• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece para vererek yapılan babalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani ikisi bir arada yok diyorsun…
Halim zaten çoğu insana göre ne var ki şeklinde. Bana diyor ki al anneni git tatile. Annemle gidiyorum zaten ben senle gitmek istiyorum diyorum. Tamam söz 10 gün sonra diyor. Ben heves ediyorum bakıyorum , 10 gün sonra ben çok yoğunum diyor. Ve bu sürekli böyle. Madem ailemle büyüteceğim ee o zaman ailemin evine yerleşeyim hiç olmazsa uykusuz kalmam diyorum.
Bence boşanmayın, çok çalışıyormuş ne yapsın. Ben ilgilenmek istemediği için ilgilenmese affetmem ama bu durumlarda tolere edilebilir. Arada pazar kahvaltılarına gitseniz. Tatile gitseniz. Diğer zamanlarda annenizle gitseniz. Çünkü boşanırsanız çocuğunuzla daha da az ilgilenecek. Geliri iyi demişsiniz bir yardımcı tutarsınız bir süreliğine. Öğlenleri ofisine gidersiniz sırf bebiş babayı görsün diye.. yani bilemedim ben eşinizi kötü niyetli görmedim. Sonuçta gezip dolaşmıyor, sizden çalıp arkadaşları ile anne baba kardeşleri ile vakit geçirmiyor ki..

Cocugunuz kac yasinda bilmiyorum ama 2 yasina kadar pek anlamiyorlar babayla vakit gecirmeyi. Cocuk biraz buyuyunce babayla oyun oynamak istiyor. Yine de aksamdan aksama yarim saat cocuguyla oynamasi, arada yemek yedirmesi, banyo yaptirmasi falan lazim ki arada bağ oluşsun.
Terapi almaniz cok iyi olmus. Kendisi de fark edecektir bazi seyleri

Allah aşkına para zibil gibi sizde. Tutun Filipinli yatılı bakıcı. 1000 dolar verince en kralını bulursunuz. Sizde gidin akşam eşinizin restorantına. Evet kendi işi ise asla müşteri çıkmadan eve gelemez. Hiç bir çalışan kendisi gibi sahiplenmeZ. Bu yüzden eşinize kızmak yerine siz onun yanında olun

Burada bir üye vardı. Doğulu ,lokantası olan, çok kardeşli biriyle nişanlıydı. Arasıra problemlerle ilgili konu açıyordu. Evleneceğini, düğünün yakın olduğunu ima edip üyelik iptali yaptı. Aklıma o üye geldi şimdi. Bazı iptal yapan üyelerin de yeni isimlerle geri döndüğünü görünce acaba diyorum…

Benim de kafamda öyle bi imaj oluştu 🤣
bubendegilim restaurantları var deyince kafada böyle bir imaj olması normal, adam fastfoodçu çıktı:)
Eşi için Polat Alemdar'ın yandan darbelisi demiş bir de nargile içiyormuş adam, ben bu detayları görmemişim, inşallah yakası göbeğe kadar açık gömlek ve döşünde madalyonla gezenlerden değildir 😬 Nargile içen Polat Alemdar modeli sevenlere saygılaaaaarr🤐

bubendegilim restaurantları var deyince kafada böyle bir imaj olması normal, adam fastfoodçu çıktı:)
Eşi için Polat Alemdar'ın yandan darbelisi demiş bir de nargile içiyormuş adam, ben bu detayları görmemişim, inşallah yakası göbeğe kadar açık gömlek ve döşünde madalyonla gezenlerden değildir 😬 Nargile içen Polat Alemdar modeli sevenlere saygılaaaaarr🤐
Ahahhaha belki de “kıroyum ama para bende “ bile diyordur 🤣🤣🤣🤣

İnşallah demiyordur shkalsklşsb

Benzer bir durum yaşıyoruz benim eşimde restoran çalıştırıyor ve çok çok yoğun . Mesela suan bile yok, evin neredeyse tüm yükü , oğlumun sorumluluğu benim omzumda .
Yanlız benim eşim gece kaçta gelirse gelsin çocuğu mutlaka sabah okula bırakır , birlikte kahvaltı yaparız tekrar uyur.
Sabahları 1 saat erken kalkmasını istetin bakalım ne diyecek .

Terapiye başlamışsınız bu da düzelme adına bir adım . Hakkınızda hayırlısı olsun.

Babalık sadece para vermek değildir ama para vermekte çok mühim bir şeydir.
Hayat şartları çok zor. Dedenen tarla bahçe kalmadıysa pek çok insan gecesini-gündüzüne katıp çalışmak mecburiyetinde kalıyor. Aynı şey çalışan kadın içinde geçerli. İnsan illa ki bir yerlerden fedakarlık yapmak zorunda kalıyor. Şahsen ben çocuğuma iyi bir istikbal verebilmek için bazı şeyleri göz ardı edebilirdim.

Hep düşünülmesini beklerseniz, genel olarak çoğunda bu düşünce yok, hele kadın çoğu şeyi üstlenirse hiç zahmet etmezler.
Beklentilerinizi net çizseniz, mesela müsaitliğine göre hafta da 2 sabah beraber kahvaltı gibi, en azından ay da 1 başbaşa yemek gibi, çocukla yarım saat bile olsa başbaşa vakit geçirmek gibi, belirli net vakitler belirleseniz, bazen kurallar olunca daha güzel oluyor.
Benim büyümeyen özel bir oğlum var 11 yaşında, bir çok şeyi sıkıntı olabiliyor, tek başına annelik zor gerçekten, mesela oğlum erken yatar ve sabahları erken kalkar hafta sonları cumartesi sabah eşime aitttir kalkmak ve kahvaltı, pazar bana ait, bunun gibi belirlenen bir çok şey olabilir.
Eşinizle bence ortak noktalarda illa ki buluşabilirsiniz diye düşünüyorum.

Tekrar söylüyorum maddi durumu kötü olsaydı hep evde olsaydi çocuğuna baksaydi veya kıt kanaat gecinseydin para olsun da esim çocuğa bez almasın derdin ki şu zamanda bir sürü alacağın yer var kapına getiriyorlar
Niye ya çok zengin olup ev alacak diye ailesiyle ilgilenmeyecek yada çok fakir olup ailesiyle ilgilenecek, bunun bir ortası yok mu?
Bir insanın ailesine zaman ayırması için çok zengin yada çok fakir olmasına gerek yok

Maddi durumunuz yeterliyse bi bakici tutsaniz. Yani eşinizle olan problemi cözmez ama siz kendinize zaman ayirabilirsiniz bu şekilde bence bi kadininin özellikle anneyse kendine zaman ayirabilmesi cok önemli bütün yük onun üzerindeyse.
Eşinizde cok yogun calişiyor biraz izin yapamazmi 1 hafta izin alsa, hem sizinlede cocuklada ilgilenmeye bol bol vakti olur.

Eğer çocuğa bakıcı olayına razı etsem anında çalışırım. Asla o konuda destek değil. Daha evvelde çalıştım ayrıca. İnsan elbette yoruluyor ama onun ki şu an çok farklı boyutta.
Kendi işi evet. Evet çok çalışıyor ve çok fazla sorumluluğu var. Ama bir de evi ve yuvası var. Madem bunlara ayıracak zamanı yoktu evlenmeyecekti.
peki siz neden evlendiniz?

çünkü bana hem kendi işi olacak hem iyi kazanacak hem "ortamlara" (üstelik de , anladığım kadarıyla adamın mekanı var?) akmayacak
hem de eve gelip bebek pış pışlayacak Türk erkeği ütopik geliyor... (olsa da yesek ama yok işte)

ben anca akademisyen filan çiftlerde görüyorum böyle, tüm ev işi ortak, çocuk bakımı eşit, ama gelirler ve eğitimler de aynı.

akademisyen/mühendis vs. "düz erkek" ile evlenseydiniz o zaman da eğitimleriniz kültürleriniz denk olmayabilirdi onun kaprisini çekebilirdiniz? artı böyle bir gelir düzeyi olmazdı

e siz çanta almazsanız ölcek gibi bir imaj veriyorsunuz...belki gerçekten baba evinde gördüğünüz o olduğu içindir. ama para kazanmasa adamı erkek saymayacak gibi bir haliniz var. çünkü geliriniz de var. gayet ezersiniz adamı gibi.

Türk ekeği ile evlenip, hem de yaşınız 30 olmadan yani gezme tozma zamanlarınızda...
bir de bebek yapıp
bakacak edecek hem de madden hiç eksik olmayacak
hem de aşkım bebğeim olacağız
diye bekleyerek evlenen ve gerçekten bu beklentisi karşılanan kadın varsa lütfen bir adım öne çıksın...

çünkü ben akademik vs. denk olduğuma heyecan duymuyorum
madden kültüren denk olamıdığımı yakıştıramıyorum
hepsini geçtim bebek yapsam nasıl çalışayım diyorum, kariyerime kıyamıyorum...

ve evlenemiyorum neticede...

neyse soru bu
siz neden evlendiniz???

Ben cok calısıyor olayını bahane olarak görüyorm erkeklerde.
Benim esim vardiyalı calısıyor.
Etrafımda bikac aile daha var vardiyalı calısan.
4-12 de adamlar dünyayla baglantılarını kesip uyuyorlar.Evden cıkamayan arkadaslarım var esi 4-12 deyken.Uyuyormus adamlar.Hayır aksm kacta yatıyorsn normalde 23-24.00 e 1 de isten geldi,8 saat uyusun kalksın yani.
Benim esim de 1 yıl 4-12 de cocuk baktı😅
Ben yarım gün calısıyorm 14.30 da evdeyim 1 yıl sabah 9 öglen 14.30 cocuk baktı krese baslayana kadar.
Hala da krese gidemediği zamsnlarda hasta flan oldugında 4-12 deyse o bakar.
Yani özetle bu bahane bence cok calısıyorm.
Calısmadıgı zamanlarda yardımcı olabilir.
Kendi isiymis mesela aksm erken cıkıp cocugu devralabilir.
Bana hep sey dediler,aa babaya nasıl bırakıyorsn altını flaan degistiremez.
Niye degistiremesin gayette degistirdi,banyosunu bile yaptırdı yeri geldi.
Ama aralarında bir bag var,sırf o bag icin bile iyiki bırakmısım diyorum.
mekan işleten adam nasıl akşam erken çıksın
o zaten öğlen gidiyordur
akşam yemeği saati tam onun iş yapacağı saatler

ama gece yarısı gelebilir - o da kasayı tutuyorsa yine gelemez, genelde de kasayı kimseye vermiyorlar yani 50 60 yaşında değilse bir işletme müdürü yoksa, kimseye kasa vermezler.

hadi geceyarısı geldi diyelim zaten bebek o vakte uyur.

benim erkek arkdaşım turizmde bir mekanda işletme müdürü olarak çalışıyordu, sonra bizim hiç ciddi başlamayan ilişkimiz ciddiye binince adam "ben seni göremem ki hiç böyle" dedi- madden de tatmin olmuyordu- ve ayrıldı mesela.
bu sezon çalışacak olsa "beni göreceği" saatlere göre çalışacak :)

ama mekan sahibi için bu imkansıza yakın.
ben ailesini gören mekan sahibi tanımıyorum.

benim de kendi işim.
ben de saat kavramı olmadan çalışıyorum.
bambaşka bir sektör ama böyle yani.

Çok vicdansız birisiniz ayrıca adamı sevmiyorsunuz.

Basiretin bağlanmış adamla evlenmişsin çocuk yaparken de mi basiretin bağlandı. İnanılmaz sorumsuz bencil bir kadın hissi aldım. Güçlü kadın ayakları böyle olmuyor senin de mesleğin varsa evde pinekleme gir çalış çocuğun sorumluluğunu da bölüşün. Ay ilk defa bi erkeği savundum ya burada anlatımınız bile o kadar itici o kadar ukala ve sevgiden uzak ki. Bence boşanın

Çok vicdansız birisiniz ayrıca adamı sevmiyorsunuz.

Basiretin bağlanmış adamla evlenmişsin çocuk yaparken de mi basiretin bağlandı. İnanılmaz sorumsuz bencil bir kadın hissi aldım. Güçlü kadın ayakları böyle olmuyor senin de mesleğin varsa evde pinekleme gir çalış çocuğun sorumluluğunu da bölüşün. Ay ilk defa bi erkeği savundum ya burada anlatımınız bile o kadar itici o kadar ukala ve sevgiden uzak ki. Bence boşanın

eşi bakıcı işine karşı olduğuna göre kadın dediğiniz gibi işe girse çocuğa kim bakacak? üstelik neden işe girsin maddiyatı yeterli, bir annenin evde “pinekleyip” çocuğuyla ilgilenmesi en doğal hakkı. keşke herkesin durumu iyi olsa da kadınlarımız en azından bir süreliğine çalışmak zorunda kalmayıp bebeklerine kendi bakabilse. tabii size göre bunun adı pineklemek. kadının düşmanı yine kadın.

adam daha az çalışıp ailesine vakit ayırabilir. hadi onu yapamıyor bu haliyle bile en azından haftada 1 gün vakit ayırmasını istiyor konu sahibi.madem bunu yapamayacak, işi ile ailesi arasında bir denge kuramayacak evlenip koştur koştur baba olmasaydı o halde. ayrıca bakıcı da istemiyor adam. peki bu kadın ne yapsın ? çocuğu tek yapmışcasına tek başına büyütüyor. bazıları çocuk yapmasaydın demiş, nereden bilsin adamın haftada 1 gün bile evladıyla ilgilenmeyeceğini allah aşkına. çocuğum babasını görmüyor diyor ama hala adama hak verenler var hayret. ilgilenmeyeceksen yapmayacaktın çocuk paşa bey. böyle bir eşim veya babam olsun asla istemezdim, yere batsın parası.

bubendegilim bubendegilim boşa kız şu sorumsuzu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back