Sadece nikah töreniyle evlenmek isteyen eş

Altın falan takılıyor ya. Takılan paralar erkek tarafına, altınlar geline kalıyor. Genellikle yapılan masraftan daha fazlasını topluyorlar. Böyle olmasa kimse düğün yapmaz zaten
Yapılan masraftan daha fazlasını toplamak için tüm konu komşunun, akrabanın en az çeyrek takması lazım. Diğer türlü karşılamıyor bence artık yapılan masrafı.

ne bileyim ya bence mantiksiz dugun isi kina isi.
kendini ozel hissetmek isteyen oraya sacacagina kendine harcasin ozel hisseder. zaten takan borc icin takiyor nilah yapsan da takar
Bence de ama isteyen özenen de oluyor. Benim kızla damat bu konuda tam birbirilerini bulmuşlar, ikisi de davul zurna düğün sevmiyor, nikah yaptılar ona bile korna çalmadan konvoy yapmadan gittik, balayına çıktılar düğüne harcayacaklarına kendilerine harcadılar, kenara da birikim başlangıcı yapmak için iyi sayılacak bir para attılar.

iste ozenen ne bileyim acik havada, kırda, sahilde davet verecek butcesi olan yapsin zaten. ama parasi sadece hepsi birbirinin aynisi mahalle arasındaki salonlara yetiyorsa (ki onlar bile cok pahali) yapmasin daha iyi. demek ki durumu cok harika degil. o sacma geceye tonla para veresiye gitsin misal balayina daha iyi bir yere - ya da keyifli esyalar alsin evine.
bana sacma gelen bu. yoksa cok ozenen insanların düğünü zaten farkli oluyor

ama parasi sadece hepsi birbirinin aynisi mahalle arasındaki salonlara yetiyorsa (ki onlar bile cok pahali) yapmasin daha iyi.
Feriha’nın nişanı gibi mi ajsjsjd bazıları onunla da mutlu be Yengeç.

İkinizin de ilk evliliği mi, nişanlınız daha önce evlilik yaşadı mı?

Merhaba iş ciddiyetleşince evdeki hesap çarşıya uymuyor emin olun mesela biz düğün istemiyoruz diyen çiftlerin aileleri düğün istedigi için düğünleri oldu henüz çok erken. Vede ben sade bir nikah ile evlendim sonra şehir şehir tur attık çogu yeri bence dogru karar oldugunu evlendikten seneler sonra boşuna masraf diyeceksiniz

Ben kına ve nikah yaptım. Eşim düğün istiyordu ama sonra iyi ki yapmadık dedik zaten yorucu bi süreç ve gereksiz masraf bana göre ama tabi sizin düşünceniz önemli

Benim eşim de istememişti ama onun ailesi evlenecek ilk erkek diye benim ailem de ilk evlenecek çocukları diye istemişlerdi yaptık eşim her düğün videomuzu izlediğinde iyi ki yapmışız diyor.
Maddi olarak zorlanacaksa yapmamak daha iyi tabi 2 yıl önce 7.5 bin verdiğimiz yer şuan 60 bin olmuş insanlar nasıl yapsın.
Maddi sıkıntısı yok demişsiniz o yüzden oynamak vs bunlara bir gün katlanılıyor.

Altın falan takılıyor ya. Takılan paralar erkek tarafına, altınlar geline kalıyor. Genellikle yapılan masraftan daha fazlasını topluyorlar. Böyle olmasa kimse düğün yapmaz zaten
Nikahta da aynı şekilde takı takılıyor, zaten takı işi borç işi. Önceden kim ne taktiysa zamanı gelince diğeri de onu takıyor. Nikah sonrası küçük bir takı töreni oluyor. Gelemeyen de sonradan gönderiyor. Bilmiyorum bence tamamen gereksiz bir şey düğün, hicbir zaman zevk alamadım bitse de gitsek diyoruz hep. Çok şükür çok bekar da kalmadı, birkaç seneye biter çilemiz

Kendi düğünü için "katılırım" demek ahdhs
Öyle de verdiğim sözün arkasındayım paşalar gibi gittim katıldım ben burada önceden de anlatmıştım, ay dediler şimdi böyle diyorsun hele bir düğün olsun en çok sen eğlenip oynayacaksın diye. Sonra düğün videosu geldi, sadece ilk dansta, takı töreninde görünmüşüm bir de çiçek atmışım. Onun dışında arkadaş masasında oturup içtik biz kimse de şikayetçi değil pist hep dolu herkes kopmuş zaten düğün bana yapılmamış belli ki Deniz kenarı, gün batımı falan güzel bir yerdi ama benim kalabalık ve oynamayla ilgili problemim var, zevk almıyorum. Tiyatro yapıyor gibi gereksiz geliyor.

Aileniz mi evleniyor siz mi? Asıl siz ne istiyorsunuz o önemli.
Şahsen şu dönemde evlensem bende düğün yapmazdım. Siz istiyor musunuz?

Hayatta izlemek istediğim şeylere bir yenisi eklendi: kerkenesin düğün videosu

Düğüne ben de yoktum evlenirken ama nikahtan sonra after party istedim meyhane ortamında. 50 kişilik. Onda da herkesinkini tabi ki biz ödedik gelen kendisininkini ödesin modasına girmedik. Çünkü benim tüm aile akraba ve eş dostum başka şehirden geldi. Eşime açık açık söyledim ben insanları üç dakika için başka şehire getiremem, hem yol çekecek hem takı takacaklar oturup bir yeme içme olmasın mı diye. Eşim başta onu da istemedi ama sonrasında iyi ki yapmışız dedi. Demem o ki siz de en azından after parti yemek gibi bir şey düşünün. Nikah aktivitesi resmen üç dakika çünkü, bildiğimiz ikiden sonra gelen üç abartı yok bu rakamda. İnsan sonrasında ee şimdi oluyor ister istemez.

Ne mantıklı bi istek….
Ben ve eşimde asla düğün vs bu saçma 3- 4 saat için paramızı harcamak istemedik.

Onun yerine çok güzel bir balayı yaptık ve arabamızı değiştirdik…

Aileniz istiyor ise onlar yapsın size düğün… Hediye düğün organize etsinler…

o danscilarin yaninda gölgelenmeyen tek gelin görmedim

Bu bana da ters geliyordu, daha ötesi direkt taş gibi dansöz getiren var düğününe.

Bari erkek dansçı getirseler zenne getirin kıyaslama yapılmasın

Onu da ne koca ne akrabalar kabul eder gerçi

Ailenizin degil sizin ne istediginiz onemli. Mustakbel esiniz de sizin fikrinizi almadan asla demesi bence hos degil.
Dugun kavrami bence goreceli bi kavram. Ben kina ve dugun yaptim. Hem ailelerimiz istiyordu hem de ben istiyordum. Kina icin sahil kenari bi restaurant ayarladim. Kokteyl oldu. Kina organizasyonu da ayarladim soyle sekilli havali bi giris yaptim Sezen Aksu sarkisiyla. Dugunum de yine deniz manzarali yari acik bi restautantta yemekli oldu. Herkes kinami dugunumu cok begendi. Sadeydi, en en yakinlarimiz vardi sadece. Gayet keyif aldik. Masraflari ailelerimiz karsiladi. Takilarimiz da bize kaldi. Ama boyle olmayacak olsaydi ben hic kalkismazdim. Bosuna borc icine girmek istemezdim.

Sizin fikriniz de önemli. Bu konuda size uymuyorsa bir çok konuda uyumayacak gibi görünüyor. Bu da size uyar mı ?

Ben oynarım eşim asssla oynamaz. Ilk dansı yaptık. Sonra ankaranın bağlarında oynar gibi yapıp kahboldu kendisini sonra takıda gördüm sonra da eve giderken.

Bizim toplumda illa o düğün olacak düşüncesi var, gelin baba evinden zurnalı murnalı çıkacak, kapı önünde kalabalık toplanacak vs, herkes düğün salonunda toplanacak :) nikahı evlenmekten bile saymıyorlar
Valla ablacım buralarda durumu kötü insan bir elin parmağını geçmez, çoğunluk inşaat firması sahibi müteahhitlerden oluşan, 10 kardeşin 3’ü inşaat yapıyorsa 3’ü yaptıkları evi kendi emlak ofislerinde pazarlıyor, diğer 4’ü de sattıkları eve beyaz eşya mobilya tül perde vs pazarlıyor ama buna rağmen düğünleri sokakta yapıyorlar

Yani her zaman geliri iyi demek farklı düğün yapıyorlar anlamına gelmiyor, düğüne harcayacakları parayı yatırıma gömmeyi tercih ediyorlar

Herkesin zevki kendisini ilgilendirir tabii ama ben de sevmiyorum düğünün hiçbir versiyonunu, bana göre gereksiz para harcamaktan başka bir şey değil, bugün orta klas bir yerde yemekli davet verseniz ya da kokteyl yapılsa, 200 davetliniz olsa 400.000 ila 800.000 arası bir maliyetiniz oluyor, ben bu paraya yetim çocukları okutmayı, sokak hayvanlarına bağış yapmayı, evinde bir tas çorba kaynatmaya imkanı olmayanlara yemek vermeyi tercih ederim.

Öte yandan söylediğin doğru, ülke genelini düşünecek olursak birkaç milyon insan dışındakilerin bütçesi belli, birçok genç evlenirken düğün kredisi, eşya kredisi borcunun altına giriyor, evliliklerinin ilk birkaç senesi borç ödemekle geçiyor, maddi zorluklar evliliklerini yıpratıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…