaynanam mudehale etti. Nisanlima annesinin beni cok kirdigini soyledim. O da tamam o zaman dugunden sonra bir iki gun bi yerlere gideriz o sirada da ailem ve misafirler evi toparlar, bosaltir biz donunce yerlesiriz dedi. Yani yine gelinlikle girecegim bir ev yok.
Simdi size gercekten sormak istiyorum. Bir anne - babanin gorevi oglunun yuvasini yapmak degil mi ?
* Sorun cikmasin diye dedikleri evde oturmayi kabul ettim
* Ailesini zora sokmamak icin dugunu biz yapacagi para pul hepsi bos yeter ki mutlu olayim dedim sineye cektim
* Simdi de dugun gecemi bana bile sormadan kendi kararlarina gore sekillendiriyorlar. Gelinlikle kendi evime girmek orada iki kisi olarak uyuyup uyanmak benim hakkim degil mi ? Bu kadarini da mi haketmiyorum. Nisanlim ve ailesi bize geldiklerinde elleri hic bos gelmediler en azindan bir tatli aldilar, recel vs yapti gonderdiler, usumeyim diye mont vs aldilar tamam ustume boyle titrediler haklarini yiyemem ama neden simdi boyle yapiyorlar ben onlardan para pul istemedim biraz anlayis istedim cok mu zordu bunu vermek :KK42:

Bugun is yerinde arklarim heyecanli heyecanli evi ne zaman kurmayi dusunuyorsunuz ? Evin temizligine biz de yardim ederiz ceyizini esyalarini birlikte kurariz dediler. Cunku onlar benden hevesli saniyorlar ki ben normal gelin olacagim :KK61:
Siz olsaniz napardiniz ilk gecenizi sirf misafirler evinizde kalsin diye otelde gecirir miydiniz ?
Esyalarinizi da dugunden sonra yerlestirmeyi kabul eder miydiniz ?
Ne diyor şair ...
Baglanmayacaksin öyle körü körüne...
Yani fazla hayal fazla kaptırma... sonu hüsran .. sen evlenmeşin bile evlenmeyecegine değil, hayallerinin yikilacagina korkuyorsun .

Eger dedigin gibi benden habersiz boyle bir plan yaparlarsa bosanmaya kadar gider bu durum bundan eminim yaparim ! Al anneni babani otur o zaman derim ! Bu nedir ya birde annesi diyor.ki oglumunn enguzel zamanlariydi nisanlilik donemi cocugun burnundan getirdin keske hic olmasaydi diyor. Halbuki kendileri karismasa hicbirsey olmayacak
Ah canım benim kolay mı öyle boşanmak! Yarın öbür gün çocuğun olursa onu da burnundan getirirler bunlar! Ayrılmaya cesaretin yoksa düğünü ertelet en azından. Nişanlınla açık açık konuş. Seni çok seviyorsa ve anasının kuzusu değilse anlaması lazım! Nişanlın çalışıyor dimi? İşi var yani? Kv ile aynı evde yaşayan insanlar da var ama seninkilerin yaklaşımı çok kötü bence. Senin ailenden uzak olmak istemesi ve saygı duymamaları... kabul edilir şeyler değil. KURTAR KENDİNİ!

Şimdiden hiçbişey hakkında söz sahibi değilsin,evlendikten sonra hiç olamayacaksın emin ol.ben olsam asla kabul etmeZdim kayınvalidenizde nişanlın zda sizi ezmeye çalışıyorlar üstelik kayunvalidenizin tavrı konuşmaları hiç hoş değil.bu insanlarla yapabileceğinize eminmisiniz? Ben de nişanlımdan düğüne 40 gün kala ayrılmıştım şimdi olmadığı için şükrediyorum.ilerde pişman olmaktansa yol yakınken Dönün derim ben

Bunu anlamiyorlar iste ve ben suclu oluyorum. Kaynanam nisanlinin yaninda durmuyorsun diye bana kiziyor benim ailem kizimin evini bile kuramiyoruz diye uzuluyor. Gorumcemle konustum sagolsun guzel guzel sebeplerini anlatti. Sen bayansin alttan al bende evlenirken neler cektim abim seni seviyor dedi ama yine ayni kapiya cikti. Bende cok rahatim koltugum su renk olsun masam boyle olsun diye asla dusunmem alt tarafi koltuk masa diye bakarim ama dugun geceme karar vermeleri ve oturacagim eve karar vermeleri beni cok uzdu
Sen bu isten vazgec canim bu insanlar hic iyi niyetli degil.

Aaaaa daha bir de fikir soruyorsun, ailene de pes, ortada ne sevgi ne de deger verme var, bunlar dagdamı yasamişlar magaradan mı çıkmışlar( erkek tarafı), bu ne yani neresinden tutsam bilemedim, siz kızlar nerden buluyorsunuz bu su katılmamiş görgüsüz, bencil, insan kılıgındaki ayıları anlamıyorum, böyle evlilik yapcagıma 100 yıl kocasız yasarım daha iyi
Ozet; kendini yakma

Hemen ayrıl bu karaktersizden.
Çok sinir oldum.
Evlenip ayrılcana ver yüzüğü gitsin.
İyi bile çekmişin .
Ben senin yerinde olcan onları ailecek döver tv haber olurdum.
Mesleğin kapı gibi
Gençsin
Hayat çok güzel.
Daha ne ALLAHA şükür de.bunlar seni amansız hastalığa bulaştırır.
Evlenirsende bu yazımı not et aklına gelince okursun.
ALLAH sana onların gerçek yüzünü göstermiş.karar senin!
aynen katılıyorum

O evden cikmayacaklari çok açık ortada..sizin hayalleriniz hayal olarak kalacak maalesef bu aileyle.. Nisanliniz ve ailesi çok bencil insanlar..inanın bana onlarla asla mutlu olamazdiniz.. misafirlerinı otelde yada part evlerde pek ala agitlayabilirler. Ben öyle yapmıştim kendi ailemi ve sulalemi bir apart otel kiralayarak agirlamistim..

Aaaaa daha bir de fikir soruyorsun, ailene de pes, ortada ne sevgi ne de deger verme var, bunlar dagdamı yasamişlar magaradan mı çıkmışlar( erkek tarafı), bu ne yani neresinden tutsam bilemedim, siz kızlar nerden buluyorsunuz bu su katılmamiş görgüsüz, bencil, insan kılıgındaki ayıları anlamıyorum, böyle evlilik yapcagıma 100 yıl kocasız yasarım daha iyi
Ozet; kendini yakma
+1

Kizlar yazamadim kusura bakmayin
Dun bulustuk ben durumu anlattim cok mutsu lz uzgun oldugumu boyle devam edemeyecegimi soyledim oda sartlarin degistigini benim uzulmemem icin ugrastigini soyledi
Hafta sonu esya bakmaya gidelim dedi
Dugunden 10 gun once de ailem evi bosaltacak biz esyalari yerlestirecegiz misafirler icin de misafirhane ayarlayacagim tamam mi dedi
Bende guvenemiyorum ya basa donersek vazgecersen dedim ailemle de konustum onlarda benimle ayni fikirde dedi bana hep esya bakarken ailemde gelsin derdi ama bu sefer Esya bakmaya da ikimiz gidelim ikimiz oturacagiz aileleri goturmeyelim biz karar verelim dedi bugun gidecegiz bakalim beni nelere bekliyor eger sorun cikarsa biter bu is dedim. Evimize girdigimizde kapilarimizi kapayacagiz kimsenin mudehalesini istemiyorum dedim ona da tamam dedi bilmiyorum ne olacak

X