Sadece para vererek yapılan babalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada bu kadar gömüp, dalga geçtiğiniz adamın yüzüne bakarken hiç vicdanınız sızlamıyor mu ?
Konu beni aldattı, dövdü konusu olsa amenna ama gerçekten adam bu kadarını hak ediyor mu ?
Size ben eve gelemiyorsam sen çık gel yanıma mekana demiş, alın bebeğinizi gidin. Çok mu zor ?

Adamın yaşadığı hiçbir şeyden haberiniz yok. Terapiste anlatırken ne denli yaralı olduğunu duymuşsunuz. Bu kadar ilgisiz olmayı hak edecek nasıl bir büyük hata yaptı bu adam size ? Sanki bir şeylerin intikamını alır gibi davranıyorsunuz.

Çocuğuyla, eşiyle ilgilenmesini beklemekte elbette haklısınız ama eşiniz zaman yaratamıyorsa, siz yaratın zamanı gidin yanına.

Ve bence biraz da gerçekten sevmeyi deneyin. Adam belli ki muhtaç gerçek sevgiye. Biraz vicdan penceresinden bakarak hareket edin derim.

Öff yine başlanmış. Arkadaşım herkesin kocasıyla ilişkisi aynı olmak zorunda mı ya? Yettiniz cidden ben onu gömüyorsam o da sabah bana kemiiğin zaten 80 kg bboşa uğraşma dedi . Size göre onunda benim yüzüme bakamaması lazım. Sürekli aynı tepkileri alıyorum ama ben başan böyleydim o da beni böyle kabul etti. Siz sanıyor musunuz yüzüne aşkitoşkom falan diyorum ? Tamam istediğinizi elbette yazın ama bu konuda onun şikayet ettiğini sanmıyorum. Yüzüne de böyleyim çünkü.

Öff yine başlanmış. Arkadaşım herkesin kocasıyla ilişkisi aynı olmak zorunda mı ya? Yettiniz cidden ben onu gömüyorsam o da sabah bana kemiiğin zaten 80 kg bboşa uğraşma dedi . Size göre onunda benim yüzüme bakamaması lazım. Sürekli aynı tepkileri alıyorum ama ben başan böyleydim o da beni böyle kabul etti. Siz sanıyor musunuz yüzüne aşkitoşkom falan diyorum ? Tamam istediğinizi elbette yazın ama bu konuda onun şikayet ettiğini sanmıyorum. Yüzüne de böyleyim çünkü.
ben şahsen yüzüne aşkitoştom diyorsunuz diye düşünmüyorum

ama
o sizi böyle kabul ettiyse
siz de onu böyle kabul ettiniz

şimdi adamı niye baştan yaratmaya çalışıyorsunuz?

onu çözemiyorum.
sizin olduğunuz giib olma lüksünüz var, adamın neden yok?

tabii, terapilerle adam isteyerek kendinde bazı değişiklikler yapar, daha mutlu olursunuz inşallah biz niye kocamızla aynı iliki dayatalım...kaldı ki benim kocam bile yok.

E tamam işte adam da en başından böyleymiş. Siz de böyle kabul etmişsiniz. Şu an şikayet etmeye hakkınız yok, ya boşarsınız ya da oturursunuz. Sizin geçinmeye gönlünüz yok.

Yaaaa herkes istediğini yazmak zorunda ama aiçini dökmüş konu sahibi değişmesi için yöntemler arıyor nasıl davranmasını araştırıyor
Hepimiz böyle değilmiyiz
İllaki sorunu önceden kabul etmemiz bu böyle devam edecek anlamına gelmiyor ki

Herkesin evlilikteki dinamiği farklıdır

ama sizin konularinizin hicbirinde esinizin size soyledigi kirici laflar yazmiyor ki. sadece adam yazik allahin adami iste eve para getiriyor sizi cok luks yasatiyor siz de onunla makara yapiyorsunuz gibi butun konulariniz. keske onun size yaptigi saygisizliklari da yazsaniz o zaman daha gercekci yorumlar alirsiniz.

Böyle kabul etti, böyle sürer gider anlamına gelmiyor canım. Öyle olsa çoğu kişi boşanmaz, böyle kabul ettim oturam yerimde der. Her olayda amaaan en fazla boşanırım diyorsun, onun da sonsuz sabrı yok, bir gün o ister boşanmak belli olmaz. Kork diye demiyorum, farkına var diyorum sadece. Ben sana çok açık olacağım, sevdiğim birisin, o yüzden borç biliyorum. Sizin evlilik bir yerde fena patlayacak, eğer ikiniz de şu dilinizi tutmayı beceremezseniz fena yüzgöz olacaksınız, dönülmeyecek yola girilecek. Ayrı ayrı bir de psikoloğa gidin, bir gün ayrılsanız bile etkileri kötü olmaz böylece ikiniz için de. Çocuk var arada, birbirinizi yıpratmayın.

Etiler Marmaris gibi bı yer canlandı benimde gözümde de ama 4 şubesi var demiş onun çok var 😁😁
4 şubesi mi var dedi?tam 4 tane mc imi var yani adamın vay canınaa.adam ultra zengin o zaman.vaktiyle almak istemiştik bir tane de öyle bir fiyatı vardı ki hemen vazgeçtikkk. :KK45:

4 şubesi mi var dedi?tam 4 tane mc imi var yani adamın vay canınaa.adam ultra zengin o zaman.vaktiyle almak istemiştik bir tane de öyle bir fiyatı vardı ki hemen vazgeçtikkk. :KK45:
Ceycey Bahçeli 7.’de Mcdonals var. Bilirsin. 90’lı senelerde babama onu biz açalım demiştik. Babam “Biz ne anlarız yiyecek içecekten” demiş vazgeçmişti. Onun yerine Hosta Piknik’in yanında Bostan Marketi açtık. Epey güzel iş yaptı. Sonra kapadık.
Konu sahibi bubendegilim bubendegilim sana yardım edemem ama müdür konusunda İstanbul’daysan eşine güvenilir müdür bulabiliriz. Ama restaurantınız marka bir restaurant ise gelir bizim tanıdıklar. Benim eşim Günay, Sahne gibi mekanlarda müdürlük yaptı. Çevresi çok geniştir.

Babalık sadece para vermek değildir ama para vermekte çok mühim bir şeydir.
Hayat şartları çok zor. Dedenen tarla bahçe kalmadıysa pek çok insan gecesini-gündüzüne katıp çalışmak mecburiyetinde kalıyor. Aynı şey çalışan kadın içinde geçerli. İnsan illa ki bir yerlerden fedakarlık yapmak zorunda kalıyor. Şahsen ben çocuğuma iyi bir istikbal verebilmek için bazı şeyleri göz ardı edebilirdim.
sana katılıyorum.hayat çok pahalılaştı son 2 yılda.aynı geliri almamıza rağmen geçinemiyoruz.eşim ek iş bakıyor.keşke olsa diyorum.saat kaç da geleceğini haftasonu da çalışacağını asla düşünmüyorum ki şimdi de çalışıyor görevlendiriliyor şehir dışına da yollanıyor sık sık.çocuğunu okutamayan istediği okulda bir anne olarak gerçekten anlayamıyorum ben.anne çalışmıyorsa hele maddiyat da varsa herşeye yeter.ev temizliğine kadın tutarsın araban olur altında çocuğu da alır çıkar gezersin acıkınca yersin bir yer de yemek.arkadaş da kolay bulursun.komşum 4 yıldır tek yaşıyor maddiyatı iyi olmasına rağmen eşi avrupa da çalışıyor kendi de evden çalışıyor 2 çocuğa da bakıyor.çocuklar en iyi eğitimleri alıyorlar mutlular.anne harika bir anne çünkü devamlı peşlerinde.biri bebek çocukların .kadın hiç şikayet etmiyor.benim çocuğumsa ağlıyor burs kazandığım koleje bile gidemiyorum diye.baba devamlı evde olunca mutlu olunmuyor.biz gene iyi durumdayız.okulda 50 tl bulamayan çocuklar var.bir ukulele alamadığı için mahçup olan çocuk var.asıl o baba üzgün o anne üzgün

Ceycey Bahçeli 7.’de Mcdonals var. Bilirsin. 90’lı senelerde babama onu biz açalım demiştik. Babam “Biz ne anlarız yiyecek içecekten” demiş vazgeçmişti. Onun yerine Hosta Piknik’in yanında Bostan Marketi açtık. Epey güzel iş yaptı. Sonra kapadık.
Konu sahibi bubendegilim bubendegilim sana yardım edemem ama müdür konusunda İstanbul’daysan eşine güvenilir müdür bulabiliriz. Ama restaurantınız marka bir restaurant ise gelir bizim tanıdıklar. Benim eşim Günay, Sahne gibi mekanlarda müdürlük yaptı. Çevresi çok geniştir.
o yıllara gittim sen yazınca.emek 8 de oturuyordum bahçeli mekanımızdı.obahçeli 7 zaten yeme içme mekanlarıdır hep.oraya gitme amacı budur.anlamadan da yapılamaz haklısın o işler

çocukla ilglenme potansiyeli görülen adamla çocuk yapılmalı, onu diyorum :) (tabi bu da garanti değil, farkındayım)

kendini, erkekliğini, hayatta varlığını kanıtlama tarzı işi olan erkekle evlenip, çocuk yapıp, (gerekirse aileden gelen parasıyla da ezip) sonra adamı değiştirmeye çalışmak...bilemedim.

üstelik konu sahibi anlattı:
adamın çocukluğu hakkında neredeyse fikri yokmuş yani terapiye gidene kadar
aşıktım ölüyordum da demiyor
e o zaman uzun süre çıkmadın, konuşmadın, aşkından ölmüyordun, adamla neden evlendin ? (ben zaten konuya bu soruyu sorarak başlamıştım)

Ben %100 katılıyorum. Yani adam restoran işinde bu saatlerde çalışacağı belli. Evlenmek isteyen bunu görerek, bilerek evleniyor ben istemem diyenler de kaçıyor. Ben istemem mesela. Ben akşam 7de yemeğe oturacak erkek istiyorum, akşam saatleri çalışan erkek istemiyorum.

Konuya geleyim yani konu sahibesi kızmasın ama ben de adamı sevdiğini görmüyorum burda. Konu sahibesi evlenmek için/çocuk için random şekilde evlenmiş sanki. Arada bir aşk yok zaten de pek uyum da yok biri dağda biri bayırda kafa olarak. Kusura bakma konu sahibesi lütfen ama ben ortada gerçek bir ilişki göremiyorum evlenmek için evlenmişsin şimdi de çocuk var, imza var diye aynı yerde yaşıyorsun işte. Evlenmeseymişsin de ya da başka biriyle evlenseymişsin de olurmuş en azından düzgün saatleri olan biri olurdu:KK51:

sana katılıyorum.hayat çok pahalılaştı son 2 yılda.aynı geliri almamıza rağmen geçinemiyoruz.eşim ek iş bakıyor.keşke olsa diyorum.saat kaç da geleceğini haftasonu da çalışacağını asla düşünmüyorum ki şimdi de çalışıyor görevlendiriliyor şehir dışına da yollanıyor sık sık.çocuğunu okutamayan istediği okulda bir anne olarak gerçekten anlayamıyorum ben.anne çalışmıyorsa hele maddiyat da varsa herşeye yeter.ev temizliğine kadın tutarsın araban olur altında çocuğu da alır çıkar gezersin acıkınca yersin bir yer de yemek.arkadaş da kolay bulursun.komşum 4 yıldır tek yaşıyor maddiyatı iyi olmasına rağmen eşi avrupa da çalışıyor kendi de evden çalışıyor 2 çocuğa da bakıyor.çocuklar en iyi eğitimleri alıyorlar mutlular.anne harika bir anne çünkü devamlı peşlerinde.biri bebek çocukların .kadın hiç şikayet etmiyor.benim çocuğumsa ağlıyor burs kazandığım koleje bile gidemiyorum diye.baba devamlı evde olunca mutlu olunmuyor.biz gene iyi durumdayız.okulda 50 tl bulamayan çocuklar var.bir ukulele alamadığı için mahçup olan çocuk var.asıl o baba üzgün o anne üzgün
Ceycey bize de yeni bir resepsiyonist işe başladı. Çocuk 2 iş yapıyor. Gündüzleri tur satıyor. Günde 5-6 saat uykuyla duruyor. Dayanabileceğim yere kadar dayanacağım diyor. Bir markete gidiyorsun. 3 parça malzeme alıyorsun. 200 tl az çıkamıyorsun.
Bence şöyle bir şey var. İyi karı-koca olmak başka bir şey, iyi ebeveyn olmak başka bir şey. Karı-koca ilişkisi evet romantizm, paylaşım, duygusal bağ..vs gerektiriyor. İyi ebeveyn olmak çocuğun menfaatini herşeyden önde tutmak demek. Ben devlet okulunda da, özel okulda da okudum. İkisinin arasında dağlar kadar fark var. Üzgünüm ama aldığınız her hizmet kalitesi maddiyatla alakalı.

Ceycey bize de yeni bir resepsiyonist işe başladı. Çocuk 2 iş yapıyor. Gündüzleri tur satıyor. Günde 5-6 saat uykuyla duruyor. Dayanabileceğim yere kadar dayanacağım diyor. Bir markete gidiyorsun. 3 parça malzeme alıyorsun. 200 tl az çıkamıyorsun.
Bence şöyle bir şey var. İyi karı-koca olmak başka bir şey, iyi ebeveyn olmak başka bir şey. Karı-koca ilişkisi evet romantizm, paylaşım, duygusal bağ..vs gerektiriyor. İyi ebeveyn olmak çocuğun menfaatini herşeyden önde tutmak demek. Ben devlet okulunda da, özel okulda da okudum. İkisinin arasında dağlar kadar fark var. Üzgünüm ama aldığınız her hizmet kalitesi maddiyatla alakalı.
aynen öyle nihalim.ben sınıf parası toplarken utanıyorum fotokopi parası isterken utanıyorum.basit paralar ama veremeyen çocuklar var.okul mecbur istiyor ben mecbur istiyorum çocuklardan sınıf temsilcisi olarak ama veremeyenler o kadar fazlalaştı ki eski senelere göre.bu çocuklar okulda mutsuz eve gidiyor sağlıklı güzel yemekler yok eksik derslerine kurs yok özel ders yok kitap yok.haftasonu dışarı çıkacak yol parası yok avm de yiyecek mönü parası yok sinema zaten lüks.ödevleri yapacak kişisel pc yok yazıcı yok evlerde.spora gitse malzeme parası yok kıyafet parası yok.baba tüm gün evde olsa ne olacak?

Maalesef ben de katılıyorum, Türkiyede her şey para varsa yoksa para. Paran yoksa hiçbir şeye ulaşımın yok. Son yıllarda geçim iyice zorlaştı, hayat orta sınıf aileler için iyice survivora döndü. Bu konudaki adam iyi maddi şartları ailesine vermek için uğraşıyor ve gece çalışıyor, yoksam kim gece yatağında yatmak yerine çalışmak ister? Konu sahibesi adamın orta sınıf bir aileden geldiğini ve para konusunda kompleksli olduğunu yazmış. Olabilir tabi ki, bizim ülke gibi her şeyin para olduğu yüzeysel ve materyalist toplumlarda benzer şekilde orta sınıftan gelip üst gelire geçen insanlar genelde derinlerde bir yerlerde kompleks yatırıyorlar. Konu şu ki konu sahibesi beğenmeseydi evlenmeyecekti. Kompleksli dediği adam sayesinde konu sahibesi iyi bir hayat yaşıyor, adam şu ya da bu eve para getiriyor mu, getiriyor. Konu sahibesi parasız kalsın çocuğu hasta olsun devlet hastanesinde acile gitsin 3 saat sıra beklesin belki o zaman adama saygı duyar. Sevmemekten öte, konu sahibesinin adama saygısı yok :KK51:

Son düzenleme:
İkisinin ortası tam karar bence. Babanın evde olup maddiyat olmaması da kötü, konu sahibinin eşi gibi evde hiç olmaması da kötü. He hangisi daha kötü dersek tabiki evde olsa bile para olmayanı kötü. Ama bence konu sahibinin eşi de istese daha iş yükü az olacak şekilde çalışabilir hep daha fazlasını istemeye gerek var mı? Bence yok. Çünkü bebeğiyle eşiyle kaçırdığı zamanların da telafisi yok. Yani yağarken doldurmak tabiki güzel ama ben aksam eve gelen eş isterim yada haftasonu mesela.
Konu sahibinin yerinde olsam madem adam işi konusunda taviz vermiyor o zaman en kısa zamanda yatılı bakıcı bulurdum madem para var koca yok en azından hayatım kolaylassin😁😁 çocuğumla sosyallesirdim. Ama tabiki ne yapsa babasının yanında olmasının önemini veremez çocuk için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X