Sadece para vererek yapılan babalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte bana göre evlilik bu değil. Bu çocukları tek yapmadık, tek başımıza evlenme kararı almadık. Çocuk gibi sürekli şunu yap bunu yap demek 40 yaşına gelecek olan bir adama hemde.
Siz benden daha dirayetlisiniz maşallah diyeyim.
Siz ideallerden bahsediyorsunuz gerçek hayat bu ama. Ben adama biraz üzüldüm belki kendi de farkında değildi kızına kendi gördüğü eksikleri yaşatmamaya o kadar odaklanmış ki geri kalanı hissettiremediğini farketmemiş. Bence biraz daha yumuşak üslupla yaklaşabilirsiniz ya sizi de çok fevri gördüm yanlış anlamayın ama

Aslında çözüm basit. Tüm maddi yük eş kişisinde olunca vakit ayıramıyor ev ve aile hayatına. İşe girin çalışın, maddi ve manevi hayatı paylaşın. O zaman eşinizin üzerindeki yük hafifler.

Benzer bir durum yaşıyoruz benim eşimde restoran çalıştırıyor ve çok çok yoğun . Mesela suan bile yok, evin neredeyse tüm yükü , oğlumun sorumluluğu benim omzumda .
Yanlız benim eşim gece kaçta gelirse gelsin çocuğu mutlaka sabah okula bırakır , birlikte kahvaltı yaparız tekrar uyur.
Sabahları 1 saat erken kalkmasını istetin bakalım ne diyecek .

Terapiye başlamışsınız bu da düzelme adına bir adım . Hakkınızda hayırlısı olsun.
Off beni en iyi sen anlarsın o zaman. Restoran işinden nefret ettim gerçekten.
Teşekkür ederim inşallah hepimizinki öyle olur.

Aman be yaa herkesciklere çok teşekkür.
Yine polemik yaratacak kişiler teşrif etmiş. E konu kapansın o zaman ;d Hokus pokusss Mune Mune

mekan işleten adam nasıl akşam erken çıksın
o zaten öğlen gidiyordur
akşam yemeği saati tam onun iş yapacağı saatler

ama gece yarısı gelebilir - o da kasayı tutuyorsa yine gelemez, genelde de kasayı kimseye vermiyorlar yani 50 60 yaşında değilse bir işletme müdürü yoksa, kimseye kasa vermezler.

hadi geceyarısı geldi diyelim zaten bebek o vakte uyur.

benim erkek arkdaşım turizmde bir mekanda işletme müdürü olarak çalışıyordu, sonra bizim hiç ciddi başlamayan ilişkimiz ciddiye binince adam "ben seni göremem ki hiç böyle" dedi- madden de tatmin olmuyordu- ve ayrıldı mesela.
bu sezon çalışacak olsa "beni göreceği" saatlere göre çalışacak :)

ama mekan sahibi için bu imkansıza yakın.
ben ailesini gören mekan sahibi tanımıyorum.

benim de kendi işim.
ben de saat kavramı olmadan çalışıyorum.
bambaşka bir sektör ama böyle yani.
Peki maddi durumu var ama yardımcı kabul etmiyor.
Bu bencillik değil mi?
Napalım mekan isletenler kaba etine güvenmiyorsa evlenmesin ozman :KK51:

Peki maddi durumu var ama yardımcı kabul etmiyor.
Bu bencillik değil mi?
Napalım mekan isletenler kaba etine güvenmiyorsa evlenmesin ozman :KK51:
benim hatırladığım kadarıyla bakıcı da vardı, galiba yabancı uyrukluydu...
yani bakıcıya temelde bir direnç olabilir ama adam işi dışında her konuda aslında yola geliyor. istemem filan demesi annesi büyütsün diye yoksa anne de evde olması kaydıyla yardımcı olmasın demiyor, mesele para değil yani.

eh evet mekan işletenler şeyine güvenmiyorsa evlenmesin amaaaaa böyle adamlarla evlenenler de şeyine güvenmiyorsa evlenmesin....değil mi ama?
mekan sahibi de kendi kendine ya da silah dayayarak evlenmedi değil mi?
evlenmeden önce 8-5 memurdu da sonra böyle olduysa onu bilmiyorum tabi.

bu ülkede esnaflık/işletmecilik böyle bir şey... yeni değil ki ya da konu sahibinin eşi istisna değil ki...tüm avrupada bile türk bakkallar/dönerciler meşhur ayol çünkü neredeyse 7/24 açıklar noel günü bile!

bu iyi bir şey değil, onayladığım bir şey de değil onu demek istemiyorum. ama hakikaten çözemiyorum yani bu kadar mı evlenmeden önce dünyadan habersizdiniz diyesim geliyor...madem gideydin memur ()veya baba parası yiyen birini) alaydın ablacım diyesim geliyor...ya da madem öyleydi neden çocuk diyesim geliyor....geliyor da geliyor.

benim hatırladığım kadarıyla bakıcı da vardı, galiba yabancı uyrukluydu...
yani bakıcıya temelde bir direnç olabilir ama adam işi dışında her konuda aslında yola geliyor. istemem filan demesi annesi büyütsün diye yoksa anne de evde olması kaydıyla yardımcı olmasın demiyor, mesele para değil yani.

eh evet mekan işletenler şeyine güvenmiyorsa evlenmesin amaaaaa böyle adamlarla evlenenler de şeyine güvenmiyorsa evlenmesin....değil mi ama?
mekan sahibi de kendi kendine ya da silah dayayarak evlenmedi değil mi?
evlenmeden önce 8-5 memurdu da sonra böyle olduysa onu bilmiyorum tabi.

bu ülkede esnaflık/işletmecilik böyle bir şey... yeni değil ki ya da konu sahibinin eşi istisna değil ki...tüm avrupada bile türk bakkallar/dönerciler meşhur ayol çünkü neredeyse 7/24 açıklar noel günü bile!

bu iyi bir şey değil, onayladığım bir şey de değil onu demek istemiyorum. ama hakikaten çözemiyorum yani bu kadar mı evlenmeden önce dünyadan habersizdiniz diyesim geliyor...madem gideydin memur ()veya baba parası yiyen birini) alaydın ablacım diyesim geliyor...ya da madem öyleydi neden çocuk diyesim geliyor....geliyor da geliyor.
Bakıcı yokmus istemiyıormus kocası.Haftada 1 yardımcı geliyormus normal temizliğe falan.
Ben genel olarak adamların is güc diyerek cocukları anneye yıkmasına karsıyım.
Mekan sahibi olur,memur olur,isci olur illaki bi vakit vardır.
Cocuguna vakit ayıracaksın ,anneye nefes aldıracaksın kardesim.
Bu sadece anneye nefes aldırmak değil,baba cocuk iliskisi cocuk icin cok önemli.
Cocuk babasının güvenini hissedebilmeli.
Bu bosanmıs ciftler icinde gecerli.
Cocuk yapıyosan ilgileneceksin.Bunun pazarlıgı,alternatifi yok.

Bakıcı yokmus istemiyıormus kocası.Haftada 1 yardımcı geliyormus normal temizliğe falan.
Ben genel olarak adamların is güc diyerek cocukları anneye yıkmasına karsıyım.
Mekan sahibi olur,memur olur,isci olur illaki bi vakit vardır.
Cocuguna vakit ayıracaksın ,anneye nefes aldıracaksın kardesim.
Bu sadece anneye nefes aldırmak değil,baba cocuk iliskisi cocuk icin cok önemli.
Cocuk babasının güvenini hissedebilmeli.
Bu bosanmıs ciftler icinde gecerli.
Cocuk yapıyosan ilgileneceksin.Bunun pazarlıgı,alternatifi yok.
bakıcı vardı diye hatırlıyorum dediğim eskiden vardı anlamında sanırım yanlış ifade etmişim. tabii yanlış da hatırlıyor olabilirim ben fazla çocuk konularını takip etmiyorum.

adam kadın zaten evde diye bu konuyu biraz diretiyor olabilir ama -sanıyorum ki- kadın birini işe alsa "naaaayırrrr nolomazzzz" demeyecektir.

tabii ki erkekler de çocuklarıyla ilgilenmeli. ben buna yok demiyorum
ama

çocukla ilglenme potansiyeli görülen adamla çocuk yapılmalı, onu diyorum :) (tabi bu da garanti değil, farkındayım)

kendini, erkekliğini, hayatta varlığını kanıtlama tarzı işi olan erkekle evlenip, çocuk yapıp, (gerekirse aileden gelen parasıyla da ezip) sonra adamı değiştirmeye çalışmak...bilemedim.

üstelik konu sahibi anlattı:
adamın çocukluğu hakkında neredeyse fikri yokmuş yani terapiye gidene kadar
aşıktım ölüyordum da demiyor
e o zaman uzun süre çıkmadın, konuşmadın, aşkından ölmüyordun, adamla neden evlendin ? (ben zaten konuya bu soruyu sorarak başlamıştım)

bakıcı vardı diye hatırlıyorum dediğim eskiden vardı anlamında sanırım yanlış ifade etmişim. tabii yanlış da hatırlıyor olabilirim ben fazla çocuk konularını takip etmiyorum.

adam kadın zaten evde diye bu konuyu biraz diretiyor olabilir ama -sanıyorum ki- kadın birini işe alsa "naaaayırrrr nolomazzzz" demeyecektir.

tabii ki erkekler de çocuklarıyla ilgilenmeli. ben buna yok demiyorum
ama

çocukla ilglenme potansiyeli görülen adamla çocuk yapılmalı, onu diyorum :) (tabi bu da garanti değil, farkındayım)

kendini, erkekliğini, hayatta varlığını kanıtlama tarzı işi olan erkekle evlenip, çocuk yapıp, (gerekirse aileden gelen parasıyla da ezip) sonra adamı değiştirmeye çalışmak...bilemedim.

üstelik konu sahibi anlattı:
adamın çocukluğu hakkında neredeyse fikri yokmuş yani terapiye gidene kadar
aşıktım ölüyordum da demiyor
e o zaman uzun süre çıkmadın, konuşmadın, aşkından ölmüyordun, adamla neden evlendin ? (ben zaten konuya bu soruyu sorarak başlamıştım)
Doğru hatırlıyorsun M migrenimsi önceki sayfalarda yazıyor. Yabancı uyruklı Bakıcısı varmış. Sınır dışı edilmiş. Aslında çalışma izni alabilirlerdi. Benim kardeşimin de vardı. Bakıcıyla anlaşıyorsun. Maaşında kesiyorsun. Aylık 1,200 gibi bir rakamdı diye hatırlıyorum.
Benimde 70 günlük bebeğim var. Kendim bakıyorum. Başta bakıcı tuttum. Kız çok beceriksizdi. Dayanamadım. Şimdi haftada bir gün temizliğe kadın geliyor. Benim elimde olsa kızımı büyütene kadar eşim haftada bir filan eve gelsin derim. Hem ortalığı çok dağıtıyor, hem de yemek bekliyor. Geçen hafta saç ektirmeye İstanbul’a gitti. Valla çok rahat ettim. 🙂
Bebek büyütmenin en zor yanı uykusuzluk. Ben kızıma göre uyku saatlerimi ayarladım. O ne zaman uyursa bende onla uyuyorum. Bebek en nihayetinde. Gece uyumasa bile gündüz yorgun düşüyor. Uyuyor.

eşi bakıcı işine karşı olduğuna göre kadın dediğiniz gibi işe girse çocuğa kim bakacak? üstelik neden işe girsin maddiyatı yeterli, bir annenin evde “pinekleyip” çocuğuyla ilgilenmesi en doğal hakkı. keşke herkesin durumu iyi olsa da kadınlarımız en azından bir süreliğine çalışmak zorunda kalmayıp bebeklerine kendi bakabilse. tabii size göre bunun adı pineklemek. kadının düşmanı yine kadın.

adam daha az çalışıp ailesine vakit ayırabilir. hadi onu yapamıyor bu haliyle bile en azından haftada 1 gün vakit ayırmasını istiyor konu sahibi.madem bunu yapamayacak, işi ile ailesi arasında bir denge kuramayacak evlenip koştur koştur baba olmasaydı o halde. ayrıca bakıcı da istemiyor adam. peki bu kadın ne yapsın ? çocuğu tek yapmışcasına tek başına büyütüyor. bazıları çocuk yapmasaydın demiş, nereden bilsin adamın haftada 1 gün bile evladıyla ilgilenmeyeceğini allah aşkına. çocuğum babasını görmüyor diyor ama hala adama hak verenler var hayret. ilgilenmeyeceksen yapmayacaktın çocuk paşa bey. böyle bir eşim veya babam olsun asla istemezdim, yere batsın parası.

bubendegilim bubendegilim boşa kız şu sorumsuzu.
siz niye konu sahibi sanki bir anda kandirilmis da kendisini nikah masasinda bulmus gibi konusuyorsunuz ki? bir de bakici istememe nedir yani allah askina konudaki adam o kadar despot biri mi cidden? ben hic de astigim astik bir adam gormedim konuda, aksine karisina alay malzemesi olmus. istese gayet tutulur bakici.

bu adamin isi belli miydi belliydi, nisanliyken ya da flort doneminde de yogun calisiyor degil miydi? yani isini evlendikten sonra kurup da mi cok unlu bir mekan oldu? eh tabi ki flort donemi ciftlerin birbirine en cok vakit ayirip taniyacagi donemdir. bunun evlenince de ayni olacagini dusunmek cok mantiksiz bir hareket.

bazi isler vardir gercekten sen istesen de kendine veya ailene vakit yaratamazsin. ben kendim yasadigim icin soyluyorum mesela ben de babami gormedim ama elinden gelse beni gorecegini biliyordum. diger tarafta ölüm kalim savasi veren insanlar varken babamin hadi bugun su ameliyati ben yapmayim eve gidip kizimi uyutayim💅🏻 deme luksu yoktu. konu sahibinin esinin de yok. benim tanidigim hicbir isletmeci de isleri oyle mudure atip ailesinin yaninda oturmuyor.

cocuk da tek tarafli yapilmiyor. alintiladiginiz mesaja kizmissiniz kadin cocugu tek mi yapti diye ama siz de surekli “pasa” tek tarafli yapmis gibi yaziyorsunuz. kimse kimsenin cocuguna neden dogdu diyemez, dememeli. ama bir cocuk dunyaya getirilirken de ona saglanacak asgari imkanlar bir dusunulmeli. cocuk avantajda olacaksa yapilmali. mesela bu cocuk bence su an avantajda ama konu sahibi bunu en erken cocugun ortaokul caginda anlayacak.

adama o kadar yuklenmeyi dogru bulmuyorum cok suclayici yazilmis, konu sahibi de ayni sekilde yani adami bosayinca lokma dagitirim vs yazmis o kadar da zor bir is degil. bosasin, adam zaten cocugunu gorur. hani ortada bosanmak istiyorum bosanamiyorum yok. konu sahibinden daha hirsli savunucusunuz.

Merabaynnn.
Uzun zamandır ( banlı olmadığım günler) konu açmıyordum.
Bu konuyu açma sebebim aslında çoğumuzun aynı dertten muzdarip olması. 3. Yılına girecek olan bir evliliğimiz var.
3 yıl bana sanki 30 yıl gibi geldi. O derece sevmedim evlilik kurumunu. Bir bebeğimiz oldu ( evliliğimin en güzel tarafı). Fakat ben bunun bile mutluluğunu yaşayamadan ilk hiç alışkın olmadığım maddi problemler , ikinci olarakta eşimin aşırı derecede rahatlığıyla sınanıyorum. Hadi maddiyat bir şekilde aşılıyor ama ikinicisini aşmak çok zor. Biz birlikteyken gayet olgun bir adam gibi görünen kocamın içinden salıncakta sallanan bir bebek çıktı :KK70: Hani olur ya mız mız bebeler aynı onun gibi.
Aileme sorunlarımı biraz açınca , sen istedim bu adamı biz asla istemedik dediler. Yani kısacası sana kötü bir davranışı yok, evlilik böyle bir şey falan dediler. Aslında onlarda biliyordu evlilik böyle bir şey değil. Şimdi bana inanmayacaksınız biliyorum ama gerçekten basiretim bağlandı. Hiççç alakam olmayacak bir adamla evlendim.
Her neyse heh asıl meseleye geleceğim. Ben bir süre evvel kimseyi umursamadan boşanmaya kalktım. Ona da söyledim eve gelme almayacağım. Avukata veriyorum seni bitti artık dedim. Sadece para veriyorsun , geri kalan tüm sorumluluk bende. Ha tamam anlıyorum gecelere kadar çalışıyorsun ama gündüz evdeyken de sürekli uyku modundasın dedim. Tabi o bunu şımarıklık olarak gördü. Yetişmeye çalışıyorum falan dedi. Yalan yani yetişmeye falan çalışmıyor. Geliri çok çok iyi. Neyse bu başlarda inanmadı eve geldi ama ben kapıları 2 taraftan kapatıp , ona mini bi bavul yaptım. Anladı kim iş ciddi bana bir sürü yalvardı.
Yok saçmalama , yok çocuk ne olacak , yok çok seviyorum seni bilmem ne.
Bende kendimi kötü hissetmemek ve ilerde acaba dememek için bir şartla kabul ediyorum o da çift terapisi alacağız dedim. İlk başta ne terapisi iş çıkartma bana dedi. Ya yaparsın ya da ben artık yokum dedim. Kendime layık gördüğüm hayat bu değil, ben kimsenin kahrını çekmek için evlenmedim dedim. Neyse kabul etmek zorunda kaldı. Galiba bu 3. Seansımız. Ve ben seansta söz sırası ona gelince neden sadece para vererek babalık yaptığını an itibari ile öğrendim. Bir nebzede olsun içime su serpildi ve cidden kalbim kırıldı. Kendisi de anlatırken çok zorlandı. Meğer babası 1 mont alırmış. 5 kardeşler… biri sabahçı diğeri öğlenci olurmuş. Dönüşümlü tek mont giyerlermiş. Babası durumu olmadığı için değil, almak istemediği ve önemsemediği için almazmış. Bana bunlardan asla bahsetmediğini söylediğimde ise sen bunları anlayamazsın dedi. Terapist burada devreye girip empati yapmak için yaşamak gerekmez tarzı bir şey söyledi. Yani her kavga olduğu gibi bu kavganın da tek sebebi ANLATMAMAK VE DİNLEMEMEK. Bakın suç tek taraflı değil. Oradan çıkınca hiç konuşmadan eve geldik ve o şu an işe gitti.
Gördüğü babalığı , muameleyi ne derseniz deyin onu yapmamak için para ile her şey çözülür diye düşünüyor. Kızım eksik kalmayacak diyor. Ama kızın manevi olarak çok eksik diyorum. Saçmalama çok seviyorum diyor. E çocuk senle hiç bir şey paylaşmıyor ki. Bir daha ki seansa eşimi tek çağırdı.
Gerçekten çok yoruldum ama en azından bir nebzede olsa ilerledik. Çocuk olmasa inanın salise durmam. Kimsenin terapi merkezi değilim derim. Ama bu adamı ben başımdan atsam da evladımla olacak. Boşansakta babasının sağlıklı olmasını istiyorum. Bakalım günler neler gösterecek. Eğer siz de böyle bir çıkmazdaysanız kesinlikle bir çift terapisi alın. Almak istemeyen ve çabalamayan adam için de kendinizi heba etmeyin.

Okuyan herkese selam olsun.
Hayırlı kandiller. Benim babamda tam tersiydi. Yıllarca dedem maddi olarak yardım etmediği için bizden sakınırdı. Neymiş düğünde sadece 20 lira takmış. Abimle bizim iflahımızı kuruttu babam bana 20 lira taktı size ne yapcam yapın kendiniz diye. Herkesin var tabiki de sebebi ilerlemenize sevindim eşinizinde düzeliceğine inanıyorum. Kişi görmedği sevgiyi veremez. Birinin iletişim kurma yolu paraysa maneviyatıda bilemez. Bu dönemde sizin biraz daha sakinlinle yaklaşmanızı ve yavaştan aşındırmanızı tavsiye ederim. Mesela “aa x çocukla şuraya gidermisin ihtiyacı varmış da benim evde işlerim var” ne bileyim işte siz zekisiniz bulutsunuz bişeyler :)

siz niye konu sahibi sanki bir anda kandirilmis da kendisini nikah masasinda bulmus gibi konusuyorsunuz ki? bir de bakici istememe nedir yani allah askina konudaki adam o kadar despot biri mi cidden? ben hic de astigim astik bir adam gormedim konuda, aksine karisina alay malzemesi olmus. istese gayet tutulur bakici.

bu adamin isi belli miydi belliydi, nisanliyken ya da flort doneminde de yogun calisiyor degil miydi? yani isini evlendikten sonra kurup da mi cok unlu bir mekan oldu? eh tabi ki flort donemi ciftlerin birbirine en cok vakit ayirip taniyacagi donemdir. bunun evlenince de ayni olacagini dusunmek cok mantiksiz bir hareket.

bazi isler vardir gercekten sen istesen de kendine veya ailene vakit yaratamazsin. ben kendim yasadigim icin soyluyorum mesela ben de babami gormedim ama elinden gelse beni gorecegini biliyordum. diger tarafta ölüm kalim savasi veren insanlar varken babamin hadi bugun su ameliyati ben yapmayim eve gidip kizimi uyutayim💅🏻 deme luksu yoktu. konu sahibinin esinin de yok. benim tanidigim hicbir isletmeci de isleri oyle mudure atip ailesinin yaninda oturmuyor.

cocuk da tek tarafli yapilmiyor. alintiladiginiz mesaja kizmissiniz kadin cocugu tek mi yapti diye ama siz de surekli “pasa” tek tarafli yapmis gibi yaziyorsunuz. kimse kimsenin cocuguna neden dogdu diyemez, dememeli. ama bir cocuk dunyaya getirilirken de ona saglanacak asgari imkanlar bir dusunulmeli. cocuk avantajda olacaksa yapilmali. mesela bu cocuk bence su an avantajda ama konu sahibi bunu en erken cocugun ortaokul caginda anlayacak.

adama o kadar yuklenmeyi dogru bulmuyorum cok suclayici yazilmis, konu sahibi de ayni sekilde yani adami bosayinca lokma dagitirim vs yazmis o kadar da zor bir is degil. bosasin, adam zaten cocugunu gorur. hani ortada bosanmak istiyorum bosanamiyorum yok. konu sahibinden daha hirsli savunucusunuz.

konu sahibinden daha hırslı savunucusunuz deyip beş paragraf boyunca hunharca aksi savunma yapmak :KK70:neyse, haklı olduğunuz ufak tefek noktalar var. bana göre olmadığınız kısımlar da var. şimdi bunları tek tek açıklamaya üşendim, teşekkürler.

konu sahibinden daha hırslı savunucusunuz deyip beş paragraf boyunca hunharca aksi savunma yapmak :KK70:neyse, haklı olduğunuz noktalar var. bana göre olmadığınız kısımlar da var. şimdi bunları tek tek açıklamaya üşendim, teşekkürler.
yalniz ben kimseyi savunmadim, konuya onceki yorumlarim da ayni sekildeydi. burada konu sahibi kandirilarak evlenmis falan degil. kac paragraf yazacagim da beni ilgilendirir, turkceyi cok duzgun yazamadigim icin kendimi aciklamak icin ayni seyleri tekrarliyorum/kisa kurulabilecek cumleler aklimda uzun olusuyor. kusuruma bakmayin uzun yazdigim icin ama komik bir sey de goremedim.

rica ederim.

peki siz neden evlendiniz?

çünkü bana hem kendi işi olacak hem iyi kazanacak hem "ortamlara" (üstelik de , anladığım kadarıyla adamın mekanı var?) akmayacak
hem de eve gelip bebek pış pışlayacak Türk erkeği ütopik geliyor... (olsa da yesek ama yok işte)

ben anca akademisyen filan çiftlerde görüyorum böyle, tüm ev işi ortak, çocuk bakımı eşit, ama gelirler ve eğitimler de aynı.

akademisyen/mühendis vs. "düz erkek" ile evlenseydiniz o zaman da eğitimleriniz kültürleriniz denk olmayabilirdi onun kaprisini çekebilirdiniz? artı böyle bir gelir düzeyi olmazdı

e siz çanta almazsanız ölcek gibi bir imaj veriyorsunuz...belki gerçekten baba evinde gördüğünüz o olduğu içindir. ama para kazanmasa adamı erkek saymayacak gibi bir haliniz var. çünkü geliriniz de var. gayet ezersiniz adamı gibi.

Türk ekeği ile evlenip, hem de yaşınız 30 olmadan yani gezme tozma zamanlarınızda...
bir de bebek yapıp
bakacak edecek hem de madden hiç eksik olmayacak
hem de aşkım bebğeim olacağız
diye bekleyerek evlenen ve gerçekten bu beklentisi karşılanan kadın varsa lütfen bir adım öne çıksın...

çünkü ben akademik vs. denk olduğuma heyecan duymuyorum
madden kültüren denk olamıdığımı yakıştıramıyorum
hepsini geçtim bebek yapsam nasıl çalışayım diyorum, kariyerime kıyamıyorum...

ve evlenemiyorum neticede...

neyse soru bu
siz neden evlendiniz???
Cok gercekci ve direkt bir yorum olmus..konu sahibinin hosuna gitmemis ama egri oturup dogru konusmak gerekir bazen.

Burda konu sahibine dogru bir soru sormussun.. bende yazdim esinin
Maddi durumu icin evlendi bana gore, ask neyse o gecici, ama yogun bir sevgi olmayincada tolere edemiyor. Yani bi sure zaten adam maddi olarak evi cevirememis konu sahibi sirtlanmis bunu..

Simdide yogun diyor, ama dediginiz gibi konu sahibi baya baskin bir karakter ve bakiciyi
Neden istemesin esi yani maddi gucu varsa.. hem tum gun olmasi gerekmez bakicinin.. kisaca konu sahibinin esini bu konuda ikna edemedigi pek inandirici degil.

Ha kendisi yazmis birde zaten, calisirsam kim mugeye bakacak diye.. ok
Mugeye evde olunca hepimiz bakiyoruz.. lakin… hani cidden bende maddi olarak esime destek cikarim gibi
Bir dusuncesi yok.. ben sanmiyorum ki cocugu 3-4 yasina gelincede calissin konu sahibi.. cunku rahatina duskun sanki biraz. Ha bu iyi mi kotu mu onada herkes kendi acisindan bakar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X