Sadece nikah töreniyle evlenmek isteyen eş

arada şöyle küçük bir fark var. ne kadarsa 300-500-1000 düğün parasi sizin kayinbabanizin cebinden cikti, onlarin aldiklari gelinligi giyip onlarin cebinden cikan kuafor parasiyla sacinizi yaptırıp mekana girdiniz uc saat oturup kalktınız.
ama erkek tarafi olunca bu gereksiz aktivite icin mininum 300-500 ödemek onlara kitlenecek. sorun orada 🤣 siz o günlere dönün. hic istemediğiniz düğünün faturası- pasta bicagi veren adama odediginiz bahsis bile sizden ciksa "aman gönül kırmayayim uc saat ne olacak ki" der miydiniz?
Ben düğünü kim istiyorsa onlar masrafları karşılar diye düşünmüştüm. Kız tarafı yapsın madem düğünü :)

Sebebi maddiyat değil. Düğün yapacak imkanları var. Eşim düğünde oynamayı davul, zurnayı sevmiyor. Ben isterim düğün ama olmaz derse kabul edebilirim, çok ısrarcı olmam. Ailem baskı yapıyor düğünsüz olmaz diye.
o zaman yukarıda bir arkadaşın da belirttiği gibi nikah öncesi 1 1,5 saat kadar kokteyl tarzı bişey yapılıyor öyle bişey düşünebilirsiniz

Sebebi maddiyat değil. Düğün yapacak imkanları var. Eşim düğünde oynamayı davul, zurnayı sevmiyor. Ben isterim düğün ama olmaz derse kabul edebilirim, çok ısrarcı olmam. Ailem baskı yapıyor düğünsüz olmaz diye.
Mesele maddiyat değilse, nişanlınız bir akşamcık rahatını bozmaya katlanamıyor sizin için demektir. Ayrıca sizin aileniz zor durumda kalacak akrabalara , yakınlarına karşı, iyi düşünün taşının . Sizin için rahatından 1 gram ödün vermeyen bir nişanlınız var, evlilikte de sürekli alttan almaya hazırlıklı olun.

Ne düğünü yahu🤦🏼‍♀️ ben nefret ederim ama tabii herkes bu kafada değil.
Şöyle söyleyeyim biz eşimle yurt dışında evlendik, ama konsolosluk değil o ülkenin kendi belediye binası. Yüz yıllık tarihi bir binaydı, zaten öyle fotoğraflar çıktı ki sanat eseri gibi.
Siz de bu eziyeti kendinize yapmayın. Deli gibi yorulacaksınız, artık gelen altınlar da düğün masrafına anca yetiyor. Size de fikir olsun bu şekilde yapabilirsiniz, hem yurt dışında tatil hem nikah bir taşla iki kuş😂
en iyisini yapmışsiniz
benim de cocukluktan beri tek hayalim konsolosluk nikahiydi. kabarik abiye gelinlikle degil beyaz tatlis elbiseyle dolas dur. mis gibi, sabah uyan, kahvaltini yap, mustakbel kocan saçını kivirsin, duvak niyetine şapkani tak, elele git nikahini kiy😇
böyle tatliş yollar varken her iki tarafin da 7 ceddinin isin icine girdiği yollar bana cok zahmetli geliyor

en iyisini yapmışsiniz
benim de cocukluktan beri tek hayalim konsolosluk nikahiydi. kabarik abiye gelinlikle degil beyaz tatlis elbiseyle dolas dur. mis gibi, sabah uyan, kahvaltini yap, mustakbel kocan saçını kivirsin, duvak niyetine şapkani tak, elele git nikahini kiy😇
böyle tatliş yollar varken her iki tarafin da 7 ceddinin isin icine girdiği yollar bana cok zahmetli geliyor
Gerçekten verdiğim en güzel kararlardan biriydi.
Çevremizden çok duyduk niye düğün yapmadınız, e altın da toplayamadınız vs. Doğruya doğru, doğru düzgün hiç altın almadım desem yeridir, ama zaten düğün yapsaydık masraflarla kafa kafaya olacaktı bir de yemişim altınını😂
Ve bence o günden geriye kalan en güzel şey fotoğraflardır zaten, üstüne de fotoğraflar şahane olunca iyi ki böyle yapmışız diyorum her seferinde🩷🩷

Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Ama müstakbel eşim düğün yapmayı kesinlikle istemiyor. Ne istersen yapmaya çalışırım ama düğün yapmam diyor. Sadece nikah töreniyle evlenmeyi de ailem uygun bulmuyor. Arada kaldım sizce ne yapmalıyım?
Keşke eşim de bana böyle deseydi seve seve kabul ederdim ben de düğün istemeyenlerdenim ne kadar cabaladimsa olmadı düğün yapıldı dünyanın en saçma sapan masraflarından biridir düğün dernek

Su baslik bana gecen yaz arkadasinin after party'si icin fix menuye binlerce lira harcamak istemeyen uyeyi hatirlatti, ne yapti acaba o, hic dönüş de yapmadi.

Konuya cevabim gelin ne istiyorsa öyle olmali, yillar sonra bana bir dugun bile yapmadın diye evliliginin altina dinamit doseyecek taraf genelde gelinler oluyor cunku, konu sahibi ne istiyormus?

Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Ama müstakbel eşim düğün yapmayı kesinlikle istemiyor. Ne istersen yapmaya çalışırım ama düğün yapmam diyor. Sadece nikah töreniyle evlenmeyi de ailem uygun bulmuyor. Arada kaldım sizce ne yapmalıyım?
Yani tamam herşey pahalı olduğunun farkındayız hepimiz ama bu bir kez oluyor baba evinden öyle sade çıkmak şahsen benim içime sinmezdi, davullu zurnalı gelinlikli evden çıkmak her kızın hakkı ve sevdiklerinin mutlu gününde beraber eğlenmesi anı olarak kalması da oldukça güzel olur. Neden ısrarla istemediğini sordunuz mu ? Evlenen kişi biraz birikim yapmalı bence ailesi de varsa elini taşın altına koyacak gelinlik de mı olmasın diyor ? Ben böyle bir şey kabul etmezdim ayrıca sana bir tavsiye bırak müstakbel eşin yada kv annenlerle bu konuları konuşsun aile büyükleri varsa hiç karışma derim sonra ondan kısıyorlar bundan kısıyorlar oldu bittiye getiriyorlar senin ne istediğin ne düşündüğün kimsenin umrunda olmuyor sonra.. ve içinde Ükte kalır ben buna kalıbımı basarım. Seni kimden istedilerse düğün mevzusunu onlarla konuşsunlar zahmet olucak ama 😃🙏🏼 geri çek kendini belli ki senin daha farklı hayallerin var erkek olarak buna saygı duymalı bana nasıl geldi biliyormusun okurken

Olsun bitsin bu iş… heyecansız isteksiz mecburmuş gibi..

Akıllı adammış diyorum😀

X