- 12 Temmuz 2022
- 22.995
- 84.448
Yapılan masraftan daha fazlasını toplamak için tüm konu komşunun, akrabanın en az çeyrek takması lazım. Diğer türlü karşılamıyor bence artık yapılan masrafı.Altın falan takılıyor ya. Takılan paralar erkek tarafına, altınlar geline kalıyor. Genellikle yapılan masraftan daha fazlasını topluyorlar. Böyle olmasa kimse düğün yapmaz zaten
Bence de ama isteyen özenen de oluyor. Benim kızla damat bu konuda tam birbirilerini bulmuşlar, ikisi de davul zurna düğün sevmiyor, nikah yaptılar ona bile korna çalmadan konvoy yapmadan gittik, balayına çıktılar düğüne harcayacaklarına kendilerine harcadılar, kenara da birikim başlangıcı yapmak için iyi sayılacak bir para attılar.ne bileyim ya bence mantiksiz dugun isi kina isi.
kendini ozel hissetmek isteyen oraya sacacagina kendine harcasin ozel hisseder. zaten takan borc icin takiyor nilah yapsan da takar
iste ozenen ne bileyim acik havada, kırda, sahilde davet verecek butcesi olan yapsin zaten. ama parasi sadece hepsi birbirinin aynisi mahalle arasındaki salonlara yetiyorsa (ki onlar bile cok pahali) yapmasin daha iyi. demek ki durumu cok harika degil. o sacma geceye tonla para veresiye gitsin misal balayina daha iyi bir yere - ya da keyifli esyalar alsin evine.Bence de ama isteyen özenen de oluyor. Benim kızla damat bu konuda tam birbirilerini bulmuşlar, ikisi de davul zurna düğün sevmiyor, nikah yaptılar ona bile korna çalmadan konvoy yapmadan gittik, balayına çıktılar düğüne harcayacaklarına kendilerine harcadılar, kenara da birikim başlangıcı yapmak için iyi sayılacak bir para attılar.
Feriha’nın nişanı gibi mi ajsjsjd bazıları onunla da mutlu be Yengeç.ama parasi sadece hepsi birbirinin aynisi mahalle arasındaki salonlara yetiyorsa (ki onlar bile cok pahali) yapmasin daha iyi.
İkinizin de ilk evliliği mi, nişanlınız daha önce evlilik yaşadı mı?Sebebi maddiyat değil. Düğün yapacak imkanları var. Eşim düğünde oynamayı davul, zurnayı sevmiyor. Ben isterim düğün ama olmaz derse kabul edebilirim, çok ısrarcı olmam. Ailem baskı yapıyor düğünsüz olmaz diye.
Merhaba iş ciddiyetleşince evdeki hesap çarşıya uymuyor emin olun mesela biz düğün istemiyoruz diyen çiftlerin aileleri düğün istedigi için düğünleri oldu henüz çok erken. Vede ben sade bir nikah ile evlendim sonra şehir şehir tur attık çogu yeri bence dogru karar oldugunu evlendikten seneler sonra boşuna masraf diyeceksinizMerhaba arkadaşlar. 2 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Ama müstakbel eşim düğün yapmayı kesinlikle istemiyor. Ne istersen yapmaya çalışırım ama düğün yapmam diyor. Sadece nikah töreniyle evlenmeyi de ailem uygun bulmuyor. Arada kaldım sizce ne yapmalıyım?
Ben kına ve nikah yaptım. Eşim düğün istiyordu ama sonra iyi ki yapmadık dedik zaten yorucu bi süreç ve gereksiz masraf bana göre ama tabi sizin düşünceniz önemliMerhaba arkadaşlar. 2 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Ama müstakbel eşim düğün yapmayı kesinlikle istemiyor. Ne istersen yapmaya çalışırım ama düğün yapmam diyor. Sadece nikah töreniyle evlenmeyi de ailem uygun bulmuyor. Arada kaldım sizce ne yapmalıyım?
Nikahta da aynı şekilde takı takılıyor, zaten takı işi borç işi. Önceden kim ne taktiysa zamanı gelince diğeri de onu takıyor. Nikah sonrası küçük bir takı töreni oluyor. Gelemeyen de sonradan gönderiyor. Bilmiyorum bence tamamen gereksiz bir şey düğün, hicbir zaman zevk alamadım bitse de gitsek diyoruz hep. Çok şükür çok bekar da kalmadı, birkaç seneye biter çilemizAltın falan takılıyor ya. Takılan paralar erkek tarafına, altınlar geline kalıyor. Genellikle yapılan masraftan daha fazlasını topluyorlar. Böyle olmasa kimse düğün yapmaz zaten
Öyle de verdiğim sözün arkasındayımKendi düğünü için "katılırım" demek ahdhs
Hayatta izlemek istediğim şeylere bir yenisi eklendi: kerkenesin düğün videosuÖyle de verdiğim sözün arkasındayımpaşalar gibi gittim katıldım ben burada önceden de anlatmıştım, ay dediler şimdi böyle diyorsun hele bir düğün olsun en çok sen eğlenip oynayacaksın diye. Sonra düğün videosu geldi, sadece ilk dansta, takı töreninde görünmüşüm bir de çiçek atmışım. Onun dışında arkadaş masasında oturup içtik biz kimse de şikayetçi değil pist hep dolu herkes kopmuş zaten düğün bana yapılmamış belli ki Deniz kenarı, gün batımı falan güzel bir yerdi ama benim kalabalık ve oynamayla ilgili problemim var, zevk almıyorum. Tiyatro yapıyor gibi gereksiz geliyor.
o danscilarin yaninda gölgelenmeyen tek gelin görmedim
ama tuttugu dansci meslegi danscilik oldugu icin fizigi guzel, acmis etmis kendini cesit cesit kostumle. dans etmeyi bildikleri icin kivir kivir oynuyorlar.
onlarin yaninda gelin kazulet gibi duruyor oyle. dansci basina bin 2 bin verip en ozel hissetmek istedikleri gecelerinde golgede kaliyorlar.
Bizim toplumda illa o düğün olacak düşüncesi var, gelin baba evinden zurnalı murnalı çıkacak, kapı önünde kalabalık toplanacak vs, herkes düğün salonunda toplanacak :) nikahı evlenmekten bile saymıyorlariste ozenen ne bileyim acik havada, kırda, sahilde davet verecek butcesi olan yapsin zaten. ama parasi sadece hepsi birbirinin aynisi mahalle arasındaki salonlara yetiyorsa (ki onlar bile cok pahali) yapmasin daha iyi. demek ki durumu cok harika degil. o sacma geceye tonla para veresiye gitsin misal balayina daha iyi bir yere - ya da keyifli esyalar alsin evine.
bana sacma gelen bu. yoksa cok ozenen insanların düğünü zaten farkli oluyor